Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מעדכן,
אדגיש שהרכב היה על שמו, אבל תו הנכה היה על שם מישהו אחר - עוד דבר קטן שעיכב מעט את העניין.
אני מניח שאם תו הנכה היה משויך אליו כלומר לבעל הרכב עצמו, התהליך היה דומה.

אמרתי לבעל הרכב מראש, שאני לא מעביר תשלום עד שאני לא רואה שאפשר לבצע העברת בעלות, אחרי שראיתי שאפשר לבצע העברת בעלות העברתי לו תשלום ואז השלמנו את ההעברת בעלות.

מה שעשינו:
למרות שהסברתי לו אחרי שהתייעצתי אתכם שזה ככל הנראה לא אפשרי לבצע העברת בעלות בדואר לפני שמסירים את השיוך, 
בהתחלה המוכר התעקש ללכת לבצע את ההעברת בעלות ישירות בדואר, אבל הפקידה אמרה שאי אפשר ועליו קודם להסיר את השיוך של תו הנכה.
מאחר שתו הנכה היה על שם מישהו אחר, הוא היה צריך להתחבר לאזור האישי הממשלתי של בעל תו הנכה, ולא של בעל הרכב, כדי להסיר את השיוך.
לאחר שהוא הסיר את השיוך של תו הנכה, הוא התנתק והתחבר לאזור האישי הממשלתי שלו (של בעל הרכב),

אחרי שהוא השתכנע שנבצע את העברת הבעלות דרך האזור האישי, הוא היה צריך קודם להשלים תשלום אגרה לפני העברת הבעלות(סיכמנו שהוא ישלם).
הוא ביצע את התשלום, ואז כבר מכאן התאפשר לבצע את העברת הבעלות.
**כאן נכנס הקטע של ה"ביצה והתרנגולת", מרגע שראיתי שאפשר לבצע העברת בעלות, רק אז העברתי לו את התשלום.

להבנתי באופן כללי, אחרי שמסירים את השיוך של תו הנכה ותשלום הפרש אגרה, פעולת העברת הבעלות מתבצעת באופן סטנדרטי, אפשר לבצע את זה באיזור האישי או כנראה גם דרך הדואר.

למי שלא יודע איך להשתמש בהעברת בעלות דרך האזור האישי(בלי קשר לתו נכה), אסביר בקצרה לפי מה שאני זוכר:
-בעל הרכב וגם זה שמעבירים אליו את הבעלות צריכים להיכנס לאזור האישי.
1.בעל הרכב נכנס לאזור האישי.
2.נכנסים ללשונית "כלי רכב"(או ניסוח דומה שקשור לכלי רכב).
3.במידה ויש מספר כלי רכב, לשים לב שלוחצים על הרכב שרוצים לבצע עליו העברת בעלות.
4.שם תופיע אופציה להעברת בעלות - משם ממלאים את מה שצריך. כאשר ממלאים פרטים ומתקדמים, תופיע באופן אוטומטי אצל מי ששולחים אליו את הבקשה הודעה עם צורך למלא פרטים ולאשר.
לאחר שהוא מאשר, הפעולה חוזרת לבעל הרכב, ושם הוא צריך לבצע תשלום עבור העברת הבעלות. ברגע שהוא משלם - התהליך אמור להסתיים והפעולה הושלמה.

תודה לכל מי שעזר, מקווה שזה יעזור לאחרים.

עריכה אחרונה על ידי ariel44
  • אהבתי 1
פורסם

עם כל הצער והכאב שבעניין.

מהנסיון הרע שחוויתי וההתעסקות בעניין, אני משתדל להימנע מרכב של נכה אלא אם כן זה רכב נדיר או מציאה.

כמו שאני מוותר על רכבים שיש עליהם חוב או משכון לליסינג.

רוצה נכה למכור את רכבו שיעשה מראש את כל ההכנות וינקה את הרכב מכל תנאי ודרישה.

זאת דעתי

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 14 דקות, סולל הדרך כתב:

עם כל הצער והכאב שבעניין.

מהנסיון הרע שחוויתי וההתעסקות בעניין, אני משתדל להימנע מרכב של נכה אלא אם כן זה רכב נדיר או מציאה.

כמו שאני מוותר על רכבים שיש עליהם חוב או משכון לליסינג.

רוצה נכה למכור את רכבו שיעשה מראש את כל ההכנות וינקה את הרכב מכל תנאי ודרישה.

זאת דעתי

בגדול אתה צודק שהמוכר צריך להכין מראש,

אבל אם זה רק עניין של תו נכה ולא עם אביזרים ושינויים ברכב עצמו, אני לא רואה סיבה להמנע, שכן התהליך די פשוט אם המוכר מתמצא באיזור אישי.

זה נפתר תוך כמה דקות באזור אישי ואז משלימים העברת בעלות באופן רגיל.

גם תוסיף את זה שבשוק של היום, עם הקדימות ביד 2 לסוחרים, אין לך ברירה אלא להתמודד,
הרכב היה בסדר, לא מציאה, אבל מההודעות שלי כאן אתה יכול לראות שחיפשתי רכב סביר-טוב בערך 3-4 חודש
אז עד שהיה משהו בסדר, הלכתי עליו

פורסם

תו נכה על רכב לא חוסם העברת בעלות. התו מוסר באופן אוטומטי עם העברת הבעלות כך שכל ההתעסקות עם האיזור של בעל התו וההסרה היתה מיותרת לחלוטין

מה שחוסם את העברת הבעלות הוא הפטור מאגרה (או החובה לשלם את הפרשי האגרה טרם העברת הבעלות)

שמח שיכולתי לעזור. 

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, zvit כתב:

תו נכה על רכב לא חוסם העברת בעלות. התו מוסר באופן אוטומטי עם העברת הבעלות כך שכל ההתעסקות עם האיזור של בעל התו וההסרה היתה מיותרת לחלוטין

מה שחוסם את העברת הבעלות הוא הפטור מאגרה (או החובה לשלם את הפרשי האגרה טרם העברת הבעלות)

שמח שיכולתי לעזור. 

אז זה לא היה המקרה אצלנו, בגלל זה הדגשתי, אולי בגלל שתו הנכה לא היה על שמו של בעל הרכב.

מה שקרה אצלו, אחרי שאתה לוחץ לבצע העברת בעלות, זה אכן מבקש ממך קודם לשלם את האגרה(זה שמונע את ההעברת הבעלות),

הבעיה היא אחרי שאתה לוחץ לבצע תשלום, זה לא היה מעביר אותך למסך התשלום, אלא למסך אחר..

זה פשוט לא נתן לשלם עד שלא הוסר השיוך של התו, אחרי כמה ניסיונות כושלים להבין למה זה לא מאפשר,
במקרה בעל הרכב הבין אולי שכדאי לנסות להתחבר לאזור של בעל תו הנכה ולהסיר את השיוך קודם,
וזה אכן עבד, רק אחרי שהוא הסיר, הוא היה יכול לשלם, בלי זה הוא לא יכל לשלם.

עריכה אחרונה על ידי ariel44
פורסם
לפני 3 שעות, אלעדית כתב:

איך הוא קיבל הנחה באגרה אם מישהו אחר הוא הנכה?

ניתן לקבל תו נכה המשויך לשני כלי רכב, במידה ושניהם משמשים להסעת הנכה באופן קבוע,

משרד התחבורה מנפיק למעשה תו אחד בלבד (כרטיס קשיח) הניתן להעברה בין הרכבים. הרכבים אינם חייבים להיות בבעלות הנכה, את הנחת האגרה המופחתת זכאי לקבל רק אחד משני הרכבים המשויכים.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...