Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בעל הרכב ציין בפני שהרכב עשה טסט החודש ומאחר שהוא עם תו נכה אז שילם אגרת רישוי מופחתת בסך 29 ש"ח,
מה קורה אם ארכוש את הרכב ונבצע העברת בעלות(לי אין הפחתה כלשהי), האם  תהיה דרישה לשלם את היתרה?

יש כרגע טסט לשנה

עריכה: עכשיו קצת ניסיתי למצוא מידע ואכן כנראה אהיה צריך לשלם את היתרה, בעל הרכב ציין שהוא יכסה את זה
השאלה מה הפרוצדורה, הבנתי שזה תהליך קצת יותר מורכב מהעברת רכב שאין לו שיוך של תו נכה..
אשמח לשמוע מה התהליך והאם אפשר לסיים את העברת בעלות עוד באותו היום.. תודה

**עדכון**
אחרי העברת בעלות פירטתי את התהליך בהודעה בהמשך, לקריאה לחצו כאן:

עריכה אחרונה על ידי elibaba
לבקשת פות"ש
פורסם

מישהו יצטרך לשלם את האגרה. אתה או הוא? זה תסגרו ביניכם.

לדעתי המוכר צריך לשלם כי אם הייתי קונה רכב עם טסט מאדם רגיל לא היתה הבעיה הזו!

לפני המון שנים נפלתי לאירוע כזה... בסוף סגרנו חצי חצי ואני עדיין חושב שאם הייתי יודע מראש הייתי מתנהל אחרת מולו

לגבי העברת הבעלות זה רק בסניפים של משרד הרישוי. צריך לקבוע תור

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני קיבלתי וולוו S60  2008 במתנה שהייתה של נכה

וביקשו ממני לשלם גם את האגרה של השנה הקיימת וגם של השנה הבאה!

3000 שקל במכה לקחו לי

ורק אז יכולתי לעשות העברת בעלות

כאן יש פירוט על העברת בעלות

image.png.5b047e7022ca9261a20ddf475ade0ffe.png

• אהבתי 1

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

לא מבקשים שנה קדימה. אולי היית חודש חודשים לפני הטסט אז ביקשו. יכולת לשלם עד תם הטסט הנוכחי ואת השנה הבאה יכולת לא לשלם למרות שבסוף היית צריך לשלם גם אותו

אז חודשיים שלושה פלוס שנה לרכב בקבוצה 6... 3000 שקל! זה המספר 

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעה, סולל הדרך כתב:

מישהו יצטרך לשלם את האגרה. אתה או הוא? זה תסגרו ביניכם.

לדעתי המוכר צריך לשלם כי אם הייתי קונה רכב עם טסט מאדם רגיל לא היתה הבעיה הזו!

לפני המון שנים נפלתי לאירוע כזה... בסוף סגרנו חצי חצי ואני עדיין חושב שאם הייתי יודע מראש הייתי מתנהל אחרת מולו

לגבי העברת הבעלות זה רק בסניפים של משרד הרישוי. צריך לקבוע תור

מה זאת אומרת רק בסניפים של משרד הרישוי? קראתי שברגע שהוא משלם אפשר לבצע העברת בעלות בלי בעיה, קראתי שהרבה ביצעו את התהליך בדואר או אפילו דרך gov

לפני שעה, beastmodeisr כתב:

הוא לא יוכל לבצע העברת בעלות מבלי שהוא ישלם את ההפרש על האגרה

בדואר אפשר לבצע את כל התהליך הזה? ואז לבצע העברת בעלות עוד באותו היום?

פורסם

בתור מי שמכר כבר יותר מ-10 כלי רכב שהיו פטורים מאגרה:

1) תשלום האגרה הוא על יתרת האגרה עד הטסט הקרוב.

2) במקרה שהנכה כבר עשה את הטסט של השנה הבאה והשנה הקודמת לא הסתיימה יהיה תשלום של יתרת האגרה לשנה הנוכחית ובנוסף את מלוא האגרה של השנה הבאה.

3) תשלום הפרשי אגרה באיזור האישי של המוכר:

- בלחיצה על העברת בעלות באיזור האישי לרכב שפטור מאגרה מופיעה אפשרות תשלום הפרשי אגרה - בה ניתן להשלים את אגרה שלא שולמה.

- לאחר מכן ניתן להמשיך להעברת בעלות באיזור האישי, או לעשות העברת בעלות רגילה בדואר.

- לא ניתן לבצע תשלום הפרשי אגרה סתם כך בדואר, רק דרך האיזור האישי, או אחרי קבלת שובר תשלום במשרד הרישוי.

4) תו הנכה מוסר מהרכב אוטומטית עם העברת הבעלות.

כל האמור הוא בהנחה שלא מותקנים ברכב אביזרי עזר לנכה המופיעים ברישיון הרכב.

במקרה יש להסירם אצל מתקין מורשה, ויש לקבל מהמתקין אישור למשרד הרישוי. לאחר מכן יש לגשת למשרד הרישוי לצורך הסרת האביזרים ברישיון הרכב.

• אהבתי 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 4 דקות, zvit כתב:

בתור מי שמכר כבר יותר מ-10 כלי שהיו פטורים מאגרה:

1) תשלום האגרה הוא על יתרת האגרה עד הטסט הקרוב.

2) במקרה שהנכה כבר עשה את הטסט של השנה הבאה והשנה הקודמת לא הסתיימה יהיה תשלום של יתרת האגרה לשנה הנוכחית ובנוסף את מלוא האגרה של השנה הבאה.

3) תשלום הפרשי אגרה באיזור האישי של המוכר:

- בלחיצה על העברת בעלות באיזור האישי לרכב שפטור מאגרה מופיעה אפשרות תשלום הפרשי אגרה - בה ניתן להשלים את אגרה שלא שולמה.

- לאחר מכן ניתן להמשיך להעברת בעלות באיזור האישי, או לעשות העברת בעלות רגילה בדואר.

4) תו הנכה מוסר מהרכב אוטומטית עם העברת הבעלות.

כל האמור הוא בהנחה שלא מותקנים ברכב אביזרי עזר לנכה המופיעים ברישיון הרכב.

במקרה יש להסירם אצל מתקין מורשה, ויש לקבל מהמתקין אישור למשרד הרישוי. לאחר מכן יש לגשת למשרד הרישוי לצורך הסרת האביזרים ברישיון הרכב.

תודה! האם המוכר יכול לשלם הפרשי אגרה גם בדואר ולא רק דרך האזור אישי? למשל אם זה בן אדם מבוגר שלא מתמצא וכדומה..

עוד שאלה, אם מותקנים אביזרי עזר, זה אמור להופיע ברישיון רכב? באיזה אזור צריך להסתכל?

פורסם
לפני 18 דקות, ariel44 כתב:

תודה! האם המוכר יכול לשלם הפרשי אגרה גם בדואר ולא רק דרך האזור אישי?

כן. הוא יכול למשרד הרישוי ולבקש שובר הפרשי אגרה לתשלום.

אם הוא מתקשה עדיף שתלך אליו הביתה, ותעזור לו לבצע את הפעולה באיזור האישי  - זה יקח פחות זמן ויחסוך בלבול מוח.

לפני 21 דקות, ariel44 כתב:

אם מותקנים אביזרי עזר, זה אמור להופיע ברישיון רכב?

היתרים והגבלות בתחתית רישיון הרכב.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 1 דקה, zvit כתב:

כן. הוא יכול למשרד הרישוי ולבקש שובר הפרשי אגרה לתשלום.

אם הוא מתקשה עדיף שתלך אליו הביתה, ותעזור לו לבצע את הפעולה באיזור האישי  - זה יקח פחות זמן ויחסוך בלבול מוח.

היתרים והגבלות בתחתית רישיון הרכב.

אז כדי לבצע את התהליך בדואר צריך בכל מקרה לגשת למשרד הרישוי?
אז בעצם לפני שאסע אליו עדיף לבדוק שהוא מסתדר או לפחות מוכן לבצע את התהליך דרך האיזור אישי, אחרת בגלל שאנחנו כמובן זרים, יהיה קשה לדעתי לגרום לו להרשם או לעשות תהליך שהוא לא מכיר.

תודה על העזרה

פורסם
לפני 8 שעות, ariel44 כתב:

מה זאת אומרת רק בסניפים של משרד הרישוי? קראתי שברגע שהוא משלם אפשר לבצע העברת בעלות בלי בעיה, קראתי שהרבה ביצעו את התהליך בדואר או אפילו דרך gov

כנראה שדברים השתנו, תתעלם ממה שכתבתי, קיבלת מידע מעודכן יותר

פעם...כשהייתי צעיר ויפה אפשר היה רק במשרד הרישוי, מסתבר שהיום כבר לא צריך

כל יום לומדים משהו חדש

שים לב שאם יש אביזרי נהיגה צריך לפרק אותו והם עשויים להשאיר חורים/סימנים!

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

שים לב שאם יש אביזרי נהיגה צריך לפרק אותו והם עשויים להשאיר חורים/סימנים!

רוב המתקינים מודעים לכך ומבצעים את ההתקנות בצורה שלא משאירה סימנים משמעותיים אחרי הפירוק.

הנה דוגמא לאביזרים (במקרה זה של הרכב הפרטי שלי):

image.png.a77a12771a4144b9563b852147555377.png

• אהבתי 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 14 שעות, ariel44 כתב:

אז בעצם לפני שאסע אליו עדיף לבדוק שהוא מסתדר או לפחות מוכן לבצע את התהליך דרך האיזור אישי, אחרת בגלל שאנחנו כמובן זרים, יהיה קשה לדעתי לגרום לו להרשם או לעשות תהליך שהוא לא מכיר.

נכון. אבל זה קל ופשוט (יחסית) ואם יש אמון בסיסי זה אמור להיות בסדר

• אהבתי 1
פורסם

תבדוק איתו בטלפון שהוא יודע להיכנס לאיזור האישי והרכ מופיע לו שם והאפשרות להעברת בעלות קיימת
אתה מגיע אליו, מוודא שזה באמת קיים

מעביר לו את הכסף והוא מעביר את הבעלות

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...