Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן.

ברנו פלואנס 2015 1.6 בנזין.

לאחר נסיעה כיבתי את הרכב, חזרתי אליו לאחר מספר דקות וניסיתי להניע, לא היה תגובה.

הסימנים הראו כאילו זה קשור למצבר, אז הוצאתי בוסטר והאוטו הניע, לאחר שניתקתי את הבוסטר האוטו נכבה.

היה לי קורוזיה על המחבר השלילי של המצבר אז ניקתי אותו חיברתי הכול, והאוטו הניע בלי בעיות.

לאחר מכן באתי לנסוע אני מרגיש שהאוטו מרגיש מוזר... כאילו אני לוחץ דוושת הגז ובקושי האוטו זז-זוחל ...חשבתי שזה גליץ' זמני עד שמחשב הרכב יתאפס או שהמצבר יטען כמו שצריך..

אבל לאחר זחילה-נסיעה קצרה האוטו עצר ומידי פעם האוטו היה עולה בטורים ואפילו לא זז.

ואפילו היה לי מקרה שהדוושה לא הגיבה בכלל...

ועכשיו גם נוסף תסמין שכאשר מעבירים להילוך D או רוורס יש דפיקה/באנג רצינית מהגיר או המנוע.

האוטו עשה 200,000km

מה יכולה להיות הבעיה???

והכי מוזר האם הבעיה עם המצבר בהתחלה היא קשורה או שרק צירוף מקרים נדיר???

עריכה אחרונה על ידי רוכברכב
פורסם

דעתי האישית: תבדוק דחוף טעינת אלטרנטור

נשמע כמו שלא מגיע מספיק חשמל למערכות הרכב ולכן הטעינה חלשה והגיר לא מתפקד כראוי

בדיקה פשוטה אצל חשמלאי עם 'רב מודד'

*יתכן ושווה להפעיל ביטוח גרירה כדי לא לגרום נזק נוסף, או לחילופין להזמין חשמלאי נייד עד הבית

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Camaro 92 כתב:

בן כמה המצבר?

בערך חודש

לפני שעתיים, PASHUT כתב:

דעתי האישית: תבדוק דחוף טעינת אלטרנטור

נשמע כמו שלא מגיע מספיק חשמל למערכות הרכב ולכן הטעינה חלשה והגיר לא מתפקד כראוי

בדיקה פשוטה אצל חשמלאי עם 'רב מודד'

*יתכן ושווה להפעיל ביטוח גרירה כדי לא לגרום נזק נוסף, או לחילופין להזמין חשמלאי נייד עד הבית

אבדוק את הנושא של האלטרנטור..

אתה נתקלת או שמעת על תופעה דומה??

נראה לי מוזר הקשר בין האלטרנטור לגיר??

אציין כי האוטו באיידלינג הוא על טורים רגילים...

וגם כי לפני התקלה הנןכחית היה לי סיפטןמים של מכות bump קטנים כאשר מתחילים נסיעה או כאשר מאיטים..

מחיפוש פיתרון נתקלתי ברעיון שאוליי זה קשור לרכיב שיוש על הגיר מבחוץ מתחת למכסה מנוע משהוא בשם דומה ל"neutral switch" או "park switch" במיוחד הקטע של הדפיקות.. זה דפיקות ממש רציניות...

עריכה אחרונה על ידי רוכברכב
פורסם (נערך)

יש מצב שהקפיצות מתח כתוצאה מבעיית המגע שיבשו את מחשב הרכב/גיר/בית מצערת. הייתי מתחיל בלנתק את המצבר למשך זמן מה מהמינוס (אני ממליץ שעה, מנסיוני יש מכוניות שניתוק של כמה דקות לא מאפס את כל הרכיבים) , לחבר, לפתוח סוויטץ', להשאיר דקה פתוח מבלי להניע, להניע ולהשאיר מונע על סרק בלי לנגוע בכלום במשך כמה דקות עד שיגיע לטמפ' עבודה. לכבות מנוע, להניע, ולעשות סיבוב. תראה אם הבעיה נפתרה.

לגביי הדפיקות כנראה תושבת תחתונה שמחברת בין המנוע לשלדה. נקראת גם torque restrictor, כשתפקידה למנוע תזוזת המנוע והגיר קדימה אחורה בהאצה ובלימה ולהשאיר אותו יציב. התושבת הזו כתוצאה מהעומס נשחקת הראשונה  וכתוצאה הגיר והמנוע נעים בתנועת נדנדה קדימה אחורה כשהתושבות העליונות סופגות את כל הזעזוע. אם לא מסדרים בזמן דופק גם את הציריות מהר תושבות עליונות ועוד. חולשה בה גם גורם לדפיקות כשמעבירים באוטומט מצבים כמו מ-P  ל-D או ל-R.

כרגע כתוצאה מהקפיצות המהירות בסל"ד והזעזועים והחוסר בסנכרון התושבת החלשה "מככבת" בחולשתה.

עריכה אחרונה על ידי נירו72

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...