Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, 

רכשתי פיג'ו 206 חמודה וזריזה, 

מנוע 1,400 גיר ידני 5 הילוכים. 

זו פעם ראשונה שאסע למוסך בחיים בעצמי, 

מחפש המלצה מחבר פורום טוב 

שמבין בפיג'ו 206 מנוע 1400.

לעשות טיפול שמנים ופילטרים

החלפת נוזל קירור וטרמוסטט

בדיקת מוסך. 

בבקשה המלצה למוסך אמין, לא חייב הכי זול, רק שיהיה אמין שמבין.

ברכה תבוא עליכם🙏🏾

😊20260223_181707.thumb.jpg.c4ecaa8ee18f307331054a0a2d8c48a2.jpg

פורסם

בעבר ב C3 ידנית הלכתי לאורן שירותי רכב בחולון הזורע 4

בפורום מומלץ גם מוסך גבע רק תתאם מראש כי הם עמוסים 

2 הללו מומחים במיוחד לצרפתיות.

אגב לא רשמת מהיכן אתה

ותתחדש, סע בזהירות אדיריקו המלך!

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

דבר חשוב שאתה צריך לדעת לגבי אם תגיע למוסך שיש לו מטרות רווח ויעדים, לא אגיד איזה מוסך אבל שתדע, וזו בעצם הסיבה שנרשמתי לפורום -  אני עם פג'ו 208 שנת 2014 :

מכוון שיש לך רכב ישן, ייתכן ויגיד לך יועץ השירות שיש לך נזילות שמן ושאתה צריך לטפל בזה (האטמים לא 100% וגם העניין שחם בארץ ויש UV משפיעה) . אל תסכים ישר, שיעלו את האוטו לידך על ליפט (ככה עשו איתי) ותצלם ושלח לנו. וזה גם לא בטוח יספיק, אתה צריך לראות מה מפלס השמן כשהאוטו קר ובמישור כל נניח כמה זמן לראות אם זה באמת נזילה או סתם חרטא.

בפועל לרכבים ישנים יש קצת נזילות שמן אבל לא רציני. ייתכן שזה גם בגלל שמילאו שמן, זה שלפניך, נשפך קצת, ובגלל שהתחמם שם זה נזל כנוזל.

אני לא יודע איפה הטרמוסטט ב206. אני יודע שב208 הוא עמוק בפנים. ולהגיע אליו לוקח זמן. אתה בטוח שאתה רוצה שיתעסקו עם זה? למה? יש לך בעיה כלשהי? יש לך נורה כלשהי? תזכור שאתה מבקש מהמוסך להגיע למקומות עמוקים, זה גם שעות עבודה של מכונאי, יגבו ממך בהתאם. 

תנסה לחשוב איך אתה בא חכם בלי שינסו להלביש עליך דברים. עובדה, לי ניסו להלביש. 

הייתי אומר לך גם לבדוק עם מי שקנית ממנו מתי החליף נוזל קירור פעם אחרונה, לא בטוח שצריך להחליף.

כלל אצבע, אך לא כלל ברזל, אם למוסך יש גם מזכיר/מזכירה, גם יועץ/ת שירות, אפילו כמה, הסיכוי שירצו לנסות שתוציא כמה שיותר כסף גבוה יותר. הם מאומנים לזה. מה שאמרו לי זה חרטוט. ניסו להפחיד אותי, אמרו לי אתה צריך לטפל בנזילה. אחרי שטיפה עם גרניק אין יותר בעיה. יש מצב שסתם נשפך לי שמן קצת ונשאר שם.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 3 שעות, PASHUT כתב:

בעבר ב C3 ידנית הלכתי לאורן שירותי רכב בחולון הזורע 4

בפורום מומלץ גם מוסך גבע רק תתאם מראש כי הם עמוסים 

2 הללו מומחים במיוחד לצרפתיות.

אגב לא רשמת מהיכן אתה

ותתחדש, סע בזהירות אדיריקו המלך!

נכון, לא רשמתי. 

אני מאזור הקריות, חיפה והסביבה😊

לפני 3 שעות, גולדן191 כתב:

דבר חשוב שאתה צריך לדעת לגבי אם תגיע למוסך שיש לו מטרות רווח ויעדים, לא אגיד איזה מוסך אבל שתדע, וזו בעצם הסיבה שנרשמתי לפורום -  אני עם פג'ו 208 שנת 2014 :

מכוון שיש לך רכב ישן, ייתכן ויגיד לך יועץ השירות שיש לך נזילות שמן ושאתה צריך לטפל בזה (האטמים לא 100% וגם העניין שחם בארץ ויש UV משפיעה) . אל תסכים ישר, שיעלו את האוטו לידך על ליפט (ככה עשו איתי) ותצלם ושלח לנו. וזה גם לא בטוח יספיק, אתה צריך לראות מה מפלס השמן כשהאוטו קר ובמישור כל נניח כמה זמן לראות אם זה באמת נזילה או סתם חרטא.

בפועל לרכבים ישנים יש קצת נזילות שמן אבל לא רציני. ייתכן שזה גם בגלל שמילאו שמן, זה שלפניך, נשפך קצת, ובגלל שהתחמם שם זה נזל כנוזל.

אני לא יודע איפה הטרמוסטט ב206. אני יודע שב208 הוא עמוק בפנים. ולהגיע אליו לוקח זמן. אתה בטוח שאתה רוצה שיתעסקו עם זה? למה? יש לך בעיה כלשהי? יש לך נורה כלשהי? תזכור שאתה מבקש מהמוסך להגיע למקומות עמוקים, זה גם שעות עבודה של מכונאי, יגבו ממך בהתאם. 

תנסה לחשוב איך אתה בא חכם בלי שינסו להלביש עליך דברים. עובדה, לי ניסו להלביש. 

הייתי אומר לך גם לבדוק עם מי שקנית ממנו מתי החליף נוזל קירור פעם אחרונה, לא בטוח שצריך להחליף.

כלל אצבע, אך לא כלל ברזל, אם למוסך יש גם מזכיר/מזכירה, גם יועץ/ת שירות, אפילו כמה, הסיכוי שירצו לנסות שתוציא כמה שיותר כסף גבוה יותר. הם מאומנים לזה. מה שאמרו לי זה חרטוט. ניסו להפחיד אותי, אמרו לי אתה צריך לטפל בנזילה. אחרי שטיפה עם גרניק אין יותר בעיה. יש מצב שסתם נשפך לי שמן קצת ונשאר שם.

דבר ראשון אני מצטער על החוויה,

מניסיון שלי עצם זה שרשמת את זה, מראה לעצמך שלמדת, וככה לומדים, בתעשייה של מוסכים ונותני שירות. כולנו שם. 

אז מתנצל שעברת את החוויה הזו. 

המד טמפ אצלי נע בין החלק התחתון, ל70 מעלות. עכשיו, הרכב מתחתם ויוצא חום מהפתחי מיזוג. אז אני יודע שהוא מגיע לטמפ עבודה, לא בטוח מה יכולה להיות התקלה. 

הבנתי שבפיגו האלו זה יכול להיות המחוג,

אך רוצה לשלול שזה טרמוסטטט ולהחליף לפי התקן.

מה דעתך? 

20260223_163617.jpg

פורסם

תתחדש! (או שעליי להגיד תתיישן ;))
לא יודע להמליץ לך לגבי מוסך אבל אם יש לך קצת חוש טכני וזמן להתעסק, המנוע הזה הוא אחד הפשוטים
אפשר עם כלים יחסית סטנדרטיים לעשות כמעט הכול בו, זמינות חלפים טובה כי הגיע בהמון רכבים 

לגבי מה שכתבת על הטרמוסטט, האם הרכב מתחמם רק עד 70 מעלות? 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, Pecan כתב:

המד טמפ אצלי נע בין החלק התחתון, ל70 מעלות. עכשיו, הרכב מתחתם ויוצא חום מהפתחי מיזוג. אז אני יודע שהוא מגיע לטמפ עבודה, לא בטוח מה יכולה להיות התקלה. 

הבנתי שבפיגו האלו זה יכול להיות המחוג,

אך רוצה לשלול שזה טרמוסטטט ולהחליף לפי התקן

אם המחוון מראה 70 מעלות, הוא לא מגיע לטמפרטורת עבודה. עדיין ב 70 מעלות ייצא אוויר חם מהפתחים אבל פושר כזה ולא כמו שצריך להיות. 

במצב תקין המחוון אמור להיות על 90-95, בכביש מהיר בשיוט יכול לרדת קצת מתחת ל 90, נגיד לאמצע בין 80 ל 90. מתחת לזה לא אמור לרדת. 

תקלות במחוון עצמו נדירות מאוד, רוב הסיכויים שזה טרמוסטט. נוזל הקירור רץ כל הזמן במעגל הגדול והמנוע לא מגיע לטמפ' עבודה. 

השעון הזה (כשהכל תקין) מאוד מאוד מדוייק, משקף את הטמפרטורה ברמת דיוק של מעלות. 

חוץ מזנה רכב אייקוני, לא נשארו כאלה כמעט.

עוד פחות מ 4 שנים אספנות...

חבל שלא צילמת תמונה טובה יותר באור יום. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

אם המחוון מראה 70 מעלות, הוא לא מגיע לטמפרטורת עבודה. עדיין ב 70 מעלות ייצא אוויר חם מהפתחים אבל פושר כזה ולא כמו שצריך להיות. 

במצב תקין המחוון אמור להיות על 90-95, בכביש מהיר בשיוט יכול לרדת קצת מתחת ל 90, נגיד לאמצע בין 80 ל 90. מתחת לזה לא אמור לרדת. 

תקלות במחוון עצמו נדירות מאוד, רוב הסיכויים שזה טרמוסטט. נוזל הקירור רץ כל הזמן במעגל הגדול והמנוע לא מגיע לטמפ' עבודה. 

השעון הזה (כשהכל תקין) מאוד מאוד מדוייק, משקף את הטמפרטורה ברמת דיוק של מעלות. 

חוץ מזנה רכב אייקוני, לא נשארו כאלה כמעט.

עוד פחות מ 4 שנים אספנות...

חבל שלא צילמת תמונה טובה יותר באור יום. 

אני אצלם ובשמחה. 

אני עוד רוצה לתת לכם פה פוסט מסודר באמת לתרום בחזרה עם שרשור מפורט ולא כזה על הדרך חחח, אבל בינתיים המציאות מחייבת שזה יהיה כך חח

תודה רבה לכם 😊

פורסם

לכל ממליצי המוסכים, שימו לב שמדובר ברכב ישן.

העובדה שמוסך כזה או אחר טיפול ברכבים הללו לפני 10 שנים ומעלה, לא אומר שהוא מעסיק עובדים שיש להם ידע/ניסיון כלשהו

במודלים הללו.

אני יכול להמר שרובם המוחלט יעדיפו לא להתחיל להתעסק עם רכבים שחלקי חילוף כבר לא נפוצים בחנויות.

• רעיון טוב! 2
פורסם
Just now, beresford כתב:

לכל ממליצי המוסכים, שימו לב שמדובר ברכב ישן.

העובדה שמוסך כזה או אחר טיפול ברכבים הללו לפני 10 שנים ומעלה, לא אומר שהוא מעסיק עובדים שיש להם ידע/ניסיון כלשהו

במודלים הללו.

אני יכול להמר שרובם המוחלט יעדיפו לא להתחיל להתעסק עם רכבים שחלקי חילוף כבר לא נפוצים בחנויות.

ההמלצה שלי היא ספציפית על המוסכים האלו כי הם בין הבודדים שעוד מתעסקים עם הדגמים האלו.

ניצן משאפט מתחרה עם 206 מוכנה למסלול..

פורסם

בעבר הרחוק היה לי נסיון סביר עם מוסך צמרת. (אחד משלושה מוסכים מורשי פז'ו, רק במפרץ חיפה).

אבל תברר אתם טלפונית מראש. (הם תמיד עמוסים, צריך לקבוע תור).

(*) זו לא המלצה חד משמעית.

אתה צריך להיות אסרטיבי עם כל מוסך.

פורסם
לפני 6 שעות, beresford כתב:

במודלים הללו.

אז הבעלים לא יכול לטפל בזה? יוסי או אורן? או שהם לא מטפלים כבר?

לפני 12 שעות, Pecan כתב:

דבר ראשון אני מצטער על החוויה,

מניסיון שלי עצם זה שרשמת את זה, מראה לעצמך שלמדת, וככה לומדים, בתעשייה של מוסכים ונותני שירות. כולנו שם. 

אז מתנצל שעברת את החוויה הזו. 

הכל טוב, קודם כל ידעתי שאם אין שמן על הרצפה לא צריך לרוץ לטפל, וגם הרווחתי שנרשמתי לפורום בזכות המקרה :)

בהצלחה! תעדכן במהרה..

פורסם
לפני 4 שעות, osheri כתב:

לגבי גבע בוודאות הוא כבר לא מתעסק עם המכוניות האלה
אולי שאפט אבל נראה לי שזה ממש רחוק לו

מה יש לדעת להתעסק? 

הרכב עצמו מאוד פשוט..

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, Pecan כתב:

מה יש לדעת להתעסק? 

הרכב עצמו מאוד פשוט..

נכון ולכן בתכל'ס אתה יכול לחסוך את הטיפול של פילטרים והחלפת שמן (אני אומר בזהירות כי לא החלפתי עדיין שמן, אבל אמור להיות פשוט, החלפתי דברים יותר מסובכים כמו רצועת אלטרנטור ונוזל קירור ופלאגים) 

רק תקנה בוקים, 2, לא פחות, ואם אתה מרים אותם מעל המינימום תזכור להשתמש בפין בטחון. תנער את הרכב לראות שלא זז.

בטיחות מעל הכל, לעולם לא בוק 1.

גם יש פה המלצה מצוינת לקנות ג'ק שתומך בבוקסה 17 מ"מ ולהרים את הרכב עם מקדחה-מברגה אלחוטית על מצב קדיחה במהירות 1 ולא מהירות 2, וזה מרים את הרכב ממש מהר ובלי בעיה. עשיתי את זה 10 פעמים כבר. פשוט גאוני. 

טרמוסטט לא הייתי מתעסק במקומך אני חושב.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...