Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מה שתיארתי קודם - חלוקה ל-1-6 תשלומים.

ועד הבית שבו גר החם שלי - בניין בן למעלה מ-100 דירות באיזור ממש לא עשיר - גובה בהעברה בנקאית מדי 3 חודשים.

לגבי בלת״מים - בבניין הקודם בו גרתי הועד החזיק רזרבה של בערך 100,000 ש״ח (במונחים של תחילת העשור הקודם), כך שלא היתה שום בעיה להזמין בעל מקצוע לטיפולים גדולים ולבלתמ״ים דחופים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, אתה מתאר פה רבי קומות, שם זה באמת עובד ככה עם רזרבות ענקיות (מעל 100 דירות שכולם משלמות את דמי הוועד = סכום לא מבוטל). 

גמני גר ברב קומות שכזה. 

בבניינים צנועים יותר (נניח 4 קומות), אין צ'אנס לוועד להגיע לכאלו רזרבות... 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הבניין בו גרתי, שבו הצטברה הרזרבה שציינתי, היה בן 36 דירות. אין לי מושג איך מתנהל הבניין בו גר החם שלי, אף פעם לא הסתכלתי על לוח המודעות שלו. וכאמור, איזור ממש לא יוקרתי, אפילו לא רחוק מביתך.

בבניין קטן אין צורך ברזרבה הגדולה. המערכות ברבי קומות מורכבות (מעליות, מים, ביוב וכו), מצריכות הרבה תחזוקה שוטפת וגם חשופות להרבה תקלות. בבניין של 4 קומות המערכות הרבה יותר פשוטות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שגרתי בבניין עם 12 דירות ישן, הייתי וועד הבית ולקחתי כסף במזומן (ככה היה נהוג גם לפני) ונתתי קבלה ידנית.
דאגתי שתהיה רזרבה קטנה עד 4K-5K שקל, כי לא מתחשק לי שיהיה מזומן זרוק בבית.

אפילו אמרתי למי שרצה לשלם, חכה חודש-חודשים אני אגיד לך מתי לשלם. כי תמיד יש דברים קטנים, אינסטלטור ברוב המקרים.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

מה לגבי נושא הקבלות על התשלום וכו? מעניין, אופציה שנשמעת לא רע בכלל האמת. 

אתה מדבר מניסיון?

אני מעביר בהוראת קבע (לא נותן פרטי אשראי ליחברות אחזקה).

כשאתה עושה העברות יש לך אסמכתא בחשבון הבנק אז אין לך מה לדאוג מקבלות. זה לא שאתה יכול להזדכות עליהן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 שעות, Igalz כתב:

אצלי בבניין לדיירים רבים (גם לי) יש הוראת קבע בבנק לחשבון של וועד הבית של הבניין, חשבון יעודי, לא פרטי. 

אני מקבל במייל חשבוניות כל חודש על תשלומי הוועד, אני מניח שהחשבונית עולה כמה גרושים כי היא מופקת דרך איזה מערכת. 

אין לנו חברת ניהול. 

קיצר זה אפשרי.

רק לשם הדיוק , 
ועד בית לא רשאי להפיק חשבונית מס על פי חוקי המס הנהוגים במדינת ישראל. 

אתה מקבל קבלה . (מסמך המאשר את קבלת הכסף על ידי הצד המקבל) 

לפני 4 שעות, ברווז כתב:

שלומות. 

תהייה עלתה בראשי הקודח, מאחר והגיעה שוב העת להכין תריסר המחאות לוועד הבית עבור השנה החדשה, ופשוט אין לי כבר עצבים לשבת ולכתוב את אותו הדבר שוב ושוב כמו בארט והלוח בכיתה בתחילת משפחת סימפסון. 

יש לי מדפסת בבית, של בראדר (לא זוכר דגם מדוייק, כרגע השאלה עקרונית בכל מקרה), ותהיתי אם אני יכול לעשות לעצמי חיים קצת יותר פשוטים בשיטה הזו. 

אני לא בקיא בתחום ההדפסות, אולי יש איזו אפליקציה או תוכנה ייעודית או משהו. 

כשאהיה בבית אעדכן מה דגם המדפסת. 

תודה לעונים. 

יש תוכנות יעודיות , לרוב לחברות שמדפיסות כמות גדולה של שקים. 

אם אתה מדפיס על שק קיים , תמיד יש תהליך של כיוון ההדפסה למדפסת / לדף. 

קח בחשבון , אם תחליף מדפסת , צריך לרוב לבצע כיוון מחדש (לכל מדפסת יש שולי הדפסה שונים במקצת ) 

גם חברות היום כמעט ולא מדפיסות שקים , אלא מבצעות העברות בנקאיות (ותודה לדואר ישראל שהפך את התהליך של שליחת שק בדואר לבלתי אפשרי ) 

ממליץ בחום , פשוט לפתוח הוראת קבע לשנה , ככה גם השליטה אצלך. ברצונך מבטל את ההוראה ולא צריך לרדוף אחרי הועד לקבל את השק בחזרה 

וכמובן יש תיעוד מלא בדף הבנק שלך. 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
לפני 7 שעות, ברווז כתב:

הצורה שבה אני כותב את שם הרחוב היא הנכונה :rofl: - לכל הפחות מבחינת כמות האותיות אהו"י ומיקומן :lol:.

מזכיר לי את זה : אותיות שקטות באנגלית.

• מצחיק 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, tan tan כתב:

צ'ק רגיל קטן מידי בשביל מגירת נייר של מדפסת סטנדרטית 

שוב, כל מדפסת מ-1977 יכולה... אין מדפסת בלי קשקוש מפלסטיק שמאפשר לכוונן את גודל הדף במגירה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם לא במגירת ה-A4 אז יש מדף להזנת דפים בודדים, מעטפות וכו׳. לפעמים צריך לפתוח את הדלת של הטונר.  וורד מאפשר לבחור בין הזנה במרכז ובצד המדף, ובאיזה כיוון תוכנס המעטפה או הדף.

פורסם
לפני 51 דקות, hans כתב:

שוב, כל מדפסת מ-1977 יכולה... אין מדפסת בלי קשקוש מפלסטיק שמאפשר לכוונן את גודל הדף במגירה.

כנראה שלא...

בדקתי לפני כמה ימים על מדפסת של סמסונג והמינימום לא מגיע לגודל של צ'ק

פורסם

תחשוב תלת מימדי. צ'ק לרוחב נכנס?

נכנס. למדפסת לא אכפת להדפיס ב-90 מעלות :)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יתכן שזה קצר מידי

פורסם

It's afternoon facebook Q&A time. Today is National "That's What She Said"  Day from The Office so I'm making the question.....What song title would be  a perfect set up for a "that's

• מצחיק 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...