Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

השימוש יהיה בעיקר ברכיבת אופניים, במטרה לא להיות מנותק מהסביבה מבחינת רעשים וקולות.

כיום רוכב עם רמקול בלוטות' קטן (Jbl Go3) שמותקן על הכידון.

אני לא אוהב ווליום חזק מדי, וכשהסביבה רועשת ליד כביש למשל, כמעט ולא שומעים.

בנוסף אני מעדיף לשמור את המוזיקה לעצמי ולא לשדר לסביבה.

מאזין בעיקר למוזיקת רוק די רעשנית, ולעתים רחוקות איזה פודקסט.

אשמח לשמוע חוות דעת ממי שמשתמש או השתמש בכאלה אוזניות-הולכת-עצם.

האם זה באמת מאפשר להיות קשוב לסביבה?

מסתדר עם משקפיים? 
יש הבדלים משמעותיים בין הזולים ליקרים?

וכל תובנה או חוות דעת שיש לכם, אם יש.

פורסם

אין לי ניסיון.

בזמנו הייתי רוכב עם אוזניות קשת פתוחות, כך שגם הייתי שומע את הסביבה (Koss PortaPro)

היום, כשאני רוצה גם להיות ער לסביבה, אני מחליש ומשתמש במצב Transparency באוזניות in-ear.

יש גם את אלא. גם איתן אין לי ניסיון...

https://beingbetter-bose.co.il/products/ultra-open-earbuds-אוזניות-ה-open-ear-החדשות-שמשגעות-את-העולם?srsltid=AfmBOopn14fVCMLmecNYwVCVSc0tBOlUzroU4Xm362Orw9-dXL6q-XkV

• מעניין 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש לי Shokz OpenRun.

אני לא מאוד אוהב את המוצר, אבל לספורט בחוץ זה די חובה.

למה אני לא אוהב:

כשממש רועש בחוץ - אתה לא שומע את המוזיקה.

אי אפשר לשמוע דיבורים, כאילו אפשר, במיוחד אם אתה רץ במקום שקט, אבל אם יש טיפה רעש - אני כבר לא שומע טוב. אגב בבית וכאלה אין בעיות, אבל בבית אני לא צריך את זה.

אני חייב את הווליום כמעט הכי גבוה רוב הזמן, וזה כמובן משפיע על הסוללה + נותן לך הרגשה כאילו כול השאר גם שומעים.

על אופניים עם קסדה כשרוכבים מהר רעשי הרוח יכולים להעיף 90% מהצלילים, יש איזה פתרון לזה שאפשר לשים על הקסדה - לא עשיתי עדיין. 

למה אני אקנה עוד אחד כשאלה ימותו:

טעינה ממש מהירה, גם אם שכחתי להטעין - עשר דקות ויש לי מספיק ל99% מכול האימונים שאני יכול לעשות.

זה פאקינג פרייסלס להיות מודע לסביבה כשאני רץ או רוכב בחוץ. במיוחד לאור זה שלקראת סוף אימון ארוך המוח שלי נוטה לקחת יותר סיכונים.

לשאלות:

האם אפשר להיות קשוב לסביבה? כן

מסתדר עם משקפיים? יש לי ניסיון רק עם משקפיים לרכיבה, לא מאוד אוהב אותם, זה כן עובד ביחד אבל מרגיש מוזר

הבדלים? אין לי שמץ, אבל שלי עולות 100 יורו שזה לא כזה הרבה.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

מצטרף להמלצה על Shokz. בתור אחד שלא מסוגל לשים אוזניות בתוך האוזניים או עליהם זה הפתרון האולטימטיבי. מסכים שאיכות השמע יורדת בחוץ, אבל אין לכך תחליף מבחינתי. חוצמזה, הממשק נוח והסוללה בסדר. בהצלחה.

פורסם

הזמנתי דגם מעלי, או שיואמי או משהו אחר, ואז קניתי שוקז. אני מצטרף לכל מה שדויד32 כתב, מוסיף שיש הבדל בין הדגמי צ'וקומוקו מעלי לאיכותיות, ואפילו לאדם חסר יכולת אבחנה כמוני זה היה ניכר. אז כן הייתי משקיע במותג מוכר וטוב. 

אני גם מסכים שהמוצר עצמו גרוע (אוזניות עצם). 

אני משתמש בהן לפעמים בבית כשהילדה ישנה חדר לידה ואני רוצה לעבוד תחת מוזיקה וכאלו, אז הן בסדר, אבל לא משתוות מקילומטר לאוזניות איכותיות, אז עברתי לON EAR + מוניטור כדי לשמוע אותה בוכה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מחזק את ההמלצות לשוקז, יש לי אזניות שחיה של שוקז, ומאוד נהניתי גם לשחות איתן וגם להסתובב איתן בקאנטרי אחרי השחיה - סאונה\ג'קוזי\מקלחת.. 
השרשור הזה מזכיר לי שכניראה הגיע הזמן לפרסם אותן למכירה, שכן אני כבר לא ממש שוחה בשנתיים האחרונות ובספק אחזור לזה בזמן הקרוב. אז אם משהו מעוניין 😉 

יום טוב גם לך

פורסם

תודה על התגובות. 

פה אחד לשוקז . יפה!

מסתבר שגם לגיסי יש כאלה והוא די מרוצה במסגרת המגבלות שציינתם, אז בהזדמנות אנסה אצלו ואחליט.

@Igalz , תודה על ההצעה, אבל דברים שאני שם על הגוף אני מעדיף שיהיו עם 00 בעלים קודמים...

פורסם
לפני 17 דקות, BoazB11 כתב:

תודה על התגובות. 

פה אחד לשוקז . יפה!

מסתבר שגם לגיסי יש כאלה והוא די מרוצה במסגרת המגבלות שציינתם, אז בהזדמנות אנסה אצלו ואחליט.

@Igalz , תודה על ההצעה, אבל דברים שאני שם על הגוף אני מעדיף שיהיו עם 00 בעלים קודמים...

האמת ההצעה לא הייתה מכוונת אליך, אלא לאנשים ששוחים. האוזניות שחיה מגיעות ללא בלותות', אלא עם זיכרון פנימי, מה שהופך אותן ללא מאוד רלוונטיות לאנשים שלא שוחים

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 8 שעות, yahaga כתב:

מצטרף להמלצה על Shokz. בתור אחד שלא מסוגל לשים אוזניות בתוך האוזניים או עליהם זה הפתרון האולטימטיבי. מסכים שאיכות השמע יורדת בחוץ, אבל אין לכך תחליף מבחינתי. חוצמזה, הממשק נוח והסוללה בסדר. בהצלחה.

גם אני בחבורה (מאותה סיבה בדיוק). ואף מאשר שמתאימות למרכיבי משקפיים.

מאחר ואין אטימה של האוזניים, אז רעשי רקע / רוח מפריעים לשמיעה (ואם אתה משתמש בהם לדיבור בסלולרי - אז זה מפריע לצד שני לשמוע אותך).

פורסם

מוסיף עוד קול ל-shokz

אני רץ (והרבה) וגם חובש משקפיים, האוזניות דווקא עוזרות לשמור את המשקפיים במקום בזמן הריצה כי הן יושבות על מוטות המשקפיים.

מבחינת סביבה רועשת - כאשר אני רץ ליד כביש עמוס, אני צריך להגביר את הווליום - אבל אין בעיה לשמוע. כאשר רצים בסביבה שקטה ורוצים לדבר עם מישהו - מנמיכים בהתאם.

צריך לקחת בחשבון שלא מדובר באוזניות לאודיופילים, אישית אני מאזין לפודקאסטים בזמן הריצות, כך שזה לא מפריע לי.

האוזניות אצלי עוברות הרבה (זיעה, שמש, קור, חום...) והן עמידות. פלוס נוסף הוא הסוללה שגם מחזיקה הרבה (יצא לי גם 10 שעות רצוף להפעיל אותם וזה לא נגמר) וגם נטענת מהר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, נירו72 כתב:

עוד אופציה יותר נוחה וקלה:

https://www.anker-il.co.il/product/anker-soundcore-c40i-a3331-black

תודה. לא הכרתי את הסוג הזה, אבל מהשוואות ברשת מול "הולכת עצם"

הבנתי שהעדיפות בסאונד באה במקביל להפחתת הקשב לסביבה, אז אשאר עם הכיוון הראשון.

לפני 8 דקות, גור אדם כתב:

צריך לקחת בחשבון שלא מדובר באוזניות לאודיופילים, אישית אני מאזין לפודקאסטים בזמן הריצות, כך שזה לא מפריע לי.

מקובלת עלי הפשרה הזו.

בסה"כ אני מחפש שיפור לעומת המצב הנוכחי בו אני שם רמקול קטן על הכידון,

ואיתו אין סיכוי לשמוע פודקאסט למשל, או להבין מילים של שיר לא מוכר.

פורסם

כולם פה ממליצים על shokz כאילו שיש אלטרנטיבה אמיתית... סה"כ מדובר בתחום נישה שהם המותג הרציני היחידי בו, למיטב ידיעתי. 

אנקדוטה משעשעת: לפני כמה שנים בדקנו אפשרות שימוש במשקפי AR (מיקרוסופט הולולנז ז"ל) לתמיכה מרחוק בלקוחות, והשמע היה כ"כ חלש שבמפעלים תעשייתיים היינו צריכים לתגבר את המכשיר עם אוזניות BT. ע"מ לא להעמיס על המשתמש, אוזניות הולכת עצם התגלו כאופציה הכי טובה לסצנריו הזה, אם כי המשקפיים עצמם היו כ"כ גרועים חומרתית ותוכנתית שהפרוייקט מעולם לא התרומם. 

בתאריך 31.12.2025 בשעה 10:09, Igalz כתב:

מחזק את ההמלצות לשוקז, יש לי אזניות שחיה של שוקז, ומאוד נהניתי גם לשחות איתן וגם להסתובב איתן בקאנטרי אחרי השחיה - סאונה\ג'קוזי\מקלחת.. 
השרשור הזה מזכיר לי שכניראה הגיע הזמן לפרסם אותן למכירה, שכן אני כבר לא ממש שוחה בשנתיים האחרונות ובספק אחזור לזה בזמן הקרוב. אז אם משהו מעוניין 😉 

אשמח לשמוע עוד בפרטי - אמא שלי חיפשה כאלה בזמנו בדיוק לאותה מטרה אבל המחירים של מוצר חדש מנעו ממנה לרכוש אותן, ומה שהוצע בעליאקספרס לא נראה משכנע במיוחד. 

פורסם

יש לי כאלה מאוד (מאוד!) זולות כבר למעלה משנה ומשתמש בהם לרכיבה וריצה, מעבר למה שנכתב פה יש להן יתרון לעומת אוזניות buds שזה לא יכול ללכת לאיבוד ולא ליפול מהאוזן.

בשלי אפשר לשמוע מוזיקה אבל אין בכלל בסים - האם ביקרות יותר שמומלצות פה איכות הסאונד סבירה? נראה לי שבהגדרה אין מה לחפש פה איכות.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון:

לפני כחודש הגעתי ל"דוגית" בת"א, שם יש עמדה של shokz ואפשר להתנסות בכמה סוגים של אוזניות כאלה.

טוב שהזהרתם אותי שהסאונד לא משהו, אז הנמכתי ציפיות ובאמת נוכחתי שהסאונד לא משהו בכלל...

המוכר נתן לי גם את הזוג האישי שלו suunto לנסות, שהן מיועדות גם לשחייה,

וכוללות לצורך כך גם זיכרון פנימי די גדול שמאפשר לשמוע מוסיקה אוף-ליין, ללא צורך בקירבה לסמרטפון.

המחיר דומה לזה של שוקז מקבילים, גם הסאונד לא פחות טוב, ויתרון של עמידות למים וזיכרון פנימי,

בנוסף לכך שהמותג הזה הוא ביבוא של דוגית והשירות שלהם (לדבריהם, אלא מה...) עדיף על זה של שוקז.

בקיצור - זה מה שקניתי:

https://www.dugit.co.il/products/suunto-aqua-light-tidal-black

.thumb.jpg.f4b2684248fc19c4f94df75cd1f48868.jpg

מסקנות אחרי חודש וכ-10 שימושים של שעתיים ברצף כל פעם:

*הסאונד "שטוח" ולא מרשים, אבל אחרי כמה דקות של רכיבה מתרגלים ושוכחים מזה.

*סביבה רועשת או רוח חזקה די מחרישות את השמע, אבל רוב הזמן שומעים סבבה לגמרי,

וגם אני קצת "מרמה" ומרים את הקשת האחורית לכפתור של הקסדה,

כך שה'רמקולים' מתקרבים לאוזן ואז שומעים הרבה יותר טוב.

*הטעינה מהירה עם מגעים מגנטיים, אבל אצלי הסוללה נגמרת אחרי ניגון של 6 שעות בערך,

בניגוד ל-10 שעות המובטחות על הנייר, אולי בגלל שאני על ווליום מקסימלי רוב הזמן.

*התפעול פשוט ואינטואיטבי, וניתן לשינוי והתאמה אישית בעזרת האפליקציה.

*הפונקציה של דיבורית עובדת מעולה,

ודי במפתיע גם הצד השני שומע אותי מצויין למרות הריחוק של המיקרופון מהפה ורעשי הרוח והסביבה.

*הנוחות מצויינת. יושבות היטב במקום גם ברוח חזקה ובתנועות חדות וחזקות של הראש.

אין קונפליקטים עם הקסדה או המשקפיים, ולמעט קצת דיגדוגים בתנוך בווליום גבוה, הן כמעט בלתי מורגשות.

*המחיר קצת יקר, אבל לא חריג בקטגוריה. עלו לי 680 אחרי הנחה קטנה (699 רשמי),

אבל מבחינתי זה משדרג את חוויית הרכיבה על האופניים (כ-5 שעות בשבוע), ושווה את ההשקעה.

תודה על העצות והשיתופים🙂

• אהבתי 3
  • תוכן חדש...