Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם
לפני 19 שעות, גולדן191 כתב:

לא מייצרים פה מכוניות, ככה שמהנדס רכב, מה יש לו לעשות כאן?

מהנדס רכב זה לא רק "מכוניות".

יש לא מעט פיתוח וייצור חלקים לתעשיית הרכב.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, itaysamurai כתב:

מהנדס רכב זה לא רק "מכוניות".

יש לא מעט פיתוח וייצור חלקים לתעשיית הרכב.

חוץ מתעשיות בטחוניות, מה עוד יש לעשות עם זה? איזה חברות מייצרות חלקים בארץ? מכיר רק אחת, RAVAL

יש להם גם שלוחות בעולם.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אחראי פורום
פורסם

לא זוכר את כולם בע"פ, אבל ארקל מבית זרע זה אחד, הייתי מייצר להם אבי טיפוס של חלקי רכב.

יש כמה מרכזי פיתוח מטעם יצרנים.

תחום הפיתוח בכלליות בישראל זה שם דבר בעולם.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, itaysamurai כתב:

תחום הפיתוח בכלליות בישראל זה שם דבר בעולם.

למקצועות כמו תכנות זה בטוח. להבנתי במכונות וכימיה המצב שונה לגמרי. וכמובן שגם בתעשיה וניהול המצב לא מזהיר.

אתה בעצם אומר שגם למכונות הפיתוח נחשב לשם דבר? להבנתי ממישהו שמכיר את השטח עשרות שנים, בישראל רוב הדרישה היא להנדסאים ולטכנאים ולא למהנדסי מכונות. (למעט תעשיה בטחונית, אבל אין הרבה כאלה, ואתה מתמודד מול המון אנשים, והסינונים הם ברמת איפה למדת, ממוצע וכו')

אני פתוח לשמוע עוד דיעות כמובן. 

אגב, בכימיה המצב גרוע אפילו יותר. תפקידים שמצריכים תואר ראשון נתפסים בקלות על ידי כאלה עם תואר שני ומעלה.

פורסם
לפני 20 שעות, גולדן191 כתב:

לא מייצרים פה מכוניות, ככה שמהנדס רכב, מה יש לו לעשות כאן? אולי רק דברים בתעשיות בטחוניות, אבל...

הבעיה עם תעשיות בטחוניות שיש איזה 30 מועמדים לתפקיד, יעדיפו תמיד בוגר אוניברסיטה מהארץ, עם ממוצע טוב, ושעובר להם את כל הראיונות בסבבה ואת המבחנים שנותנים לו.

בכל מקרה, זה לא הייטק. שמור על ממוצע גבוה ושאף לעשות תואר 2 או 3. זה יתן לך יתרון גדול.

מהנדס רכב לא רק עסוק בלפתח מכוניות חדשות יש עוד הרבה רכיבים שמהנדס רכב יכול לפתח גם בתעשיה האזרחית (מובילאיי, ומרכז הפיתוח של GM בישראל הן דוגמאות לאירגונים כאלה)

תחום הרכב מבחינת התוכן נהיה הייטק לגמרי.

לפני 3 שעות, גולדן191 כתב:

אף בינה מלאכותית לא יכולה להחליף מתכנת שלמד קשה עם שנתיים+ נסיון ואפילו פחות מזה, לא קרוב לזה אפילו

בתור מתכנת עם 40+ שנות ניסיון אין לך מושג כמה אתה טועה.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• אחראי פורום
פורסם
לפני 57 דקות, גולדן191 כתב:

אתה בעצם אומר שגם למכונות הפיתוח נחשב לשם דבר?

רוב הלקוחות שלי (מדיקל, אמל"ח, תשתיות, סטארטאפים וחברות אחרות) הם מהנדסי מכונות.

הם פרושים בחלקים נכבדים בתעשייה.

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, zvit כתב:

בתור מתכנת עם 40+ שנות ניסיון אין לך מושג כמה אתה טועה.

אני אדייק: נכון להיום, שום AI לא יכול להחליף מתכנת עם כ-10 שנות נסיון, שהוא ברמה גבוהה.

איך אני יודע? כי אני מכיר אנשים שלא מוכנים לעשות כל מיני דברים שהמנהלים שלהם רוצים מהם, שהם מסביב לעבודה, לא העבודה עצמה, ולא מפטרים אותם. (נניח המנהלים רוצים שיגיעו למשרד, והם מהבית, המנהלים רוצים שיבואו לדיילי, והם לא מגיעים)

אם AI יכול היה להחליף אותם, היו כבר מפטרים אותם (וחוסכים משכורות שמנות)

מנהלים מקריבים מעצמם ומהאג'נדות שלהם כדי שעובד שלא מסכים איתם ימשיך לתת את ה 5-6 שעות שלו ביום כי הם תותחים.

אם AI יכול היה להחליף אותם, למה לא מפטרים אותם? הם שורדים המון חודשים 

לפני 45 דקות, zvit כתב:

מהנדס רכב לא רק עסוק בלפתח מכוניות חדשות יש עוד הרבה רכיבים שמהנדס רכב יכול לפתח גם בתעשיה האזרחית (מובילאיי, ומרכז הפיתוח של GM בישראל הן דוגמאות לאירגונים כאלה)

תחום הרכב מבחינת התוכן נהיה הייטק לגמרי.

השאלה אם יש מספיק משרות. יש גם משרות להנדסה כימית, אבל תמיד יעדיפו לקחת מישהו עם תואר שני, אולי אם מדובר על מישהו מהטכניון זה אחרת אבל בדרך כלל יעדיפו תואר שני ומעלה.

ולכן, מי שסיים עם ממוצע 77 מבן גוריון למשל, לא בטוח יתקבל למשרה טובה בתחום, ויצטרך להתחיל מהתחתית - למשל טכנולוג מזון.

פורסם

אוי, אנחנו מתפזרים.

ההצעה שקיבל פות״ש היא ללימודי הנדסאי, אולי עם איזה אופק למהנדס.

שאלתי אותו לגבי הרקע שלו, שרלוונטי להמשך הלימודים, עד כה לא ענה.

ומניסיון אנקדוטלי - מישהו במשפחה של אישתי התחיל מסלול דומה - עצרו לו את הלימודים כשקיבל את תעודת ההנדסאי ומשכו אותו לשירות. צרכי צה״ל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבנתך נכונה חלקית.

בקארזפורום מקובל להתפזר באופן חופשי, וזה ממש לא מוגבל לעוף.😉

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 דקות, sperial כתב:

אוי, אנחנו מתפזרים.

ההצעה שקיבל פות״ש היא ללימודי הנדסאי, אולי עם איזה אופק למהנדס

לא לגמרי בטוח שהוא קיבל אפילו את זה.

(מניסיון) גם התנדבות לצה"ל היא לא "תוכנית כבקשתך"

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 14 שעות, sperial כתב:

בקארזפורום מקובל להתפזר באופן חופשי, וזה ממש לא מוגבל לעוף.😉

זה די תלוי בעוף.

לפני 14 שעות, zvit כתב:

התנדבות לצה"ל

"התנדבות".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...