Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לפוסט שפתחתי כאן בעבר. 

בקצרה: פיג'ו 208 עם 150 אלף ק"מ, עברה החלפת רינגים בשל צריכת שמן. לאחר ההחלפה, הכל היה תקין למשך 4 חודשים ו-4 אלף ק"מ. אחרי 4 חודשים החלה צריכת נוזל קירור לא מוסברת (ללא תסמינים נוספים, אין התחחמות ואין בועות במיכל עודפים ואין ערבוב נוזלים), כנראה דליפה פנימית בתוך המנוע לתוך הצילינדר. יש לחץ קבוע במיכל העודפים, גם כשהמנוע קר וריח של דלק בתוכו. מדובר על צריכה של 1.5-2 ליטר נוזל קירור לכל 1000 ק"מ. 

המוסך טוען שהכל בוצע לפי הספר, אטם ראש חדש, ברגים חדשים וישור. המוסך אומר שאם הייתה בעיה בהתקנת אטם הראש, הייתה מתחילה צריכה של נוזל קירור באופן מידי, ולא לאחר 4 חודשים מנגד הם חושבים שנוצר סדק כלשהו בראש המנוע, שעליו אין אחריות. לטענתם סדק זעיר שנוצר באופן ספונטני במנועים המקוללים הללו הוא נפוץ. 

הם מוכנים לפרק את הראש ולשלוח לבדיקה (לטענתם זאת הדרך היחידה לדעת אם זה סדק או בעיה באטם ראש), אבל לא לוקחים אחריות במידה ומדובר בסדק. (כלומר אשא בעלויות הפירוק אם אבחר לא לתקן אצלם) 

האם יש דרך לדעת בוודאות האם מדובר בסדק או אטם ראש מבלי לפרק? 

אשמח לשמוע דעות

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, THELAD כתב:

האם יש דרך לדעת בוודאות האם מדובר בסדק או אטם ראש מבלי לפרק? 

אפשר להכניס בורוסקופ דרך ההברגה של הפלג לאחר פירוקו בכדי להשוות בין הצילינדרים. אם יש פריצה, לבוכנה שזה נוזל אליה יהיה צבע אחר ומרקם אחר, וסביר להניח שיהיה מבריק ביחס לשאר בגלל שהנוזל קירור יהפוך לקיטור וינקה אותה. לדעת האם זה מבעיה בראש או אטם ראש בלתי אפשרי ללא פירוק לפי מיטב ידיעתי. גם יש מן הצדק בטענת המוסך, הם לא יכולים לצפות סדק בראש מנוע. לדעתי תבדוק כמה יעלה לך לקנות ראש מנוע משומש עם אחריות + יישור לאחר מכן ובדיקה, בכדי שתדע שבמידה והבעיה לא באטם ראש אלא בראש עצמו כמה זה יעלה לך.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם (נערך)

המוסך טוען שאם יש סדק, קשה מאד למצוא ראש מנוע ויהיה צורך להביא מנוע קומפלט מיבוא או פירוק מקומי. סיפור של 6-7 אלף, אחרי שהשקעתי לא מעט בשיפוץ המנוע. 

הרכב לא התחמם בכלל וננהג בצורה מתונה מאד, ללא האצות חזק וכו'. הגיוני שיתפתח פתאום סדק? 

אני כבר לא מעוניין להשקיע ברכב, מבחינתי לנסוע בו עד שישבוק. נכון לעכשיו אין תסמינים, חוץ מצריכת נוזל קירור בינונית של 1.5-2 ליטר פר 1000 ק"מ שאני מהמר שתגדל עם הזמן. 

ראיתי סרטון של כריס פיקס, שבו הוא מדבר על חומרי אטימה במצב שיש נזילה פנימית, הוא הצליח בעזרת חומר כזה לשקם רכב עם פריצה באטם הראש למשך שנתיים. 

קיבלתי המלצות על K-SEAL (צריך להזמין מאיביי, אין בארץ) שזה חומר שפשוט שופכים אותו לנוזל הקירור, ועל חומר של חברת HOLTS שנקרא Wanderweld שנחשב לנשק יום הדין, אבל דורש לרוקן את כל נוזל הקירור לפני. 

על שניהם יש המון ביקורות ברשת, ורוב המשתמשים עם נתונים דומים טוענים שהמוצר עזר להם. 

עריכה אחרונה על ידי THELAD

פורסם (נערך)

אני לא בקיא בנושא אבל סתם שאלה, יכול להיות קשור לבית תרמוסטט? פג'ו 2008 שנת 2017 מנוע פיורטק ואופל קורסה 2020 אותו מנוע יש גם ירידה הדרגתית בנוזל קירור. לא מאסיבית כמו שלך אבל יש.

עריכה אחרונה על ידי Carboy1
פורסם (נערך)

לדעתי תקבל חוות דעת נוספת ממוסך אחר על המצב כולל בדיקה במידת הצורך. זה תמיד טוב, וגם לוודא שהמוסך לא מספר לך סיפורים או לא איבחן נכון את הבעיה. אחד הדברים למשל שנשמע לי מוזר שהם אומרים שקשה למצוא ראש מנוע. 80 אחוז מהפיורדרעק החליפו מנוע או הושבתו והם טוענים שקשה למצוא ראש מנוע?  נשמע מוזר. במיוחד שיש למוסך אינטרס לא לתקן את הראש. על תיקון ראש מנוע באחריות הם מפסידים.

על החלפת מנוע הם מרוויחים, וגם נפתרים מהבעיה. מבחינתם זה WIN-WIN.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם (נערך)
לפני שעה, Carboy1 כתב:

אני לא בקיא בנושא אבל סתם שאלה, יכול להיות קשור לבית תרמוסטט? פג'ו 2008 שנת 2017 מנוע פיורטק ואופל קורסה 2020 אותו מנוע יש גם ירידה הדרגתית בנוזל קירור. לא מאסיבית כמו שלך אבל יש.

בית תרמוסטט יבש לחלוטין. מה גם שזה לא יכול להסביר ריח של דלק בנוזל קירור + לחץ קבוע במיכל עודפים, השילוב הזה מצביע 100% על בריחת קרומפסיה למעגל הקירור.  נוזל קירור קופץ כשפותחים מיכל עודפים על מנוע קר שעמד 12 שעות. 

לפני שעה, נירו72 כתב:

לדעתי תקבל חוות דעת נוספת ממוסך אחר על המצב כולל בדיקה במידת הצורך. זה תמיד טוב, וגם לוודא שהמוסך לא מספר לך סיפורים או לא איבחן נכון את הבעיה. אחד הדברים למשל שנשמע לי מוזר שהם אומרים שקשה למצוא ראש מנוע. 80 אחוז מהפיורדרעק החליפו מנוע או הושבתו והם טוענים שקשה למצוא ראש מנוע?  נשמע מוזר. במיוחד שיש למוסך אינטרס לא לתקן את הראש. על תיקון ראש מנוע באחריות הם מפסידים.

על החלפת מנוע הם מרוויחים, וגם נפתרים מהבעיה. מבחינתם זה WIN-WIN.

אם יש סדק בראש, הם יחייבו אותי עליו. אמרו שהשיפוץ לא כולל אחרוית על סדקים. אני כרגע בידיים שלהם, ואין לי שום דרך לאמת את האבחנה שלהם. סביר להניח שגם אם היה כשל בהתקנה, הם יגידו שיש סדק בראש כדי לגבות שוב כסף. אין להם אינטרס לעשות שוב את העבודה במסגרת האחריות ולא לקבל על כך שקל. 

במקביל, אני כמובן כבר לא מוכן להשקיע כסף בגרוטאה הזאת כשכל רגע צצה בעיה חדשה. 

פורסם
לפני כשעה, THELAD כתב:

במקביל, אני כמובן כבר לא מוכן להשקיע כסף בגרוטאה הזאת כשכל רגע צצה בעיה חדשה. 

יש לי חבר שמשפץ בתור תחביב בקצב איטי אופנועי אספנות ורכבים, וגם מחזיק. לדבריו החומר Wanderweld עובד בלי בעיות. זה גם חומר ותיק ומוכח. אז תרוקן מים דרך הניקוז של הרדיאטור לתוך כלי ככה שתחסוך חלק ותמחזר ותשתמש בו. ותלמד להבא שמצרפתים קונים רק בגטים וקרואסונים.

• מצחיק 2
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, גולדן191 כתב:

אם היה נכנס לך 2 ליטרים נוזל קירור למנוע, כל 1000 ק"מ, היה כבר הולך המנוע לא?

לא הגיוני שזה מתאדה ממיכל הרזרבי? אולי יש נזילה שם?

אני עוקב אחרי המפלס ברמה יומיומית ומשלים כמובן, אני יודע מה זה אומר לנסוע בלי נוזל קירור.

אי שם לפני חודשיים כשהתחילה התופעה, הפקק החשוד היה המיידי, ולכן הוחלף חיש מהר. לאחר מכן המוסך ביצע בדיקת לחץ למערכת הקירור, אין שום נזילה חיצונית. 

אשמח לדעת אם יש לך דרך להסביר קומפרסיה במיכל נוזל קירור אחרי שהרכב עמד מעל 12 שעות בקור של הימים האחרונים או ריח של דלק בתוך המיכל של נוזל הקירור? לדעתי אין אופציה אחרת, יש כאן בריחה של קומפרסיה שגורמת לנוזל קירור אולי להתאדות דרך הפקק או שיש חדירה נוזל קירור לתוך הצילינדר ושם הוא מתאדה. 

לפני 5 שעות, נירו72 כתב:

יש לי חבר שמשפץ בתור תחביב בקצב איטי אופנועי אספנות ורכבים, וגם מחזיק. לדבריו החומר Wanderweld עובד בלי בעיות. זה גם חומר ותיק ומוכח. אז תרוקן מים דרך הניקוז של הרדיאטור לתוך כלי ככה שתחסוך חלק ותמחזר ותשתמש בו. ותלמד להבא שמצרפתים קונים רק בגטים וקרואסונים.

החומר הזה הוא נשק יום הדין, אבל דורש לנקז את כל מערכת הקירור, לבצע כמה שטיפות עם מים כדי שלא ישאר בכלל נוזל קירור במערכת (הוא מגיב לא טוב לנוזל קירור) ואז לפרק תרמוסטט ולשפוך אותו ישירות לתוך הראש מנוע, לחבר חזרה ולנסוע ככה כמה ימים ואז לנקז שוב, לשטוף את המערכת כמה פעמים עם מים ואז שוב לנקז ולמלא נוזל קירור חדש. 

התעסקות של כמה שעות, יש לי את הידע לבצע בלי בעיה אבל תוהה האם לא כדאי להתחיל מחומרים כמו K-SEAL Ultimate שאותם פשוט שופכים לתוך המיכל ללא הכנות וללא צורך בניקוז? 

פורסם
לפני כשעה, THELAD כתב:

אבל תוהה האם לא כדאי להתחיל מחומרים כמו K-SEAL Ultimate שאותם פשוט שופכים לתוך המיכל ללא הכנות וללא צורך בניקוז? 

לשיקולך. לא רואה איך זה יכול להזיק מלבד לכיס.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...