Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראו, הבן אדם  חי את השוק, ובעל ידע לא מבוטל בתחום הרכב.

יש כאלה שמעריכים אותו למרות שלפעמים הוא "טיפה" קיצוני בדעותיו,

ומצד שני גם כאלה שחושבים שהוא סתם ליצן..

במקרה הספציפי הייתי רוצה לדעת גם, איפה ומי מוכר במחירים הללו ?

calcalist.co.il/local_news/car/article/hkqykhbm11x

פורסם (נערך)

למיטב הבנתי וידיעתי המוגבלת, ישנן כמה מכוניות ״שנתקעו״ במלאי.

למשל הבוקס שהייתה במלאי של מטרו בשעה שהזכיון עבר לדלק מוטורס וכמה יחידות נותרו ממנה. בנוסף, מכוניות שניזוקו במעט בשריפה שהייתה בחניון ברעננה ולא הושבתו לחלוטין (כי כמה מהן כן הושבתו, במיוחד אלו שעמדו קרוב לרכב הבוער הראשון) אלא ניזוקו רק מאמצעי הכיבוי.

טויוטה הפסיקו לייבא את החשמלית ונתקעו עם מלאי. אין סיבה לשלם יותר על רכב שלא מיובא יותר.

מה שנאמר, אין ארוחות חינם והקהל יודע להצביע ברגליים כשהמחיר לא מצדיק את המוצר.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מצטט מהכתבה:

במהלך החודשים האחרונים, לאור היקף הנזקים שנגרמו למכוניות שעמדו זמן רב, יבואני רכב מסוימים בחרו שלא למכור את המכוניות ללקוחות פרטיים,  ואפשר להבין מדוע. כך היה השנה עם משלוח גדול של מכוניות שספגו פגיעות קטנות אך מעצבנות מרסיסים וכך היה גם עם משלוח גדול של מכוניות שבילו באחסנה זמן כה רב עד שהחומציות שבלשלשת ציפורים גרמה לקילוף של שכבת הלכה המגינה על הצבע. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הבחור דמגוג בגרוש יצרן של קליקבייטים (שלפעמים) יש להם קשר מסוים למציאות.

יש בדיוק 19 דונגפנג BOX שנת 2024 מתוכם אחת מפרטי (שהוא יד 2 ראשונה הדגמה) מוצעת למכירה ב-74000 ש"ח

טויטה BZ4X ב-111000 ש"ח? לא ממש. המחיר הוא 111000 ש"ח לדגם שעלה לכביש בינואר - הבעיה ששיווקו של הדגם החל רק בנובמבר ולכן המחיר האמיתי הוא 119000 ש"ח. 
(למען שלמות הנתונים יש לציין שיש מכונית אחת שעלתה ביוני שמחירה התיאורתי הוא 115000 ש"ח)

BYD Dolphin ברמת גימור קומפורט אכן מופיעה "החל מ" 89000 ש"ח למכוניות שעלו בינואר 2023. יש רק בעיה קטנה אחת: השיווק של רמת הגימור הזאת החל רק באוגוסט ולכן המחיר של רכב משומש במחירון הוא החל מ-93900 ש"ח (אגב יש רק ארבע כאלה)

גם המחיר של הלינק אנד קו הוא וירטואלי לגמרי: 122000 ש"ח זה מחיר לרכב "שעלה" בינואר, הבעיה היא שהשיווק החל רק בנובמבר ויש רק 13 מכוניות כאלה בכלל (כולן מכורות ונוסעות)

כנ"ל לגבי האורה 07 שנת 2024 ממנה נמכרו כמה עשרות וגם לא מינואר אלא מאפריל.

לסיכום
: כתבה פופליסטית רדודה ועבודה עיתונאית לוקה בחסר.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אז הוא לא דייק, אבל המחירים אכן ״חבוטים״.

הזמן יראה אם השמדת הערך בחשמליות תימשך או תתמתן.

דוגמא משלי , ספורטאז׳ פרימיום מאי 22 ( תחילת שיווק הדגם) מתומחר בלוי יצחק ב 135 אלף שקל. מחיר חדש באולם התצוגה במבצע הנוכחי 185 אבל יש הנחה של 18000 כלאמר 167 בפועל. 

אז יש הבדל בין המנועים 180 לעומת 160 הנוכחי, מעט שינויים באבזור, אבל הקונים ביד 2 לא פראיירים ומציעים 120 בקושי. 

פורסם

כול שנה, בעיקר לקראת סופה יש תמיד את הכתבות האידיוטיות האלה של "כמה הרכב שלכם הפסיד/שמר על ערכו" 

ולמה הם אידיוטיות? 

כי הם תמיד מבוססות על מחיר חדש היה X מחירון עכשיו הוא Y , אז נחשב באחוזים כמה ירד. אבל המציאות לא עובדת ככה.

מחירון לוי יצחק לפעמים מנותק קצת מהמציאות, ולפעמים מנותק הרבה, מה שמוביל לסטיות רציניות מאוד במחירים בפועל. לא 2-3% אלא בחלק מהמקרים גם אפילו 30% אחוז. אני יודע, כי זה בדיוק מה שהיה לי עם רכב שמכרתי. 

הייתי אומר שככה זה כשנותנים ל-AI לכתוב כתבות, אבל הכתבות היו זהות עוד לפני עולם ה-AI, אז לא ברור לי מה הקטע. 

פורסם

אבל יש עובדה אחת בולטת, המחירים צונחים הרבה מעבר למה שהיכרנו קודם.

עוד נקודה מעניינת - לוי יצחק מתמחר המחירון שלו מכירה לסוחר/טריידאין - במקרה שאני מכיר מחירון 140 מחיר לטריידאין 123 (כפוף לבדיקה) 
מה זה אם לא השמדת ערך. 
אתה מפרסם ביד 2 ומציעים לקנות ממך בפחות ממחיר סוחר 🙄

פורסם
לפני 6 דקות, zaf כתב:

אבל יש עובדה אחת בולטת, המחירים צונחים הרבה מעבר למה שהיכרנו קודם.

מצטער, אני לא מסכים איתך. אני לא חושב שזה המצב. כי אחרי שנה, הרכב 0 ק"מ.. אבל המחירון ירד. 

כשסקודה פאביה חדשה מהיבואן תעלה 100K ש"ח ולא 122000 אז אגיד שהמחירים ירדו. לדעתי ערך הכסף נשחק וגם יש איזו רווייה של השוק. כמה רכבים כבר אפשר לקנות? 

לפני 8 דקות, zaf כתב:

אתה מפרסם ביד 2 ומציעים לקנות ממך בפחות ממחיר סוחר 🙄

זה תלוי גם במצב של האוטו. יש שקלול מחיר. ותלוי כמה המוכר אסרטיבי במו"מ. 

אני מכיר מקרה שסקודה פאביה 2017, גיר ידני, עם 32000 ק"מ, נמכרה בטרייד אין תמורת 18000 - כשהמחירון אחרי שקלול בלוי יצחק היה 24000. 

אז כן, הטרייד אין צריך להרויח (והאוטו היה עם ריג'קטים של גלגלים ישנים, וכו'.. אבל תכלס במצב מעולה).

לפני 15 שעות, zaf כתב:

אבל הקונים ביד 2 לא פראיירים ומציעים 120 בקושי. 

ויכול להיות שאתה תגיד שאתה רוצה 130000.. ותמתין. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

התכוונתי למכירי המכירה ״הסופיים״ לא מחירי המחירון. 

אם לוי יצחק מפרסם מחיר סוחר, זה כבר עוגן למי שבמו״מ לרכישת משומשת. 

וגם מחירי החדשות תחילה להיות סוג של משחק כי בכל רגע נתון יש ״מבצע״ של הוט/אשמורת/קרנות/חבר ודומיהם.  ואיך שהוא המחיר חוזר על ידי הוספת התקנות מקומיות /אחריות מוגדלת/צבע/כל מיני צעצועים.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, zaf כתב:

ואיך שהוא המחיר חוזר על ידי הוספת התקנות מקומיות /אחריות מוגדלת/צבע/כל מיני צעצועים.

זאת כבר טקטיקה של המוכרים כי אומרים נגיד "החל מ-120000" אבל בסוף אם, כפי שציינת זה לא המחיר - כי יש תוספות איבזור. 

אז מחזק את דבריי, שהמחירים ככל הנראה ירדו, אבל לא בהרבה (עדיין). 

אני זוכר שבקורונה, כשהיה מחסור בשבבים, ומכוניות לא היו בנמצא, הסיאט איביזה שלי בשלב מסויים היתה שווה 75000 במחירון, ובוצע תיקון לתאונה וזה הפתיע אותי. האוטו היה בן 5. 

אז כאן, ברגע שיש הצפה של מכוניות בשוק, המחירים אמורים לרדת. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555
הוספת מידע
  • אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...