Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 29.1.2026 בשעה 21:22, Eyal Amzleg כתב:

הסוויפט בלנו איגיניס כולם משווקות בישראל מבוסס על אותו פלטפורמה איזה כיף להתנצח בפורמים..

שוב, חוסר הבנה. ה״פלטפורמה״ מעידה מעט מאוד. בבחינת ציוני NCAP אתה צריך להתייחס לדגם הספציפי, אפילו לתצורה ספציפית. אם נבחנה גרסת האצ׳בק ואתה רוכש גרסת סדאן יתכן שהנתונים קצת שונים ואתה לא יודע על כך. יתכן שאבזור הבטיחות שונה (בכל מבחן קרא את הפירוט המצורף, בדרך כלל כ-PDF). לעתים נבחן אותו דגם בשתי תצורות אבזור בטיחות. ולפעמים דגם מקבל שיפורים במסגרת מתיחת פנים ולא נבחן מחדש. וכמובן שהמבחנים והציונים משתנים עם השנים.

אז נכון שהסויפט קיבלה ציון בינוני מאוד ב- EuroNCAP ב-2024, אבל לא כוכב בודד אלא שלושה. אישית לא הייתי בוחן אותה כי היא לא מתאימה לצרכי. אבל יש לך דרישות אחרות שמצמצמות מאוד את המבחר ואתה צריך לבחור את הפשרות שלך. אגב, בגרסה שלפני כן, שקרוב לודאי היא זו שמתאימה לתקציבך, קיבלה 3-4 כוכבים בהתאם לדרגת איבזור הבטיחות, וזו שלפניה 5 כוככבים, אבל זה באמת בסטנדרד ישן מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 29.1.2026 בשעה 21:22, Eyal Amzleg כתב:

הסוויפט בלנו איגיניס כולם משווקות בישראל מבוסס על אותו פלטפורמה איזה כיף להתנצח בפורמים..

ראשית ,בוא נבין מהי פלטפורמה.

מצטט, על מנת לדייק: פלטפורמת רכב היא הבסיס ההנדסי המודולרי שעליו נבנים דגמים שונים,  המאפשר ליצרנים לייעל ייצור ולהפחית עלויות.

ההגדרה לשלדה גם בהיותה monococ מתייחסת לרצפה עליה מורכבים המתלים ובהמשך רכיבי הנעה ומנועים (היושבים בנפרד על תת-שילדה

שאר הגוף של המכונית נבנה בתצורות שונות (סדאן או האצ׳בק) כאשר אשילדה עצמה מותאמת לפעמים נמתחת או מורחבת מעט על מנת ליצור מרחב פנימי גדול יותר.

אין כאן מה להתנצח, יש כאן בהחלט מקום להסביר ולהבין . 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
בתאריך 3.2.2026 בשעה 18:58, Stavik כתב:

יש פולו 19 יפה מאוד ביד 2

כן ראיתי אותה בתמונות ודברנו שמורה מאוד, אבל הגזים עם המחיר. 

תודה 

עריכה אחרונה על ידי Eyal Amzleg
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 22.12.2025 בשעה 13:11, Eyal Amzleg כתב:

מחפש רעיונות לרכבים ידניים מעניינים ומודרנים (מערכות בטיחות) שהם גדולים יותר מסופר מיני,

הייתי במצב הזה לפני שנתיים וחצי. עם תקציב של כ 90,000 שח וגם רציתי רכב שעדיין באחריות (גם אם בסוף התקופה). ואני לא אוהב ג'יפונים. ומשיקולים של היגיון לא חיפשתי רכבי ספורט.

מאז ההיצע ירד אבל אתה בתקציב נמוך יותר אז השנתונים דומים.

לא היה כמעט היצע:

סיוויק ידנית (סדיר יובאה ידנית עד 2019 אבל ב 2020 עדיין עלו על הכביש בהזמנה מיוחדת)

סיד דיזל (לא סגור על מערכות בטיחות אקטיבות)

ליאון (בלי מערכות בטחות אקטיביות)

קשקאי (ג'יפון ולא סגור על מערכות הבטיחות).

אוקטביה דיזל/בנזין של מורים לנהיגה בהזמנה מיוחדת.

דאסטר (ללא מערכות בטיחות אקטיביות וגם לא בדיוק נוח לכביש וותר למי שרוצה שטח. הייתי שמחלהחזיק כזו כרכב שני במשפחה)

זהו... לא מצאתי יותר.

למעשה היחידות הרלוונטיות שעונות לדרישות שלי היו הסיויק והאוקטביה. כשהסיויק 1.0 מנוע תקול. אז זה בעצם 1.5 בלבד.

עם סבלנות ומזל מצאתי סיוויק ואני מאוד מרוצה.

דיברתי עם מוכרים של אקטביה (מורים לנהיגה). היו בלוחות יותר מה שצפיתי שיהיו. רק גיששתי לגבי המחיר והן היו יקרות מידי עבורי. כי היו חדשות יותר וגם כי הם ביקשו מחיר רגיל ובלי שכלול מחירון של רכב לימוד. לדעת נמכרו במחיר גבוה.

לדעתי רכב מוצלח מאוד.

בסוף יש ביקוש נמוך מאוד לרכבים ידניים אבל ההיצע מזערי. בעיקר אם מחפשים מערכות בטיוח מודרניות ולא מיני/סופר מיני.       

בקיצור: סבלנות ומזל. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא ידעתי. לכשעצמו רעיון טוב אבל זה ג'יפון.

וגם קצת קטן להקרא רכב משפחתי, לא?

אז מבחינתי לא עומד בדרישות שהיו לי אז.

למרות שהוא לא ממש גבוה ויכול לשנע משפחה. אז הייתי שוקל אם הייתי יודע....

פורסם (נערך)

הקארוק באותו גודל של הקשקאי, לדעתי גודל מתאים למשפחה, החסרון של הידני היה שהוא בא ברמת הגימור הנמוכה בלבד. 

אתה אולי חושב על הקאמיק מבחינת גודל, שקטן יותר ממנו.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, yoav911gt2 כתב:

אתה אולי חושב על הקאמיק מבחינת גודל, שקטן יותר ממנו.

צודק. טעיתי בינם

קארוק ידנית זה אחלה.

תיקנתי שוב כי טעיתי שוב. שמות מבלבלים

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

קארוק ידנית. 
קאמיק לא נמכרה פה עם תיבה ידנית.
סיאט ארונה כן, עם מנוע 1.5, במספר מאוד נמוך. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...