Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

לפני מספר חודשים, השארתי אורות דולקים ברכב וכשחזרתי המצבר התרוקן. לזכרני, היו ענינים עם חלונות נוספים לאחר ההנעה (עם כבלים), אך הדברים הסתדרו מלבד חלון אחד. בחלון זה נראה כי כלל לא מגיע חשמל. תוהה מה יכולה להיות הסיבה. חשבתי על פיוז, אך מעריך שאין פיוז ספציפי לכל חלון.

מממ... כוון, מישהו?

מציין כי המקרה אירע כבר במרץ השנה ומאז לא טפלתי בזה. נסינו כל מיני אפוסים לחלון, אך נראה כי חשמל לא מגיע כלל לחלון זה.

דרך אגב, ככל הנראה, לפחות ברכב שלי, מאזדה 3 דור ראשון, אם יוצאים מהרכב שלא דרך דלת הנהג, האוטו לא מצפצף על אורות דולקים. אז אם מישהו כאן מתכנן לחנות צמוד לקיר / גדר / דומה לשמאלו ולצאת מהרכב דרך דלת הנוסע, ראו הזהרתם!

תודה.

פורסם (נערך)

הכיוון הוא לבדוק האם אתה צריך להחליף פיוז, או משהו כזה, או את המנוע עצמו

שים לב למה שהוא אומר כאן - קודם כל צריך לבדוק האם המנוע תקול או לא - אני מאמין שמי שיותר מבין בזה יגיב בקרוב איך לבצע את הבדיקה

פשוט תהיה מוכן לזה שצריך לבצע משהו כמו בסרטון, לא בטוח.

לא יודע למה זה באנגלית פה, אם נכנסים לסרטון דרך יוטיוב זה בעברית.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

ניסית להחליף את המתג של החלון הבעייתי עם מתג שעובד תקין? זה יאשר או ישלול בעייה פשוטה, קלה וזולה לתיקון, במקרה הגרוע.

איזה "איפוסים לחלון" ניסיתם? משפט לא ברור. 

איך הגעת למסקנה שחשמל כנראה בכלל לא מגיע לחלון? מה בדקת, ואיך? 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היי ברוז.

תודה על המענה. מתג, אתה אומר. מה הכונה מתג? כפתור הלחיצה עצמו? לא חשבתי שיכול להיות מקור הבעיה.

או שלא לכך הכונה?

בצענו נסיונות אפוס בסגנון להעלות את החלון עד הסוף ואז להמתין כמה שניות נוספות ובאופן דומה גם להוריד, לזכרני.

החלון היה תקול עוד לפני הארוע וכשהיה בשמוש היה מרעיש ועכשיו אין רעש כלל. זו לא אינדיקציה טובה לדעתך?

תודה.

• פיתרון
פורסם
לפני כשעה, mazda guy כתב:

היי ברוז.

תודה על המענה. מתג, אתה אומר. מה הכונה מתג? כפתור הלחיצה עצמו? לא חשבתי שיכול להיות מקור הבעיה.

אכן כן. הכפתור עצמו. יכול להיות שפשוט לא מקבל מתח או שמשהו בו התפגר. מתג קל מאד (וזול) להחליף. קל מאד לבדוק עם מתג אחר אם המתג תקין או לא ואם החלון עצמו תקין או לא (מתג תקול לא ירים חלון אחר, מתג תקין ירים את החלון הבעייתי- הבעייה במתג, לא ירים- הבעייה במנוע החלון כנראה)

בצענו נסיונות אפוס בסגנון להעלות את החלון עד הסוף ואז להמתין כמה שניות נוספות ובאופן דומה גם להוריד, לזכרני.

? אם הכפתור לא עובד, איך ? :lol:

החלון היה תקול עוד לפני הארוע וכשהיה בשמוש היה מרעיש ועכשיו אין רעש כלל. זו לא אינדיקציה טובה לדעתך?

כפתור תקול-לא מגיע חשמל-אין רעש. למשל. מנוע מת סופית-אין רעש (או שלא שומעים את הזימזום בלי לפרק את הפאנל של הדלת).

פורסם

מצאתי סרטון על החלפה במאזדה 6, אמור להיות דומה עד זהה. 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חברים יקרים, ברוז,

לפני כשלושה שבועות סופסוף, התפניתי לענין ואכן התקלה בכפתור עצמו. לא שנגמרו לי הבעיות החשמליות, אבל... תודה.

לא העליתי על דעתי שזה מקור הבעיה.

תודה. תודה.

• אהבתי 1
פורסם

שמח שעזרתי! 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...