Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת אופני הרים חשמליים (eMTB)

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לאחרונה אני מתעניין ברצינות ברכישה של אופני הרים חשמליים, אחרי שאני חושב על העניין עוד מ-2017 מאז שעשיתי לראשונה סיבוב על אופניים עם מנוע bosch בתערוכת פרנקפורט.

כרגע המטרה של הרכישה היא פעילות יומיומית ולכן גם כל העניין של ה-eMTB כדי לצאת גם אם יש קצת תחושה של עייפות בהנחה שמקסימום אגביר את התגבור המנוע, אבל עדיין אצא. 

מבחינת מתאר הרכיבה, הוא ככל הנראה יהיה מגוון גם שבילים כבושים וגם דברים מעט יותר טכניים, אבל אולי עם הזמן יתגבר אצלי התאבון לדברים יותר מאתגרים.

היום ההיצע בשוק הוא מאוד מגוון מבחינת יצרנים ומחירים וכרגע החלטתי להתמקד באופניים עד 20k שקלים מסוג חשמלי "מלא" ולא חשמלי "קל".

להבנתי מנועי bosch הם עדיין העדיפים ביותר מכולם מבחינת הידע, הניסיון שיש עימם והאמינות שלהם לאורך זמן.

עשיתי סיבוב גם על שני דגמים של Giant עם מנועי Yamaha והאמת שבסה"כ אהבתי את דגם Rigen E+2, פרט למשקל הגבוהה שלו שמורגש בעיקר בהרמת האופניים ולהבנתי המנוע פחות אמין לאורך זמן והרבה פחות נפוץ כך שהשירות יהיה יותר בעייתי.

כרגע הדגמים המובילים אצלי שביניהם עיקר ההתלבטות הם:

Whyte E160 sphera ו-Bianchi E-Vertic Pro FX SX

שניהם עם מנוע bosch דור 4 וסוללה של 750Wh.

להבנתי ל-Whyte יתרון רציני בבולמים ול-Bianchi יתרון? בשלדת קרבון.

אשמח לשמוע מה דעתם של בעלי הניסיון באופניים שכאן ובפרט מי שיש לו ניסיון עם eMTB, לגבי הדגמים שציינתי ובכלל אולי יש משהו נוסף שאני מפספס?

תודה מראש 

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם
לפני 26 דקות, zivk כתב:

מבחינת מתאר הרכיבה, הוא ככל הנראה יהיה מגוון גם שבילים כבושים וגם דברים מעט יותר טכניים, אבל אולי עם הזמן יתגבר אצלי התאבון לדברים יותר מאתגרים.

אני שם פה דיר בלאק רציני על רוכב לא מנוסה שטח באופנועי שטח הללו.

אלו כלים כבדים מאוד (אינרציה...) עם המון שיכוך והמון אחיזה, שזה מתכון לאי פיתוח טכניקה נכונה והתרסקות קשה לרוכב לא מיומן. 

צריך לזכור שבירידה אלו לא אופניים חשמליים (כי לא מדוושים), אלו אופניים כבדים שדורסים הכל... עד שלא.

הם ייתנו תחושה של טרזן מלך הג'ונגל לרוכב הלא מיומן, עד לפעם לא יפצו על טעות רכיבה וההתרסקות תהיה כואבת.

דרך אגב, זו הסיבה שאני רוכב שטח על ז"ק. זה מכריח אותי להאט ולחשוב, ולפעמים לרדת מהאופניים, איפה שחושש. 

יש לי חבר שקרה בדיוק זה, אחרי שהזהרתי אותו, ונשבר לו הקרסול.

לא נעים.

חובה איתם מיגון רציני, כולל קסדה מלאה ומגיני ברכיים/מרפקים רציניים, במינימום.

נ.ב. ההמלצה שלי, למי שהמטרה שלו היא כושר - Don't.

קנה אופניים לא חשמליים - ותזיע. 

עד שתפתח כושר, רכב במסלולים שאתה מסוגל ותפתח מיומנות

האופניים הללו הם כן פתרון למי שחשקה נפשו לכסות מרחקים ו/או עליות שאין לו סבלנות או יכולת לפתח בשביל זה כושר.

כקיצור דרך לפיתוח טכניקה נכונה, זו מלכודת פתאים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מבין את מה שאתה כותב, יש לי כושר ברמה של לכסות עשרות ק"מ גם עם אופניים רגילים.

מצד שני אני רוצה פעילות יומיומית וגם להספיק יותר במסגרת זמן מצומצם יותר ולהבנתי כאן היתרון הגדול של החשמליים וכן כמו שכתבת לא לחשוב על אם לרדת לאיזה מקום כי לעלות יקח לי זמן ומאמץ.

יש לי גם שני זוגות של אופני ז"ק בסיסיים ואני מאמין שייצא שגם עדיין ארכב עליהם, במיוחד אם אצטרף למישהו עם אופניים דומים ולא חשמליים.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

אני לא מתחבר לתפיסה של עודף שיכוך ואחיזה, לדעתי זה מוציא את הכיף מהירידה (עליות אני לא אוהב... אבל זה מה שבונה את הכושר). 

אבל כל אחד והכיף שלו... 

בכל מקרה, להזהר. זה כלי אחר לגמרי ממה שאתה מכיר.

לגבי מה לקנות, מין הסתם, לא מבין בזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...