Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 32 דקות, David32 כתב:

ני לא חושב שיש אובססיביות בעיניין של לקנות ולאכול את המזון שאתה קונה.

שוב, אני מסכים איתך. שונא לראות בזבוז של אוכל.

אבל מנהל בחברת הייטק עשירה שחותך סופגניות לחצאים, זו אובססיביות בעיני.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

אני חושב שזה תופס בעיקר לדור שגדל שם בתקופות של מחסור וחינוך קומוניסטי.

יש גם צד שני - אלה עם אובססיה לשפע. כמו הדודה של אישתי שלפני החג היתה קונה בשוק ארגזים של פירות ״שמא יגיעו אורחים״. נכון, משפחה מרובת ילדים שהם בעצמם כבר סבים וסבות, אבל לא צריך להגזים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 23 דקות, hans כתב:

כל עם ישראל, חוצה מגזרים ועדות ומעמדות, בהמוניהם, רוחבית. זה מתחיל מגיל אפס בכל אירוע, משפחתי או לא. אוספים הר של חטיפים לצלחת, נותנים ביס או שניים, כל השאר נזרק.

באולמות אירועים גם אם אתה רוצה לקחת את האוכל שנשאר הביתה לא יתנו לך כדי שלא תתבע אותם אם תקבל כאב בטן או תירוץ אדיוטי אחר. 

האמת שבאירועים של ילדים בחיים לא ראיתי שנשארים חטיפים, הילדים שואבים כל מה שיש. זה בבתי מלון בעיקר מה שאתה מתאר. אנשים מעמיסים בארוחת בוקר צלחות סתם בשביל שהמלצר יזרוק חצי מזה לפח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לגבי נושא התאורה: אני שמח שסוף סוף מישהו מעלה את הנושא.

אין שום עניין עדתי! לראיה - זוגתי שתחיה, שמשפחתה מערבות בגדד, עונה לכל הסימפטומים המתוארים. אני תמיד אומר שמגיע לה לקבל אזרחות פולנית מייד ובדיעבד, או לפחות תואר דוקטור של כבוד מהאוניברסיטה היגלונית של קרקוב. אני לעומת זאת, "רוסי" דור 2.0 אם כי קצת מקולקל (רוסית שלי לא משהו ולא יודע לשחק שחמט), אוהב וחייב הרבה תאורה חזקה בבית. 

בתאריך 18.11.2025 בשעה 23:40, Derish כתב:

לא חושב שזה עדתי או אפילו תלוי-גיל, נתקלתי באותה תופעה בדיוק אצל בחור ספרדי צעיר שהתאכסנתי אצלו באיירבנב לפני כמה שנים. הוא היה די אובססיבי בענייני חיסכון וחשב שאור מלאכותי או מים בטמפ' של מעל 30 מעלות זה מיותר.

Don't get me started!

בתחילת הדרך שלי פה, התמקמתי לכמה שבועות בדירת איירבנב בפרבר מצפון למדריד. אישה מבוגרת שהשכירה את ארבעת חדרי דירתה לתקופות ארוכות יחסית. הייתה סה"כ טיפוס חיובי, לא מרושעת או מנוולת חלילה, אבל היא הייתה מוציאה אותי מדעתי, ומהר מאוד התברר שגם את האחרים. הייתה דופקת על הדלת באמצע היום בתואנה כלשהי, ומשנכנסה, אם ראתה שהאור דולק כשבחוץ תיאורטית יום לפי השעון (היה חורף), טראח מכבה את האור בהפגנתיות, "עכשיו יום, לא צריך אור".

כשרציתי לעשות כביסה, היה תדריך שלם - רק בתוכנית הזו והזו, ורק מים קרים. זה כבר הספיק לי. לא רציתי להתעסק איתה, והיא בהחלט הייתה מסוגלת לצוץ משום מקום ולסגור לי את המכונה לו הייתה מגלה ש"העזתי" לכבס ב-30 מעלות. אמרתי מויחל טויבעס, אספתי את הבגדים בשק איקאה כחול תקני, הלכתי לכביסיה הקרובה, ושלום על ישראל, תוך שעה ורבע כביסה יבשה וריחנית בלי בלבולי מוח. לשמחתי תוך זמן קצת הצלחתי להתארגן על פתרון חלופי לטווח ארוך, צררתי את מעט חפציי, הזמנתי אובר ונמלטתי משם, אף על פי שנשארו לי עוד כמעט שבוע ימים עד הצ'ק-אאוט.  

על העניין של מכונות הכביסה במטבח (אני יודע, לא ייחודי בכלל לספרדים), ומלחמתם הדון-קיחוטית של הספרדים במייבשי הכביסה אפשר להרחיב בפעם אחרת.

• מצחיק 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 52 דקות, קורן בן אשר כתב:

מכונות הכביסה במטבח (אני יודע, לא ייחודי בכלל לספרדים), ומלחמתם הדון-קיחוטית של הספרדים במייבשי הכביסה אפשר להרחיב בפעם אחרת.

אכן נושא לכשעצמו. מן הסתם גם נגזרת של תכנון הדירות. ואפילו של בתים פרטיים.

בעוונותי, הבית שלי שנבנה ב תחילת שנות ה90 בכלל לא תוכנן מקום ראוי למכונת כביסה , לכן לחלק מהבתים המכונה בכלל מחוץ לבית, ואצלי (לאחר שיפוץ) יצאה מהמטבח 😉

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 18.11.2025 בשעה 22:52, bobi כתב:

שמתי לב שאצל ילידי מדינה שהתפרקה לפני כמה עשורים, יש תופעה של לשבת בחושך.

אני מבין את מי שמכבה את האור כאשר הוא יוצא מהחדר, אבל למה לכבות את האור כשניכנסים לחדר ?

אני לא יודע עם אילו אנשים אתה נפגש בעבודה, אבל לכתוב "ילידי מדינה שהתפרקה לפני כמה עשורים" זו הכללה ושטות פחדנית. נולדתי וגדלתי בברית-המועצות, אני מכיר עשרות אנשים משם וגם היום בארץ, ומעולם לא נתקלתי בתופעה שאתה מתאר.

בתאריך 19.11.2025 בשעה 10:58, ברווז כתב:

כן מכיר את אלו שלא יכולים\רוצים\אוהבים לצפות בטלויזיה כשיש אור בחדר. מעדיפים חושך. לא מבין את זה, אבל כל אחד והטעם שלו כמו שאומרים הקניבלים. 

העניין קשור לאיכות המסכים, תזכור איך נראו המסכים פעם. מאותה סיבה מכבים את האור בבתי קולנוע.

בתאריך 20.11.2025 בשעה 10:57, dorsht כתב:

נתקלתי בדברים אחרים עם עולים מבריה"מ.

באחת העבודות שלי עבדתי עם בן אדם מבוגר שעלה מבריה"מ, אפילו כשהוא היה נוהג על הרכב של העבודה, הוא היה מכבה את המזגן (כולל בקיץ) ומשייט על ניוטרל כאילו לחסוך דלק (רכב ידני, למרות שכולנו יודעים שזה שגוי לחלוטין ועדיף להישאר על הילוך כלשהו). 

מודה שאני לא מצליח להבין את זה. למה אתה מענה את עצמך? 

אני לא בעד להגזים (יש כאלו שמשאירים רכב מונע בכוונה עם מזגן דלוק או נוהגים כמו משוגעים רק כי הדלק על חשבון המעסיק), אבל אין שום מצב שאני אסע אפילו ברכב שלי בקיץ בלי מזגן, אפילו שאני משלם על החשמל\הדלק. אז אני לא רואה שום בעיה להדליק מזגן ברכב של המעסיק.

מזגן הוא עניין בעייתי מבחינה רפואית עבור לא מעט אנשים. אצלי, רוב ההצטננויות מופיעות דווקא בקיץ, כשאני מתחיל להפעיל את המזגן. יצא לי להתארח במלון בארה״ב בשיא החום יחד עם איטלקים, והם העדיפו לכבות את המזגנים ולישון עם דלתות פתוחות.

בתאריך 20.11.2025 בשעה 11:59, sperial כתב:

אבל יש מקומות בהם יש מחסור אמיתי בחשמל. איני יודע מה היה מצב אספקת החשמל בברה״מ ומה המצב באותם אזורים מאז שהתפרקה.

לא נתקלתי בבעיות חשמל בברה"מ באף אחד מהמקומות שבהם הייתי. זו הייתה מדינה עשירה באנרגיה - נפט, גז, פחם, אנרגיה הידרואלקטרית ותחנות כוח גרעיניות. כל השירותים הבסיסיים, כמו חשמל, מים, תחבורה ציבורית, לחם ומוצרי חלב, היו זולים מאוד או אפילו בחינם כמו ארנונה, רפואה, גני ילדים, בתי ספר והשכלה גבוה.

לפני שעה, sperial כתב:

מעניין. יש לי שתי כלות שמוצאן באותה אימפריה, הן משליכות מזון לפי תאריך התפוגה או אחרי 3 ימים במקרר, גם כשהוא תקין לגמרי.

הן כנראה אינן מהדור שעבר את המלחמה. גם אני לא שומר מזון לאחר תאריך התפוגה.

לפני כשעה, פינדר כתב:

אני חושב שזה תופס בעיקר לדור שגדל שם בתקופות של מחסור וחינוך קומוניסטי.

זה לא קשור לחינוך הקומוניסטי. כמו שכתבתי, גם אני לא משאיר מזון שפג תוקפו.

לפני כשעה, David32 כתב:

א. אני לא חושב שיש אובססיביות בעיניין של לקנות ולאכול את המזון שאתה קונה. שמישהו מגדל. שמשהו נרצח בשבילו.

ב. אני שוב חוזר על זה, זה לא עיניין של מדינת עולם שלישי, הקונספט ש"מדינת עולם שלישי == אין מזון ומדינת עולם ראשון == כול כך הרבה מזון שאפשר לזרוק" הוא קונספט שגוי, לא מעוגן במציאות, לא ערכי. 

ג. במדינת עולם הראשון, שהיא ממש לא ענייה, שאני גר בה, שרחוקה מברית המועצות הקומוניסטית, יש קמפיינים (ברבים!) נגד ביזבוז וזריקת אוכל. מדינה מערבית. 

מדינה שהפעם האחרונה שהיה בה רעב היה לתקופה קצרצרה אחרי מלחמת העולם השניה ותור לחנות זה משהו שרק הזקנים זוכרים. 

כול זה כדי להגיד שזה לא עניין של מדינות מפתחות, כושלות, או לא יודע. זה עיניין ערכי, זה עיניין פרקטי, זה נכון לא לזרוק אוכל. 

רק תסביר לי מה ההבדל בין לזרוק אוכל לבין לזרוק טלפון, מחשב או טלוויזיה ישנים שכבר אי אפשר למכור, או לשלוח רכב ישן לגריטה.

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

ם אני שונא לזרוק מזון. אבל יש איזה גבול שבו זה הופך לאובססיה מיותרת בהינתן שאנחנו לא במדינת עולם שלישי

הכרתי מישהי שזורקת אוכל שנותר, כי היא אוכלת רק טרי שבושל באותו היום/הרגע. לא שומרת במקרר ולא מחממת מחדש.

אמרה לי פעם זה ״ככה אצל מרוקאים״ , רק טרי. הייתה מזמינה מנה למשרד אוכלת מעט ממנה ומשליכה את השאר. גם אם נותר שניצל שלם מתוך 2 שהיו במנה וכל תוספות החמות (אורז/תפו״א) אז זה הפך לתחביב במשרד - לעזור לה לסיים את האוכל. 😉 (אמרה שגם בבית אצל הוריה זה ככה) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 4 דקות, mikyl כתב:

זה לא קשור לחינוך הקומוניסטי. כמו שכתבתי, גם אני לא משאיר מזון שפג תוקפו.

האמת שאני אוכל לא פעם מזון שפג תוקפו, אם המראה והריח לא מעידים על קלקול.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יכול להיות שאתה צודק. פעמים רבות זה לא שהמזון מקולקל, אלא שהוא איבד חלק מהערך התזונתי. אבל לפעמים מגלים את זה רק אחרי שלקחת ביס או שלוק.

פורסם
לפני 34 דקות, mikyl כתב:

רק תסביר לי מה ההבדל בין לזרוק אוכל לבין לזרוק טלפון, מחשב או טלוויזיה ישנים שכבר אי אפשר למכור, או לשלוח רכב ישן לגריטה

בקלות.

הייתי מעדיף לקחל בגדים כדוגמא, אבל מכשיר חשמל עוד יותר קל:

מזון נקנה לשימוש בזמן מוגבל בכמות מוגבלת, טלפון לא. מזון ניתן לקנות בכמות גדולה מהנצרך וכך בעצם אתה זורק אותו, לא כך עם טלפון או טלוויזיה (או שאתה קונה שני+  מכשירים למרות שאתה משתמש באחד בלבד?)

כשאני מחליף טלפון כי רוצה/שידרוג/צריך, אני *מחליף* משהו שאני משתמש בו למשהו שאשתמש בו. אם תקנה אקסטרא עוף ותזרוק אותו מחוסר שימוש ותעשה זאת שוב ושוב...

אותו הדבר לגבי רכב, אתה לא קונה רכבים חדשים רק כדי לגרוט נכון?

ואם כבר אמרתי בגדים, פה נכנסים הבגדים החד פעמיים משיין וכאלה, זה גם רעה חולה הפאסט פאשן הזה שמזהם את הסביבה. ואם נסתכל בשירשור המקביל, אנשים לא רוצים לקנות חולצה ולזרוק אותה אחרי שלוש לבישות.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

ככה אצל מרוקאים

מרוקאים אמנם אוהבים להכין כמויות גדולות אבל לא מכיר דבר כזה שזורקים מה שנשאר אחרי הארוחה ומכינים אוכל חדש כל יום, גם אם כבר יש אוכל מוכן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 שעות, David32 כתב:

זה נשמע לי כמו משהו חולה מבית היוצר האמריקאי, סורי. 

שפע לא אומר שאתה קונה עשרה תפוחים וזורק חמישה. מדינה מתקדמת לא נמדדת ביכולת שלך לזרוק כסף ומזון לפח.

המזון המקולקל שלך הוא פאשלה תיכנונית שלך ואמור להיות מינימלי.

שלא נדבר על זה שבמדינה המתקדמת שלך (וגם שלי, אבל אני לא מודד לפי זה) יש אנשים רעבים שאין להם אוכל וחיים על תרומות או הולכים לישון רעבים. זה לא שפע ומדינה מתקדמת.  

לא יודע, לא חושב שזה קשור לאמריקה. 

מדינה מתקדמת אכן לא נמדדת ביכולת שלי לזרוק כסף מזון לפח. זה רק פריוולגיה נלוות לרמת חיים שמאפשרת את זה לפעמים. 

יש מעט מאוד אנשים במדינה שלי, אולי גם שלך - אין לי מושג, שהולכים לישון רעבים, כי אין להם ברירה. יש כמובן מגוון דרכים ושיטות לעזור להם. לחם שפתחתי לפני שבוע ועכשיו יש עליו עובש, כי אני לא אוכל כזו כמות גדולה של לחם, זו לא אחת מהן. טריליון אחוז מס שאני משלם בחודש אולי דווקא כן. אבל... שרשור פוליטי וכו'.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 35 דקות, David32 כתב:

בקלות.

הייתי מעדיף לקחל בגדים כדוגמא, אבל מכשיר חשמל עוד יותר קל:

מזון נקנה לשימוש בזמן מוגבל בכמות מוגבלת, טלפון לא. מזון ניתן לקנות בכמות גדולה מהנצרך וכך בעצם אתה זורק אותו, לא כך עם טלפון או טלוויזיה (או שאתה קונה שני+  מכשירים למרות שאתה משתמש באחד בלבד?)

כשאני מחליף טלפון כי רוצה/שידרוג/צריך, אני *מחליף* משהו שאני משתמש בו למשהו שאשתמש בו. אם תקנה אקסטרא עוף ותזרוק אותו מחוסר שימוש ותעשה זאת שוב ושוב...

אותו הדבר לגבי רכב, אתה לא קונה רכבים חדשים רק כדי לגרוט נכון?

ואם כבר אמרתי בגדים, פה נכנסים הבגדים החד פעמיים משיין וכאלה, זה גם רעה חולה הפאסט פאשן הזה שמזהם את הסביבה. ואם נסתכל בשירשור המקביל, אנשים לא רוצים לקנות חולצה ולזרוק אותה אחרי שלוש לבישות.

לא הבנתי את הקשר. מה הכוונה ב-"מזון ניתן לקנות בכמות גדולה"? האם אתה מתכוון שהוא זול? זה לא המצב. אני קונה טלפון פעם בכמה שנים, אבל מזון אני קונה כל יום. עלות המזון בתקופה הזו גבוהה פי כמה מעלות הטלפון. ואם אתה חושב שאני קונה 10 ק"ג עגבניות כשאני צריך רק 3, אתה טועה, אני לא כזה עשיר. בדיוק כמו שאני לא קונה שני טלפונים כשאני צריך אחד בלבד.

פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

הכרתי מישהי שזורקת אוכל שנותר, כי היא אוכלת רק טרי שבושל באותו היום/הרגע. לא שומרת במקרר ולא מחממת מחדש.

אמרה לי פעם זה ״ככה אצל מרוקאים״ , רק טרי. הייתה מזמינה מנה למשרד אוכלת מעט ממנה ומשליכה את השאר. גם אם נותר שניצל שלם מתוך 2 שהיו במנה וכל תוספות החמות (אורז/תפו״א) אז זה הפך לתחביב במשרד - לעזור לה לסיים את האוכל. 😉 (אמרה שגם בבית אצל הוריה זה ככה) 

החם המרוקאי שחי התנהג כך עד שהתאלמן. מאז הוא למד שהאוכל נשמר טרי במקרר. אישתי מבשלת לשבוע ויותר, ונדיר שצריך להשליך מזון. מצד ששני, כמו שכבר כתבתי, הכלות שלי - ממוצא מזרח אירופי - משליכות מזון שלדעתי תקין לגמרי.

לפני כשעה, פינדר כתב:

האמת שאני אוכל לא פעם מזון שפג תוקפו, אם המראה והריח לא מעידים על קלקול.

תאריכי התפוגה שעל אריזות מזון (וגם תרופות ומוצרים אחרים) ממש אינם תורה מסיני, אלא איזו התחייבות של היצרן לטריות ויעילות. תסתכל על מיכלי החלב שהגיעו יחד, הפרש של שבועיים בתאריך התפוגה בין המחלבות. אני נוהג בדיוק כמוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, mcaspi כתב:

הרגלים קשה לשנות.

לא יודע לאן נעלמה התגובה שלי, אבל לא כדאי לסמוך על GPT אם אין לך מושג במה מדובר. לא פעם הוא נותן שטויות בביטחון מוחלט ובצורה משכנעת. מתוך חמישה סעיפים, ארבעה הם בולשיט מוחלט ואחד מהם אפילו לא שייך לנושא.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...