Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוא, אל תיכנס לפינה הזו איתי. 

אני ברווז. 

אתה יכול לנחש לאן זה הולך כבר. נכון?

Quill – Facts and History of Quill Pen

ותלוי במיקום של הנוצה, יש כאלו שהגיעו כבר עם דיו מוכן עליהן. צבע לא משהו והריח נוראי, אבל מוכן לכתיבה.

זו הייתה תקופה כל כך יותר פשוטה. לקראת החזרה לבית הספר, במקום ללכת לקרביץ כל מה שהיה צריך זה לצוד יונה או 2 ויש לך עטים לכל השנה...

[הבהרה. נאמר בהומור. אני נגד כל פגיעה בבעלי חיים, נקודה סוף פסוק.]

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

נתקלתי בדברים אחרים עם עולים מבריה"מ.

באחת העבודות שלי עבדתי עם בן אדם מבוגר שעלה מבריה"מ, אפילו כשהוא היה נוהג על הרכב של העבודה, הוא היה מכבה את המזגן (כולל בקיץ) ומשייט על ניוטרל כאילו לחסוך דלק (רכב ידני, למרות שכולנו יודעים שזה שגוי לחלוטין ועדיף להישאר על הילוך כלשהו). 

מודה שאני לא מצליח להבין את זה. למה אתה מענה את עצמך? 

אני לא בעד להגזים (יש כאלו שמשאירים רכב מונע בכוונה עם מזגן דלוק או נוהגים כמו משוגעים רק כי הדלק על חשבון המעסיק), אבל אין שום מצב שאני אסע אפילו ברכב שלי בקיץ בלי מזגן, אפילו שאני משלם על החשמל\הדלק. אז אני לא רואה שום בעיה להדליק מזגן ברכב של המעסיק.

(דרך אגב, אני בן של עולה מבריה"מ שלא מכיר דברים כאלו מהבית)

• מעניין 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה מורכב,זה תרבותי כלכלי,אפשר לעשות פוסט דוק על העניין הזה.

אבל בגדול :

קודם כל נדבר על ברית המועצות שהתפרקה : היא היתה מורכבת מהרבה רספובליקות (מדינות) שחלקם במזרח אירופה,צפון מזרח אירופה (ליטא,לטביה,אסטוניה) וחלקם באסיה (קזחסטן,אוזבקיסטן,קירגיסטן) ועד למזרח הרחוק הגובל ביפן ואלסקה.

אז שתבינו כמה ברית המועצות היתה גדולה,מלא תרבויות ואזורי זמן שונים.

יש רוסים שאומרים בוקר טוב למשמר החופים האמריקני באלסקה,ואז חוזרים הביתה ומתקשרים לדוד שלהם במינסק בלרוס,אתם מבינים בכלל מה המרחק ?

הגרמנים מאוד אוהבים לחסוך (שפארן) ולכן מאוד שכיח ללכת ברחובות עם אור מעומעם וחלונות עם מנורת קריאה קטנה

גם בצפון ארצות הברית,בואכה קנדה התרבות הזאת קיימת,למשל מינסוטה שיותר מחצי ממנה הם קבוצה אתנית של גרמנים ושוודים.

גם היפנים "חיים בחושך" דרך אגב,אני לא מדבר על טוקיו,אלה על העיירות הקטנות.

היחידים שדרך החיים החסכונית הזו היא מקצוע אלה רומנים,אבל זה נושא לדיון אחר (-:

• אהבתי 3
פורסם

אמא שלי נולדה וגדלה בממלכת הקמצנים (הולנד) ומעולם לא נתקלתי אצלה בקמצנות מסוג זה. לכבות את האור? בהחלט. כשיוצאים מהחדר. היא גם לא היתה סוגרת את הקופסה של הספקולאס אחרי שחילקה לאורחים.

אבל יש מקומות בהם יש מחסור אמיתי בחשמל. איני יודע מה היה מצב אספקת החשמל בברה״מ ומה המצב באותם אזורים מאז שהתפרקה.

אגב, @yoni2sh, לא מזמן ראיתי טבלה עם המוצאים האתניים בארה״ב. מס׳ 1 הם צאצאים ליוצאי גרמניה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 25 דקות, yoni2sh כתב:

זה מורכב,זה תרבותי כלכלי,אפשר לעשות פוסט דוק על העניין הזה.

אבל בגדול :

קודם כל נדבר על ברית המועצות שהתפרקה : היא היתה מורכבת מהרבה רספובליקות (מדינות) שחלקם במזרח אירופה,צפון מזרח אירופה (ליטא,לטביה,אסטוניה) וחלקם באסיה (קזחסטן,אוזבקיסטן,קירגיסטן) ועד למזרח הרחוק הגובל ביפן ואלסקה.

אז שתבינו כמה ברית המועצות היתה גדולה,מלא תרבויות ואזורי זמן שונים.

יש רוסים שאומרים בוקר טוב למשמר החופים האמריקני באלסקה,ואז חוזרים הביתה ומתקשרים לדוד שלהם במינסק בלרוס,אתם מבינים בכלל מה המרחק ?

הגרמנים מאוד אוהבים לחסוך (שפארן) ולכן מאוד שכיח ללכת ברחובות עם אור מעומעם וחלונות עם מנורת קריאה קטנה

גם בצפון ארצות הברית,בואכה קנדה התרבות הזאת קיימת,למשל מינסוטה שיותר מחצי ממנה הם קבוצה אתנית של גרמנים ושוודים.

גם היפנים "חיים בחושך" דרך אגב,אני לא מדבר על טוקיו,אלה על העיירות הקטנות.

היחידים שדרך החיים החסכונית הזו היא מקצוע אלה רומנים,אבל זה נושא לדיון אחר (-:

תגובה נפלאה ולא אופיינית לפורום. אפשר להוסיף לרשימה את ברזיל ומדינות נוספות באמריקה הלטינית, שחנויות המכולת הקטנות בהן נבנות לעתים קרובות עם קיר אחד פתוח, כדי שלא יהיה צורך להדליק את האור במהלך היום.

מזכיר לי גם את השרשור הנוסטלגי הזה, שה'רוסים' מככבים בו:

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, dorsht כתב:

מודה שאני לא מצליח להבין את זה. למה אתה מענה את עצמך? 

אירועים שונים שבן אדם עבר בחייו, יכולים להשפיע עליו ברמות שונות, לפעמים ההשפעה קלה וחולפת תוך כמה זמן אבל לפעמים נשארת עם הבן אדם לכל החיים. תלוי גם באופי של אותו בן אדם.

דוגמא, סבא שלי עבר  Holodomor (הרעב הגדול בשנות ה 30 באוקראינה), עבר את סטאלין, עבר את מלחמת העולם השניה בתור לוחם ועוד כל מיני דברים, המשותף לכלום היה מחסור באוכל.

זה השפיע עליו עד כדי כך שכל החיים שלו הוא תמיד היה אוכל מעט ומשאיר קצת אוכל "שלא יחסר למחר", אפילו שהמקרר מלא. 

בזמן מלחמת העולם השניה הוא היה ב 20-25, נפטר בגיל 90 פלוס וזה נשאר איתו כן השנים.

שום דבר לא הצליח לשנות את ההרגלים האלו. 

פורסם
לפני 6 דקות, Buki כתב:

סבא שלי עבר  Holodomor

סבתא שלי גם עברה את הרעב הגדול,ואחר כך במלחמה היא עברה ללנינגרד ועברה את המצור (שנתיים ללא אוכל)

היא נפטרה שמנה דרך אגב 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, avngas כתב:

אני התחלתי עם עיפרון, אחר כך העבירו אותנו לכזה:

image.png.7de7b9170d75fc8fa51800fb6b7a71ba.png

יש לי עד היום כמה עטי ציפורן שנחשבו מתנה יוקרתית למנהלים . במיוחד כאלה ממותגים וכאלה שפחות.

יש לי mont blanc  ושל sheaffer  וגם פרקר  ואאל״ט (צריך לחפש אותה) של פליקן. 

השתמשתי ב mont blanc לחתימה על הסכמי הפצה בזמנו.😊

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

חשבתי בעבר על להתחיל לייצר עטים בעבודת יד. 

מצריך קצת ציוד שאין לי (ואין לי מקום או תקציב עבורו כרגע). 

פורסם

@zaf עטים לקליגרפיה. לאמא שלי, שלמדה אומנות, היה אוסף מכובד.

בזמן שכל הכיתה כתבה ב״גלובוס״ העט הראשון שלי היה עט נובע pelikano - עט נובע מתוצרת פליקן, מיועד לילדים, שההורים שלי קנו לי בגרמניה. מאז אני חובב עטים נובעים. השבוע מצאתי עט פליקן בסיסי שקיבלתי פעם, ואיזה חלק נשבר בו, חשבתי לתקן אותו אבל מתקן העטים התנהל כמו סוחר רכב משומש אז ויתרתי על התענוג. 

מכונת כתיבה היתה לי מגיל 15, וקניתי לי חוברת כדי ללמוד הקלדה עיוורת. את הנזק אתם מנסים לפענח עד היום בהודעות שלי. המשעשע היה שלפני קצת למעלה מעשור אישתי הביאה לי את החוברת שבה לימדו במגמת המזכירות בביה״ס שניהלה (ושנסגר) - אותה חוברת שקניתי לעצמי 40 שנה קודם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, sperial כתב:

קניתי לי חוברת כדי ללמוד הקלדה עיוורת. את הנזק אתם מנסים לפענח עד היום בהודעות שלי.

הזכרת לי משהו.

לפני יומיים קולגה עבר דרך המשרד שלי ושאל אותי אם יש לי טיפקס. 

נתתי לו, שאל אם הוא יכול לשמור או שצריך להחזיר לי. 

אמרתי לו שישמור אותו, אני לא משתמש- הנה, תראה, המסך שלי נקי. :lol:

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • מצחיק 1

פורסם
לפני 3 שעות, dorsht כתב:

ומשייט על ניוטרל כאילו לחסוך דלק (רכב ידני, למרות שכולנו יודעים שזה שגוי לחלוטין ועדיף להישאר על הילוך כלשהו)

אין לי מושג מדוע הוא עשה את זה ברכב של העבודה אבל מבחינת חיסכון בדלק נטו זה לא שגוי לחלוטין. 

נכון, כזעוזבים את הגז והגיר משולב להילוך, צריכת הדלק 0 לעומת צריכה קטנה כלשהי שקיימת כשהגיר בניוטרל.

אבל בהילוך הרכב נבלם, זה מצויין בירידה אבל במישור המהירות של הרכב יורדת וידרש דלק נוסף בשביל להאיץ חזרה. 

זה לא מופרך לשלב קטעים של נסיעה בניוטרל במישור או בשיפוע מאוד מתון. 

בתיבות DSG חדשות וכן בתיבות אוטומטיות מודרניות של יצרנים אחרים קיים מצב Coasting, התיבה עוברת לניוטרל בעזיבת גז כשהנהג לא נוגע בבלם ומאפשררת לרכב "לגלוש". נגיעה בבלם מיד גורמת לשילוב הילוך. 

לא בטיחוטי לעשות את זה בגיר ידני ואני עדיין ממליץ בידני להיות עם הילוך משולב 100% מהזמן אבל מבחינת חיסכון בדלק נטו זה לא מופרך.

פורסם
Just now, Buki כתב:

אבל בהילוך הרכב נבלם, זה מצויין בירידה אבל במישור המהירות של הרכב יורדת וידרש דלק נוסף בשביל להאיץ חזרה. 

זה לא מופרך לשלב קטעים של נסיעה בניוטרל במישור או בשיפוע מאוד מתון. 

לא בטיחוטי לעשות את זה בגיר ידני ואני עדיין ממליץ בידני להיות עם הילוך משולב 100% מהזמן 

בפעמים הבודדות שיצא לי לנהוג על ידני (מהעבודה), תמיד הייתי משולב להילוך כלשהו (מותאם למהירות הצפויה)- אבל בהחלט הייתי "גולש" עם קלאצ' לחוץ, פה ושם כשזה הרגיש "מתאים" לעשות. אבל לא שמתי מעולם ניוטרל תוך כדי תנועה. לא מעיז. רק האקסטרה זמן שצריך כדי לשלב הילוך כלשהו אם צריך להגיב למשהו, שולל מבחינתי את "זכות הקיום" של הניוטרל בזמן נהיגה.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 9 דקות, ברווז כתב:

טיפקס. 

צריך שקפים להדפסה למקרו על? כי ישלי חבילה או שתיים.

• מצחיק 1

פורסם (נערך)

ככה מתחילה אגרנות בגיל השלישי,כי חבל לזרוק, מישהו עוד יצטרך את זה 🤪😂

יש לי חבר ששומר את העיתונים בשביל התשבצים, במקום לתלוש רק את הדף הבודד או השניים הבודדים המכילים אותם.🥺

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...