Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היה לי הרבה קורוזיה על המינוס במצבר, כל פעם מחדש לנקות..

באותה תקופה רוב הנסיעות שלי היו עירוניות בלבד, אולי זה מסביר את הקורוזיה, ואולי גם ה thread שמחובר למינוס ברמת ייצור יחסית נמוכה?

קניתי את זה:
https://www.amazon.com/dp/B004AWO4NI

4 חודשים אצלי, אין יותר קורוזיה. פשוט מדהים.

עוד מישהו שם גריז צמיגי כזה על המינוס במצבר? זה באמת מאריך את החיים של המצבר? המצבר שיש לי בן 4+

האם יש חלופה לזה במידה ובעתיד אצטרך לרכוש את החומר? לא זמין יותר למשלוח לארץ. כמובן שנשאר לי כרגע המון ממנו.. 

תודה

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

התשמשתי הרבה פעמים בגריז טפלון, אפשרי גם כל גריז אחר שלא הופך נוזלי בטמפרטורה של נגיד עד 70-80 מעלות. 

הרעיון הוא למנוע גישה של חמצן לקטבים ולנעלי הכבל.

את הגריז ליישם אחרי ניקוי יסודי של הקטבים מקורוזיה ולאחר הידוק נעלי הכבל, לא לפני. הגריז הוא לא חומר מוליך אז שטחי המגע עצמם לא צריכים להיות מצופים בגריז. 

גירוז כזה בהחלט מקטין את היווצרות הקורוזיה שהורסת את נעלי הכבל והקטבים. לא יודע אם יש קשר לתקופת שרות של מצבר עם גירוז וללא גירוז. 

• אהבתי 3

פורסם (נערך)

בעיה מוכרת. לפחות אצלי.

היה לי מצבר אירופאי נהדר של חברת TAB (סלובקיה, ייבוא של טלרון, הגיע עם הרכב מהבעלים הקודמים) שהחזיק 6 שנים (מ- 08/2019 ועד 08/2025), והוחלף לפני חודשיים כשמת סופית במצבר של Start Up המעולה (גם ייבוא של טלרון, זה מצבר של Varta בעצם, רק עם אחריות של שנה במקום שנתיים, נקנה באוטו-דיפו), שהקורוזיה על המינוס שלו הייתה עקשנית ומציקה...

תקופה די ארוכה של כמה חודשים התמהמהתי מה לעשות עם זה, ותכננתי לקנות את הגריז לקטבי המצבר של Liqui Moly, שאני בטוח שהיה עושה עבודה מעולה, אבל הייתי עצלן מדי לעשות את ההזמנה באינטרנט ו/או ללכת לחנויות פה בצפון ולחפש.

אז ניקיתי את הקוטב כמו שצריך עם צמר פלדה ומרחתי ווזלין פשוט ומפגר.

כן, ווזלין רגיל לגמרי ההוא של השפתיים, הצירים של הדלתות (?) והגומיות של המקרר, וזה עבד יופי :-)

הווזלין כן היה "רטוב" ולא הכי מוצק על הקוטב, אבל עבד מעולה והקורוזיה פסקה לגמרי.

נו, בטח שווזלין רגיל זה לא החומר הייעודי לבעיה הזו, אבל טכנית? - פתר את הדילמה.

ואפילו חסכתי 20 ש"ח על הגריז לקטבי המצבר של Liqui Moly שתכננתי לרכוש ולא רכשתי בסוף...

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 12 שעות, DAHUJI כתב:

בעיה מוכרת. לפחות אצלי.

היה לי מצבר אירופאי נהדר של חברת TAB (סלובקיה, ייבוא של טלרון, הגיע עם הרכב מהבעלים הקודמים) שהחזיק 6 שנים (מ- 08/2019 ועד 08/2025), והוחלף לפני חודשיים כשמת סופית במצבר של Start Up המעולה (גם ייבוא של טלרון, זה מצבר של Varta בעצם, רק עם אחריות של שנה במקום שנתיים, נקנה באוטו-דיפו), שהקורוזיה על המינוס שלו הייתה עקשנית ומציקה...

תקופה די ארוכה של כמה חודשים התמהמהתי מה לעשות עם זה, ותכננתי לקנות את הגריז לקטבי המצבר של Liqui Moly, שאני בטוח שהיה עושה עבודה מעולה, אבל הייתי עצלן מדי לעשות את ההזמנה באינטרנט ו/או ללכת לחנויות פה בצפון ולחפש.

אז ניקיתי את הקוטב כמו שצריך עם צמר פלדה ומרחתי ווזלין פשוט ומפגר.

כן, ווזלין רגיל לגמרי ההוא של השפתיים, הצירים של הדלתות (?) והגומיות של המקרר, וזה עבד יופי :-)

הווזלין כן היה "רטוב" ולא הכי מוצק על הקוטב, אבל עבד מעולה והקורוזיה פסקה לגמרי.

נו, בטח שווזלין רגיל זה לא החומר הייעודי לבעיה הזו, אבל טכנית? - פתר את הדילמה.

ואפילו חסכתי 20 ש"ח על הגריז לקטבי המצבר של Liqui Moly שתכננתי לרכוש ולא רכשתי בסוף...

מעניין מאד, תודה רבה! אשקול זאת בעתיד, אם לא תהיה לי גישה לחומר שקניתי.

פורסם
בתאריך 11.10.2025 בשעה 04:54, DAHUJI כתב:

כן, ווזלין רגיל לגמרי ההוא של השפתיים

איזה שפתיים? :lol:

ברכב הקודם, הייתה לי גם בעייה של קורוזיה- גם אני שמתי גריז, והבעייה נפתרה. לא זוכר כבר איזה סוג אפילו. 

• מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...