Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, GTאי כתב:

מבקר שלא מציין את זה הוא מבקר גרוע.

תקרא ביקורת שבה מציינים את מצב ההאזנה של האוזניות (נקי או עם אקולייזר). בכל ביקורת נורמלית זה יופיע.

 

כניראה לא הצלחתי להסביר את הכוונה שלי, 

אבל כמעט כול מבקר אוזניות עושה ביקורת כשהאוזניות הם במצב הפקטורי שלהם, זאת אומרת ללא שימוש באקולייזר. וזה בדיוק הענייין פה. 

כשמבקר אומר שה-MIDS וה- TREBLE חזקים מדי בסמסונג ולכן הוא מעדיף את האיירפודס, הוא אומר את זה אחרי שהוא ניסה לשחק באקולייזר ואז הגיע למסקנה כזאת ? או שהוא לא ניסה את זה ופשוט אומר את זה ללא שום ניסיון כזה? 

אני נותן הימור שלא נעשה שום נסיון, ולכן זה עדיין לא אומר שהוא בהכרח טועה. לא כול אקולייזר בהכרח יכול לשנות חתימת סאונד, אבל עדיין, לי כצרכן, הביקורת הזאת מפספסת לגמרי את המטרה שלה. 

פורסם
לפני 8 שעות, davemustaine87 כתב:

הכיול של האוזניות לא שם דגש מספיק על הבאס

רוב האוזניות היותר נורמאליות מכוונות לAudio curve נעים -> פלוס מינוס Harman Curve (שווה לקרא על זה) ואולי להוסיף קצת באס.

לפני 8 שעות, davemustaine87 כתב:

אך האם זה אומר שהכיוון הוא הכול ואוזניות ב-50 דולר אחרי "תיקונים" יביאו את אותה איכות סאונד כמו אוזניות ב-200 דולר?

לא ויש לזה כמה סיבות:

1. איכות הרמקולים שבהן - כן מעבר לטווח מחיר מסוים זה נעלם אבל עדיין (וכמות הרמקולים בחלקן)

2. המעבד קול

3. רוחב הפס והתמיכה בCodecים מסוימים (במיוחד כל הנושא הזה ויציבות החיבור קריטי באוזניות אלחוטיות)

4. איכות הרכבה (סובייקטיבי) ועיצוב

5. הרבה פעמים אתה משלם על פיצ׳רים מסביב -> ביטול רעשים , מצב Transparency וכו שדורשים לא רק אוזניות אלא מיקרופונים מתקדמים יותר וחזרה ל2 בעיבוד הקול

6. Spacial audio (מבחינתי זה אשפה אבל חלק אוהבים... נגיד ... )

לפני 8 שעות, davemustaine87 כתב:

מהסיבה הפשוטה שאלו אוזניות ב-250 דולר בשנת 2025 שמגיעות בלי אקוולייזר

https://support.apple.com/en-us/102663 (לא מושלם ועדיין - הבחירה היא בצד של המכשיר בעיקר)

רוב הEQ הוא ברמת המכשיר. כן יש כמה אוזניות שאתה יכול לשמור עליהן פרופיל סאונד ואז ״roll the dice״ עם מה שתקבל במכשיר הבא (היה לי ניסיון דיי רע עם זה גם עם Bose וגם עם סוני) - אבל המקור של השמע הוא המקום שכדאי להלביש עליו EQ ולא בסוף השרשרת.

לפני 8 שעות, davemustaine87 כתב:

בטח בעובדה שלא באמת אהבתי את האיירפודס 2 פרו, שהם הרגישו לי FLAT לגמרי, ואני אוהב באס

ניסית לשחק עם הEQ שם ? או יותר חשוב עם הTips ? הם לא מדהימות בנושא אבל לגמרי לא הייתי קורא להן Flat. ה3 יותר באסיות בכ״א.

לפני 8 שעות, hans כתב:

99 אחוז מביקורות אודיו בכללי לא שוות כלום

זה בכלליות נכון. מה ששווה לקחת מהביקורות זה אכן מה לא.

כן אפשר לקחת מזה פיצ׳רים ומתי הן מתחילות לזייף או אם יש חורים מהותיים בRange מבחינת אודיו.

לפני 6 שעות, GTאי כתב:

קח בחשבון שככל שהאוזניה פשוטה יותר כך ההשקעה באנטומיה שלה צפויה להיות נמוכה יותר מבחינת השימוש לזמן ארוך, אותו כנ"ל על מערך המיקרופונים וכו'.

בול. בימינו במיוחד אם משתמשים בNoise canceling או Transparency גם מהותי מאוד השבב BT והשבב עיבוד.

למעשה הקפיצות המשמעותיות בין ה2 ל3 מעבר לעיצוב של האנטומיה שהשתפר והTips שהשתפרו - היא קפיצה מהותית באיכות המיקרופונים שמאפשרים למעבד לעשות עבודה יותר טובה.

 

 

בכ״א אחרי החפירה הארוכה - באייפודס פרו 3 אתה משלם גם על מצב שקיפות וביטול רעשים , חיבור מהיר לאייפונים ומכשירים אחרים על אותו iCloud ומיקרופונים טובים.

ברגע שאתה מבקש את כל אלו (איכות נורמאלית , מצב שקיפות, ביטול רעשים טוב) - המחירים לא יקרים מהותית (או אפילו זולים יותר) שונים מסנהייזר (מומנטום 4 Wireless - עולות פה 300 דולר) , סוני (WF1000XM5 צפונה ל300) , סמסונג (Galaxy bud 3 pro - סביב ה250) וכו - ובדור הנוכחי לטעמי יותר מוצלחות.

אם אתה רוצה להתחיל לוותר על הפיצ׳רים מסביב - אתה תמצא יותר זולות (או על האיכות. לדוגמא הAnker תמיד הוציאו אוזניות ״מקבילות״ , האיכות ? לא מרשימה)

אם אתה מוכן להתחיל להתפשר

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, GTאי כתב:

אבל לשימוש בדרייבר בקוטר גדול יותר, ובטח ברכיבים יציבים יותר שמקטינים את העיוותים יש הרבה משמעות - וזה עולה כסף.

 

 

שאלתי מה ההבדל ואתה עונה בקלישאות וז׳רגונים.

מה ההבדל אומר, בדרייברים, במגבר, במעבד...

ולא. זה לא עולה כסף. זה עולה מעט מאוד כסף.

אתה יודע כמה זה עולה?

 

אבל זה ההבדל בין מי שמאמין לכל מיני מפרסמי ביקורת, מומחים מטעם עצמם, שמקשיב עם הארנק.

אם משהו יותר יקר, אז אוטומטית הוא נשמע יותר טוב...

 

אז לא.

זה לא נכון.

זה לא נכון ברמקולים וזה בטח לא נכון באוזניות TWS, שהטכנולוגיה שלהם כבר גנרית לחלוטין.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 24 דקות, falou כתב:

שהטכנולוגיה שלהם כבר גנרית לחלוטין

שבב בלוטות׳ , סוללות , רמקולים וכו - גנרים.

מצבי Transparency וANC איכותיים לא.

וגם פיתוח שלהם.

 

בסופו של דבר נתתי כמה דגמים של ״המתחרות״ -> הם לא שונים בעלות.

הם כן - ברגע שאתה מתחיל לוותר על דברים שעושים את האוזניות האלו מעבר לאוזניות bluetooth בתוך האוזן וזהו. אז זה תלוי קצת מה החבר מחפש.

בסופו של דבר אנחנו מדברים על כמה אוזניות mid market מבחינת החברות -> אף אחד לא ציין פה מוצרי אודיופילים איפה שהפער במחירים מתחיל להימתח באמת.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 46 דקות, Liviur כתב:

ניסית לשחק עם הEQ שם ? או יותר חשוב עם הTips ? הם לא מדהימות בנושא אבל לגמרי לא הייתי קורא להן Flat. ה3 יותר באסיות בכ״א.

לא ניסיתי כי לא הכרתי את האופציה של הנגישות, וגם אין לי טעם לנסות את האיקולייזר המובנה של אפליקצית המוזיקה, כי אני לא הולך לשלם לאפל מיוזיק תשלום חודשי עבור האופציה הזאת. 

הם FLAT רק עבור הטעם שלי, כי בסנהייזר שלי שבברירת מחדל הם באסיות, אני מוסיף עוד בס בוסט באפליקציה. יודע שזה לא כיול של אודיופילים, אבל זה מה שאני אוהב :) 

 

לפני 33 דקות, falou כתב:

זה לא נכון ברמקולים וזה בטח לא נכון באוזניות TWS, שהטכנולוגיה שלהם כבר גנרית לחלוטין.

 

מעניין, 

האם ככה, יכול להיות שההבדל באיכות הסאונד לא תהיה מהותית שונה בין דגם ביניים לבין דגם יקר? 

נגיד כיום יש לי סנהייזר CX שאני מרוצה מהם, הטבעי מבחינתי שאם אני רוצה להשתדרג, זה ללכת על המומנטום 4, האם אתה חושב שהפער באיכות סאונד לא יהיה מורגש? 

פורסם
לפני 26 דקות, davemustaine87 כתב:

האם ככה, יכול להיות שההבדל באיכות הסאונד לא תהיה מהותית שונה בין דגם ביניים לבין דגם יקר? 

 

 

בנטרול השפעת ה-ANC, לא בהכרח. בטח שאין פער בין דגמים זולים לדגמי הביניים.

פשוט מאוד, בעיית איכות הסאונד באוזניות in ear היא זולה לפתרון, מחד (אין פה קושי טכנולוגי), ובלתי פתירה, מצד שני (קשה לתכנן לאוזניים שונות).

מניח שהחזית הבאה היא תפירת הסאונד לאוזן/אטימה נתונה. פה יהיה הבדל, לפחות בהתחלה, כי כל מה שקשור ליישום של תוכנה לעיבוד סאונד, לחברות הגדולות יש את היתרון של מרכז פיתוח.

האם ישיקיעו בזה?

אולי לא. אנשים לא כזה רגישים לאיכות סאונד.

 

לפני 36 דקות, Liviur כתב:

מצבי Transparency וANC איכותיים לא.

 

 

נכון. בינתיים

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

מניח שהחזית הבאה היא תפירת הסאונד לאוזן/אטימה נתונה

https://support.apple.com/en-us/102596

לפני כשעה, falou כתב:

 

לפני שעה, Liviur כתב:

מצבי Transparency וANC איכותיים לא.

 

 

נכון. בינתיים

זה מה שיפה בתחרות - ברגע שזה יהיה commodity שכולם יעשו - או שהמחירים ירדו או שיגיע הפיצ׳ר הבא שיהיה יותר או פחות רלוונטי לך.

(לדוגמא - תעיף מבט על המדידת דופק שאפל הכניסו בReviews - הוא מדויק בצורה מדהימה לרמה של מה שאנשים שמים על החזה , לא סתם מדידה משעון) או בForm factor (עד שאפל הוציאו את הAirpods הראשונות - הקטגוריה היתה דיי מתה ומלאה בזבל זול. אז החידוש היה הפופולאריות של הForm factor בצורה מוצלחת -> לרמת ההבנה של הקייס הנטען וטוען)

 

בינתיים אנחנו עדיין עושים קפיצות משמעותיות בANC.

מה שהיום קיים באיירפודס פרו 3 הוא דיי ברמה של חלק מהאוזניות On ear (לא הכי מתקדמות כן ? אבל נגיד ללפני כמה שנים מה שהיה נחשב Top tier).

 

מה שאני לגמרי מסכים - זה שאם המטרה היחידה שלך זה TWS עם סאונד מדהים -> שיש קורלציה ישירה בין מחיר לאיכות הסאונד במוסיקה.

לפני שעה, davemustaine87 כתב:

לא ניסיתי כי לא הכרתי את האופציה של הנגישות, וגם אין לי טעם לנסות את האיקולייזר המובנה של אפליקצית המוזיקה, כי אני לא הולך לשלם לאפל מיוזיק תשלום חודשי עבור האופציה הזאת. 

מסכים -> זה לא טוב מספיק. הם עשו אופטימיזציה למי שחיי בעולם של אפל. לא רק פה - אבל פה זה אחד המהותיים.

אבל זה כן עקבי עם זה שEQ צריך להיות הכי קרוב למקור הסאונד.

בWinamp זה היה בנגן , בסטיראו זה לפני המגבר וכו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, falou כתב:

 

שאלתי מה ההבדל ואתה עונה בקלישאות וז׳רגונים.

מה ההבדל אומר, בדרייברים, במגבר, במעבד...

ולא. זה לא עולה כסף. זה עולה מעט מאוד כסף.

אתה יודע כמה זה עולה?

 

אבל זה ההבדל בין מי שמאמין לכל מיני מפרסמי ביקורת, מומחים מטעם עצמם, שמקשיב עם הארנק.

אם משהו יותר יקר, אז אוטומטית הוא נשמע יותר טוב...

 

אז לא.

זה לא נכון.

זה לא נכון ברמקולים וזה בטח לא נכון באוזניות TWS, שהטכנולוגיה שלהם כבר גנרית לחלוטין.

מנהלים - נא להפסיק להתערב בתוכן של ההודעות. הם לא עוברות על שום חוק של הפורום. תודה רבה

 

אני יודע מה אני שומע ויש לי (ולמשפחה) בבית 6 זוגות של TWS (ואן פלוס, סמסונג, 2 זוגות של B&O, מדבקה כלשהיא ו JBL. טווח המחירים הוא 100-1,500 ש"ח, ובהאזנה עיוורת של 10 שניות של שיר שאתה מכיר טוב אתה יכול לדרג אותם לפי מחיר בקלות. אולי יהיה קשה להבחין בין ה JBL לדגם הפשוט של B&O כי יש פער די גדול בשנת הרכישה אז הבדל המחיר לא משקף נכון את המצב.

אגב, גם באוזניות on ear (ויש לי 3 זוגות בטווח של 300-2,000 ש"ח) זה בדיוק אותו דבר.

אתה גם מוזמן לעמוד 3 שעות בכל חנות סטריאו רצינית ולהאזין לרמקולים שונים בשביל לגלות קטע לא ברור - כככל אצבע, כל שאתה עולה במחיר זה נשמע יותר טוב (אלא אם אתה אוהב רק באסים ואז זה לא משנה).

 

הלכתי להקשיב קצת לסט בסלון שמורכב מProac Response + jl audio + Musical Fidelity, אבל רק אתה יודע מה טוב. לילה טוב.

 

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, GTאי כתב:

בבית 6 זוגות של TWS

 

לפני 15 שעות, davemustaine87 כתב:

או שאין ברירה וצריך לחכות לחבר שיקנה  

 

עריכה אחרונה על ידי דובצע
  • מצחיק 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 22 שעות, falou כתב:

מניח שהחזית הבאה היא תפירת הסאונד לאוזן/אטימה נתונה.

 

הזכרת לי שהיה כזה קיקסטארטר לאוזניות קאסטום, אתה מצלם את האוזן ומקבל סט שתפור על מידותייך. 

תוהה באמת לאן זה נעלם, זה היה לפני כמה שנים, ותוהה עוד יותר איך עם ההתפתחות של עיבוד תמונה בשילוב ai עדיין אין כזה פיתרון על המדף.

פורסם
לפני 7 דקות, flytomars כתב:

תוהה באמת לאן זה נעלם, זה היה לפני כמה שנים, ותוהה עוד יותר איך עם ההתפתחות של עיבוד תמונה בשילוב ai עדיין אין כזה פיתרון על המדף.

נשים בצד את החלק של הצילום והAI לרגע.

 

Custom in ear monitors קיימים שנים על גבי שנים ואתה אולי מפספס את השימוש שלהם - אבל הוא מסביבך כל הזמן.

מוזיקאים , מגישי חדשות , מכשירי שמיעה מסוימים , טכנאי סאונד , צלמים ועורכים מקצועיים - זה בשימוש בכל העולם.

מכינים אותם בדיוק כמו אטמי אוזניים Custom ומטמיעים בהם רמקולים. לרוב חוטיים אבל יש גם דגמים אלחוטיים.

העלות מתחילה מכמה מאות דולרים (זו העלות בעיקר של האטמים - סביב ה150-200 דולר - בגלל הכנת הMold + החומרים של האטמים) ומעלה ונגמרת באלף דולר.

(אני משתמש באטמים שבנויים אותו הדבר למטווח ולרכיבות אופנוע עם פילטרים יעודיים. יש לי כמה חברים מוסיקאים וצלם טלוויזיה מקצועי של חדשות ושידורים חיים שמשתמשים באוזניות כאלו לעבודה)

 

העניין הוא שבסופו של דבר זה יקר מאוד ליצר מוצר שדורש איכות וניקיון חומרים כזו + שינויים ברמת היחידה הבודדת.

אם אתה רוצה להטמיע גם את כל היכולות של אוזניות TWS בתוך כל הסיפור הזה -> זה לא יגמר בפחות ממינימום 500 דולר (אבל לגמרי אפשרי ויש מקומות שעושים בדיוק את זה)

  • רעיון טוב! 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 35 דקות, flytomars כתב:

הזכרת לי שהיה כזה קיקסטארטר לאוזניות קאסטום, אתה מצלם את האוזן ומקבל סט שתפור על מידותייך

 

יש דברים דומים כבר מיושמים, אבל זה עוד בחיתולים

 

לפני 36 דקות, flytomars כתב:

ותוהה עוד יותר איך עם ההתפתחות של עיבוד תמונה בשילוב ai עדיין אין כזה פיתרון על המדף

 

כי בניגוד לאודיו, שכבר יש סוגשל סטנדרט (Harman curve) , בצילום יש זה יותר מורכב. יש יותר מדי משתני טעם וסגנון. 

בעצם , גם באודיו זה מורכב, כי שוכחים שהקלטות מאוזנות כל אחת שונה... 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אל תצפו לצילום להחליף molds

בטח אם לא משתמשים בLidar דיי מתקדם.

גם אפל כדי לעדכן את הAirpods משתמשים במאגר שהם יצרו של עשרות אלפי סריקות תלת מימד כן ?

 

פישול באיך שהן מיוצרות מבחינת הצורה במקרה הזה = זוג לפח וכמו שציינתי לעשות את זה מהחומרים המיוחדים שנחוצים לאטמים שנוגעים בכל הפנים של האוזן קבוע זה לא זול. מניסיון.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

האינסטגרם שלי ראה שקראתי את השרשור ומיד הקפיץ לי סרטון רלוונטי: https://www.instagram.com/reel/DPOqZUagF99/

 

בקצרה - מדובר שם על בדיקה עיוורת (ומוגבלת למדי) של אוזניות קשת, והמנצח הוא מותג שרוב המבקרים בכלל לא הכירו למרות שהם אנשי מקצוע בתחום. אפל, בוז וסוני סיימו בתחתית הטבלה. 

 

לא יודע מה מוסר ההשכל, אבל חשבתי שזה עשוי לעניין כמה מהנוכחים פה. 

 

פורסם

העניין הוא, כפי שהוכיח ד״ר פלויד טול במחקריו בפסיכואקוסטיקס, שזה לא מספיק שהמבחן יהיה עיוור, צריך שהמאזין יהיה מיומן.

 

מבחן עיוור מתחיל מזה שהמאזין יודע להבדיל בין רמקולים/אוזניות בלי לדעת למה הוא מאזין. כלומר, יודע בוודאות שמעבר לרף המקריות באופן מובהק למה הוא מאזין. יענו, נותנים לו להקשיב ל-5 אוזניות שונות. הוא מסמן את התכונות של כל אוזנייה, ואז יודע למי מה-5 הוא מאזין, במבחן עיוור. משמיעים, למשל, אוזנייה, והוא יודע שזו אוזנייה 2. וכו׳.

אח״כ הוא יכול לדרג.

אחרת, הוא עדיין לא בשלב שאפשר לסמוך על היכולת שלו להבדיל מעבר למקריות גרידא.

 

למי זה מעניין:

 

 

בתאריך 30.9.2025 בשעה 22:52, GTאי כתב:

הלכתי להקשיב קצת לסט בסלון שמורכב מProac Response + jl audio + Musical Fidelity, אבל רק אתה יודע מה טוב. לילה טוב.

 

 

וואו. כמה כסף הוצאת על המערכת בסלון... נדהמתי. אתה בטח מבין, אם הוצאת כ״כ הרבה כסף.

[תגיד, הרמקולים תקועים משני צידי המזנון, כשאחד מהם בפינה של החדר?]

כמו שאמרתי, יש מי שמקשיבים עם האוזניים ויש מי שמקשיבים עם הארנק.

הפרואק שלי מאופסנים אחרי הסתבר שרמקולים שעולים חמישית, נשמעים יותר טוב...

 

כאן אפשר לראות מדידות אובייקטיביות של אוזניות, והעדר הקורלציה בין המדידה למחיר:

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?pages/Reviews/

 

 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

×
×
  • תוכן חדש...