Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, levy כתב:

פרמטר נוסף המיקרה זה רכב שנימכר בכמות גדולה מאוד, הרבה יותר מספייסטאר והספארק.

יש לך נתוני מכירות מתחילת השיווק שלהם?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מעניין, אם הגיר הזה כ"כ לא אמין, למה בבלנו, באיגניס, באטרז', הוא מפגין יחסית אמינות, מה שלא קורה במיקרה.

ומה עם הרציפים של טויוטה, מה שיש ביאריס (הבנזין, לא ההיבריד)

@EliC25

פורסם
בתאריך 31.3.2026 בשעה 08:45, EliC25 כתב:

הבחור ממכון הגירים, במהלך השיחה אמר לי "אין לזה הסבר, אותו גיר במיצובישי שורד, במיקרה לא"

התייחסתי לזה כאן

לטויוטה יש רציף לא קונבנציונלי

פורסם (נערך)

הדורות האחרונים של הקורולות כולם גיר רציף.

התכן של טויוטה טוב יותר

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם
בתאריך 1.4.2026 בשעה 10:43, EliC25 כתב:

מכיר

לכן אני לא ממליץ לאף אחד לרכוש רובוטי או רציף לא אמין.

זה בדיוק העניין, מהו הרציף והרובוטי האמין

אגב לי יש מיקרה שהוחלף בה לגיר של ספייס סטאר.

פורסם

זה בדיוק העניין. מורידים מגיר של סוזוקי או מיצובישי כי הם פחות בלויים ושמים במיקרה

פורסם

מעניין,

אם הגיר הוא ממש 1 ל 1 ואפשר להתקין גיר של ספייס סטאר במיקרה, זו ממש תעלומה איך בניסאן יש תקלות ובדגמים אחרים עם הגיר הזה, יש הרבה פחות.

נגיד פלואנס רכב כבד, הגיר שם עובד יותר קשה ומתבלה יותר אז הייתי מבין שבפלואנס יש יותר תקלות מאשר במכונית מיני עם 80 כ"ס. 

אבל ספייס סטאר ומיקרה דומות מאוד במשקל ובהספק מנוע והייתי מאד שמח להבין מדוע יש את ההבדל הזה.

תוכנת ניהול שונה? 

אבל האם תוכנת ניהול היא לא של יצרן התיבה Jatco עצמו? 

פורסם

כי המומנט של המיקרה הרבה יותר גדול (14.1 קג״מ, לעומת 10.1 בספייס סטאר). הנתונים מעלוני היבואנים למיקרה 202ד ולספייס סטאר 2024).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

כי המומנט של המיקרה הרבה יותר גדול (14.1 קג״מ, לעומת 10.1 בספייס סטאר). הנתונים מעלוני היבואנים למיקרה 202ד ולספייס סטאר 2024).

כמעט אותו ממומנט, דווקא בתאוצה הספייס יותר מהירה בזכות המשקל הנמוך

Screenshot_20260408_233241_Chrome.jpg

פורסם

לפני כשעה, sperial כתב:

לא יכול להיות שמפיקים 14 קג"מ ממנוע 1.2 ללא הגדשה, המומנט של ניסאן מיקרה המדוברת K13, הדגם הנפוץ בארץ שנמכר בין 2011-2018 הוא בערך כמו של הספייס סטאר.

14 קג"מ זה כנראה בדור החדש יותר K14 שזה מנוע טורבו 1.0 וזה רכב שבקושי נמכר בארץ.

• אהבתי 1

פורסם

אני יכול לשער שיש אולי משמעות אפילו למיקום הגיר בתא המנוע ובהתאם לכך הבדל של כמה מעלות בודדות בטמפרטורת העבודה גם יכולה לעשות הבדל לאורך עשרות אלפי קילומטרים.

אולי תוכנת ניהול גם...

פורסם

הפספוס שלי היה שלקחתי את הנתון ממנוע אחר של המיקרה. 

מתנצל

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אגב במיקרה ה"חדשה" (המכראות כי היא כבר לא חדשה מזמן) שכאמור הגיעה מאחור ולא נמכרה בארץ במספרים משמעותיים, מנוע 1.0 טורבו מפיק בדגם האוטומטי פחות מומנט מאשר אותו מנוע בדגם הידני. אני מניח שהגבלת מומנט היא בגלל הגיר הרציף הזה שלא יכול להתמודד עם מומנטים גבוהים. 

IMG_20260409_104949.thumb.jpg.fcbb49b21067ce521451625cbb495bc5.jpg

• רעיון טוב! 1

פורסם

מעניין איך הם משחקין הזה. בקליאו למשל עם אותו מנוע שמרו על מומנט 16.3 אך הורידו כ"ס ל 90.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

באיזה דגם היה קלאיו מנוע 1.0 90 כ"ס עם 16.3 קג"מ?

זה קטלוג מתחילת שיווק דור 5, נתוני מנוע 1.0 באוטומטי וידני זהים לאלו של ניסאן מיקרה.

IMG_20260409_114228.thumb.jpg.265f9e0c245ab5b2de4c3193b04ecfd9.jpg

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...