Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום! 

אני הזמנתי שלושה מוצרים מAliexpress (מצרף לינקים למטה) והם באו בתור חבילה אחת. קיבלתי הודעה מחברת צ'יטה שזה דורש בדיקה של משרד התחבורה, אז שילמתי את ה70 שח שהם ביקשו ועכשיו כתבו לי שמשרד התחבורה לא מאשר!!!

קרא לכם משהו דומה בעבר? אם כן איך פתרתם את העניין?

1. https://www.aliexpress.com/item/1005007932281908.html

2.https://www.aliexpress.com/item/1005008040095854.html

3. https://www.aliexpress.com/item/1005006273602706.html

פורסם

ותלמד עוד לקח - להזמין בחבילות נפרדות, כי אם חבילה נפסלת זו החבילה בשלמותה, פעם שהיא נארזה היא לא מופרדת למרכיבים, גם אם הבעיה בפריט אחד מעשרה. כדי שלא תיארז יחד צריך הפרש של לפחות יממה בין ההזמנות. כל זה גם לגבי חוק 75 הדולר, למרות שעד כמה שאני זוכר, המכס יכול לצרף חבילות עד 3 ימים מאותו מקור לצורך דרישת מס.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

המכס יכול לצרף חבילות עד 3 ימים מאותו מקור לצורך דרישת מס.

נדיר למדי. אבל הפרדה של יומיים בין הזמנות (בעיקר מאמזון) המשלוחים מגיעים ארצה בהפרשים של כמה ימים. המכס לא יכול ״לרדוף״ אחרי כל החבילות. מי שכן ״רואה״ מה אתה עושה זו רשות המיסים.

תראה באזור האישי שלך באתר הממשלתי תחת לשונית/תפריט יבוא אישי את כל ההיסטוריה שכל מה שהזמנת ושוחרר מהמכס,

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני לא מזמין כל כך הרבה, ואם אנינמזמין זה מעליאקספרס. חברות ההפצה, שמפזרות את החבילות בכל מיני מקומות הזויים, מוציאות לי את החשק להסמין מחו״ל.

מאמאזון אני מזמין מעט מאוד, אני חושב שנדיר שיותר מחבילה פעם בשנה - שנתיים. סתם לדוגמה,  לאחרונה קניתי לאשתי מברשת שיניים חשמלית. נמצאת במלאי בסניפים הקרובים לביתי, ועולה פחות מאשר באמזון לפני מיסים ומשלוח.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 21.8.2025 בשעה 19:41, zaf כתב:

המכס לא יכול ״לרדוף״ אחרי כל החבילות. מי שכן ״רואה״ מה אתה עושה זו רשות המיסים.

צר לי לבשר לך, אך המכס זה חלק מרשות המיסים...

פורסם

היום רשות המיסים מקבלת קובצי מחשב עם סיווגי המכס של כל פריט שנשלח מעליאקספרס. ואז הדגל עולה כשהחבילה ממריאה.

פורסם
לפני 44 דקות, guya72 כתב:

צר לי לבשר לך, אך המכס זה חלק מרשות המיסים...

ידוע, לא התנסחתי טוב.

היטיב לאמר הד״ר. חולקים מידע, אך נראה שלא רודפים אחרי כל חבילה. 

יש לי שכנים שעובדים במכס, אשאל, אבדוק ואעדכן.

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

קודם כל מדובר בחבילה שמגיעה מקסימום לערך של 40 דולרים שהם פחות מ 150 שקלים. פייר, אם היה קורה לי המצב הזה ככל הנראה לא הייתי אפילו משלם את ה 70 שקלים אלה אומר להם להשמיד אותה. הכאב ראש שיהיה בעקבות על הסיפור הזה לא שווה. 
דבר נוסף, למכס יש תפקיד אחד והוא מניעת הברחות וגביית מיסים על חבילות. למכס לא ממש איכפת באם יש תקן או אין. מי שעצר את החבילה זה רשות הדואר שעליה מוטלת האחריות לשיחרור טובין ולכן רשות הדואר גם בגלל שמבקשים ממנה וגם בגלל הכסת"ח מבקשת אישור מהמשרד הרלוונטי על מנת לשחרר את החבילה הלאה. 

בדרך כלל במידה ומזמינים פריט כל שהוא עם תו תקן אז נציג משרד התחבורה מאשר את הפריט. אבל בגלל שלמערכת ניטור אוויר הזאת אין ככל הנראה תו תקן הוא לא אישר אותה. 

שוב פעם, גם בשלב הזה אני הייתי אומר להם להשמיד אותה. הכאב ראש לא שווה את זה. ואגב, עוד מעט יתחילו לחייב אותך גם על ימי אחסנה.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)
בתאריך 25.8.2025 בשעה 17:09, sperial כתב:

היום רשות המיסים מקבלת קובצי מחשב עם סיווגי המכס של כל פריט שנשלח מעליאקספרס. ואז הדגל עולה כשהחבילה ממריאה.

פרט נמק והסבר בבקשה. מאיפה בדיוק היא מקבלת את הסיווג, הרי לא פותחים כל חבילה ובודקים מה יש בה? ואם המוכר רושם שאלו חיישנים לבדיקת לחץ בבקבוקי סודה?

כלומר מעכשיו כל חבילה כזאת עם חיישני לחץ אוויר מסכנים תעצר או שהוא במקרה זכה בלוטו הפוך? 

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

מקבלת קבצי מחשב ברגע שהחבילה מקבלת מספר זיהוי, לפני שיוצאת מסין.  המערכת יודעת שלחבילה  x מוצמדים פריטים בסיווג מכס a,b,c ומתחיל תהליך של אישור או עיכוב לפי הדרישות בהתאם לסיווג המכס.

פורסם

כולכם התייחסתם לחיישני לחץ האוויר, אבל אני משער שהסיבה שהחבילה נעצרה היא הלדים. אלה אמנם לא פנסי חזית, אבל בתיאור המוצר כתוב "לד" וגם "רכב", ולכן הם "בודקים" את החבילה.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

מקבלת קבצי מחשב ברגע שהחבילה מקבלת מספר זיהוי, לפני שיוצאת מסין.  המערכת יודעת שלחבילה  x מוצמדים פריטים בסיווג מכס a,b,c ומתחיל תהליך של אישור או עיכוב לפי הדרישות בהתאם לסיווג המכס.

ועדיין לא הצלחתי להבין מי משדר את המידע הזה למכס בארץ? ומדוע המכס מסתמך על המידע הזה במקום לבדוק בעצמו? 

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם
לפני 5 שעות, שחר 1 כתב:

כולכם התייחסתם לחיישני לחץ האוויר, אבל אני משער שהסיבה שהחבילה נעצרה היא הלדים. אלה אמנם לא פנסי חזית, אבל בתיאור המוצר כתוב "לד" וגם "רכב", ולכן הם "בודקים" את החבילה.

הכל יכול להיות. אולי זה סימן משמיים שכל עניין הלד הזה מיותר? קטונתי מלהחליט.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני 5 שעות, THELAD כתב:

ועדיין לא הצלחתי להבין מי משדר את המידע הזה למכס בארץ? ומדוע המכס מסתמך על המידע הזה במקום לבדוק בעצמו? 

המידע משודר על ידי עליאקספרס, מן הסתם לפי קודים בינלאומיים של המכס (לא רק הישראלי). המכס מסתמך עליו כי בלעדיו צריך לפתוח כל חבילה, משימה שמצריכה גיוס אינסוף בודקים. עד ההסכם המכס היה פותח בצורה מדגמית, כעת יש לו בסיס לסינון לפי דרישות התקינה - הסבוניה וכבל ה-USB יגיעו בלי התערבות, פנס הרכב ומצביע הלייזר ייעצרו ותדרש בדיקה.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...