Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב כאמור בן שבוע, עם כ-500 ק"מ.

זה קרה פעמיים במהלך שתי נסיעות שונות, תוך כדי נסיעה כשהרכב בתנועה - המזגן הפסיק לשניה או שתיים וחזר שוב לפעולה תקינה.

ה Start&Stop היה כבוי, כך שזה לא קשור לזה לדעתי.

אני מתכוון לבדוק את זה במוסך, אבל האם מנסיונכם זו פעולה מוכרת של מזגנים בכלל ובאופל/סטלנטיס בפרט?

עריכה אחרונה על ידי Coresh
פורסם

כאשר אתה אומר מפסיק את מתכוון למדחס או הפסקה של הזרמת האוויר (המפוח)? יש רכבים בהם המדחס מתנתק לרגע בהאצה חזקה, אם לזה התכוונת. 

פורסם

אני מתכוון להפסקה מוחלטת של הזרמת האוויר. לא זכור לי שהאצתי חזק כשזה קרה. מה שכן, המזגן כן היה מכוון לעוצמה גבוהה, ייתכן אפילו שלגבוהה ביותר.

המזגן עצמו דלק כל הזמן (ON), לא היו שום ריצודים או שינויים בתצוגה על הכפתורים או מכוונים כלשהם.

האמת שדבר כזה מעולם לא קרה לי באף רכב, כולל בקורסה 2022 שקדמה למוקה הזו.

פורסם

האם מדובר בבקרת אקלים והמזגן היה על אוטומט? אם כן, ההסבר היחיד שאני מצליח לדמיין זה שהמערכת החליטה לנתב את המזגן לפתחים אחרים, ודאגה משום מה לכבות את המפוח במעבר לפתחים האחרים. אבל יותר סביר בעיניי שזו תקלה.

פורסם (נערך)

כן זו בקרת אקלים אבל לא זכור לי אם המזגן היה על אוטומט, סביר שלא כי אני לא משתמש באוטומט בדרך כלל עד בכלל לא. מה שבטוח זה שלא יצא אוויר משום מקום אחר, הזרימה נפסקה לחלוטין. אני אלך שיבדקו את זה ואעדכן. 

עריכה אחרונה על ידי Coresh
פורסם
לפני 8 דקות, Coresh כתב:

אני אלך שיבדקו את זה ואעדכן. 

מעניין מה תהיה התגובה שלהם לתלונתך. (מוצדק לחלוטין מבחינתך).

לדעתי זה יהיה משהו בסגנון :

"תרגע. קנית רכב חדש בהרבה כסף, ברור שאתה תהיה רגיש לכל פיפס, אבל על פיפס כזה עוד לא היה לנו" .

שיהיה בהצלחה במוסך.

באמת בלי ציניות. (הפעם).

פורסם

עדכון - המזגן נבדק במוסך לובינסקי הראשי בשורק רשל"צ ולא מצאו שום תקלה.

חיברו מחשב ולא מצאו קוד תקלה, בנוסף הפעילו את המזגן בעוצמה גבוהה לזמן ארוך, לדעתי לפחות חצי שעה ויותר.

אמרו שלא מצאו כלום, ו - "אם יחמיר תחזור, אנחנו כאן" ציטוט של מנהל השירות בשם בן.

מיותר לציין שזה קרה שוב בדרך חזרה מהמוסך.. 

אני מתכנן לחזור לשם שוב אחרי הפעם הבאה שזה יקרה.

פורסם

רציתי להגיד שהאוטו חדש דנדש, נשמע לי מאוד לא סביר שאחרי 500 ק"מ יש בעיות. ואני אומר את זה מניסיון של נהיגה ברכבים חדשים מהחברה (משנת 2010).

קראת בספר הרכב את הפרק שמדבר על המזגן? בקרת אקלים... או הסטראט סטופ? 

אולי זה פיצ'ר כלשהו במזגן? 

בתאריך 17.8.2025 בשעה 09:48, Coresh כתב:

אני מתכוון לבדוק את זה במוסך, אבל האם מנסיונכם זו פעולה מוכרת של מזגנים בכלל ובאופל/סטלנטיס בפרט?

בודק עכשיו בגוגל, וה-AI של גוגל אומר שאולי יש בעיה טכנית כמו חוסר גז, או בעיות אחרות במערכת המיזוג. אבל זה נראה לי מאוד לא סביר באוטו חדש דנשדש.. 

ובעצמך אמרת שלא מצאו שום תקלה. 

כשהמזגן עובד, הוא מקרר טוב? זה הכי חשוב

ותתחדש על האוטו, סע בדרכים טובות!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

היי @saar5555, תודה.

כן המזגן עובד מעולה, אין שום בעיה כלשהי מבחינת קירור או תפקוד.

גם אני בדקתי ב ChatGPT ובנוסף גם בספר רכב לפני שהלכתי למוסך, אין שם איזכור לתופעה כזו בספר. הפסקת הפעולה היחידה קשורה רק ל Start&Stop שאני תמיד מכבה בתחילת נסיעה.

במוסך בדקו גז שנמצא תקין, כאמור לא מצאו קוד תקלה, המזגן גם עבד להם תקין בהפעלה של שעה בעוצמה גבוהה במוסך.

השלב הבא שאני מתכנן זה:

1. אני רוצה לבקש מהם שישאלו את היצרן אם זו תקלה או לא
  2. שיעשו נסיעת מבחן עם מחשב מחובר, אולי יהיה איזה חיווי כלשהו שקשור

בגדול זה קורה פעם בכמה נסיעות ולשניה אחת בלבד, אז לא בטוח שתהיה לי אנרגיה להתעסק עם זה יותר מידי מעבר לנ"ל.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...