Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 52 דקות, elera כתב:

@zaf

צירי הגלגלים הם "קבועים" ולא ברגים עם אום?

אצלי כן. העגלה מגיעה מורכבת 

https://ksp.co.il/web/item/122103?srsltid=AfmBOorsLIGeuoF0Db7Q8_jmczaHUVEr40oMj-Mxuehs3-Ka4fuigg4S

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 2.8.2025 בשעה 13:36, ezuf כתב:

או מסטיקים,אבל קצת בעייתי אם זורקים ושוכחים בפח באוטו..)

שים שקית בפח וגם שומר על הפח נקי

פורסם
בתאריך 26.7.2025 בשעה 17:35, discoTD5 כתב:

כלום.

קנית אוטו חדש, למה אתה צריך עכשיו בוסטר? בגדול אתה תתניע איתו אנשים אחרים. שהם יקנו בוסטר.

כיסוי למושבים - למה? תהנה מהריפודים החדשים של הרכב. עוד חמש שנים שהם יהיו מלוכלכים, שים כיסויים.

מטען USB? למה? קנה כבל טייפ C או USB שמתאים לטלפון שלך וזהו. 

לגמרי מה שחשבתי...

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

לפני 23 שעות, thebaron כתב:

לגמרי מה שחשבתי...

האירוניה היא שדווקא אנשים כמוני מצילים אנשים כמוך וכמו האדון שאתה מצטט. קניתי לפני שנתיים את הנוקו GBX 155. הציל אותי פעם אחת אבל אני מציל אנשים לעיתים קרובות מאוד. אז לפי ההיגיון שלך אם קניתי מצבר חדש וצריך להיות לי שקט לפחות לשנתיים אז אין לי מה לטרוח לקנות בוסטר בכדי לעזור לאחרים. וואלה. כמה טוב לך יש בך ובו. חבלז.

• אהבתי 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הקומפרסור המשודרג שלי עבד עבור רכבים של אחרים הרבה מעבר למה שהוא עובד עבורי.

איש איש והעדפותיו. 

בכל אופן, הרכב כחדש לא חסר כלום, הייתי מוסיף אולי מטפה קטן (אני מניח שכבר הציעו כאן) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

זה הפנס,  קליפס למשקפי שמש זה ממש משהו פשוט- כל מה שימצא חן בעיניך כנראה יהיה טוב (עם כוכבית: הפלסטיק כל פעם נשבר לי כי אני מצליח לנגוח בו. אז קניתי אחד מ"עור" ומגנט), ולבוסטר אני לא אשים לינק כי כמו כל מוצר טכנולוגי, כל שנה יש דגמים חדשים וטובים יותר. שלי תוצרת NOCO.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מתקן למשקפי שמש יש בהרבה רכבים במקור, בדרך כלל מעל המראה המרכזית. לפני שקונים בודקים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שני רכבי המשפחה החדשים, היברידיים, מתהדרים ב״ערכות תיקון תקרים״ במקום גלגל חליפי מלא או צר (בייגלה) .

הערכות כוללות מפוח ומיכל קטן של חומר מתפשט לסתימת מקום הנקר. כזה:

image.png.59b71563f862649b51f05857ed7ae6ba.png 

הסט הזה פשוט ״ביזיון״ לכל חובב רכב. חיבור אויר לגלגל הוא הברגה ולא חיבור מהיר (נרכש מתאם ) , ומובן שנרכש שקומפרסור נטען ראוי.

אבל הפתרון הטוב ביותר הוא ערכת ברגי סיליקון לתיקון ארעי. אבל אז צריך ג'ק ומפתח גלגלים.  (הבסיסי זה מפתח צלב, אני השקעתי במכפיל הכוח המפונפן של קשקו)

למהדרין מומלץ (יש מקום ,אמבטיה מוכנה, תחת מגש הספוג ) גלגל חלופי .

אני מצאתי את זה, אבל לא בטוח שנחוץ כשיש ערכה. אלא רק במקרה של קרע/חתך בצמיג. 

פורסם

אגב ערכת ברגי הסיליקון - רשום שאינה מיועד לרכב הנע בכביש.

אני מניח שהכוונה לארעיות התיקון, אבל מה הקטע של ההערה לגבי לא לרכב שנע בכביש? 

image.png.cb09e5a752e4d1f2e9cd3a3dbb26e27d.png

פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

שני רכבי המשפחה החדשים, היברידיים, מתהדרים ב״ערכות תיקון תקרים״ במקום גלגל חליפי מלא או צר (בייגלה) .

הערכות כוללות מפוח ומיכל קטן של חומר מתפשט לסתימת מקום הנקר. כזה:

image.png.59b71563f862649b51f05857ed7ae6ba.png 

הסט הזה פשוט ״ביזיון״ לכל חובב רכב. חיבור אויר לגלגל הוא הברגה ולא חיבור מהיר (נרכש מתאם ) , ומובן שנרכש שקומפרסור נטען ראוי.

אבל הפתרון הטוב ביותר הוא ערכת ברגי סיליקון לתיקון ארעי. אבל אז צריך ג'ק ומפתח גלגלים.  (הבסיסי זה מפתח צלב, אני השקעתי במכפיל הכוח המפונפן של קשקו)

למהדרין מומלץ (יש מקום ,אמבטיה מוכנה, תחת מגש הספוג ) גלגל חלופי .

אני מצאתי את זה, אבל לא בטוח שנחוץ כשיש ערכה. אלא רק במקרה של קרע/חתך בצמיג. 

מניסיוני, דווקא הקומפרסורים הטובים (כמו נוקו) מתחברים עם הברגה לשסתום וככה נותנים קריאה מדוייקת של הלחץ. אני גם מעדיף קומפרסור שאין צורך להטעין אותו כי אז אין צורך לדאוג שיהיה טעון.

בשימוש בברגי סיליקון אין צורך במפתח גלגלים כי התיקון נעשה על הרכב. נדרש מברג פיליפס.

ג'ק מקל על העבודה אבל לא חובה.

אישית לא הייתי מוותר על גלגל חלופי בגודל מלא, בטח ברכב שאינו מצויד בצמיגי runflat.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
Just now, amosbmw כתב:

בשימוש בברגי סיליקון אין צורך במפתח גלגלים כי התיקון נעשה על הרכב. נדרש מברג פיליפס.

איך תגיע לנקר בקלות? אני מניח שבגלגל קידמי סיבוב ההגה ״יוציא״ את הסוליה כלפי חוץ ותוכל לעבוד נוח, אבל מה לגבי גלגל אחורי? לא הכי נוח ולא קל. (אלא אם תזיז את הרכב כך שהנקר יהיה ברבע התחתון של הגלגל ותשכב תחת הרכב על מנת לעבוד נוח יותר.

אין ספק שגלגל חלופי עדיף.

פורסם

בדיוק כמו שתיארת, עשיתי את זה כמה פעמים. התנדבות ב"ידידים" מבטיחה ניסיון.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 59 דקות, zaf כתב:

אני מניח שהכוונה לארעיות התיקון, אבל מה הקטע של ההערה לגבי לא לרכב שנע בכביש? 

כפי שכתבו, זה לא תיקון שנחשב לתקני ולכן זה נמכר רק כמוצר חילוץ לשטח. מהניסיון שלי עם המוצר הזה, הוא הכי פשוט וקל שיש לשימוש, גם כי הוא לא מחייב הוצאה של הגלגל לעומת הפתרונות האחרים שדורשים הפעלת כוח רבה יחסית ולכן רצוי/נדרש לעשות את זה עם הגלגל מחוץ לרכב. יתרון נוסף של הבורג זה שקל יחסית להכניס אותו גם אם כל האוויר יצא מהצמיג. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...