Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

למרות שלא סיימתי את המקלחת הראשונה ונשארו עוד כמה דברים , אני כבר יודע את סדר גודל העלויות אז אולי זה זמן טוב לסיכום:

אז מדובר במקלחת של 5 מטר מרובע - אורך 2.5 מטר על רוחב של 2 מטר.
עלויות:
חומר שחור ואביזרים - הכל ביחד הגיע בערך ל 20 אלף ש''ח:
זה כלל, אינסטלציה, צינורות,  מלט , טיח , חשמל (חוטים וכל האביזרים) , שפכטל וכלים , גבס , דבק קרמיקה , רולרים , צבע , איטום,  ניאגרה סמויה , תעלות ניקוז ועוד המון שאני כבר לא זוכר.

קרמיקה 3500 ש''ח:
הלכתי על הכי זול שיש , הזמנתי בפרפקט ליין קרמיקה סינית , כ 30 מ''ר + אסלה תלויה וזה כולל משלוח .
לא ראיתי הבדל כלל בין זה לבין קרמיקה שעולה פי 4 (שהזמנתי בשיפוץ הקודם) , יש לי רק מילים טובות להגיד , הגיע מהר , עטוף הייטב - למעשה זה המשלוח היחידי איי פעם שהגיע אלי וכל האריחים היו שלמים ללא שברים.

כלי עבודה שרכשתי 2800 ש''ח :

1. מחרצת בטון - 1000 ש''ח .

2. חותך קרמיקה - 1000 ש''ח.

3. כננת משיכה - 350 ש''ח .

4. סטלבנד מאתר - 450 ש''ח.

אולי היו עוד דברים ששכחתי .

ברזים ואינטרפוצים 7800 ש''ח:
של חברת חמת, אחריות 7 שנים בצבע רוז גולד - מקווה שיחזיקו .

מקלחון 2400 ש''ח.
הזמנתי 2 קבועים בכל צד , 10 מ''מ עובי , ללא דלתות , לקחו מדידות עדיין לא הורכב .

שיש + כיורים  3500 ש''ח (הערכה):
עדיין לא הוזמן

נגרות:  10 אלף ש''ח (הערכה)
עדיין לא הוזמן - אבל בתהלכי סגירה סופית עם הנגר - זה כולל ארון אמבטיה + ארון בין האסלה לקיר .

דלת כניסה : 3 אלף ש''ח (הערכה)
אני אזמין בהמשך כשאחליף עוד כמה דלתות על מנת להוזיל עלויות.

עבודות כ 5 אלף ש''ח :
זה כולל חשמלאי שהגיע עזור + חבר שהגיע לעזור עם הריצוף וטיח .

חלון אלומינים קטן (50X32 ס''מ)  700 ש''ח:
הזמנתי ממישהו בשטחים - סדרה 4300 , בצבע לבן , ללא הרכבה.

בטוח יש עוד דברים ששכחתי אבל השורה התחתונה היא באיזור ה 56 אלף ש''ח. 

עריכה אחרונה על ידי Emanuel5
  • תגובות 272
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה פסיכי לגמרי... עוד פעם לשבור?!

מזכיר לי שכנה משוגעת שהייתה לי פעם.

כל 6 חודשים שיפוצים. השד יודע כמה פעמים החליפה מטבח/חדר רחצה/מה לא.

מילא עניין התקציב, איש איש ומקורותיו, אבל הקטע הזה של eternally under construction... לא מבין.

אגב, אני מתפלא שלא עשית גם את הנגרות בעצמך (עזוב שיש) - בהשוואה לחציבות/קרמיקה

זה קל, במיוחד בקטע הפיזי. אולי דורש יותר עידון.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מקווה שיש לך קרמיקה רזרבית ליום שבו תצטרך לפתוח משהו. אם לא - דאג לרכוש כבר עכשיו, לפני שהדגם (ורצוי סדרת הייצור) נגמרים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בוודאי שיש , למעשה יש לי כבר 2 משטחים של קרמיקה שאני מאחסן של ספיירים , עבור כל הסוגים והמינים שיש לי בבית 🥵

לפני 22 דקות, hans כתב:

אגב, אני מתפלא שלא עשית גם את הנגרות בעצמך (עזוב שיש) - בהשוואה לחציבות/קרמיקה

זה קל, במיוחד בקטע הפיזי. אולי דורש יותר עידון.

אווו אהההה ,
אתה נוגע פה בנושא רגיש ....
באמת ששקלתי , הרעיון של להוציא את הכסף על כלים ולימוד במקום על מוצר מוגמר , מאוד קוסמת לי.
בניתי מספר דברים יחסית פשוטים בעברי ומאוד נהנתי - אבל כאן מדובר ברמה מעל , סליחה - 10 רמות מעל .
הבעיה היחידה היא זמן !
זמן שכרגע אין לי , אבל בהחלט לא פוסל עבור ההמשך .... ויהיה לא מעט :)

עריכה אחרונה על ידי Emanuel5
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

דווקא נגרות זה הדבר איתו התחלתי. בתור זוג צעיר שהאישה סטודנטית, התקציב למשהו מוגמר היה בעייתי משהו. אבל בניית מטבח (שימוש בשיש קיים ותיבות החלק התחתון) כולל שדרוג ארונות תחתתונים בניית עליונים ובניית ארון אחסון נמוך תחת ויטרינה של מרפסת שירות שהסרתי את הקיר המפריד בינה לבין המטבח על מנת ליצור מטבח פתוח ופינת אוכל. זה היה פרויקט שנמשך כמה שבועות אבל עם סיפוק עצום. 

ההשקעה הייתה בעיקר של כלים (ראוטר סטנלי, מסור עגול, מסור ג'יגסו, שולחן עבודה מתקפל ומגוון אביזרים למקדחות. הכל עדיין אצלי פועל ותקין) אבל הסיפוק עצום. 

האתגר היה לחיות עם נגריה בסלון, וריחות דבק בזמן הדבקת פורמייקה. את הלוחות קניתי בנגריה שהיציעה חיתוך לנגר החובב.  (אז היו כמה בפתח תקווה, זו שקניתי בה ליד המשטרה נסגרה רק לאחרונה) 

בהמשך בניתי מזנון לסלון, שולחנות כתיבה לילדים, ושיפצתי מיטות עץ. 

מעבר לחיסכון, הסיפוק ביצירה כזו לא ניתן למדידה. 🙂

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 4

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הפריטים שאני הכי מרוצה מהם שבניתי, הם "רהיטים". 

במרכאות, כי בגלל המגבלות של גודל הסדנה שלי, אני לא ממש יכול לבנות רהיטים גדולים. 

אבל הסיפוק, שבניתי משהו "אמיתי", ולא "סתם" עוד ג'יג או משהו קטן וחביב, או אפילו "פתרון" לבעייה כלשהי, עצום. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, Emanuel5 כתב:

באמת ששקלתי , הרעיון של להוציא את הכסף על כלים ולימוד

צודק, שכחתי את נושא הכלים. בנגרות יש שלב התחלתי לא זול של הצטיידות,

אחר כך זה מתיישר להחלפות מקדחים/להבים וזהו. אי אפשר לעקוף את זה.

היתרון של נגרות על פני ״שיפוץ כבד״ מהסגנון שעשית, הוא שאפשר לעשות את זה גם בגיל הפנסיה,

פחות קשה פיסית ויש יותר אפשרויות לקיצוב הזמן (אין אטרף של ״מתייבש לי הבטון״)

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 36 דקות, hans כתב:

(אין אטרף של ״מתייבש לי הבטון״)

כותבים את זה, "דבק". :lol:

ודווקא כן יש. בגדול, בערך. אבל כן, עולם אחר מבחינת "קח את הזמן". 

פורסם

אתם מתחילים להדליק אותי עם הרעיון וזה לא טוב .....

מי מתנדב להרים את הכפפה ולפתוח פוסט - כלים לנגר החובב שרוצה לבנות ארון אמבט בסגנון הזה:
image.thumb.png.85b4353ba07c63346ffd60f865064b35.png

אותו אחד גם שיצא גבר וישלח לי את הטלפון שלו בפרטי  , שיהיה לי את מי לשגע כשאתקע ללא מושג מה לעשות .
אם אלך על זה מבטיח לשתף בכל הפאשלות שאני עושה :)

פורסם (נערך)

את החזית לארון קונים ״מוכן״ 

https://wall-covering.com/catalog.asp?page=newshowprod.asp&prodid=2555972

בכל מקרה מומתף פנל פולימרי לאמבטיה/סביבה רטובה.

הארון זו ״סתם״ קופסא. 

יש אינסוף אפשרויות 

https://www.eza.co.il/weathertex/wall-cladding/?srsltid=AfmBOoqpbBBQ_hFKhUHWfgvqXwbYW2owzu7WMp1w6WXjz2Y6bri90py3

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

לא חייב לקנות מוכן, תמיד אפשר גם להכין לבד מפלטה של עץ לבחירתך, ולהשתמש בראוטר עם ג'יג לחיתוך ישר כדי לתת את המרקם הזה. 

אם יש לך את המקום לעבוד, את הכלים או את היכולת לרכוש אותם, אז אין סיבה שלא בעצם. 

או לחילופין, ללכת "הפוך" ובמקום להסיר חומר מפלטה, להדביק רצועות שחתכת - זה כבר מצריך במינימום מסור עגול וג'יג, אבל יותר יעיל מסור שולחן. 

לדעתי בכל מקרה תצטרך ראוטר כדי לעגל את כל הפינות החדות (או לעשות צ'אמפר, לכל הפחות- יש שיגידו שזה נראה יותר מקצועי מסתם "עיגול", עניין של טעם האמת לדעתי).

מה שכן אני לא רואה שם מגירות. או שזה בכוונה (מוסתרות היטב הנבלות) או שפשוט אין שם, ואולי רצוי להוסיף. 

אתה... אתה באמת ביקשת לא רק רשימה של כלים אלא גם מישהו לדבר איתו עליהם? 

Cute Shy Emoticon Emoji Vector Illustrationimage.png.c7aa2a0bb8f593073f53c4f6b95e4d15.png

יש לך מושג איזו תיבת פנדורה אתה מנסה לפתוח? :rofl:

עזוב, אפילו שאתה איש הייטק אין לך את התקציב לשיחה שכזו איתי :lol:

כמו שאמרו בבדיחה, "לאשתי נגנב הכרטיס אשראי, מזל- הגנב מוציא פחות". 

בגדול, מעבר לכלים שציינתי, תצטרך כמובן שלל דברים אחרים, כמו פרזול, ברגים, מסילות למגירות (אם תחליט להוסיף), קליבות (אם כבר, אז כבר-עדיף שיהיו לך כמה מתהפכות, עוזר מאד בצורה מפתיעה לשלל שימושים), דבק נגרים (שאני לא יודע אם משתמשים בו בבניות של ארונות פשוטים בארץ, האמת; אבל כן תצטרך להדביק את הפרונט המעוצב לשאסי), כמובן שאת כל הביטים (ומקדחים. גם מקדח משולב שקען, עדיף עם מגביל עומק שיקוע- אתה תודה לי אחר כך על זה) והלהבים הנדרשים לשימוש (ושמתאימים לכלים), והסטנדרט של מברגה+פטישון להברגות ולקדיחות. 

אני חושב שזה יכסה אותך לא רע, כרגע לא יכול לחשוב על עוד משהו מראש. 

ל-HANS  יש הרבה יותר ניסיון ממני בנגרות, ואני גם מתייעץ איתו בעצמי הרבה פעמים. 

נראה לי שכיסיתי את הבסיסי. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 2

פורסם
לפני 14 דקות, ברווז כתב:

תמיד אפשר גם להכין לבד מפלטה של עץ לבחירתך, ולהשתמש בראוטר עם ג'יג לחיתוך ישר כדי לתת את המרקם הזה. 

אם יש לך את המקום לעבוד, את הכלים או את היכולת לרכוש אותם, אז אין סיבה שלא בעצם. 

או לחילופין, ללכת "הפוך" ובמקום להסיר חומר מפלטה, להדביק רצועות שחתכת - זה כבר מצריך במינימום מסור עגול וג'יג, אבל יותר יעיל מסור שולחן. 

לדעתי בכל מקרה תצטרך ראוטר כדי לעגל את כל הפינות החדות (או לעשות צ'אמפר, לכל הפחות- יש שיגידו שזה נראה יותר מקצועי מסתם "עיגול", עניין של טעם האמת לדעתי).

לא נסחפת בכלל 😜😂

כולה ארון אמבטיה לסביבה רטובה. אני נותר בהמלצה לפנל פולימרי.

מגירות עם פרזול blum או grass (מאפשר יותר משחק וכיוונון) ניתן לבנות יחסית בקלות, חלק מגיעות כקיט. בניה עצמית של מגירות זה סוג של סיוט בכל הקשור לדיוק במידות רוחב. 

בהצלחה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 6 שעות, Emanuel5 כתב:

בטוח יש עוד דברים ששכחתי אבל השורה התחתונה היא באיזור ה 56 אלף ש''ח. 

סליחה על השאלה אבל זה לא המון כסף?

שיפצתי לפני שנתיים שני חדרי אמבט קומפלט. סדר גודל דומה עד זהה, ללא דלת כניסה, חלון אלומיניום, וכלי עבודה אבל כן עם פרמיית תשלום לקבלן (עבודה יהודית - זה תוספת תשלום...). שבוע וחצי עבודה של 5-6 שעות ביום וסה״כ עלה לי 90 אלף ש״ח כלומר 45 אלף לחדר אחד. איך אפשר להסביר את הפער התהומי? זה לא אמור להיות חצי מחיר כשלא עובדים דרך קבלן?

פורסם
לפני שעתיים, Emanuel5 כתב:

אתם מתחילים להדליק אותי עם הרעיון וזה לא טוב .....

מי מתנדב להרים את הכפפה ולפתוח פוסט - כלים לנגר החובב שרוצה לבנות ארון אמבט בסגנון הזה:
image.thumb.png.85b4353ba07c63346ffd60f865064b35.png

אותו אחד גם שיצא גבר וישלח לי את הטלפון שלו בפרטי  , שיהיה לי את מי לשגע כשאתקע ללא מושג מה לעשות .
אם אלך על זה מבטיח לשתף בכל הפאשלות שאני עושה :)

הכי טוב לבנות אותו עם כרטיס אשראי.

לפני 1 דקה, Shay_u כתב:

? זה לא אמור להיות חצי מחיר כשלא עובדים דרך קבלן

לא.

רתה הרבה פחות יעיל וקונה חומר יותר יקר.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 17 דקות, Shay_u כתב:

סליחה על השאלה אבל זה לא המון כסף?

שיפצתי לפני שנתיים

ענית לעצמך - לפני שנתיים.

האינפלציה במהלך השנתיים האחרונות כואבת מאוד. בכל תחום, גם חומרי גלם לבניין. 

• תוכן חדש...