Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

זה קצת פוסט פריקה יותר מאשר בקשת חוות דעת...

לאחר הרבה התלבטויות וקריאה פה בפורום הלכתי היום לאחד הסוחרים הגדולים בגלילות לראות סיטרואן C5 איירקרוס שנת 2021 עם מנוע הבנזין 1.6

חששתי מבעיות אמינות ומהשם הגרוע שיש למותג בכלל אבל היו הרבה המלצות טובות פה בפורום ובעוד מקומות אז החלטתי לנסות. בחנתי את האוטו וגם עשיתי נסיעת מבחן והוא אכן נוח, שקט, נעים ומשעמם כמו שכתבו פה.

מה שכרגע מפריע לי ומונע ממני לקנות אותו זה דווקא שורת המושבים האחורית שכולם מהללים אותה. למי שיש ילדים קטנים עם מושבי בטיחות זה באמת מדהים אבל לי יש כבר ילדים גדולים שחלקם כבר עם מימדים של מבוגרים (גילאי 17, 14, 10). כשניסיתי לשבת מאחור המושב הרגיש קטן, נוקשה וממש לא נוח. גם הברכיים כמעט נגעו במושב הקדמי, וזה כששורת המושבים השניה משוכה הכי הרבה לאחור. למי שיושב במושב האמצעי אין מקום לרגליים אלא אם הוא ילד קטן כי תעלת המיזוג תקועה באמצע, אבל גם המושבים הצדדיים לא מציאה.

בקיצור, אם דימיינתי נסיעה משפחתית רגועה ושקטה בלי טענות, בכיות ומאבקים מי ישב באמצע אז כנראה שצריך לדמיין שוב.

כולם מהללים את הנוחות של הרכב הזה אבל לא כל כך מתייחסים לנוחות של מי שיושב מאחור. האם עוד מישהו נתקל בבעיה הזאת ? האם יש עוד מישהו שיש ברשותו את הרכב הזה ומסיע מאחור ילדים מגודלים או מבוגרים ? איך אתם מסתדרים ?

פורסם

סליחה על החפירה... רק עכשיו קלטתי שבביקורת שכתבו עליו ב"אוטו" תחת החסרונות מופיע מרווח מאחור.

בדרך כלל מקובל לחשוב שבסיס גלגלים גדול מראה גם על מרחב פנימי ברכב, או לפחות מרחב ברכיים מכובד. אז היום עשיתי ניסוי ולאחר שבבוקר ישבתי במושב האחורי של האיירקרוס נכנסתי למושב האחורי של הרכב הנוכחי שלי, יונדאי טוסון שנת 2018. המרווח לברכיים והמרחק שלהן מהמושב הקדמי היה הרבה יותר גדול מבאיירקרוס (בשתיהן המושב הקדמי היה מכוון כך שיהיה לי נוח לנהיגה).

הלכתי לקטלוג של icar ושם ראיתי שלסיטרואן יש בסיס גלגלים של 273 ס"מ ואילו לטוסון שלי יש בסיס גלגלים של 267 ס"מ בלבד. איך זה יכול להיות ? אולי המתכננים של סיטרואן עשו עבודה גרועה בניצול המרחב ? או שאני עשיתי פדיחה ולא לקחתי את המושב עד הסוף אחורה למרות שאני די בטוח שכן ?

• מעניין 1
פורסם

אין לי נסיון עם הדגם.

קצת מפתיע ובטח מאכזב לשמוע שכך הדבר.

ההתרשמות שלך רק מדגישה שוב כמה חשוב תמיד לבדוק לפני שקונים.

גם אם אתה הנהג ואף פעם לא צפוי לשבת מאחור.

לגבי הנתונים המספריים.

בסיס גלגלים הוא רק מעיד על פוטנציאל למרווח.

למשל VW גולף לדורתיה שהיא שנים הייתה הסטנדרט לרכב משפחתי קומפקטי יעיל, היה לה כמעט תמיד בסיסי גלגלים קטן מתחרותיה לפעמים ב 10 סנטימטר שלמים. (זה לא פגע במכירותיה, בהיותה מובילת השוק הארופאי)

פורסם (נערך)

כמה אתם נוסעים בהרכב מלא?

אם הרבה, ואתה מוכן לרדת בשנתון, תבדוק סופרב/פאסאט. 

אופציה שניה לחשוב על רכב 6/7 מקומות. מבאס, כי רובם פחות טובים ועולים יותר. במשפחה המורחבת היה פריוס+, קשקאי+ (ביאס)... חברים מבסוטים מקודיאק, יקרה אבל מאוד שיפרה את החיים.  

הילדים שיח' לא ייעשו קטנים יותר בשנים הבאות וצפיפות מאחור זה מתכון לחיים רעים. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

ביום יום כמעט לא נוסעים בהרכב מלא אבל כשכבר כן נוסעים, בערך פעם בחודש, אלה נסיעות ארוכות של כמה שעות (טיולים, נסיעה להורים בצפון וכ"ו).

אפשר יהיה לחיות עם זה אבל זה לא יהיה כיף וכולם יתבכיינו ויתלוננו..

הקודיאק הוא אחלה אבל קצת יקר (התקציב שלי זה 120K). כרגע לאחר שהסיטרואן די ירדה מהפרק אני מנסה ללכת על ניסאן X-TRAIL. בדקתי כבר שתיים שהיו עם בעיות, אני אמשיך לחפש.

עריכה אחרונה על ידי ni4ni
פורסם

הכל יחסי בחיים, גם מרווח בשורה שניה.

כשאתה קורא מבחנים וסקירות כך בחשבון שהן מדברות על הרכב באופן יחסי לקטגוריה שלו.

ז"א שאם קיה פיקנטו מקבל פרגונים על מרווח פנים כמובן שזה ביחס למתחרות בקטגוריה שלו ולא באופן אבסולוטי, כי מול רכב מקטגרויה אחת-שתיים גבוהה יותר מדובר במרווח פנים פצפון.

ככה גם С5 המרווח מצויין ביחס לקטגוריה.

פורסם

מציע לך על הדרך לבדוק את ה5008(כן...למרות שאלה לא צריך 7 מקומות) ואתה הטיגואן, אני מבין מה שאתה אומר מבחינת המרווח בC5 וגם אנחנו נתקלנו באותה בעיה, אמנם אנחנו עם שני ילדים קטנים אבל אני ואשתי הרבה מעל הממוצע בארץ.

ה5008 מאוד מרווחת ויש אותה באותו מנוע 1.6(עדיף להתמקד ב180 כ״ס ולהתרחק כמה שאפשר ממנוע ה1.2 טורבו בנזין) שיש בC5.

הטיגואן אמנם בגודל של הC5 אבל היא פשוט טובה יותר מבחינת מרווח.

• רעיון טוב! 1

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

הייתי מציע את סנטה פה/ סורנטו.

למרות שלא צריך 7 מקומות. 

יש להם מסילה לשורה האמצעית, ובהנחה שאתה לא צריך את השורה האחרונה, אפשר לגלול את השורה השנייה עד הסוף ויהיה מרווח יותר.

בנוסף,

יש להם פתחי מיזוג , גם בשורה 2 ו - 3.

דגש על הנ"ל,

רק רק מנועי דיזל,  הבנזין שלהם מזעזע והולך מנוע פתאום בגלל אכילת שמן, זה השתנה לאחר זמן מה, אבל פחות סגור על השנתונים בהם זה שופר ותוקן.

פורסם
לפני 3 שעות, KipodYam כתב:

איזה טיגואן? טיגואן ALL SPACE זה קודיאק בתחפושת. טיגואן רגיל זה הSUV C של VAG, למשל ATEKA של SEAT.

לא התכוונתי לאולספייס אלא לטיגואן הרגילה, היא בנויה בצורה חכמה יותר והיא הרבה יותר גדולה ממה שהיא נראית, אגב ספציפית האטקה שגם נחשבת באותה קטגוריה כמו הטיגואן/איירקורס קטנה מהן משמעותית, לא מדבר על הנתונים היבשים אלה מה שקורה במציאות.

• רעיון טוב! 1

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...