Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים.

אני חוקר בעיה שעד כה 3 מוסכים לא מצאו לה פתרון בטויוטה יאריס, אני לא אפרט שוב כי כבר נפתח שרשור, אבל אציין שהבעיה בסוף היא כנראה שה purge valve זורק דלק במקום אדים לתוך הסעפת.

מה שעוד יותר מוזר, שביאריס 2007 אמנם יש קניסטר, אבל במתיחת הפנים, הורידו את הקניסטר לחלוטין, עד כה לא רלוונטי לסיפור שלנו.

אם הבנתי נכון, צינור יוצא ממיכל או משאבת הדלק לעבר הקניסטר, הקניסטר ״מסנן״ את אדי הדלק וזורק את מה שנשאר למנוע, כשהמחשב אומר לו.

הנה הקאץ׳ - ביאריס זה לא קורה, כנראה.

מה כן קורה? הקניסטר אכן מקבל אדי דלק מהמשאבה, אבל לאחר הסינון הוא פשוט ״משחרר״ אותם לאוויר הפתוח.

אז למה יש purge valve ? מסתבר שיש עוד צינור שיוצא מהמשאבה, שמתחבר ישר לpurge valve, וממנו מגיעים אדי הדלק.

מצרף איורים.

באיור ״הקל״ לקריאה, שמכיל צינורות, רואים 2 צינורות שיוצאים מהמשאבה לעבר תא המנוע, אחד עבור הדלק והשני עבור ה purge valve (כלומר אדי הדלק)

באיור שמכיל יותר קומפוננטות, וקצת יותר קשה לקריאה (לקח לי המון זמן להבין), צינור יוצא מהמשאבה לעבר הקניסטר, ועוד צינור יוצא מהקניסטר לעבר האוויר הפתוח. 

רק כדי לבסס את הטענה שלי, אני ציירתי 2 פסים באופן מפורש לצד השרטוט, באדום משאבה לקניסטר.

בכתום הקניסטר לאוויר הפתוח.

המשמעות - הקניסטר זורק אדי דלק לאוויר הפתוח, מבלי להעביר אותם למנוע.

מה אני רוצה ממכם?

1. האם אני צודק? והאם אכן מדובר במבנה חריג? ה gpt (שלא מצטיין במכונאות, אבל יכול להסביר את עצמו) סירב להסכים איתי.

2. בונוס - מדוע יוצא דלק מהמשאבה במקום אדים? אין שום שסתום שאחראי על יציאת אדים בלבד למיטב ידיעתי (מיטב ידיעתי = השרטוט שצירפתי), כן יש fuel pressure regulator בתוך המשאבה (ולא באזור ה fuel rail) והוא לעניות דעתי לא קשור לבעיה, אלא רק אחראי על לחץ הדלק.

@פריג'י מתמודד עם בעיה דומה (תסמינים מעט שונים) , מתייג אותו כאן.

תודה לכם.

771803B.gif

explained.jpg

עריכה אחרונה על ידי Or05230
  • מעניין 1

Miata ND2

פורסם

אני כן אומר שגיליתי ממש במקרה סרטון שמדבר על המערכת המיוחדת ספציפית ביאריס בדגמים האלה (ממש 2 דגמים בודדים בעולם) ושם גם מצויין הבעיה הידועה, מן שסתום שמונע כניסת אדים לקניסטר כשמיכל הדלק מלא, אם הוא נהרס והמיכל מלא דלק נכנס לקניסטר ומציף אותו. אז כנראה הפתרון הבלתי נמנע זה החלפת משאבת הדלק (זה פלסטיק שהוא חלק ממכלול הפלסטיק השלם שאותו כנראה לא ניתן לקנות בנפרד... 

אז את הפתרון אני כנראה לא צריך אבל את ההסבר למערכת המיוחדת הזו אשאיר למתעניינים או למומחים

Miata ND2

פורסם (נערך)

מבלי לבדוק עדיין ולהסתכל על התרשים כבר אומר שיש לך טעות בתרגום המערכת. רכב שפולט אדי דלק לעולם החיצון לא היה עובר תקן יורו. זו חייבת להיות מערכת סגורה. 

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם
לפני כשעה, נירו72 כתב:

מבלי לבדוק עדיין ולהסתכל על התרשים כבר אומר שיש לך טעות בתרגום המערכת. רכב שפולט אדי דלק לעולם החיצון לא היה עובר תקן יורו. זו חייבת להיות מערכת סגורה. 

אוקיי, מקבל את התשובה, אבל כמה דברים

א.הקניסטר כביכול מסנן את האדים ומוציא אוויר נקי

ב.2007 זה קצת לפני התקנים המחמירים

בכל מקרה ייתכן וצינור ההזנה של הקניסטר הוא דו כיווני, כלומר כשהמחשב משתמש באדים הוא שואב חזרה מאותו צינור שהוא מזין.

Miata ND2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...