Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה קורולה ידני 2007

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים מה אתם אומרים על טויוטה קורולה GLI בגרסה הידנית שנת 2007 (סוף דור 9 של קורולה).

בעד ונגד

אני מקווה בעיקר את אלו שיש להם/היה להם שיוכלו לעדכן אותי מראש על תקלות אפשריות וכן על מה לשים דגש בבדיקה לפני.

תודה רבה!

פורסם

היתה מכונית אמינה כשהיתה חדשה לפני כ-18-19 שנים בערך.

לכן האמינות כרגע תלויה בעיקר בצורה שהרכב טופל במהלך חייו.

שים לב שאם אתה לא מכוון לרכב מסוים שעומד למכירה, הסיכוי שלך למצוא קורולה כזאת - לא גדול. רק 26 מכוניות כאלה נוסעות על כבישי ישראל נכון להבוקר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 10 שעות, MB318 כתב:

חברים מה אתם אומרים על טויוטה קורולה GLI בגרסה הידנית שנת 2007 (סוף דור 9 של קורולה).

בעד ונגד

אני מקווה בעיקר את אלו שיש להם/היה להם שיוכלו לעדכן אותי מראש על תקלות אפשריות וכן על מה לשים דגש בבדיקה לפני.

תודה רבה!

אם לקנות רכב בן 18 אז כנראה שטויוטה ידנית זו הבחירה הכי טובה. אם תוחזק כמו שצריך והוא במצב טוב יש מצב שיהיה אמין יותר מרכבים צעירים בהרבה.

אבל כמובן שהמחיר יהיה בהתאם שהרי רוב הרכבים בגיל הזה ימכרו לברזל או קצת מעבר לכך.

העניין הוא למה מלכתחילה לקנות רכב בן 18...

בכל מקרה שווה לבדוק כמה זמן היה בבעלות המוכר. אם פחות מ 3 שנים הייתי פוסל על הסף ואפילו לא ממשיך בבדיקה.

קח גם בחשבון שרכבים ישנים מאוד ואמינים בד"כ לא מוצאים את דרכם ליד 2 אלא נמכרים ונמסרים לחברים/משפחה וכו.

הרי אם הרכב הזה אמין ובמצב טוב למה שהבעלים שלו ימכור? פתאום התעשר והחליט לקנות קורולה חדשה מהניילונים? נכון שיש חיוביים למכירה של רכב במצב טוב (מעבר דירה, רכב מהעבודה, רילוקיישן וכו). אבל ההסבר הסביר ביותר הוא שהרכב ששירת את הבעלים נאמנה שנים רבות הגיע לשלב בו עדיף להעיף אותו.... זה אגב נכון לכל רכב זול.

פורסם
לפני 6 שעות, razi_pazi כתב:

הרי אם הרכב הזה אמין ובמצב טוב למה שהבעלים שלו ימכור

אני לא מסכים אם הקביעה הזאת באופן כללי ובפרט בידני, דווקא ברכבים ישנים אני מעדיף לא למכור למשפחה וחברים למרות שהרכב מטופל פיקס

ברכב ישן יכולים לצוץ תקלות אפי' אם הרכב טופל בזמן - ולך תסביר את זה לבן דוד של אשתך שחושב שעשית עליו סיבוב

ברכב ידני בפרט - ייתכן שהמוכר התבגר וקשה לו ידני, קשה למוכר לנהוג בידני יותר משחשב, האישה עושה רישיון על אוטומט (כמוני...😪)

מבחינתי דווקא כל האלה שמוכרים עקב רילוקיישן מדליקים לי נורה - במיוחד אם אם הם לא מתגמשים אפי' שממך הם נוסעים לנתב"ג

• רעיון טוב! 1
פורסם

ראשית לגבי ידני.

הטענה לגבי קושי למכור רכבים ידניים היא טענה שמעלים כמעט תמיד רק מי שלא מכרו רכב ידני כבר 20 שנה. מי שמכר ידני יודע שאין בעיה.

במחירים הללו ובכלל אין כל בעיה למכור ידני. ממש אין.

מכרתי מספר רכבים ידניים והמתקשרים למודעה אלו רק אנשים שנעולים על ידני ומחפשים ידני. אין דבר כזה שמתקשר מישהו והרכב מעניין אותו אבל הוא מסוייג מהידני בגלל אישה עם רישיון אוטומטי בלבד.

וככל שהמחיר נמוך והרכב ישן כך זה עוד יותר לא בעייתי מאחר ובמחירים הללו מחפשים אמינות מעל להכל.

אין ספק שהביקוש לידני נמוך. אפילו נמוך מאוד. אבל ההיצע מזערי. ולכן המצב של המוכרים בסדר גמור. זו נישה לא גדולה אז אולי זה לוקח יותר זמן אבל לא מתבטא במחיר. אולי להפך.

כשמכרתי פוקוס דור 1 ידנית פרסמתי ב 13000. קונה אחד ניסה להתחכם ואמר שהוא יכול לקנות אוטומטי ב 10000 (וזה היה נכון) ושיש המון מודעות כאלו. אמרתי לו שאני מבקש שלא יעמיד פנים כאילו הגיע אלי (מרחוק) למודעה יקרה יותר מהאוטומטי על אף שמעדיף אוטומטי. הייתי היחיד עם רכב כזה ידני למכירה באותה העת.

אותו דבר עם סיוויק שמכרתי. יש מי שמחפשים כאלו ידניות במיוחד.  

שנית, לעניין מכירה למשפחה וחברים.

מה שכתבת נכון. אבל זה מאוד שונה ברכבים הזולים מאוד.

כי בסוף הרכבים הללו יכולים להמכר ב 5000-10000 נניח. ורוב הרכבים בלוחות במחירים האלו זו צרה צרורה. ולכן אם הרכב טוב אז מי שקונה אותם במחירים הללו עושה עסקה טובה. ולכן הם בד"כ נשארים קרוב לבית. זה קצת שונה מסתם רכב ב 40,000-50,000.

הבן דוד שקנה אותו ב 5000 ש"ח לא יבוא בתלונות כמו בן דוד שקנה ב 50,000 רכב שזה המחיר שלו. עניין של ציפיות.

כי ב 50,000 ש"ח בד"כ קונים רכב ששווה 50,000. וב 5,000 במודעה של יד 2 בד"כ קונים צרעת.

אני באמת לא הייתי מוכר לחבר או בן דוד רכב ב 50,000. שילך לחפש בעצמו. כנראה ימצא רכב ששווה 50,000. 

מהניסיון שלי מסביבי הרכבים הללו המוצלחים לא מגיעים ללוחות.

פורסם

האיביזה שלי בת 14 שמורה ומטופלת במוסך מורשה, עם פחות ק"מ מהממוצע - פרסמתי לפני כחודש וחצי פחות מהמחירון ועדיין הרכב לא נמכר

למרות שהרכב נחשב עם מראה הצעיר, מה שפונה לרוב השוק של הנהגים על ידני בתקציב נמוך

אני לא יודע מאיפה הבאת את הנתונים, שרכבים ידניים נמכרים מהר. אומנם ההיצע נמוך אבל הנהגים על ידניים נמצאים בירידה דרסטית לעומת הרכבים

רוב הסביבה שלי נוהגים על ידני - ומכולם שמעתי על הקושי למכור את הרכב, למרות היותו שמור ומטופל לפי הספר ויותר מכך

אדרבה, אשמח שתחכים אותי איך אצליח למכור את הרכב במחיר שפוי

פורסם

לא טענתי שנמכרים מהר. למעשה כתבתי שבגלל שזו נישה קטנה זה לוקח יותר זמן.

רק התייחסתי לכך שזה לא קשה או בעייתי מבחינת המחיר.

אני משער שהבעיה אינה בכך שהרכב ידני אלא במחיר שביקשת.

אני מכרתי איביזה ידנית ולא היתה כל בעיה. ההיפך.

לפני 16 דקות, shlomiko כתב:

אומנם ההיצע נמוך אבל הנהגים על ידניים נמצאים בירידה דרסטית לעומת הרכבים

אני די משוכנע שהמציאות בדיוק הפוכה. גם המתעניינים בידני בירידה וגם היצע הרכבים בירידה. אבל הירידה ברכבים מהירה מהירידה בנהגים.

אולי חלק מהפער בינינו קשור לכך שבעיניך חודש וחצי זה הרבה מאוד זמן למכירת רכב ובעיני לא

לפני 19 דקות, shlomiko כתב:

אדרבה, אשמח שתחכים אותי איך אצליח למכור את הרכב במחיר שפוי

לעניין הזה השיטה אותה שיטה בכל רכב. וזה לא משנה אם ידני או לא או אם אני צודק או אתה.

מודעה מפורטת, תמונות ראויות, העברת תיעוד טיפולים ומסמכים בנוחות למתעניינים ובעיקר מחיר נכון.

זו השיטה גם אם אתה צודק וגם אם אני צודק. הרי אתה רוצה למכור ולא לשכנע בויכוח.

איזה שנה הרכב שלך? האטרקטיביות היחסית של הידניות עולה ככל שהן ישנות יותר. 

פורסם

אתרום כמה גרושים שיש לי..

אבי מחזיק אחת מבציר 2008 (דור 10).

רכש איתה ב 2012 מיד ראשונה פרטית עם כ 50 א' ק"מ. היום עומדת על כ 210 א'. 

אפס תקלות מלבד בלאי טבעי כדלהלן:

1. המנוע הזה טוחן כויילים בקצב לא סביר. כוייל מחזיק גג 40 א' ק"מ. חדש מתוצרת דנסו עולה כ 100 ₪. מברג T10 ושתי דקות עבודה ויש לך כוייל חדש.

2. האלטרנטור שופץ פעמיים בעלות זניחה.

3. משאבת מים מרעישה - הוחלפה ב 130 א' ק"מ.

קלאצ' החזיק מעמד יפה והוחלף ב 205 א' ק"מ.. מוטות מייצבים ותפוחי הגה הוחלפו ב 180 א' בעלות זניחה.

הרכב מטופל כל 10 א' ק"מ או שנה (לפעמים לפני). שמן קסטרול A5 ושאר החלפים מקוריים. צריכת שמן זניחה בהחלט.

המנוע שקט ועגול, נקי מבוצה כתוצאה מטיפולים סדירים וכמובן שימוש בקסטרול המעולה.

רכב משפחתי אמין ביותר ומאוד זול לאחזקה.

ממה שאני יודע, דור 9 סובל מאותן בעיות בדגש על בוצה במנוע. תתעכב על זה ואל תהסס לקנות אם הרכב מטופל היטב.. גם אם נסע הרבה.

• אהבתי 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
לפני 9 שעות, LEGACY 1.8 כתב:

אתרום כמה גרושים שיש לי..

אבי מחזיק אחת מבציר 2008 (דור 10).

רכש איתה ב 2012 מיד ראשונה פרטית עם כ 50 א' ק"מ. היום עומדת על כ 210 א'. 

אפס תקלות מלבד בלאי טבעי כדלהלן:

1. המנוע הזה טוחן כויילים בקצב לא סביר. כוייל מחזיק גג 40 א' ק"מ. חדש מתוצרת דנסו עולה כ 100 ₪. מברג T10 ושתי דקות עבודה ויש לך כוייל חדש.

2. האלטרנטור שופץ פעמיים בעלות זניחה.

3. משאבת מים מרעישה - הוחלפה ב 130 א' ק"מ.

קלאצ' החזיק מעמד יפה והוחלף ב 205 א' ק"מ.. מוטות מייצבים ותפוחי הגה הוחלפו ב 180 א' בעלות זניחה.

הרכב מטופל כל 10 א' ק"מ או שנה (לפעמים לפני). שמן קסטרול A5 ושאר החלפים מקוריים. צריכת שמן זניחה בהחלט.

המנוע שקט ועגול, נקי מבוצה כתוצאה מטיפולים סדירים וכמובן שימוש בקסטרול המעולה.

רכב משפחתי אמין ביותר ומאוד זול לאחזקה.

ממה שאני יודע, דור 9 סובל מאותן בעיות בדגש על בוצה במנוע. תתעכב על זה ואל תהסס לקנות אם הרכב מטופל היטב.. גם אם נסע הרבה.

איך בודקים בוצה במנוע?

והאם דור 9 נחשב אותה אמינות כמו דור 10 (ההבדל ביניהם במכני הוא 15 כ"ס נוספים)...

אגב מעניין אותי ה2008 של אביך הוא 5 הילוכים או 6?

פורסם

קח בחשבון שיהיה קשה להשיג חלקים שלא משותפים עם הדגם האוטוטי, שזה קלאץ', ציריות ועוד כמה חלקים, לא הרבה כי הרוב כן משותף.

זה בעיה כללית של כל המכוניות שיש מהן מספר קטן של יחידות בארץ. ספקי חלקי חילוף לא מייבאים או לא מחזיקים מלאי של חלפים שהדרישה להם נמוכה מאוד.

עדיין אם הרכב מטופל  זה קניה לא רעה אם כבר קונים משהו מהשנים האלו. 

פורסם

לגיסי הייתה כזו, שנת 2005. מכר אותה לפני בערך 5-6 שנים.

אהב אותה בטירוף והיא הייתה מאוד אמינה (לא זוכר פירוט מדויק).

מכר אותה כי המשפחה גדלה והוא היה צריך 7 מקומות.

היה לו מאוד קשה למכור. לקח כמה חודשים טובים (גם כאן אני לא זוכר במדויק).

התחיל מהמחירים שהתפרסמו אז ביד 2 (היו אז כמה בלוח) וירד בהדרגה. היה צריך להוריד בצורה משמעותית.

משום מה התקשרו בעיקר ערבים.

רצה למכור במשפחה/חברים אבל לא היה מי שיקנה.

עד היום הוא מתגעגע לרכב הזה...

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

לבן שלי היה רכב דומה, אוטומטי, 2005.

לפני כ-3-4 שנים נפל איזה לוח מיגון מתחת לתא המטען. תוקן ים אזיקונים.

זמן מאחר כך הבהבה נורית לחץ שמן. מדיד השמן יבש. נגרר למוסך, המוסכניק אמר שהיה מספיק שמן לנסיעה של כמה ק״מ. הושלמה כמות שמן ומאז הבעיה לא חזרה.

נמכרה באביב 2024 ב-6,000 ש״ח למישהו שחיפש רכב לנסיעה בשדות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, MB318 כתב:

איך בודקים בוצה במנוע?

והאם דור 9 נחשב אותה אמינות כמו דור 10 (ההבדל ביניהם במכני הוא 15 כ"ס נוספים)...

אגב מעניין אותי ה2008 של אביך הוא 5 הילוכים או 6?

5 הילוכים.

6 מ 2010 (מתיחת פנים).

יכול לראות את קצה הקראנק מפתח מילוי שמן. גם בדיקת שמן עם פסים שחורים כהים מצביעה על בוצה. וכמובן צליל מנוע עדין.

Mazda CX5

Škoda FABIA

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...