Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

האם הגיע הזמן לחדש את שירותי המעבורות בין ישראל לקפריסין ויוון? עם כל בעיות התעופה בשנתיים האחרונות, ייתכן ושירות מעבורת לילי בין קפריסין לישראל יכול לאפשר לפחות מעט פעילות ותנועה בין לאומית. מדובר בשירות משלים לשרותי התעופה במצב רגיל, אך במצב של היום היה מספק לפחות איזשהו מענה (אף אם מינימלי).

מה דעתכם?

פורסם

ביום יום יהיה לזה ביקוש?

בשנתיים האחרונות במלחמה הכי ארוכה של ישראל נתבג נסגר לאולי שבועיים+ במצטבר.

.

פורסם

איפה שיש ואקום - ייכנס מישהו.

כל עוד אין לזה ביקוש ב-99 אחוז מהזמן, יהיו לך תמיד אנשים פרטיים/חברות פרטיות שיסכימו להפליג תמורת תשלום מתאים, בלי שום צורך בקו מסודר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שמעתי על עלות הפלגה באזור ה30 אלף שקל, מישראל לקפריסין או אי יווני אחר..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

גם אני שמעתי על כך.

מעניין אותי איך זה עובד מבחינת הגירה? הרי הם לא יוצאים ונכנסים לנמל הראשי. איפה עושים ביקורת דרכונים?

.

פורסם

מדובר בהפלגה של 9-10 שעות במעבורת רגילה.  אתם מסתכלים על זה מנקודת מבט מסחרית נטו. אני מסתכל על זה גם מנקודת מבט של הבטחת תעבורה מסודרת שהיא לא רק בטיסה מישראל. לכל מדינה אחרת יש גישה גם בדרך נוספת פרט לאוויר, לישראל לא. בגלל זה בעיניי מדובר בשירות חשוב, גם ברמה הלאומית. 

פורסם

מעבורות למרחקים דומים בעולם (כ-270 ק״מ בין חיפה לקפריסין) לוקחות כ-9-10 שעות. מעבורות מהירות באמת - (40 קשר+) - מסוגלות לבצע את המרחק בפחות מארבע שעות.

פורסם

אבל למה שמישהו יסע במעבורת שיש לו מטוס?

כמה כבר נסגר שדה התעופה?

ואם אתה ממש ממש ממש בלחץ.

טוס למצרים וסע דרכה 

כן זה מלא זמן. 

אבל קיים פתרון כלשהו. 

אפשרי גם דרך ירדן אם אני לא טועה 

.

פורסם
לפני 2 דקות, om2 כתב:

אבל למה שמישהו יסע במעבורת שיש לו מטוס?

כמה כבר נסגר שדה התעופה?

ואם אתה ממש ממש ממש בלחץ.

טוס למצרים וסע דרכה 

כן זה מלא זמן. 

אבל קיים פתרון כלשהו. 

אפשרי גם דרך ירדן אם אני לא טועה 

גם ירדן וגם מצריים הן מדינות ערב, ובמצב היום מאוד בעייתי לסוע ולטוס דרכן.

ולמה שמישהו יסע במעבורת? כי זה זול יותר? כי אפשר להוביל הרבה יותר דברים בזול מאשר בטיסה (כמה מזוודות לכל נוסע)? כי הוא לא אוהב לטוס? כי מבחינתו מעבורת לילית שיוצאת ב-9 בערב ומגיעה לקפריסין ב-7 בבוקר מעולה (ומאפשרת שנת לילה ובילוי בקזינו על הסיפון - מים בינלאומיים)? 

יש הרבה סיבות. יש סיבה שמעבורות - גם למרחקים האלה - פועלות בכל העולם. יש סיבה שיש רכבות לילה באירופה למרות שכל היבשת מרוצפת בשדות תעופה וחברות לואו קוסט.

ואם בוחרים במעבורת מהירה - ויש מעבורת של 50 קשר+ - זמן המעבר יכול להיות גם 3 שעות, וזה כבר מתחיל להתחרות בזמני טיסה.

פורסם
לפני 4 שעות, garicho כתב:

ולמה שמישהו יסע במעבורת? כי זה זול יותר? כי אפשר להוביל הרבה יותר דברים בזול מאשר בטיסה (כמה מזוודות לכל נוסע)? כי הוא לא אוהב לטוס? כי מבחינתו מעבורת לילית שיוצאת ב-9 בערב ומגיעה לקפריסין ב-7 בבוקר מעולה (ומאפשרת שנת לילה ובילוי בקזינו על הסיפון - מים בינלאומיים)? 

בימים שנתב״ג סגור, הרעיון הוא להמשיך בטיסה מקפריסין אז לא יעזור לך לסוע עם מאה ק״ג.

היתה על זה כתבה בימים האחרונים, זה פשוט לא כלכלי.

פורסם
לפני 9 שעות, garicho כתב:

שכחת את האפשרות לקחת את הרכב האישי

פורסם (נערך)

מנקודת הראות שלי, יש לך מספר טעויות בסיסיות ברעיון הנ"ל.

כדי שקו כלשהו יצליח - הוא צריך להיות רווחי או לחלופין ממומן ע"י המדינה (עקב צורך לאומי).

כנראה שרווחי הוא לא, אחרת הקו לא היה נסגר בעבר.

בשביל צורך נקודתי עכשווי - אני בספק אם הוא יפתור משהו מאחר ונשארת כאן בעייה בסיסית שהתעלמת ממנה -> הנחיות פיקוד העורף כוללות גם מניעת התקהלות.

המעבורת יצאה לדרך. הכל טוב ויפה. נכנסה לנמל חיפה/ אשדוד. מה הלאה ? עכשיו יש לך אזור לא ממוגן בו מתקהלים כמות גדולה של אנשים -> הפרה בטיחותית של הנחיות פיקוד העורף.

(לכן, יש לקחת בספקנות את כל "ההצעות" והפרסומים של משרד החוסר תחבורה לגבי מנו ספנות -> זה הכל יח"צ ומנו ספנות כנראה קלטו ולא מתכוונים לשתף פעולה עם זה).

אני זוכר שהרעיון עלה בפורום לפני כשנה +/-, כאשר נתב"ג היה סגור.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...