Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך למה שגיא כתב על הנחיות פקע"ר למניעת התקהלות.

אתמול התפרסמה כתבה שצויין בה שהמדינה הורתה לחברות התעופה לא להוציא ישראלים לחו"ל, עם טיסות שיצאו להחזיר ישראלים שנתקעו שם (טיסות חילוץ). כשהסיבה להנחיה זה בדיוק זה, למנוע התקהלות בנתב"ג שלא לצורך. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני 5 שעות, אורי מ. כתב:

אתמול התפרסמה כתבה שצויין בה שהמדינה הורתה לחברות התעופה לא להוציא ישראלים לחו"ל, ... כשהסיבה להנחיה זה בדיוק זה, למנוע התקהלות בנתב"ג שלא לצורך. 

אם אתה באמת מאמין לזה

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני משער ששירות המעבורות נסגר בתקופה בה היעד הפופולארי לנופשונים היה טורקיה וניתן היה לטוס בטיסות צ'רטר הלוך חזור ליוון, טורקיה וקפריסין במחירים של סביב 150 דולר. הפלאג נאמבר החשוב כדי לבחון את הרעיון היא מה תהיה העלות לנוסע. ביחס לזמן ההפלגה צריך להביא בחשבון שאמנם זמן הטיסה קצר אבל נתב"ג לא נגיש מכל חלקי הארץ (למשל מהפלגה שיוצאת מחיפה צריך לחסר שעה וחצי נסיעה לנתב"ג. וכן אני מודע לאייר חיפה) ובנוסף לטיסה יש להגיע לפחות 3 שעות לפני ההמראה מה שיתכן שלא נדרש בהפלגה. אם יש הפלגה לילית, עם תנאי שינה נוחים, במחיר סביר ואפשרות לקחת את הרכב לדעתי יתכן פוטנציאל לשירות.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

תשמע, ב-1958 הייתי תינוק והפלגתי על ה״תיאודור הרצל״ מחיפה לניו יורק. תוך שנים בודדות הבואינג 707 חיסל את הקו הזה. כשיש לך אפשרות לטוס מרחק כמו מישראל לקפריסין אין טעם במעבורת.

איפה נותרו מעבורות? במקומות שהמרחקים קצרים כך שהפרש הזמן בין הפלגה לטיסה אינו גדול, ומצד שני מספר הנוסעים ובעיקר כמות המטען וכלי הרכב המועברים לא מתאימים לטיסה. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתה כתבה על זה בגלובס אאל״ט ראיינו שם כל מיני אנשים מהתחום.

אמל״ק מהזכרון :

1. עד סוף שנות ה90 היה שרות כזה כאשר הפלגה הייתה חצי מחיר מטיסה, הירידה במחירי הטיסות הפכה את המעבורות ללא כלכליות והשרת נפסק.

2. בצורה יותר קיצונית ממטוסים קווי ספינות מתוכננים כשנה מראש עם גמישות מאד נמוכה, אז אי אפשר לחכור מעבורת כמו שזה אפשרי במטוסים.

3. כל המעבורות באזור יוון עסוקות במיוחד עכשיו שעונת הקיץ מתחילה. יש לא מעט איים שאין להם תחבורה אווירית והם תלויים במעבורות.

4. יש שירות מטען למי שרוצה לקחת את הרכב שלו ליוון (פיראוס?) אבל המעבורת הזו לא מסוגלת לקחת נוסעים.

5. היה נסיון בעבר לרחפות \ סנפיריות אבל בגלל תנאי הים הם לא הצליחו ליצור הפלגה נוחה.

6. מנו מרוויחים פרסומות חינם, הם לא ממש נלהבים לשייט חילוץ.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 12 שעות, sperial כתב:

תשמע, ב-1958 הייתי תינוק והפלגתי על ה״תיאודור הרצל״ מחיפה לניו יורק. תוך שנים בודדות הבואינג 707 חיסל את הקו הזה. כשיש לך אפשרות לטוס מרחק כמו מישראל לקפריסין אין טעם במעבורת.

כשהברירה זה צפלין או הפלגה אז ברור שיפליגו.

בתאריך 15.6.2025 בשעה 23:38, om2 כתב:

אבל למה שמישהו יסע במעבורת שיש לו מטוס?

כי לנתבג מגיעים שלוש שעות לפני, עומדים בתורים וטסים בגליל דחוס ולא נוח.

אם ממילא הדרך הכוללת לוקחת לי 4 שעות מעדיף להעביר אותן כשאני יושב בנוחות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 34 דקות, Night Driver כתב:

עם הרכב שלך, צידנית עם אוכל מהבית לדרך, המון מקום לילדים לרוץ ולהוציא אנרגיה וחוויה של שיט

פורסם

החוויה של השיט זו הבעיה היחידה שלי.

אני עולה על יאכטה ומקבל בחילות עוד לפני שהיא משתחררת מהרציף.

פורסם
לפני 54 דקות, Night Driver כתב:

כי לנתבג מגיעים שלוש שעות לפני, עומדים בתורים וטסים בגליל דחוס ולא נוח.

אפשר לחשוב שבמעבורת זה יהיה שונה 

זה לא מעבורת בין 2 איים של אותה מדינה. 

אלא גם כאן תהיה ביקורת דרכונים וכו'

זה לא יבטל את זמן ההמתנה אולי יקצר אותו במקצת.

את הגליל הדחוס תחליף בתנודות ים.

וגם. תגיע לקפריסין/יוון ומה משם?

אם צריך טיסת המשך לא עשית כלום. כי היית עולה על טיסה מראש.

.

פורסם

קודם כל למעבורת הזמן קצר משמעותית כי לא שולחים מטען לבטן המטוס אז חסכת המון.

שנית, אם אני מפליג לקפריסין במקום לטוס לקפריסין אז כנראה רציתי להגיע לקפריסין. אם הייתי רוצה להגיע לאוסטריה מן הסתם הייתי תופס טיסה לאוסטריה ולא לקפריסין.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Night Driver כתב:

כשהברירה זה צפלין או הפלגה אז ברור שיפליגו.

ההיסטוריה של הטיסות בין ישראל לארה״ב מעניינת.

ב-1951 אלעל החלה לטוס בין ת״א לניו יורק עם הקונסטליישן. טיסה עם 5-7 נחיתות ביניים (חלקן רק לתדלוק).

בסביבות 1956-7 עם ה״בריטניה״ מספר נחיתותֶת הביניים הצטמצם ל-3-4 ואפילו בוצעה טיסת הדגמה בודדת ישירה מניו יורק לת״א עם מטוס שפורק מכל גרם מיותר ולקח כמה עיתונאים.

ב-1961 הופיע ה-707 שאת הטיסה מערבה ביצע עם נחיתת ביניים אחת (לונדון, אמסטרדם או פריז) ומזרחה ישיר, באותם ימים משך מספר שנים קו הנוסעים המסחרי הארוך בעולם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בנוסף, בשנים האחרונות הגיעו עשרות אלפי ישראלים לקפריסין למגורי קבע/סמי קבע. עד לפני כמה שנים זה לא היה.

פורסם

הסקרנות קצת הרגה אותי אז ביררתי קצת על ספינות הכי זולה שמצאתי היה באזור החצי מיליון אירו. ספינת נוסעים. עם חדרים וכו'.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אחלה השקעה. הפלגת חילוץ אחת וכיסית את הקרן, במחירים של היום.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...