Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו זוג +2, מתלבטים לגבי הרכב הבא שלנו. 

אנחנו נוהגים לרוב בעיר, אחת לשבוע מחוץ לעיר נסיעה קצרה. מחפשים בעיקר אמינות שוטפת, תחזוקה זולה (ביטוח, דלק, טיפולים/חלפים),

פחות חשוב הביצועים.

תהינו לגבי קורולה בשנתונים 2017-2019, אבל זה דורש חריגה רצינית בתקציב ויש חשש מהסיכון שיקרה משהו ונאלץ למכור בסכומים נמוכים בהרבה, מכיוון שאנחנו נמצאים בסירה הזו כרגע, עם אוטו שגם נחשב אמין מאוד.

לכן, חשבנו על רכישת רכב באזור ה 30-40K שיהיה פחות חדש, פחות מאובזר, עד 120,000 ק"מ, יד 2 לכל היותר. 

האם יש בתקציב הזה רכבים בשנתונים 2015+ ששווה לבדוק? האם זה כיוון טוב?

אנחנו לא נעולים על דגם או סוג ספציפי. 

שיהיה ראפיד, קליאו, סנטרה, קשקאי, פולקסווגן כלשהי...

פורסם

אם אתם מסתדרים עם תא מטען קטן אז אני חושב שלתקציב הזה תיכנס איגניס.

רכב קטן אבל מספיק מרווח לזוג + 2. לנוסעים מרווח יותר מלא מעט מתחרות גדולות יותר מקטגוריית סופר מיני

פעם בשבוע נסיעה קצרה מחוץ לעיר זה אחלה לאיגניס. וגם נסיעה מזדמנת לאילת תעבור בסדר. הבעיה העקרית זה הבגאז'.

אופציה גדולה יותר זה הבלאנו של סוזוקי.

שני הרכבים ייתנו אמינות ותחזוקה זולה

פורסם

איזה רכב יש לכם כעת? מה מצבו מבחינת אמינות?

מבחינת תחזוקה שוטפת, שתי הערות:

1. בנסועה שלכם צריכת הדלק היא שיקול משני מאוד חסכון של אפילו 20% בדלק יתבטא בסכומים קטנים.

2. הביטוח יהיה הוצאה חשובה. מבחינה זו הקורולה היא מהיקרות שיש.

3. ״זוג + 2״ זו אמירה מאוד כוללנית. גיל? מושבי בטיחות? עגלות ושאר ציוד? לפי זה אפשר לדעת מה גודל הרכב הדרוש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חפשו יונדאי אלנטרה או קיה פורטה.

מדובר הרכבים די דומים לקורולה עם מנוע 1.6 ליטר אטמוספרי ותיבת 6 הילוכים פלנטרית (עדיפה מהרציפה שבקורולה). יחידת ההנעה של 2 הדגמים האלה פשוטה ואמינה.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

איזה רכב יש לכם כעת? מה מצבו מבחינת אמינות?

מבחינת תחזוקה שוטפת, שתי הערות:

1. בנסועה שלכם צריכת הדלק היא שיקול משני מאוד חסכון של אפילו 20% בדלק יתבטא בסכומים קטנים.

2. הביטוח יהיה הוצאה חשובה. מבחינה זו הקורולה היא מהיקרות שיש.

3. ״זוג + 2״ זו אמירה מאוד כוללנית. גיל? מושבי בטיחות? עגלות ושאר ציוד? לפי זה אפשר לדעת מה גודל הרכב הדרוש.

ילדים קטנים, 7 ו- 3. 

ֶלגבי חסכון בדלק.. 

ֶאנחנו מוכרים פורסטר 2015, אז יכול להיות שהיחס אליה, רכב שעושה 15 ק״מ לליטר, יכול להתבטא בכמה אלפי שקלים בשנה. אבל אם זה ילך על ביטוח אז לא חסכנו הרבה.

אנחנו משלמים סביבות ה- 5 על מקיף+חובה. 

יונדאי אלנטרה זה אופציה, אילן שנתונים מומלצים/ממה להימנע?

והאיגניס נראה קטנה, האמת שהאישה לא מתלהבת גם מ CLIO שחשבתי שאולי יכולה להיות אופציה.. 

פורסם

נראה שהאיגניס אכן קטנה מדי, בדקנו גם מאזדה2 שהציעו לנו והבגאז' פשוט קטן מדי. 

לגבי גרנד קופה, מקריאה באינטרנט הבנתי שהדגם בנזין 1.3 החל מ 2019 הוא נחשב אמין וטוב יותר? יש כמה דגמים למכירה שנכנסים בתקציב עד 50,000 אש"ח. 

מקריאה נוספת, עולה שאנשים בעד הריעיון של רכישת צרפתייה עם היסטוריית טיפולים "תקנית" שכוללת החלפות כמצופה (טיימינג ועוד דברים שאני לא מבין בהם)

בצרפתיות נכנסת כאמור סיטרואן פיקאסו 165 כ"ס שלפני הקריאה אני פחדתי מהן כמו מאש.

למעשה, ההתלבטות נעה בין רכבים, רובם עם ק"מ נמוך:

רנו גרנד קופה בעיקר 2019 מנוע 1.3,

סיטרואן C4 פיקאסו 5 מקומות 165 כ"ס,

אקסנט 2016,

ראינו קיה פורטה שנתון 17-18.

כמה שווה לבדוק דאסטר אוטומטית?

הסיטרואנים זולים משמעותית.. 

מה אני מפספס? מה כדאי לכלול/לפסול? 

פורסם

כמה ק״מ אתם נוסעים בשנה?

אתם נוסעים 15 ק״מ לליטר בפורסטר? אמיתי, במשאבה (לא לפי הצג של מחשב הדרך)?

נסה לחשב כמה ליטר תצרוך עם רכב של 15 קמ״ל, אח״כ חשב עם רכב של 12 קמ״ל. הכפל ב-7 ותדע מה ההפרש הדנתי בהוצאותֶדלק. עכשיו בדוק מה ההפרש בעלות הביטוח והטיפולים. אני די בטוח שתגלה שההפרש בהוצאות הדלק מתגמד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 22.5.2025 בשעה 08:45, risskiss כתב:

אנחנו מוכרים פורסטר 2015

למה?!

כדי לשפר שנתון ולשנמך בכל השאר?

פורסטר הוא רכב משפחתי נהדר שבעצם עונה מעל ומעבר על כל הדרישות שציינת.

בנסועה נמוכה החסכון בדלק יהיה שולי, ואם הכוונה להישאר עם עודף משמעותי מה-50K+-₪ של הפורסטר,

אז קח בחשבון יישור קו לרכב ה'חדש' שעלול לעלות כמה אלפים,

או במקרה של סיטרואן שהעלית כאפשרות קודם, גם תקלות אופייניות ויקרות שלא תדע למנוע מבעוד מועד.

עמדתי בצומת דומה לפני כשנתיים, גם עם סובארו (אאוטבק) שרציתי לממש למזומן ולקנות משהו זול יותר,

ואני מברך על הרגע שהחלטתי להשיג את הכסף ממקור אחר ולהישאר עם הרכב הנהדר והמוכר שלי.

פורסם
בתאריך 22.5.2025 בשעה 08:45, risskiss כתב:

ֶאנחנו מוכרים פורסטר 2015, אז יכול להיות שהיחס אליה, רכב שעושה 15 ק״מ לליטר, יכול להתבטא בכמה אלפי שקלים בשנה.

אם הפורסטר אמינה אין סיבה להחליף אותה.

אולי תחסוך דלק אבל לא תחסוף כסף. וכנראה תחווה שנמוך במספר היבטים. אולי הפורסטר גדולה מידי לעיר אבל לא ציינת זאת.

לא הייתי ממליץ לחפש פורסטר לזוג שנוסע בעיקר בעיר אבל יש הבדל ענק בין לא לחפש פורסטר לבין למכור אחת קיימת ואמינה (ככל וזה המצב).

בתקציבים האלו מה שחשוב זו אמינות בעיקר. רכב קיים ואמין ממודל מוכר ואמין זה לא משהו שמוותרים עליו במצבכם. מצבכם טוב סך הכל.

אנשים שמחפשים רכב במצבכם ישמחו לפורסטר אמין.

חבל למכור ולהתגעגע. 

אם הפורסטר שלכם עושה בעיות זה כבר עניין אחר. אבל לא ציינת זאת.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הפורסטר שלנו עברה יותר מ 240 אק"מ, הזדקקה למנוע חדש ומספר תיקונים נוספים. זה, בנוסף להרגשה שלאחרונה יותר מדי תקלות, מעבר לכסף זה השבתה של האוטו במוסך למס' ימים וכד' - וכבר נמאס לנו. אז לצד זה הצטרפו סיבות שאולי אינן עומדות בפני עצמן כגון דלק, חלפים וכד'. 

נ.ב - הפורסטר נמכרה.

לא שמתי לב שכתבתי שעשיתי 15 ק"מ לליטר בפורסטר, הלוואי. נראה לי שהתכוונתי שביחס לפורסטר, רכב שעושה 15 ק"מ לליטר בסוף יורגש כהבדל משמעותי, בהינתן שמחירי הביטוח בסה"כ קרובים.

פורסם

אחרי פורסטר יהיה קשה מאד "לרדת" לגובה של רנו מגאן גרנד קופה או קאיה פורטה. יכול להיות שדאסטר ייתן מענה. לגבי מנועים ומודלים, יש חכמים ממני.

פורסם
לפני 8 דקות, yahaga כתב:

אחרי פורסטר יהיה קשה מאד "לרדת" לגובה של רנו מגאן גרנד קופה או קאיה פורטה. יכול להיות שדאסטר ייתן מענה. לגבי מנועים ומודלים, יש חכמים ממני.

האמת אנחנו עם רכב שכור (איוניק) ואכן זה מוזר בכל-כך הרבה רמות, אבל ביום השני זה כבר מרגיש אחרת.

דאסטר אופציה, אבל ידני לא. ונראה לי שרוב האקזמפלרים הטובים, בתקציב ובק"מ הם ידניים, אבל לא בדקתי מספיק.

פורסם

לא רכב שהעליתי על הדעת (טיפו) ופחות בכיוון.. ראינו גם סיטרואן פיקאסו אחת, וזו הייתה ממש חוויה ולא בהכרח חיובית. כרגע אנחנו מחפשים רכבים מסוג סקודה סקאלה, הונדה ג׳אז, קיה פורטה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...