Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, דניאל1983 כתב:

אם הבניין מחובר לתשתית של פרטנר תוכל לקבל מהם 1גיגה כולל ראוטר ב75שח.

חידשתי שבוע שעבר.

לא רואה שום סיבה לרכוש במאות שקלים ראוטר פרטי. ככה לנציגים הטכנים תמיד יהיה תירוץ למה לא לתת שרות כי תמיד הראוטר שלך יהיה אשם.

מניסיון, הראוטרים של פרטנר ושל סלקום מצוינים. אצלי הראוטר של פרטנר נתן כיסוי יותר טוב (טווח ומהירות) מראוטר של אסוס שעלה יותר מאלף שח.

תמיד עדיף לקחת את הראוטר של הספקית, לקבל שרות טכני מלא ללא תירוצים, ולנסות להוריד את המחיר דרך השימור לקוחות בהמשך.

כפי שיובל ציין,המאות שקלים האלה חוזרים תוך שנה\שנה וחצי גג,לא צריך ראוטר באלפייה וגם לא ב700שח,גם לי יש את האסוס הפשוטים (52) ומכסה 120מ"ר ברוך ה' (ועוד כשהוא בכניסה לבית,בתוך ארון תקשורת מצ'וקמק של הקבלן)

בעיות כיסוי כאמור #2 אפשר לפתור עם מש ושאר פתרונות,זה השקעה חד פעמית.

לנציגים הטכנים תמיד יהיה ממה להתנער,ככה זה שהרוב מקריאים לך תשובות מדף מסרים שעל המסך,לפעמים נופלים על אחד מבין ענין שאשכרה רוצה לעזור ולא לנפנף (בניגוד לרוב כאמור,שמאשים אותך בתקלות,מזג האוויר,בבורסה,ומה לא)

ואם לקמט את התקלות,לרוב הבעיה אצל הספק ופחות אצלך,נניח מהירויות לא וואוו כי הספק מתעדף,חיבור לא יציב (אולי תקלת תשתית בכלל),וכו'

בעיות פיזית אצלך לא יותר מדי,או שזה עובד או שלא,בהנחה שהמחשב שלך תקין וסביר ולא ענתיקה אספנות :)

ראוטר של הספק - דווקא אלו המיץ של הזבל (הגדילו בזק שממש הלכו לסוף העולם להביא את השיקוץ הנקרא BE שלהם)

• אהבתי 2

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)

לפי הנאמר כאן, אם רכשתי נתב אני מחזיר את ההוצאה תוך שנה, אז כדאי לי ,אני צודק?

אם כן ,יש לי כמה שאלות תם:

1. מה זה ONT, איך בוחרים נתב שיתאים ,ומהו נתב טוב?

2. מה זה יחידת מש?

3. borsood (תודה) סיפק לי לינק לרשימת נתבים של הוט (יש לי תשתית חיבור של הוט)

יש שם רשימה ארוכה ואני מבין שאני צריך לבחור לפי תמיכה ב-ONT . איך בוחרים?

4. הרבה מדברים על נתב של אסוס  ,שיש להם, האם הוא עדיין נחשב לנתב טוב?

5. אם בחרתי בנתב התואם להגדרות של הוט ,אני כבול אליהם לכל אורך חיי הנתב?

6.כדי לחבר סופית את הציוד אצטרך הגעה של טכנאי של הוט, לשם יחידת מש?

גר בדירה של 70 מר ומבין מכם שאין בעיית כיסוי.

עריכה אחרונה על ידי URSH
פורסם

מש זו שיטה לחבר כמה נתבים ונקודות גישה כך שהמעבר ביניהם ״שקוף״ למכשירים הניידים. אם אין לך בעיית סיכוך באחד החדרים זה לא רלוונטי לך כי בדרך כלל דירה בגודל שיש לך תכוסה אלחוטית מנקודה אחת. אם יש לך בעיית סיכוך בממ״ד ייתכן שתזקק לנקודת גישה בתוכו (ייתכן שתזקק גם לחיבור קווי לנתב) ואז ה-mesh עדיף.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הכי פשוט תתקשר לספקית ותגיד שאתה מבקש להוריד את המחיר כי קיבלת הצעה נמוכה יותר אצל המתחרים. 

יעבירו אותך לשימור ושם יש גמישות מקסימלית במחיר.

הם בלי בעיה יבטלו את התשלום על הראוטר שלהם.

דבר נוסף אם מתישהו הראוטר הפרטי שלך יתקלקל ותצטרך לממש אחריות, תשאר בלי ראוטר לשבועיים לפחות.

כי תצטרך לשלוח את הראוטר למעבדה של היבואן ולחכות עד שיתקנו וישלחו חזרה.

את הראוטר של הספק יחליפו לך תוך יום.

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, sperial כתב:

מש זו שיטה לחבר כמה נתבים ונקודות גישה כך שהמעבר ביניהם ״שקוף״ למכשירים הניידים. אם אין לך בעיית סיכוך באחד החדרים זה לא רלוונטי לך כי בדרך כלל דירה בגודל שיש לך תכוסה אלחוטית מנקודה אחת. אם יש לך בעיית סיכוך בממ״ד ייתכן שתזקק לנקודת גישה בתוכו (ייתכן שתזקק גם לחיבור קווי לנתב) ואז ה-mesh עדיף.

היי ספריאל ,אין לי בעיית סיכוך ..

תודה..

לפני 8 דקות, דניאל1983 כתב:

הכי פשוט תתקשר לספקית ותגיד שאתה מבקש להוריד את המחיר כי קיבלת הצעה נמוכה יותר אצל המתחרים. 

יעבירו אותך לשימור ושם יש גמישות מקסימלית במחיר.

הם בלי בעיה יבטלו את התשלום על הראוטר שלהם.

דבר נוסף אם מתישהו הראוטר הפרטי שלך יתקלקל ותצטרך לממש אחריות, תשאר בלי ראוטר לשבועיים לפחות.

כי תצטרך לשלוח את הראוטר למעבדה של היבואן ולחכות עד שיתקנו וישלחו חזרה.

את הראוטר של הספק יחליפו לך תוך יום.

היי דניאל ,מחכה שיהיה לי גיבוי סגור עם נתב אלטרנטיבי ,ואז אנסה את גישתך ,תודה.  

עריכה אחרונה על ידי URSH
פורסם

נתב פשוט עולה פחות מ-100 ש״ח.

את נתבי האסוס שלי (56U) קניתי באיזה מבצע בקספ. כשהתברר שאני צריך עוד. אחד הדגם נגמר, אז קניתי את ה-52U. 

היתרון של אסוס הוא תאימות של ה-mesh בין דגמים שונים. בניגוד לחברות אחרותֶשאצלן צריך לקנות ערכה עם מספר נקודות הגישה הדרוש ואי אפשר להוסיף או להחליף (נכון ללפני מספר שנים, לא התעניינתי לאחרונה).

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 דקות, דניאל1983 כתב:

מה הכוונה גיבוי?

במידה ואכן ינתקו אותי, אקפוץ לקנות נתב מומלץ.

פורסם
לפני שעה, URSH כתב:

לפי הנאמר כאן, אם רכשתי נתב אני מחזיר את ההוצאה תוך שנה, אז כדאי לי ,אני צודק?

אם כן ,יש לי כמה שאלות תם:

1. מה זה ONT, איך בוחרים נתב שיתאים ,ומהו נתב טוב?

2. מה זה יחידת מש?

3. borsood (תודה) סיפק לי לינק לרשימת נתבים של הוט (יש לי תשתית חיבור של הוט)

יש שם רשימה ארוכה ואני מבין שאני צריך לבחור לפי תמיכה ב-ONT . איך בוחרים?

4. הרבה מדברים על נתב של אסוס  ,שיש להם, האם הוא עדיין נחשב לנתב טוב?

5. אם בחרתי בנתב התואם להגדרות של הוט ,אני כבול אליהם לכל אורך חיי הנתב?

6.כדי לחבר סופית את הציוד אצטרך הגעה של טכנאי של הוט, לשם יחידת מש?

גר בדירה של 70 מר ומבין מכם שאין בעיית כיסוי.

1. ONT זה ממיר סיבים לרשת. מצד אחד נכנס הסיב, ומצד שני יוצא כבל רשת אל הציוד שלך. לוגית זה כמו המודם של פעם למרות שזה לא נכון.

נתב הוא מנהל הרשת שלך הוא מחלק את הרשת לצרכנים החוטיים והאלחוטיים. להגדיר "נתב טוב" זה כמו להגדיר "רכב טוב" כל מה שעונה על הצרכים ונמצא בתקציב.

2. יחידת מש זו יחידה המשמשת להרחבת הרשת האלחוטית במקום שיש קשיי קליטה כמו בממד. היתרון של מש הוא שקיפות הנדידה בין הרכיבים השונים אם עוברים ממקום למקום בבית.

3. מה שזמין, בתקציב ומתאים למהירות שבחרת. יש כמה רכיבים סיניים מעלי שהאמינות שלהם מפוקפקת.

4. האם מכונית סקודה היא טובה?

5. היתרון בציוד רשת שלך הוא שהוא מתאים לכל תשתית ואתה יכול להעביר אותו עם ההגדרות שלך ללא תלות בספק.

6. את זה תצטרך לשאול את הוט בלי קשר למש.

כיסוי אלחוטי הוא עניין מסובך. בעיקרון נתב טוב יכול לכסות דירה של 70 מר לבד, אבל זה תלוי במיקומים, סוג הבניה ועוד הרבה דברים.

אם אתה לא כל כך בטוח, תשקול לקחת ציוד של הוט בהשאלה ותתן להם לשבור את הראש. עבודה עם ציוד פרטי מצריכה קצת לימוד. לא מאד מסובך למי שיש לו הבנה, מצד שני לא מתאים לכל אחד.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אני עם פרטנר 300 מגה. מספיק לי מעל ומעבר. לא יודע איך המחירים לשאר החבילות.

מרוצה מהאיכות. משכיר מהם את הנתב, לא רואה טעם להתעסק עם זה בעצמי. זה לא משהו שאני מוצא כמהנה להתעסקות...

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

אני עם פרטנר 300 מגה. מספיק לי מעל ומעבר. לא יודע איך המחירים לשאר החבילות.

מרוצה מהאיכות. משכיר מהם את הנתב, לא רואה טעם להתעסק עם זה בעצמי. זה לא משהו שאני מוצא כמהנה להתעסקות...

כמה אתה משלם?

• אהבתי 1
פורסם

אני משולב עם TV (ונדמה לי גם קו טלפון), סביב 160 לחודש הכל יחדיו.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מנצל"ש - אני משלם 125 ש"ח כיום לפרטנר (1GB) ושוכר מהם נתב ב 15 ש"ח לחודש.

יש לי בנוסף נתב של שיאומי מדגם BE3600 שצמוד לנתב של פרטנר שאמור לשמש כ AP, אני לא רואה שהקומבינציה הנ"ל מועילה במשהו...

האם כדאי להחזיר להם את הנתב, לחסוך את 15 ש"ח האלו ולהתקין במקום ממיר אופטי ולהשתמש רק בשיאומי?

פורסם
לפני 8 דקות, carsgo כתב:

מנצל"ש - אני משלם 125 ש"ח כיום לפרטנר (1GB) ושוכר מהם נתב ב 15 ש"ח לחודש.

יש לי בנוסף נתב של שיאומי מדגם BE3600 שצמוד לנתב של פרטנר שאמור לשמש כ AP, אני לא רואה שהקומבינציה הנ"ל מועילה במשהו...

האם כדאי להחזיר להם את הנתב, לחסוך את 15 ש"ח האלו ולהתקין במקום ממיר אופטי ולהשתמש רק בשיאומי?

איזה ראוטר אתה שוכר מפרטנר?

יש להם ראוטר מצוין של חברת טכניקולור wifi6, הראוטר הזה מאוד חזק ומכסה מצוין דירת 4 חדרים.

אם אתה על תשתית פרטנר תוכל להוריד בקלות את המחיר ל75שח כולל ראוטר מהירות 1גיגה

• תוכן חדש...