Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 22 שעות, zaf כתב:

מזדה זנחו את השכלולים כבר לפני שנים

לידיעתך, בעולם מוצעים גם דגמי מאזדה עם טורבו. ונחש מה: הם לא אמינים! אני חבר בקבוצות רבות בחו"ל ואנשים מזהירים מפני דגמי הטורבו, ואגב, גם מנועי הדיזל שברכבי מאזדה לא מספיק אמינים. ובמילים אחרות, למה להרוס שם טוב של מותג?

בארה"ב למשל, שזו צרכנית הרכב הגדולה בעולם, או אולי השנייה בגודלה אחרי סין, יונדאי וקיה כבר מזמן הפכו לשמות נרדפים לחוסר אמינות ולמנועים ומכלולים שנגמרים מהר מאד. אני חושש שמתישהו השם הרע יחלחל גם אצלנו. פשוט כלמוביל וטלקאר הם יבואנים חזקים וותיקים וכמו כן, הציבור פה אימץ בחום את המותגים האלה, אז שמות המותג לא ייהרסו כל כך מהר, אם בכלל  

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

מוקדם להספיד את מנועי הטורבו. אבל העלת נקודה חשובה .

הדמיון בין השוק האמריקאי לישראלי בכל הקשור לטיפולים. האמריקאים ״שונאים״ את הטיפול בדילרשיפ ( המפיץ) כי שם המחירים יקרים, ולכן מטפלים בהרבה מקרים לבד. גם כאן מי שאינו שש לטפל אצל היבואן מטפל במקומות אחרים.

הרגע שמנוע טורבו (כל מנוע טורבו) לא מטופל בקפדנות עם השמנים ייעודיים לכך, פילטרים ראויים וטיפול בזמן , הצרות לא מאחרות לבוא. 

תראה את הסרטונים של סקוטי קילמר שהוא האמריקאי הטיפוסי ששונא את הדברים המורכבים. זה מייצג את בדיוק.

גם טויוטה 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 6 שעות, thebaron כתב:

גם מנועי הדיזל שברכבי מאזדה לא מספיק אמינים

למיטב ידיעתי במכוניות הנוסעים, הם משתמשים במנועי דיזל של פיג'ו. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
בתאריך 6.4.2025 בשעה 15:14, Roycohen1979 כתב:

עלות החלפת סט קלאצים וגלגל תנופה (מגיע כסט) עולה 11000 שקל במוסכי היבואן.

הרעידות שלך לא בהכרח אומרות שהקלאצים גמורים, למעשה היבואן מוכן לקבל רעידות בטווחים מסוימים כחלק מהעבודה של הרכב ומבחינתם לא מדובר בתקלה.

קלאצים בקילומטראז כמו שלך זה נשמע קצת מוקדם, אלא אם מי שנהג עליה ממש התעלל בקלאצים והיה יושב קילומטרים על גבי קילומטרים בפקקים ובעליות בגלישה עם רגל על הברקס.

אגב עדכוני תוכנה, לאשתי היתה יונדאי איי20 מודל 2019 עם תיבה רובוטית כפולת מצמדים, הרעידות האלו הופיעו אחרי כמה עשרות אלפי קילומטרים בלבד ועדכון תוכנה שיפר אותם משמעותית, אבל לא העלים אותם לגמרי.

אני חשבתי שהנה הולכים הקלאצים כבר ב40-45 אלף קילומטרים, במציאות מכרנו אותה לפני חודש עם 96000 ק"מ עדיין עם הרעידות המעצבנות האלו והקלאצים המקוריים.

תודה, זה קצת מעודד לקרוא את זה. 

1. איפה עושים עדכון תוכנה - רק במוסך מורשה או שאפשר גם לעשות עצמאית?

2. בהנחה שהקלאצ'ים לא גמורים אבל מתחילים להישחק - המשך נסיעה בלי להחליף אותם יכול לפגוע בעוד מכלולים ברכב או רק בקלאצ'ים עצמם?

פורסם

אותו דגם של רכב אצלי (רק 2020) - בדיוק אותן בעיות שפותח הפוסט כותב.

שומר נפשו יירחק מהדגם הזה, ״שידרגתי״ מספוראטג׳ 2016 אורבן והאורבן היה הרבה נעים לנהיגה, בין אם בפקקים או בנסיעה בכביש מהיר ולפחות בתחושה שלי הרבה יותר אמין.

• מעניין 1
פורסם

בארצות הברית מאוד מקובל להכניס את הרכב לטיפול שמנים במוסך השכונתי.  29.99 להחלפת שמן.

תבין שזה לא באמת טיפול וזה לא באמת שמן... למנועי טורבו זה פחות מתאים והאמינות בהתאם 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 19 דקות, סולל הדרך כתב:

בארצות הברית מאוד מקובל להכניס את הרכב לטיפול שמנים במוסך השכונתי.  29.99 להחלפת שמן.

תבין שזה לא באמת טיפול וזה לא באמת שמן... למנועי טורבו זה פחות מתאים והאמינות בהתאם 

אולי אתה צודק, לפחות פעם זה היה כך, וסקוטי קילמר הוא אדם מבוגר...אנשים קצת השתנו. ובכל זאת, האם כולם מטומטמים, רק יצרני הגירים הרובוטיים ומנועי הטורבו הם גאונים? אדם נכווה פעם אחת, אחר כך הוא נזהר. 

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
לפני 14 שעות, loya87 כתב:

תודה, זה קצת מעודד לקרוא את זה. 

1. איפה עושים עדכון תוכנה - רק במוסך מורשה או שאפשר גם לעשות עצמאית?

2. בהנחה שהקלאצ'ים לא גמורים אבל מתחילים להישחק - המשך נסיעה בלי להחליף אותם יכול לפגוע בעוד מכלולים ברכב או רק בקלאצ'ים עצמם?

עדכון תוכנה עושים במוסך היבואן, תכנס ותתלונן על רעידות, תשאל אם יש עדכון תוכנה.

אם יש יעשו לך.

אתה יכול להמשיך לנסוע ככה, כמו שכתבתי ברכב של אשתי חשבתי כבר מ45000 קמ שהנה אוטוטו היא נעצרת ומכרנו בסופו של דבר עם 96000 קמ וקלאצין מקוריים…

אני לא יודע להגיד לך על נזק אם תסע ככה כי אין לי שום יכולת לאמוד האם יש עוד משהו בגיר לא תקין, אנחנו פה יכולים רק להעריך, אבל אם זה באמת נניח רק התחלה של שחיקה של קלאצים אז אין נזק.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 2.4.2025 בשעה 14:30, SeazeR כתב:

טורבו ששובק טרם זמנו - בד"כ בא לידי ביטוי בסעפת שנסדקת וכתוצאה מכך מובילה להחלפת כל הטורבו מאחר שהן 2 יח' מחוברות והחלפת הסעפת משמעותה החלפת הטורבו.

כל פעם נפעם מחדש מהדרכים היצירתיות לעשוק בעלי רכבים. קודם כל עוד לא שמעתי על טורבו שאי אפשר לפרק מסעפת.

אבל תמיד שמח ללמוד דברים חדשים. וגם אם נניח הם מרותכים להם יחד כמו פוליטיקאים לכסא, גם פה עם קצת יצירתיות ומציאת איש המקצוע הנכון ניתן לתקן. 

לא שמעו מסתבר במדינת הקודש על דבר חדשני במיוחד שנקרא ריתוך. כל הסעפת זו חתיכת ברזל, ב 200 ש"ח ריתוך הבעיה נפתרת.

אלא אם כן התחילו לייצר אותן מאדמנטיום. בשביל כזה דבר להחליף את הכל קומפלט כולל טורבו?! הייתי אומר שזה הזוי, אבל מסתבר שכיום הזוי זו הברירת מחדל.

• אהבתי 1
פורסם

כל דבר ניתן לפרוק, השאלה במה הדבר כרוך. 

סדק בסעפת גורם לטורבו לזרוק שמן או לחלופין להתמלא בפיח על המניפה/ציר ושם להרס הטורבו הדרך קצרה .

הנה דוגמא

https://www.facebook.com/watch/?v=552332780533116

סדק בסעפת (מרצדס) וטורבו מתמלא בשמן. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 14 שעות, zaf כתב:

כל דבר ניתן לפרוק, השאלה במה הדבר כרוך. 

סדק בסעפת גורם לטורבו לזרוק שמן או לחלופין להתמלא בפיח על המניפה/ציר ושם להרס הטורבו הדרך קצרה .

הנה דוגמא

https://www.facebook.com/watch/?v=552332780533116

סדק בסעפת (מרצדס) וטורבו מתמלא בשמן. 

אני לא אמרתי שלא צריך לתקן. אמרתי שהתיקון לא צריך לכלול החלפה של טורבו. מוסכים פה בוחרים בדרך הקלה. אבל את העלויות מגלגלים על הלקוח. לא משנה כמה מורכב יהיה התיקון של הסעפת, זה לא יגיע ל 10,000 פלוס מינוס שלוקחים פה על החלפת טורבו. אפילו לא קרוב.

לפני שעתיים, menir1 כתב:

אולי במאה הקודמת

הבנתי, במאה שלך מייצרים אותן מפלסטיק.

פורסם

סעפת יניקה - חומר פלסטי, סעפת פליטה חמה יותר ולכן תהיה ממתכת.

כאשר יש סדק בסעפת כמעט תמיד הטורבו נפגע. אם לא תטפל יחד, הסיכוי לאבדן כח /הרס הטורבו בתוך זמן קצר - גבוה.

מפנה אותך לבקר בראשון לציון אצל יוליה טורבו. תוכל לראות במו עיניך איך נראה טורבו שנפגם מסדקים בסעפת פליטה.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, zaf כתב:

כאשר יש סדק בסעפת כמעט תמיד הטורבו נפגע. אם לא תטפל יחד, הסיכוי לאבדן כח /הרס הטורבו בתוך זמן קצר - גבוה.

מפנה אותך לבקר בראשון לציון אצל יוליה טורבו. תוכל לראות במו עיניך איך נראה טורבו שנפגם מסדקים בסעפת פליטה.

אני מכיר את יוליה טורבו והאינסטגרם שלה. ואפילו חשבתי לעצמי אם היא רשומה באתר אפשר לקרוא לה לכאן.

ואני לא מבין למה זה נראה כמו ויכוח ונסיון להסביר לי את המובן מאליו כשאני לא רואה איפה הפערים בינינו. תקרא מה שכתבתי עד עכשיו. אני טענתי לרגע שסדק בסעפת פליטה לא פוגע בטורבו או בדברים אחרים?

הדבר היחיד שטענתי ואני עומד על כך, שאפשר לרתך סעפת, כל סעפת לא משנה מאיזה סגסוגת עשויה.

ושמוסך ישר ומקצועי מנסה לעשות תיקון מקצועי ולא פחות חשוב לחסוך כסף ללקוח.

לא משנה כמה יעלה ריתוך, אני אתפרע לחלוטין לרתך הכי מקצועי בישראל, ומוכן לפנות לאחד להביא הצעת מחיר, זה לא יעלה על 2,000 ש"ח וזה מחיר מופרז ומופרך. כמה יעלה להחליף סעפת + טורבו? 10,000? אם אתה בעל מוסך, באיזה דרך תבחר?

אני רואה עשרות רבות של סרטונים על שיפוצים מתחום הרכב ביוטיוב בחודש (יתרון הפרימיום נטול הפרסומות) כולל של רכבי על,

ורואה מוסכים שאשכרה עובדים ומשפצים דברים ולא מחליפים בכל תיקון בחלקים חדשים, משהו שכנראה זר לנוף הישראלי.

אתה חושב שאם אפשר לבנות אגזוז ברמה גבוהה מסגסוגות על לרכבי על, כולל סעפת מותאמת אישית, אי אפשר לרתך סדק בסעפת של מאזדה?! אני מחזיק ממך אחד שמבין, אתה יודע שאפשר ושאני צודק.

לפני כשעה, zaf כתב:

דרך אגב זה תלוי. משתמשים בסעפת יניקה מפלסטיק בכדי לקרר את האוויר שנכנס לצילינדרים וגם להוזיל עלויות, אבל זה בא גם עם חסרונות כמו עמידות מופחתת (במיוחד בארצות חמות כמו ישראל שחונות בשמש), וחלקים שמתפרקים ועפים למנוע (תחפש swirl flaps of death). במנועי ביצועים ומכוניות משופרות סטייג' 3 עדיף לשים סעפות ממתכת (בעיקר אלומיניום וסגסוגות) כי הקצת קירור שסעפת פלסטיק (או צנרת), משיגה בטלה ב 60 מול החסרונות וחוסר יכולתה להתמודד עם הלחצים. 

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...