Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפוסט הקודם למי שמעוניין לקבל קצת רקע (אבל לא חובה) - יש שינוי בנסועה שלנו יחסית לפוסט הקודם, נוספה לנו נסיעה יומית שבחשבון שנתי תוסיף לנו כ 15k

כלומר אני צופה שנעשה בשנה בסך הכל משהו כמו 25k

תקציר: צריכים להחליף לרכב חדש

מחפשים ה-value for money הכי טוב.

מה אנחנו מחפשים?

• בטיחותי
  • אמין
  • חסכוני - נסיעה של כ- 25k ק"מ בשנה (זוג + ילד קטן)
  • בונוס: בידוד רעשים טוב

המטרה היא להחזיק את הרכב כמה שיותר זמן
תודה מראש לכל העוזרים!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

סיכום עד כה:

ההמלצות בפרקים הפוסטיםהקודמים היו בעיקר:

• סוזוקי קרוסאובר / ויטרה – נשמעים הכי אמינים לאורך זמן ובמחירים סבירים (אבל לא מאובזרים/מפנקים)

• מאזדה CX30 / 3 – מציעות חוויית נהיגה מצוינת ונראות יותר מושקעת (כנראה אוותר בגלל כמות הגניבות)

• הונדה CRV – אין כמעט בכלל ביד 2

• יונדאי טוסון / קיה ספורטאז' 2.0צריכת דלק גבוה(?)

אבל – עדכנתי את הנסועה השנתית שלי, והיא עומדת על כ-25,000 ק"מ.
בהתחשב בזה, עלויות הדלק והתחזוקה הופכות למשמעותיות יותר.
אז פתאום עולות שאלות כמו:
🔸 לא עדיף לשקול רכב חסכוני יותר (אולי אפילו היברידי)?
🔸 ואולי כן שווה לבדוק את הפיג’ו 3008 או את ה-C5 Aircross (אבל גם הם לא חסכוניים?)
הם נראים הרבה יותר מפנקים ומגיעים עם תגי מחיר דומים — אז אולי הם דווקא כן נותנים תמורה טובה יותר לכסף?

פורסם
לפני 5 שעות, tuple כתב:

סיכום עד כה:

ההמלצות בפרקים הפוסטיםהקודמים היו בעיקר:

• סוזוקי קרוסאובר / ויטרה – נשמעים הכי אמינים לאורך זמן ובמחירים סבירים (אבל לא מאובזרים/מפנקים)

כתבת 4 קריטריונים ולא ציינת איבזור ופינוק. אז למה להסתייג מהקרוסאובר בגלל משהו שלא בראש סדר העדיפויות שלך?

אפילו שהתקציב לא מוגדר עדיין רכישה זה שילוב של אילוצים. תתפשר על האבזור והפינוק בקרוסאובר.

לפני 5 שעות, tuple כתב:

אבל – עדכנתי את הנסועה השנתית שלי, והיא עומדת על כ-25,000 ק"מ.
בהתחשב בזה, עלויות הדלק והתחזוקה הופכות למשמעותיות יותר.
אז פתאום עולות שאלות כמו:
🔸 לא עדיף לשקול רכב חסכוני יותר (אולי אפילו היברידי)?

אני חושב שלא, מתוך הנחה שזה ייקר את הרכישה או יגרום לפשרות אחרות.

רכבים היברידיים משומשים יקרים יותר. 25 בשנה זה לא מעט אבל לא המון.

מה שתרוויח ברכב היברידי בתחנת הדלק אתה עלול להפסיד בביטוח וברכישה.

אם אה מוצא משהו מוצלח שהוא היברידי זה בונוס. אבל לא הייתי מתעדף את זה גבוה מאוד. 

פורסם
לפני 27 דקות, razi_pazi כתב:

מה שתרוויח ברכב היברידי בתחנת הדלק אתה עלול להפסיד בביטוח וברכישה.

כן זה פחות או יותר מה שאני גם חושב, אבל מצד שני אני לא אוהב להחליף רכבים והמטרה להחזיק כמה שיותר זמן

לפני 29 דקות, razi_pazi כתב:

כתבת 4 קריטריונים ולא ציינת איבזור ופינוק. אז למה להסתייג מהקרוסאובר בגלל משהו שלא בראש סדר העדיפויות שלך?

אפילו שהתקציב לא מוגדר עדיין רכישה זה שילוב של אילוצים. תתפשר על האבזור והפינוק בקרוסאובר.

האבזור כולל גם מערכות בטיחות אקטיביות, שלמיטב הבנתי לא קיימות בקרוסאובר באותה רמה. בנוסף, הרכבים האלה נחשבים מאוד בטיחותיים — אם כי ייתכן שאני לא מדייק.

הנסיעות שנוספו הם עם ילד מה שהקפיץ את הבטיחות למקום הראשון גם על חשבון אמינות שמאוד חשובה לי

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אחרי שבדקתי כל מיני דגמים, חייב להודות שהסוזוקי לא ממש הרשימה אותי (בלשון המעטה).
אני מרגיש שאני מתפזר בין מיליון אופציות, ואשמח לשמוע קצת דעות מניסיון.

הפיג’ו 3008 וה-C5 Aircross הרגישו לי ממש נעימות, עם מערכות בטיחות אקטיביות וטכנולוגיה מודרנית.
גם סקודה קאמיק וקארוק השאירו עלי רושם טוב — רוב הנסיעות שלנו הן בין עירוניות, והחיסכון בדלק בהחלט מושך.

מצד שני, יש גם את הגרסאות הזולות יותר של הסקודה (סיאט), אבל נשמע שזה מגיע גם מערכות בטיחות פחות טובות
השאלה הגדולה מבחינתי היא איך הצרפתיות והסקודות יזדקנו עם השנים — אנחנו מתכננים להחזיק את הרכב לפרק זמן ארוך, 5-10 שנים לפחות, וחשוב לנו אמינות לאורך זמן, פחות דואגים לערך המכירה העתידי.

בנושא אחר — רואה עכשיו המון מבצעים על רכבים חדשים, האם שווה לשקול לקנות חדש במקום יד שניה?
מרגיש לי שההבדל במחיר בין רכב חדש לרכב בין 3-4 לא משמעותי
בטווח מחירים של עד כ-200,000 ש"ח יש מגוון רחב.
בדקתי גם ביטוחים:

• קורולה קרוס: יותר מ 10,000 ש"ח 🫣

• מאזדה CX-5: כ-9,000 ש"ח

• סקודה/סיאט/פיג׳ו: סביב 6,000 ש"ח

הפערים משמעותיים וזה בהחלט משפיע על ההחלטה.

ויש גם את כל הסיניות ששם בכלל אין לי מושג מה הולך אבל אולי זאת יכולה להיות עסקה טובה?

בקיצור, אני ממש מתפזר לכל הכיוונים וכל יום שאני חושב על זה אני הולך לאיבוד יותר.
הרגשתי שאני חייב לשתף את זה ולשמוע גם חוות דעת נוספות.

פורסם (נערך)

סביב 200k

אבל היינו שמחים לא להוציא כל כך הרבה

אני תמיד חוזר לאותו לופ

רכב בן 4 בערך 100k -> יש רכבים חדשים שיכולים להתאים ב 140k -> יש רכב שיותר אוהבים ב 160k -> יש רכבים יותר שווים ב 180k -> טוב ב 200k כבר יש כל מה שאנחנו יכולים לבקש

----> לא ממש בא לנו להוציא כל כך הרבה על רכב

עריכה אחרונה על ידי tuple
פורסם

זו אכן שאלה מרובת משתנים שהתשובה עליה לאו דווקא טריוויאלית (בעיניי, בייחוד כי עבור כל אחד הvfm מעט אחר בהתאם למה שחשוב לו); תצטרך להחליט מהם הדברים שהכי חשובים לך, שהם בבחינת גורמים קשיחים במשוואה הזו, וזה יקל את החיפוש כי זה יצמצם את האפשרויות.

כשאני למשל הייתי בצומת דומה בבחירת רכב עבור הוריי לפני 3 שנים, אבי הגביל את התקציב ל-180 ולא יותר; מבחינתי, העדיפות הראשונה היתה לרכב בטיחותי ככל הניתן, בכפוך להיותו בעל אמינות טובה, נוחות וכו'.

בממוצע, רכב גבוה וגדול יהיה בטיחותי יותר מרכב קטן או נמוך יותר (כמובן שלכלל הזה יש יוצאים מהכלל), אז העדפתי להתמקד בג'יפונים/ג'יפים כמו CX5, FORESTER, RAV4 וכו'.

מאחר והוריי נוטים להחזיק רכב כ-15 שנה, סברנו שלגיטימי להתפנק ברכב חדש ולאו דווקא משומש בן 4-7.

הפורסטר XS נפסלה כי לא היתה בתקציב (עלתה דאז קצת מעל 200) אפילו שהיתה עדיפה בטיחותית על האחרות, הטויוטה נפסלה כי זמני המסירה היו כשנה ואקזמפלרים משומשים נמכרו במחירי חדשים ואף למעלה מכך; נשארנו עם המאזדה, שמראש העדפנו אותה ולהבנתי גם יש לה את פוטנציאל האמינות הטוב מהשלוש לאורך זמן. הנסועה של הוריי צנועה יחסית ולכן עניין החסכון בדלק לא היה כה משמעותי.

בזמנו גם עיינתי בסקר של משרד האוצר/התחבורה בעניין עלויות חלפים אצל היבואניות השונות, ומאזדה היתה הזולה מבין ה-3 בפער ניכר.

אגב, תחילת בחנו XV ו-CX30 והן נפסלו בין השאר בשל צפיפות במושבים האחוריים (פחות קריטי לזוג עם ילדים קטנים).

מבחינת בטיחות נטו, דאז, הייתי מעדיף את הפורסטר (לא המודל האחרון שיצא ב-2024), שתוצאות מבחני הריסוק שלה היו עדיפים ועדכניים יותר וגם מערכת הבלימה האוטונומית שלה טובה *מאוד* ולהבנתי טובות משל המאזדה. אין לי ספק שמבין השלוש האלה הפורסטר היתה יקרה יותר לאחזקה לאורך השנים ושהטויוטה ההיברידית היתה משתלמת יותר מבחינת עלויות הדלק.

אבל וואלה... כולנו מרוצים מאוד מהמאזדה. נוחה ונעימה, אפס תקלות, בידוד רעשים מצוין וכו'.

זה סתם שיקוף, כמובן. אני יכול לחשוב על מכוניות רבות שעשויות להתאים במקרה שלך... החל ב-3 הנ"ל ועד לאחרות רבות.

אגב, עשית חשבון כמה כסף למשל תחסוך בכל שנה בבחירת רכב בעירה פנימית לעומת היברידי לעומת חשמלי וכו'?

• אהבתי 1
פורסם

תודה רבה על התגובה המושקעת!
זה בהחלט עוזר לי קצת לסדר את המחשבות ולעשות סדר בעדיפויות.

גם אצלנו הכיוון הוא לרכב גבוה/ג׳יפון, בעיקר בגלל נושא הבטיחות — אז לפחות כאן ההתלבטות יחסית מצומצמת.
אנחנו מתכוונים להחזיק את הרכב להרבה זמן, ולכן יש לנו נטייה קלה לכיוון של רכב חדש, וזה גם מה שגורם לי להסס לגבי צרפתיות – אני פשוט לא בטוח איך הן יזדקנו לאורך שנים.

הביטוחים על דגמים כמו טויוטה ומאזדה יוצאים יקרים יותר באלפי שקלים לעומת דגמים אחרים, וזה גם משהו שנכנס לשיקולים. בנוסף, לא ממש בא לי להגיע לחניה ולגלות שהרכב נעלם, אז גם נושא הגניבות הפך לשיקול משמעותי.

חשבתי גם על הפורסטר – אבל הדגם החדש כבר יוצא מעבר לתקציב, אולי כן אבדוק את הקרוסטרק.

מבחינת צריכת דלק – עד עכשיו נסענו בערך 10,000 ק"מ בשנה, אז החיסכון לא היה קריטי. אבל השנה זה כנראה יקפוץ ל־25,000 ק"מ, וזה כבר משנה את התמונה: רכב חסכוני ואמין, עם בטיחות טובה – הופך להיות הרבה יותר חשוב.

לגבי רכב חשמלי – אנחנו גרים בשכירות, ויש כרגע אפשרות להתקין עמדת טעינה, אבל אני לא יודע מה יהיה בהמשך. אין לי רצון להיתקע עם רכב חשמלי בלי עמדת טעינה צמודה. בנוסף, התחושה שלי היא שהקפיצה הטכנולוגית בתחום החשמליים עוד לפנינו

היברידי או רכב בעירה פנימית חסכוני זה בהחלט כיוון שאני בוחן – ומכאן גם ההתלבטות לגבי הסקודות.
הערכתי היא שחיסכון בדלק יכול להגיע לאזור של 500 ש"ח בחודש.

שוב תודה! התגובה שלך בהחלט עזרה לי לגבש קצת יותר את הכיוון.

פורסם

הסקודות לא מוכרות לי כפאר האמינות עם תיבות ההילוכים כפולות המצמדים שלהן, וגם היבואן לא מוכר לי כהכי זול או חביב. אבל אולי אני סתם לא בקיא מספיק ואחרים ישכילו אותנו בעניין הזה.
מבין את החשש מהחשמליות, זה למעשה מפשט את החיפוש.

לגבי צרפתיות - הן לא נהנות מסחירות מדהימה בישראל (ודאי סיטרואן) ולכן הן אטקרטיביות כמשומשות בנות 4-7 שנים, בהנחה שמדובר במודל מוצלח. אבל הן אכן נוחות בדר"כ. אבל גם SUVs יפניים בסה"כ מספקים נוחות טובה מאוד ואמינות שהיא כמעט תמיד עדיפה בהרבה וגם סחירות עדיפה.

אם C5 AIRCROSS הייתה מספקת בטיחות זהה או טובה יותר לג'יפונים הנ"ל, אני מניח שהייתי בזמנו הולך עליה (משומשת עם המנוע 1.6 180 כ"ס שלמיטב ידיעתי הוא היחיד האמין בנוגע אליה). אבל ההורים שלי מבוגרים והרפלקסים לא מה שהיו פעם ורציתי עבורם מקסימום בטיחות לשקל ומינימום כאב ראש.

לא יודע, בתכלול של הכל אני עדיין חושב ש-CX5 היא באופן יחסי בסוף החבילה המשתלמת ביותר לאורך זמן כשמשקללים את כלל הפרמטרים (ואגב סתם להשוואה, זה נכון אמנם ש-CX5 עושה 11.5 לק"מ, לפחות אצל הוריי, וראב 4 עושה סביב 17 להבנתי, אבל הפער הזה מתבטל לחלוטין כשמשקללים את פערי המחיר של ראב4 משומשת לעומת CX5 משומשת. מה גם שצריך לשלם אחריות על הסוללה).

אפשר טסלה Y משומשת ב-175, דיפאל S07 חדשה ב-200, פורסטר XS 2023 עם 140K ק"מ שראיתי ביד2 ב-125, CX5 דור 2 ברמות גימור שכוללות חבילת בטיחות אקטיבית, סי5 איירקרוס שיין פק 1.6 ב-60K-80K,
XV או קרוסטרק מנוע 2.0 עם EYESIGHT וכו'...
כל אחת ויתרונותיה וחסרונותיה.

לגבי גניבות... גם צרפתיות נגנבות. כל המכוניות נגנבות בישראל לצערי באחוזים גבוהים מאוד, אף שיש פופולריות לגניבה יותר מאחרות. עושים מקיף ולא משאירים דברים יקרי ערך באוטו.

שוב, בסוף אתה תצטרך להחליט מה חשוב לך, על מה אתה לא מוכן להתפשר, על מה כן, על מה קצת וכו' ולהחליט...

אגב, כמה שנים אתה מתכוון להחזיק ברכב?

פורסם

תשקול cx30 / יונדאי קונה בכ-100-120K.

הביטוח, עם מו"מ, לא מאוד יקר וזול משמעותית מטויוטה או cx5.

תשקלל גם ירידת ערך בשקלים. רכב שעלה 200K, זה לא מעט אלפים בשנה.

לנסועה שלך אישית הייתי נמנע מצרפתיות למרות שה - 3008 והאיקרוס נותנות הרבה רכב יחסית לכסף.

פורסם

מנסיון אישי
במזדות למיניהן - 2, 3, CX30, 6, CX5 ב 18 שנה אחרונות,
אני יכול להעיד שהרכב הכי טוב שהיה לי זו ה CX5 דור ראשון. לאחרונה נוספה לה CX5 דור שני בת שנה וחצי. סה"כ 4 מזדות בחניה כרגע.
במחירים שה CX5 נמכרות כיום כחדשות, הגם שהתכנון המקורי מעט מיושן, זה ה value for money הטוב ביותר שאני מכיר. במיוחד דגם executive.
מחירי הביטוח ירדו באופן משמעותי. הרכב עם מנוע אטמוספרי וגיר אוטומטי 6 הילוכים. מגיע עם שלל מערכות בטיחות מודרניות. במיוחד ה executive.
כן - המולטימדיה מיושנת יחסית למרות שיש אדרואיד אוטו וקארפליי. מצד שני - הפעלת המזגן ופונקציות אחרות - מבוצעות ע"י כפתורים.
מוניטין מוכח, עלויות תחזוקה נמוכות, סחירות גבוהה, מהנה לנהיגה. כן - צריכת דלק נסועה משולבת 1/12.5. בטל בשישים לעומת יתר היתרונות.
ואם הייתי צריך לשקול בין CX30 ל CX5 (שיש לי שתיהן) - הייתי בוחר ב CX5.
התחליף היחידי למזדה הוא מזדה אחרת.
zoom zoom.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 12.6.2025 בשעה 15:38, ... כתב:

כמה שנים אתה מתכוון להחזיק ברכב?

המטרה להחזיק כמה שיותר (עד שיהיו רכבים אוטונומיים?), בגלל זה החשש מרכבים צרפתיים ומגנבה של מאזדות וטויוטות למניהן

בתאריך 12.6.2025 בשעה 15:38, ... כתב:

לגבי גניבות... גם צרפתיות נגנבות

נכון אבל לא באותה כמות, אפשר לראות לפי המחירי ביטוח

בתאריך 14.6.2025 בשעה 11:55, Moshe c כתב:

לנסועה שלך אישית הייתי נמנע מצרפתיות למרות שה - 3008 והאיקרוס נותנות הרבה רכב יחסית לכסף

כי הן לא חסכוניות או כי הן מזדקנות לא טוב?

לפני 22 שעות, BassDriver כתב:

value for money הטוב ביותר שאני מכיר. במיוחד דגם executive.

מעניין, יש פה הרבה המלצות על מזדות, אגב עכשיו יש מבצעי 0 ק"מ וראיתי CX5 executive ב 167K (ואזל מהמלאי)

@... @BassDriver אשמח אם תוכלו לחלוק את העלויות ביטוח עבור ה CX5

יש גם מבצעים מעניינים על הטויטה קרוס למרות שאם אני מבין נכון היתרון שלה (בשבילי) זה אמינות חסכון בדלק

באופן כללי יש עכשיו הרבה מבצעי רכב ואני תוהה אם זה בגלל המצב של היבואנים או שתמיד יש המון מבצעים וזאת הפעם הראשונה שאני שם לב

פורסם (נערך)

CX5 Executive 2023 שני נהגים ותיקים חובה 1,600 מקיף 4,900. ללא דרישת מיגון.
מחירון רשמי כולל רישוי 191K.
לאחרונה דלק מוטורס הורידו ממחיר זה לפחות 10K - כנראה חיסול מלאי לפני הגעת תקינה אמריקאית.
180K לרכב כזה חדש 3 שנים אחריות - לדעתי - לאור המתחרים מסביב - מציאה.

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם

ויכול באותה מידה לרכוש 2022 אקזקיוטיב שמורה היטב ב-120-130 אלף שתשרת אותך מעולה שנים קדימה (בהנחה שתטפל בזמן ולפי הספר). או פשוט 2018/2019 (דור 2 כמובן) ברמת גימור שכוללת בלימה אוטונומית באזור ה65-85 אלף ותחליף אותה עוד 10 שנים...

כל בחירה תהיה טובה.

אגב, ה-cx30 אכן מעולה, אבל מאחר ויש ילד ואני מניח שאולי יהיו עוד, וילד זה דבר שגדל ברוב המקרים, אני הייתי קצת מסויג ממנה בשל הצפיפות במושבים מאחור וזווית המשענת שלהם שהיא סיוט בנסיעות ארוכות.

אגב, לאבא שלי היתה סיטרואן ברלינגו דיזל ידנית שעשתה מעל 400 אלף, החזיק בה לאורך 15 שנה בערך, והזדקנה מעולה.

אני לא הייתי חושש מדי מה-3008 בהקשר הזה... אבל ברור שסטטיסטית המאזדה כנראה תזדקן טוב יותר ובאופן כללי תהיה אמינה יותר לאורך זמן. מבין שתיהן אני מעדיף את המאזדה בכל מקרה. אם אתה מתחבר הרבה יותר לפיג'ו אז לך עליה... כנ"ל לגבי הסי5 איירקרוס עם המנוע 1.6 180.

אני לא בקיא במה הם הפרשי הביטוח בין המאזדה לצרפתיות, אבל תזכור שגם הרבה אנשים משלמים יקר כי לא עושים סקר מספק. תרים טלפון לווישור או משהו תברר

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...