Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

להחזיק רשיון רכב וביטוח חובה בתא כפפות

פוסטים מומלצים

תיאורטית לא יכול. מעשית - מי יודע?

היום אתה יכול להסתפק בעותקים דיגיטליים על הטלפון. רק לשים לב לכך שזה לפי תקנות הביטוח. תקנות התעבורה עדיין דורשות לשאת העתק פיזי של תעודת ביטוח החובה.

אישית אני משתמש בתיק צד בגלל ציוד חיוני שחייב להיות צמוד אלי, בעיקר בעבודה, אז אני מחזיק בו גם את מסמכי הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, sperial כתב:

תיאורטית לא יכול

לפי איזו תיאוריה?

לפני 3 שעות, sperial כתב:

תקנות התעבורה עדיין דורשות לשאת העתק פיזי

איזה תקנות?

תקנה 9:

"(א)  לא ינהג אדם ברכב אלא אם כן נמצאים אתו כל אלה:

(1)   אחד לפחות מאמצעי הזיהוי המפורטים להלן:

(א)   תעודת זהות שניתנה לפי חוק מרשם האוכלוסין, התשכ"ה-1965;

(ב)   דרכון ישראלי תקף שניתן לפי חוק הדרכונים, התשי"ב-1952;

(ג)    רישיון נהיגה תקף שניתן לפי הפקודה, הכולל את תמונת בעל הרישיון;

(ד)    לגבי מי שמתקיימים בו התנאים הקבועים בתקנה 567 או 567א – רישיון נהיגה זר כהגדרתו בתקנה 562;

(2)   תעודת ביטוח כמשמעותה בפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], התש"ל-1970;

(3)   כל תעודה שניתנה על פי דין לגבי נהיגתו של אותו אדם או לגבי הרכב שבו הוא נוהג;

(4)   רשימת תנאים שניתנה על פי דין לגבי נהיגתו של אותו אדם או לגבי הרכב שבו הוא נוהג."

זה מה שמופיע בפקודת התעוברה:

"(א)  לא ינהג אדם רכב ולא ירשה לאחר לנהוג רכב שברשותו, אלא אם נרשם הרכב בהתאם להוראות פקודה זו ויש עליו רשיון רכב תקף שניתן לפי הפקודה"

בשום מקום לא מצאתי שהוגדר ש"נמצאים איתו" או "יש עליו" מחייבים עותק פיזי. אלה אומנם ניסוחים ישנים מלפני התקופה הדיגיטלית, וזכור לי שבזמנו דרשו צילום עם חותמת אדומה לרכבי חברה, אבל לא מצאתי לכך אזכור כרגע, ואם אכן הוסר הרי זה בגלל שאין בכך היום שום צורך.

פות"ש, האיסור הזה הוא למיטב זכרוני סוג של אגדה אורבנית, ומעולם לא היה קיים. זו היתה המלצה של מישהו שאיכשהו התגלגה. אין שום הגיון שתקנות בהתעוברה יתייחסו איזה מקרה איזוטרי של גניבת רכב ושכפול תעודות כאילו זה משהו שקורה פעם בשבוע לכל רכב. אין תקנות בישראל שאומרות לך איפה להחזיק את תעודת הזהות והדרכון מחשש דומה. שלא לדבר על כך שהיום, שכפולי תעודות לא ממש מצריכים את הנייר המקורי.

שים את התעודות איפה שנוח לך.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תיאורטית אמור להציג תעודת זהות. כבר נתקלתי במצבים שלא ביקשו אותה.

כאמור, אני נושא את התעודות כי ממילא הן נמצאות בתיק. אבל כשאני נוהג ברכב של אישתי אני מסתפק בקבצים על הטלפון.

ורישיון הנהיגה שלי צמוד לטלפון כתעודה מזהה. הפעם היחידה בה נדרשתי להציג אותו לשוטר היתה לפני שנתיים, בליל גלנט, כשהייתי בדרכי (רגלי) מההפגנה הביתה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כתוב ת”ז או דרכון או רישיון נהיגה, לא כתוב צילום שלהם.

כתוב תעודת ביטוח ולא צילום שלה.

מאיפה המסקנה שמותר העתק?

לפני 31 דקות, Be roo כתב:

לפי איזו תיאוריה?

איזה תקנות?

תקנה 9:

"(א)  לא ינהג אדם ברכב אלא אם כן נמצאים אתו כל אלה:

(1)   אחד לפחות מאמצעי הזיהוי המפורטים להלן:

(א)   תעודת זהות שניתנה לפי חוק מרשם האוכלוסין, התשכ"ה-1965;

(ב)   דרכון ישראלי תקף שניתן לפי חוק הדרכונים, התשי"ב-1952;

(ג)    רישיון נהיגה תקף שניתן לפי הפקודה, הכולל את תמונת בעל הרישיון;

(ד)    לגבי מי שמתקיימים בו התנאים הקבועים בתקנה 567 או 567א – רישיון נהיגה זר כהגדרתו בתקנה 562;

(2)   תעודת ביטוח כמשמעותה בפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], התש"ל-1970;

(3)   כל תעודה שניתנה על פי דין לגבי נהיגתו של אותו אדם או לגבי הרכב שבו הוא נוהג;

(4)   רשימת תנאים שניתנה על פי דין לגבי נהיגתו של אותו אדם או לגבי הרכב שבו הוא נוהג."

זה מה שמופיע בפקודת התעוברה:

"(א)  לא ינהג אדם רכב ולא ירשה לאחר לנהוג רכב שברשותו, אלא אם נרשם הרכב בהתאם להוראות פקודה זו ויש עליו רשיון רכב תקף שניתן לפי הפקודה"

בשום מקום לא מצאתי שהוגדר ש"נמצאים איתו" או "יש עליו" מחייבים עותק פיזי. אלה אומנם ניסוחים ישנים מלפני התקופה הדיגיטלית, וזכור לי שבזמנו דרשו צילום עם חותמת אדומה לרכבי חברה, אבל לא מצאתי לכך אזכור כרגע, ואם אכן הוסר הרי זה בגלל שאין בכך היום שום צורך.

פות"ש, האיסור הזה הוא למיטב זכרוני סוג של אגדה אורבנית, ומעולם לא היה קיים. זו היתה המלצה של מישהו שאיכשהו התגלגה. אין שום הגיון שתקנות בהתעוברה יתייחסו איזה מקרה איזוטרי של גניבת רכב ושכפול תעודות כאילו זה משהו שקורה פעם בשבוע לכל רכב. אין תקנות בישראל שאומרות לך איפה להחזיק את תעודת הזהות והדרכון מחשש דומה. שלא לדבר על כך שהיום, שכפולי תעודות לא ממש מצריכים את הנייר המקורי.

שים את התעודות איפה שנוח לך.

בפועל כבר יצא שעצר אותי שוטר לסתם ביקורת, לא הייתה עלי אף תעודה, גם לא צילום בטלפון.

דקלמתי לשוטר את המספר ת”ז בעל-פה ואחרי בדיקה במסוף, שלח אותי לדרכי.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 דקות, Be roo כתב:

וזכור לי שבזמנו דרשו צילום עם חותמת אדומה לרכבי חברה, אבל לא מצאתי לכך אזכור כרגע,

בעבר קציני בטיחות בתעבורה היו חותמים עם חותמת "נאמן למקור" בצבע אדום על צילום רישיונות רכב וזה היה מקובל.

מתישהוא, משרד התחבורה הוציא הבהרה כי פעולה זאת אינה עומדת בקנה אחד עם דרישות החוק, ומאז הנושא הופסק.

ממה שראיתי, החותמת הנ"ל אפשרית לשימוש (מבחינה חוקית) רק בצילום של אישור על מסלול נסיעה בעת הובלת מטען.  תקנה 85 (ד2) (2).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 דקות, Ron Poh כתב:

לא הייתה עלי אף תעודה

בעבר זה היה די נדיר, דרשו לפחות תעודה כלשהי עם תמונה.

בעידן הדיגיטלי, הם בודקים את הרכב במסוף, ואם אתה מדקלם בקלות את תעודת הזהות של הבעלים הם מניחים שאתה הוא אפילו בלי תעודה, בהנחה שסתם נעצרת רנדומלית לבדיקה.

לפני 7 דקות, guya72 כתב:

משרד התחבורה הוציא הבהרה כי פעולה זאת אינה עומדת בקנה אחד עם דרישות החוק, ומאז הנושא הופסק

תודה על המידע.

מענין אם יש משהו דומה לגבי "העתקים דיגטליים".

בכל מקרה, גם אם הם לא תקפים לפי דרישות משרד התחבורה, המצב בשטח שונה, לפחות ברוב המוחלט של המקרים.

לפני 20 דקות, sperial כתב:

תיאורטית אמור להציג תעודת זהות

תאורטית אמורים לשאת את אחד מאמצעי הזיהוי שברשימה, ת.ז היא רק אחת האופציות.

יש חוק חובת נשיאת תעודת זהות, הוא לא קשור לתקנות התעבורה ואני בספק אם אי פעם מישהו שהציג רשיון נהיגה במקום עוכב בשל אי ציות לחוק הזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התכוונתי תעודה מזהה. לצורך נהיגה זו כתעודת זהות, דרכון או רישיון נהיגה. במקומות אחרים כמו בלשכת מרשם האוכלוסין או בבנק זו חייבת להיות תעודת זהות בתוקף ומופעלת (או דרכון, למי שאינו תושב ישראל).

אגב, זה מה שכתוב על רישיון הרכב שלי:

image.thumb.png.010e8553795caac18d13d34135bcbea9.png

וזה הסעיף בפקודת ביטוח רכב מנועי לגבי תעודת ביטוח כקובץ אלקטרוני

image.thumb.png.2dbafb544a3836975669e1eff1c296bf.png

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, sperial כתב:

לצורך נהיגה

לא רק לצורך נהיגה, אלא לכל הזדהות בפני שוטר.

זה מה שכתוב על רישיון הרכב

לא רלוונטי כי זה לא עונה על השאלה האם מסמך דיגיטלי עונה על הדרישה.

וזה הסעיף בפקודת ביטוח רכב מנועי

טוב לדעת שלפחות שם התקדמו עם הזמן וציינו זאת במפורש. רק חבל שתקנות התעבורה לא מתעדכנות גם הן.

בכל מקרה, תעודת ביטוח כבר מזמן לא נבדקת ע"י השוטרים למרות שהתקנות דורשות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שאלת תם, איך אפשר למכור רכב עם הטפסים הנ״ל?

העברת בעלות היא בנוכחות בעל הרכב עם הזדהות, אם הפקיד כושל בתפקידו ומעביר בעלות לגנב, יש פה בעיה אחרת…

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, Be roo כתב:

בעבר זה היה די נדיר, דרשו לפחות תעודה כלשהי עם תמונה.

בעידן הדיגיטלי, הם בודקים את הרכב במסוף, ואם אתה מדקלם בקלות את תעודת הזהות של הבעלים הם מניחים שאתה הוא אפילו בלי תעודה, בהנחה שסתם נעצרת רנדומלית לבדיקה

יש להם גם את התמונה שמופיעה בת"ז או ברישיון

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 36 דקות, Houti כתב:

שאלת תם, איך אפשר למכור רכב עם הטפסים הנ״ל?

העברת בעלות היא בנוכחות בעל הרכב עם הזדהות, אם הפקיד כושל בתפקידו ומעביר בעלות לגנב, יש פה בעיה אחרת…

ברור, אך רכב ללא שום מסמך בכלל עוד יותר קשה להעביר בעלות.

אפשר להעביר בעלות גם עם יפוי כוח.

תחשוב אם אתה מקל ראש ומשאיר את כל המסמכים ברכב באופן קבע,

ויום אחד גם  אתה או אישתך שכחת ארנק עם תעודה מזהה ברכב.

הדבר היחיד שחסר זה יפוי כוח שאפשר לפברק תוך שניות.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 23.3.2025 בשעה 00:18, Alf3 כתב:

ברור, אך רכב ללא שום מסמך בכלל עוד יותר קשה להעביר בעלות.

אפשר להעביר בעלות גם עם יפוי כוח.

תחשוב אם אתה מקל ראש ומשאיר את כל המסמכים ברכב באופן קבע,

ויום אחד גם  אתה או אישתך שכחת ארנק עם תעודה מזהה ברכב.

הדבר היחיד שחסר זה יפוי כוח שאפשר לפברק תוך שניות.

גם רשיון רכב אפשר לפברק בשניה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 22.3.2025 בשעה 17:14, Ron Poh כתב:

כתוב ת”ז או דרכון או רישיון נהיגה, לא כתוב צילום שלהם.

כתוב תעודת ביטוח ולא צילום שלה.

מאיפה המסקנה שמותר העתק?

בפועל כבר יצא שעצר אותי שוטר לסתם ביקורת, לא הייתה עלי אף תעודה, גם לא צילום בטלפון.

דקלמתי לשוטר את המספר ת”ז בעל-פה ואחרי בדיקה במסוף, שלח אותי לדרכי.

אז חברות הביטוח שבפועל מוכרות ביטוח חובה בלי לתת שום נייר ובלי לשלוח שום נייר, רק קובץ באימייל או בוואטסאפ, הן כולן עברייניות ?

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...