Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני הסיפור, אני מוכרח לבקש: אל תגערו בי. כנראה נהגתי בטיפשות, אבל מה שהיה היה ואני צריך כעת עצה.

לפני למעלה משנה וחצי קיבלתי דו"ח חניה מעיריית ירושלים על חניה סמוך למקום העבודה שלי. עכשיו, הדו"ח היה סופר-לא-מוצדק: זאת חניה באפור שמתחילה אחרי קטע שמסומן באדום לבן, חונים בה כל תושבי האזור כל היום וכל הלילה, כל העמיתים שלי בעבודה חנו בה קבוע, בקיצור - זה כנראה היה פקח לא מקומי או סתם אחד שחטף ג'ננה. זה היה כל כך מרתיח: 250 ש"ח על כלום ושום דבר, בעילה הבלתי ניתנת להפרכה "אופן שיש בו כדי להפריע לתנועה". עשרים שנה אנשים חונים בדיוק שם ביום ובלילה אבל אני מפריע לתנועה, בסדר.

הגשתי ערעור לתובע העירוני. ל(חוסר) תדהמתי הערעור נדחה בלקוניות.

מה הייתי צריך לעשות בשלב הזה: להיכנע בחירוק שיניים. אנחנו לא חיים במערכת הוגנת, נקודה. אם הייתי דופק את הראש בקיר על כל עושק שהרשויות לוקחות ממני, לא היו נשארים קירות.

מה עשיתי בפועל מרוב עצבים: בחרתי בברירת משפט.

(אדגיש שוב: זה *לא* מקרה של חניה שכן מפריעה לתנועה וההצדקה שלי היא ההתבכיינות "כולם עושים את זה ורק אליי נטפלתם". כאלה תירוצים גם אני שונא, ואם מישהו רוצה להגיב בדיוק את זה, שיחסוך ממני. אני יכול בקלות להעלות תמונות ולהוכיח שחור על גבי לבן שזה דו"ח לא מוצדק, אבל לא זאת השאלה).

מה כן השאלה?

המשפט נקבע לעוד שבוע, למעלה משנה וחצי אחרי קבלת הדו"ח. עברתי מקום עבודה מאז ואני כבר עובד בעיר אחרת. במקור, כנראה משילוב של בורות ותסכול, הייתי בטוח שיהיה ממש פשוט להראות לשופט/ת אינספור צילומים של רכבים משלל סוגים שחונים בדיוק שם, הוכחה בדיוק היכן מסתיים הקטע המסומן באדום לבן וכן הלאה. אולי זה באמת היה עוזר, אין לי מושג. כרגע אני כבר לא מזדמן לאזור, אין לי תמונות ואין לי הוכחות, וכשהדם הפסיק לבעבע על עיריית ירושלים המנוולת אני קולט שעוגמת הנפש פשוט לא שווה את ה250 ש"ח האלה. שייקחו אותם וייחנקו איתם אמן, אבל רק השעות שאיעדר מהעבודה כדי להגיע לבית המשפט שוות יותר מזה (וכן, חוסר הצדק מרתיח. שיטת מצליח כפשוטה).

שורה תחתונה: האם יש מה לעשות? 

אני חושש שאם פשוט לא אגיע למשפט איזה שופט עצבני יכפיל או יותר גרוע את סכום הקנס. יש לי אפשרות בכלל לעשות אחורה פנה, או שהכנסתי את עצמי למלכודת בעייתית וכעת אני צריך לאכול את הדייסה שבישלתי לעצמי? אני יכול לשלוח הודאה בלי להגיע? אני יכול אולי לפנות לתובע העירוני בבקשה לבטל את התביעה אחרי הודאה באשמה ותשלום?

אשמח לעצות.

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם

כל הגעה לבית משפט בעניינים מקומיים יכול לקחת כמה שעות ואפילו גם חצי יום או יום שלם.

אם לא תגיע לבית המשפט רוב הסיכויים שישפטו אותך שלא בפנייך (התובע/ת והשופט/ת), אולי יקבעו לך מועד חדש לדיון (בדרך כלל לא קורה).

יש לך כמה אפשרויות או שתתקשר לתובע העירוני ותבקש להגיע להסדר, או להגיע באותו יום לבית המשפט ולפני הדיון שלך לשוחח עם התובע ולנסות להגיע להסדר.

פורסם

רק לחדד : אדום לבן =עצירה אסורה. זה לא מתיר חניה היכן שנגמר הסימון.

לגבי המשפט - אמורה להיות דרך לפנות לבית המשפט (מזכירות בדר"כ) לצורך הגשת בקשות כגון בקשתך. 

לנסות לפנות למחלקת תביעות דרך דוא"ל/פרס - כדי שיהיה תיעוד ולבקש להודות באשמה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 9 שעות, fatboy1340 כתב:

רק לחדד : אדום לבן =עצירה אסורה. זה לא מתיר חניה היכן שנגמר הסימון.

החניה במקום ההוא היתה מותרת, נקודה. לא רק בגלל סיום האדום לבן. כתבתי שאין לי כוח להתעמת על זה, ושזו לא הנקודה של הפוסט.

מכל מקום תודה על הטיפים בתגובה.

פורסם (נערך)

הגשת בקשה להישפט ?  עליך להגיע לדיון.

גם אם אתה מגיע להסכמה עם התביעה, עליך להתייצב בדיון. ולהודיע לשופט שאתה מודה בעבירה. זאת הפורמליות הנדרשת.

לא תתייצב לדיון ? אף אחד  לא מבטיח כי תקבל רק את הקנס המקורי. השופט אינו מוגבל לקנס המקורי. הוא רשאי לתת כראות עיניו (תחת מגבלות החוק), בעיקר אם יסבור כי אתה מבזבז לשווא את זמנו של בית המשפט.

לגבי צילומים של חניית רכבים אחרים -> לא רלוונטי כלל לטענה שאתה מעלה.

כדאי לפנות ללשכת התביעות העירונית, לבדוק אם ניתן להגיע להסכם שלא יצריך הגעה לדיון (לא מובטח כלל).

https://www.jerusalem.muni.il/he/city/legalconsultant/municipal-lawsuit/

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני 5 דקות, guya72 כתב:

גם אם אתה מגיע להסכמה עם התביעה, עליך להתייצב בדיון. ולהודיע לשופט שאתה מודה בעבירה. זאת הפורמליות הנדרשת.

לא כל כך מדויק, בבית דין לעניינים מקומיים אין צורך להודות בפני השופט, יותר מזה אפילו לא משנה לשופט מה ההסדר שנקבע בין התובע לנתבע - אולי אתה מתייחס לבית משפט לתעבורה?

אם מגיעים להסדר לפני המשפט - מעדכנים את בית המשפט שהתיק מבוטל, ואין חובה בכלל להגיע לבית המשפט.

אם מגיעים להסדר ביום המשפט - כשיגיע תורו של התיק, מספיק שהתובע/ת אומרים לשופט שהגיעו להסדר (בנוכחות הנתבע או בלעדיו), פשוט מסירים את התיק וממשיכים לתיק הבא.

כל זה באופן כללי לפי מיטב ידיעתי, יתכן שבעיריית י-ם פועלים אחרת, התשובה הכי מדויקת תהיה כשתשוחח עם התובעים העירוניים והם כבר ינחו אותך בדיוק מה לעשות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, crazyj כתב:

לא כל כך מדויק, בבית דין לעניינים מקומיים אין צורך להודות בפני השופט, יותר מזה אפילו לא משנה לשופט מה ההסדר שנקבע בין התובע לנתבע - אולי אתה מתייחס לבית משפט לתעבורה?

ממש מדויק. אלו סדרי הדין שנקבעו בחוק (ראה סעיף 87 לחוק בתי משפט)

זה שיש שופטים שמקלים - זה עניין אחר.

פורסם
לפני שעתיים, crazyj כתב:

אפילו לא משנה לשופט מה ההסדר שנקבע בין התובע לנתבע

כל עוד זה נושא שאין בו נוהג או תקדים משפטי מחייב -> אז באמת לא מעניין את השופט מה ההסדר שנקבע.

אך ברגע שיש נובג או תקדים משפטי מחייב - אז יש רף מסויים שהוא מחוייב לעמוד בו או לחרוג ממנו מטעמים מיוחדים.

לפני שעתיים, crazyj כתב:

בבית דין לעניינים מקומיים אין צורך להודות בפני השופט

תשובתי הקודמת היתה לא הכי לעניין (מיהרתי לצאת למשמרת, אז לא חשבתי יותר מדי לעומק).

נניח שהגעתי להסכמה כלשהי עם התובע. איך השופט ידע כי אכן זה משהו בהסכמה אם אינני עומד מולו ומודה כי אני מסכים ?

אחרת, תיאורתית בעוד חודש אני יכול להגיע. לטעון שהודעתי לתביעה שאני חולה ומבקש לדחות את המשפט. ובכלל לא הסכמתי להודות בעבירה ו/או לעונש.

איך עכשיו יתנהלו ?  זה פותח פתח לבלאגן רציני.

פורסם

guya72 - בוא נסכים שלא להסכים.

את תשובתי שרשמתי לעיל זה מניסיון של עשרות שנים בבתי דין לעניינים מקומיים, ולא נתקלתי במקרים שאתה מציין, אין טעם להתווכח.  🙂

פורסם

לפני שעתיים, guya72 כתב:

נניח שהגעתי להסכמה כלשהי עם התובע. איך השופט ידע כי אכן זה משהו בהסכמה אם אינני עומד מולו ומודה כי אני מסכים ?

אחרת, תיאורתית בעוד חודש אני יכול להגיע. לטעון שהודעתי לתביעה שאני חולה ומבקש לדחות את המשפט. ובכלל לא הסכמתי להודות בעבירה ו/או לעונש.

איך עכשיו יתנהלו ?  זה פותח פתח לבלאגן רציני.

מן הסתם שיעבירו את זה בצינורות המקובלים והמשפט יבוטל במידת הצורך - בשביל זה יש מזכירות.

פורסם

יכול להגיש בקשה באתר העירייה באיזור האישי שאתה מודה ומעוניין לשלם את הקנס המקורי

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 7 שעות, tinoki כתב:

יכול להגיש בקשה באתר העירייה באיזור האישי שאתה מודה ומעוניין לשלם את הקנס המקורי

ניסיתי, אבל אני לא רואה אפשרות להירשם לאזור האישי הזה. לחיצה על הלינק "אזור אישי" באתר העירייה מובילה להרשמה למועדון "ירושלמי", שם אחרי תהליך זיהוי קצר המערכת הודיעה לי שאינני תושב ירושלים.

פורסם

רק כי זה משעשע, עלה בדעתי שאם אכן יירד שלג בירושלים בתחילת שבוע הבא - הדיון לכאורה יידחה, כנראה לשנה וחצי נוספות...

• מצחיק 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...