Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

הצמיגים על הפיג'ו בני ארבע שנים ו50 אלף קילומטרים. איך אני יכול לבדוק אם הם שחוקים? 

ואיזו רביעיה מומלצת להתקנה (עם צמיגייה באיזור רעננה)

תודה רבה

פורסם

כדאי לציין מידת צמיגים היות ובדגם אקטיב ובפרימיום יש מידות שונות. בפרימיום טרם מתיחת הפנים יש צמיגים מאוד יחודיים במידה והאופציות די מוגבלות.

בכל מקרה אם מדובר על אקטיב או על פרימיום אחרי מתיחת הפנים (טוב שהפסיקו עם הצמיג המוזר הזה)המידה היא 225/55/R18.

אצלי ב3008 מותקנים כבר סט שני של FALKEN ZE310 אני מאוד מרוצה מהם נוסע המון הם מחזיקים יפה מאוד והמחיר שלהם הוגן מאוד.

יש לך עוד אופציות כמו מישלן 4 שזה הצמיג המקורי שהוא גם מצוין אבל נוטה להתייבש או צמיג של קלבר שגם הוא המלצה טובה.

בכל מקרה על סיני הייתי מוותר למרות השפע של האופציות.

פורסם
לפני 13 דקות, TZR84 כתב:

כדאי לציין מידת צמיגים היות ובדגם אקטיב ובפרימיום יש מידות שונות. בפרימיום טרם מתיחת הפנים יש צמיגים מאוד יחודיים במידה והאופציות די מוגבלות.

בכל מקרה אם מדובר על אקטיב או על פרימיום אחרי מתיחת הפנים (טוב שהפסיקו עם הצמיג המוזר הזה)המידה היא 225/55/R18.

אצלי ב3008 מותקנים כבר סט שני של FALKEN ZE310 אני מאוד מרוצה מהם נוסע המון הם מחזיקים יפה מאוד והמחיר שלהם הוגן מאוד.

יש לך עוד אופציות כמו מישלן 4 שזה הצמיג המקורי שהוא גם מצוין אבל נוטה להתייבש או צמיג של קלבר שגם הוא המלצה טובה.

בכל מקרה על סיני הייתי מוותר למרות השפע של האופציות.

אקטיב, דגם 2019.. אם זה משנה 

• רעיון גרוע 1
פורסם

עיין ברשיון הרכב - רשום במדויק את המידה המלאה שמופיעה שם כולל קוד עומס (מספר דו-ספרתי) ומהירות (אות לועזית).

האם ניתן להסיק שאתה נוסע כ-12 אלף ק"מ בשנה?

מה התקציב?

האם יש דרישות מיוחדות? מה דגם הצמיגים הנוכחיים (הבט על דופן הצמיגים) והאם הם ענו על אותן דרישות?

לגבי שחיקה, יש סמני שחיקה במרכז התעלות.

אפשר לאתר את מיקומם בדר"כ ע"י סימון משולש/חץ/סימון דומה בדופן:

img02.jpg

ואז לבדוק האם הסוליה נשחקה עד לרמת הסמן, שמסמן עומק שקרוב למגבלה החוקית. בפועל עומק של כ-3 מ"מ ומטה עשוי להשפיע בצורה יותר משמעותית בכביש רטוב.

tyre-wear-indicator-10-22.jpg

אם תרצה, יש גם את "מבחן השקל" (אם כי הייתי מתייחס רק לקו ה-3 מ"מ, לא כל צמיג חדש מגיע עם עומק של 8 מ"מ):

shtest.jpg

אבל, צמיגים בני 4 בתנאים בארץ, יתכן ודורשים החלפה משום שהתייבשו כבר למדי.

אם יכול, תעלה תמונות ברורות של הדופן והסוליה של הצמיגים.

• אהבתי 1
פורסם

אני מניח שהכוונה היא ל-98, גם אם הטעות היא במקור. אין ממש נמוך מכך.

נראה שאתה צפוי למחירים של כ-600 ש"ח וצפונה עבור כל צמיג (נורמלי).

לגבי צמיגיות, נסה לבדוק מה זמין/ניתן להזמנה באלו שהוזכרו כאן, וחזור להתייעצות.

לגבי דגמים, אישית הייתי נוטה לכיוון של קונטיננטל פרימיום קונטקט 7, ואז מישלין פרימסי 4+ וגודייר אפישנטגריפ SUV 2 (למרות תלונות שעלו בפורום לגבי רעש ממנו ברכב במרכב דומה).

אבל גם הנקוק K125/K127 וכמה אחרים יותר זולים אפשריים.

פורסם
לפני 7 שעות, mrmiki1234 כתב:

אהלן

הצמיגים על הפיג'ו בני ארבע שנים ו50 אלף קילומטרים. איך אני יכול לבדוק אם הם שחוקים? 

ואיזו רביעיה מומלצת להתקנה (עם צמיגייה באיזור רעננה)

תודה רבה

באופן לא מקורי אני מצטרף להמלצה על ה FALKEN ZE310.  כשקניתי הן בלטו לטובה במחיר ביחס לתוצאות במבדקים באתרים בינלאומיים והיה מלאי טוב שלהם בארץ. מאז שהחלפתי אני יכול להעיד לטובתם שהם אכן לא מתייבשים בקצב המהיר של המישלין שהייתי רוכש במשך שנים.

עצה חשובה לגבי כל החלפת צמיגים זה ללכת לצמיגייה מוכרת ומומלצת וגם מולם לברר מלאי ומחיר מראש בטלפון. ותאריך ייצור הצמיג. יחסוך זמן וכסף.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, razi_pazi כתב:

באופן לא מקורי אני מצטרף להמלצה על ה FALKEN ZE310

הבעיה היא שבתקופה האחרונה מיובא ה-ZE310R, שמיוצר ומיועד לשווקי המזרח הרחוק ואוקיאניה ושטיבו לאורך זמן עוד לא נודע, למעט דירוגי EU נמוכים יותר בהשוואה, לפחות במידות מסויימת.

עוד אפשרות מבית פאלקן יהיה ה-FK510/FK520 שהוא דגם "בכיר" יותר, אבל ספורטיבי יותר במהותו ולכן עשוי להישחק מהר יותר ולהיות פחות מוכוון נוחות ושקט. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אני חושב שגם Falken ZE310R יהיו שיפור אחרי Dunlop LM705.

אגב, הצמיג בתמונה התחתונה נראה עדיין תקין.

התמונה הראשונה לא חדה מספיק.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

הצמיגים נראים במצב טוב ולא דורשים החלפה מיידית. יש מספיק עומק בתמונה החדה מבין השתיים:

image.thumb.png.219606f5e71e42898976c2ab7a22fb8e.png

יש קצת סימני יובש, אבל לא משהו מטריד, לפחות מהעולה בתמונות).

הם הוחלפו שנה-שנתיים לאחר שנרכש הרכב במקור? אתה בטוח שכל ארבעת הצמיגים זהים ולא רק זוג חדש יותר (שצולם)?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
לפני 36 דקות, Tom_22 כתב:

הצמיגים נראים במצב טוב ולא דורשים החלפה מיידית. יש מספיק עומק בתמונה החדה מבין השתיים:

image.thumb.png.219606f5e71e42898976c2ab7a22fb8e.png

יש קצת סימני יובש, אבל לא משהו מטריד, לפחות מהעולה בתמונות).

הם הוחלפו שנה-שנתיים לאחר שנרכש הרכב במקור? אתה בטוח שכל ארבעת הצמיגים זהים ולא רק זוג חדש יותר (שצולם)?

כשנתיים לאחר עליית הרכב לכביש הוחלפו כולם

פורסם
לפני 4 שעות, Tom_22 כתב:

הבעיה היא שבתקופה האחרונה מיובא ה-ZE310R, שמיוצר ומיועד לשווקי המזרח הרחוק ואוקיאניה ושטיבו לאורך זמן עוד לא נודע, למעט דירוגי EU נמוכים יותר בהשוואה, לפחות במידות מסויימת.

עוד אפשרות מבית פאלקן יהיה ה-FK510/FK520 שהוא דגם "בכיר" יותר, אבל ספורטיבי יותר במהותו ולכן עשוי להישחק מהר יותר ולהיות פחות מוכוון נוחות ושקט. 

אם זה צמיג שונה מהותית אז זו ממש הטעיה. העובדה שהדירוגים שונים לא בהכרח אומרת שזה צמיג שונה

פורסם

למה הטעיה? לא מנסים למכור לך משהו אחד בתואנה שהוא משהו אחר. האות R מופיעה בבירור בפרסומים ועל הצמיג עצמו. וכנ"ל הדירוגים.

זה פשוט הצמיג שמיובא כרגע לאור המלחמה ו/או בגלל שכבר יצא דגם חדש, ZE320 אבל שכנראה מיוצר רק בטורקיה בינתיים.

מדרס הסוליה זהה. כנראה חומרי גלם שונים קצת או מותאמים יותר לאקלים/כבישים באזורים להם יועד במקור, כך שתרכובת הגומי שונה ולכן הביצועים והדירוגים שונים (בהכללה, לפי מה שעלה  בפורום בתקופה האחרונה).

לפני 24 דקות, mrmiki1234 כתב:

כשנתיים לאחר עליית הרכב לכביש הוחלפו כולם

בניגוד לדעתו המכובדת של וולאד, במידה ואתה לא חווה בעיות מיוחדות עם הצמיגים ומצב כל הרביעיה זהה לתמונה הברורה מבין השתיים ואין משהו חריג שלא נראה שם, נראה לי שאפשר להישאר איתם לפחות את הקיץ הקרוב ולשקול החלפה לפני החורף הבא.

כמובן שסט צמיגים חדש, מדגם מומלץ, יהווה שיפור.

פורסם
לפני 10 דקות, Tom_22 כתב:

למה הטעיה? לא מנסים למכור לך משהו אחד בתואנה שהוא משהו אחר. האות R מופיעה בבירור בפרסומים ועל הצמיג עצמו. וכנ"ל הדירוגים.

זה פשוט הצמיג שמיובא כרגע לאור המלחמה ו/או בגלל שכבר יצא דגם חדש, ZE320 אבל שכנראה מיוצר רק בטורקיה בינתיים.

אם זה צמיג שונה מהותית עם שם מאוד דומה זו הטעיה.

אם זה צמיג דומה, גם אם לא זהה, אז זה בסדר גמור

ממה שכתבת זה כנראה די דומה ואין בעיה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...