Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בגדול השאלה נורא גדולה, אני יודע, אבל האם בכל זאת יש אופציה לדעת +- כמה אפסיד על רכב חדש? או איך זה עובד?

היום נוסע על יונדאי איוניק 2019, רכשתי אותה כיד2 ורוצה/שוקל להשדרג,

בחישוב לשנת 2024 יצא לי בערך אחזקת רכב 1540 ש"ח לחודש כולל ביטוח, טסט, דלק, טיפולים וכו'.

לצערי לא מייבאים את הרכב הזה יותר, ולהחליף אותה לחדשה זה אפשרי אך דורש ממני להוסיף כסף.

ואז מגיעה גם המחשבה, אולי לקנות רכב חדש "מהחנות" להנות ממנו שנתיים-שלוש ואז להחליף.

יש את כל המחשבונים האלו (שאתה רושם כמה תשלם מקדמה ואז כמה כל חודש וכל זה..) באתרים, אך הם נורא מבלבלים.

האם בכללי, זה נכון לקנות רכב חדש, להנות ממנו שנתיים-שלוש ואז להחליף לחדש נוסף? כמה יוצא שאני "מפסיד" כל הזמן?

זה יוצר סוג של הלוואה מתמשכת כזו, גלגל כזה "אינסופי".

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

• אהבתי 1

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

מניסיון העבר החלפות תכופות, מכוניות בנות 3 וקצת , ההפרש בין מחיר הקניה למכירה היה בין 50,000 ל 70,000 לרכבים שנקנו חדשים. ההפרש הגדול היה בגלל הבדל ברמות הגימור , כלאמר מכירה של רכב ברמת גימור בינונית לבין רכב ברמה הגבוהה ביותר. בשוק מוכרים ״חזק״ המחיר שתוכל לקבל על הרכב המוחלף עשוי לצמצם את הפער אבל לא בהרבה. 

אם אתה משתמש במימון ההפסד עשוי להיות גדול יותר עקב הריבית. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 2 דקות, zaf כתב:

מניסיון העבר החלפות תכופות, מכוניות בנות 3 וקצת , ההפרש בין מחיר הקניה למכירה היה בין 50,000 ל 70,000 לרכבים שנקנו חדשים. ההפרש הגדול היה בגלל הבדל ברמות הגימור , כלאמר מכירה של רכב ברמת גימור בינונית לבין רכב ברמה הגבוהה ביותר. בשוק מוכרים ״חזק״ המחיר שתוכל לקבל על הרכב המוחלף עשוי לצמצם את הפער אבל לא בהרבה. 

אם אתה משתמש במימון ההפסד עשוי להיות גדול יותר עקב הריבית. 

תודה על התגובה,

תיאורטית,

לדוגמא אתה רוצה לרכוש יונדאי קונה חדשה, עולה 180,000 ש"ח (כולל גם האגרת רישוי),

שמת 100,000 ש"ח מקדמה ואז יש תשלומים של X כסף בחודש,

לאחר שנתיים-שלוש, אתה רוצה לשדרג, פונה לאותו יבואן ועושה איתו טרייד אין ולוקח רכב חדש אחר.

כמה כסף אצטרף להוסיף? כמה כסף "הפסדתי" ב"מהלך" הזה?

(ברור לי שאין יכולת לנקוב בסכומים מדוייקים, אבל סתם לנסות להבין על איזה סכומים מדובר)

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

ההפסד בעסקה כזו, מכיוון שיש לך מימון וריבית, הכל כולל בעסקה, אתה מפסיד בערך 35% במכירה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

רכב חדש מאבד הכי הרבה מערכו בשנים הראשונות.

לא צריכים מחשבונים בשביל העובדה הזאת.

אם אתה לוקח הלוואה, אתה צריך להוסיף כמה מאות שקלים ריבית כל חודש.

בשביל שתמיד תוכל לרכוש רכב חדש אתה צריך החזר של לפחות 1.5% מערך הרכב + ריבית.

אם לדוגמא אתה רוכש רכב ב-170000 ש"ח כשמתוכם 100000 ש"ח  בריבית פריים + 1% לשלוש שנים.

אתה תשלם 3361 ש"ח בחודש הראשון (מהם 583 שקל ריבית) ו-2793 ש"ח בחודש האחרון.

כנראה שהרכב ימכר בקצת יותר מ-70000 ש"ח אז ישאר לך עודף שאותו תוכל הוסיף מקדמה הבאה ולקחת הלוואה קצת יותר קטנה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כלל האצבע הוא כי בשנים הראשונות הרכב מאבד כ-15% מערכו בכל שנה, כלומר כ-40% ב-3 שנים. כמובן שמשתנה מדגם לדגם ולא ניתן לחיזוי מדוייק, המידע הטוב ביותר הוא להשוות מחיר של הרכב לפני 3 שנים והיום.

אם הנסועה שלך אינה גבוהה מאוד והרכב אינו לימון, או שהצרכים שלך השתנו מאוד (נניח, נולדו 3 ילדים) אין כל סיבה להחליף את הרכב כל 3 שנים. בשימוש מקובל ברכב פרטי - נסועה של 15,000-18,000 ק״מ בשנה, ובתחזוקה תקינה (ואם לא מדובר בלימון או פגם תכנון/ייצור חמור) - הרכב ישרת אותך בנאמנות 7-12 שנים. ירידת הערך בשנים האחרונות תקזז את ירידת הערך בשנים הראשונות.

א ב ל - אתה מדבר על נטילת הלוואה לצורך רכישת הרכב. במצב זה תצטרך להביא בחשבון הוצאות מימון, ובמצב הריבית הנוכחי הן משמעותיות. לכן, במצבך, נראה כי רכישת רכב בן 3-4 שנים, שעברו ומצבו נבדקו היטב, והוא מתאים לצרכים הצפויים בשנים הקרובות, תהיה ההחלטה הסבירה ביותר.

עוד נקודה חשובה היא סוג המימון: מקובלות הלוואות ״בלון״ שבהן מדובר בעסקה ל-3 שנים (יכול להשתנות), שבסופן אתה מחזיר את הרכב או מתחיל עסקה חדשה כאשר חלק ה משולם על ידי החזרת הרכב. עסקה מסוג זה בעייתית, כי אתה עלול להיקלע לסחרחרה של התחייבויות שאינך יוצא מהן. אם אתה מחליט לקחת הלוואה עדיף לחפש הלוואה שבסיומה הרכב כולו שלך, למשל הלוואה בנקאית.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם מדברים על אובדן ערך, אז אכן נשמע שכלל אצבע של 15% בשנה יכול לתת עומדן סביר. במקרה שלך, נניח ותרצה להחליף את ה-ioniq שהייתה לך למשהו דומה, אז נקח את elantra, שהדגם הבסיסי עולה כ-165 אלף. אחרי שלוש שנים של בעלות תוכל למכור אותה בכ-100 אלף(165 * 0.85^3). 65 אלף ירידת ערך ב-3 שנים, שזה משהו כמו 1800 לחודש. אם תקח את אותה elantra של שנת 2022, שהמחירון שלה הוא כ110 אלף, ייצא שירידת ערך תהיה כ-1200 בחודש. כלומר, שווי התענוג הוא כ-600 שקל לחודש. האם זה הרבה? מעט? קשה לי להגיד.
---
וכמובן שיש את נושא המימון, שהוא הרבה יותר מורכב ותלוי בהמון גורמים. יש הבדל תהומי בין מצב בו יש לך תיק השקעות של מיליון שקל העושה 10% בשנה(S&P500 לדוגמא) ואתה לוקח הלוואה של 100 אלף ב-5% ריבית לבין מקרה שאין לך שקל על תחת, אתה מוכר את הגרוטאה שלך כדי לשים את המקדמה הנמוכה ככל הניתן ולוקח הלוואת בלון כשרוב הסכום משולם בסוף התקופה. במקרה הראשון אתה נהנה מדחיית אירוע מס ומתשואה אלטרנטיבית ובמקרה השני אתה מוצא את עצמך בסיכון אדיר שעלול להתממש ביותר קלות ממה שאתה יכול לדמיין.

פורסם

לא בהכרח - מה שבטוח שהוא ידע בדיוק כמה זה יעלה לו.

המחיר של ליסינג פרטי לאלנטרה הברידית מתחיל מ-2400 ש"ח לחודש, ואפשר להוסיף תחזוקה וביטוח ב תמורת עוד כ-600 ש"ח לחודש.

לדעתי @unreliablebazooka קצת אופטימי בהערכת ירידת הערך.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

גם בליסינג לא ידע בדיוק, כי בסוף התקופה החברה תערוך לרכב שמאות, והמוכר ישלם על כל ליקוי זעיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

גם בליסינג לא ידע בדיוק, כי בסוף התקופה החברה תערוך לרכב שמאות, והמוכר ישלם על כל ליקוי זעיר.

תמורת סכום לא גדול של עשרות שקלים בודדים בחודש, אפשר לגדר גם את הסיכון הזה.

• רעיון טוב! 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

@zaf @amosbmw @zvit @sperial @unreliablebazooka @shlomiko

אתייג את כולם (מקווה שזה בסדר)

קודם כל, תודה רבה על כל התגובות.

האמת שלא חודש לי כלום, ואני יודע שמי שקונה רכב חדש מפסיד המון כסף, רק רציתי לדעת על כמה מדובר ואם תכלס יש איזה סוג של נוסחה. (ככל הנראה אין כזו, וכל רכב לגופו)

לגופו של עניין,

כיום יש לי איוניק 2019, שנקנה מכלמוביל טרייד אין, רכב שאני ממש מבסוט עליו, מטופל במורשה יבואן, הרכב עבר את גיל 5 וגם עברתי את ה- 100K קילומטר ולכן אחריות "מטמבון לטמבון" מטעם יונדאי נגמרה. אחריות על הסוללה יש.
(האחריות מן הסתם לא הייתה על בלאי, אבל כמו לכל רכב, גם לאיוניק יש מחלות והם תוקנו בחינם במסגרת האחריות)

שקלנו לשדרג אותה ל- 2021, נטו בשביל להיות שוב פעם באחריות אם חלילה תתגלה "מחלה" חדשה ברכב, אבל שפניתי לכלמוביל טרייד אין שוב, התברר שאני צריך להוסיף בערך 40,000 ש"ח בשביל לקפוץ בשנתיים, מה שלי נשמע הרבה (מגיע כבר ל- 120-125 אלף שקל לרכב).

יכול להיות שבשוק הפרטי אולי אחסוך כמה שקלים, אבל אישית מעדיף לקנות מהם בגלל "הגב".

מכאן הגיע השאלה, רגע, אולי עדיף כבר לקנות רכב חדש, אפילו אחר ואז להכנס כמו "אוגר" לגלגל כזה שלא נגמר.

פורסם (נערך)

אתה מבסוט על הרכב - תישאר איתו. מאמין שיגיע בלי קושי ל300000 ק"מ.

את הכסף שהיית מחזיר כל חודש להלוואה תשים בחיסכון. אם תהיה לך תקופה בחיים שתרד ברמת ההכנסה (צימצום עבודה, או תינוק במעון) תוכל להפסיק את ההפקדה לחיסכון באופן זמני. החזר הלוואה לא תוכל לעצור.

כשתגיע בעתיד הזמן להחלפת רכב תיעזר בכספי החיסכון שיעשו תשואה בנתיים.

תהיה תקלה, תוכל לבחור איפה לתקן אותה. גם תקלה קשה תעלה הרבה פחות מ40000 ש"ח.

אני רואה את האחריות כסוג של מגבלה חמורה - מאלץ אותך לעשות תיקונים וטיפולים לא בהכרח בדרך שאתה רוצה.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 14 שעות, shlomiko כתב:

ליסיניג לא משתלם יותר? ככה שהשוכר לא נופל בירידת ערך?

אם ליסינג היה זול יותר מאחזקה פרטית חברות הליסינג היו מפסידות - וברור שזה לא המצב.
מה שליסינג חוסך זה בעיקר כאבי ראש שאותם קשה לכמת בכסף 

• רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...