Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בניתוק של המיד וופר לאחר התקנת מגבר DSP VIBE

bersodsky

פוסטים מומלצים

שלום חברים, חייב את עזרתכם ממש.

יש לי יונדאי קונה 2023 היברידית הצורה החדשה.

קניתי מחנות במרכז ולא ביצעו התאמה כמו שצריך, ככל הנראה

מה שיש לי כרגע זה מגבר DSP VIBE 65.4  שמחובר לAlpine S2-65c.

מה שקורה כרגע זה שמידי פעם, המיד-וופר מתנתק. ממה שאני מבין מאנשים שונים זה קורה בגלל שהDSP לא מצליח לפתוח את האלפיין. אין התאמה בין הRMS ביניהם.

בכל מקרה אני צריך עזרה רצינית פה, האם מישהו יכול להפנות אותי למתקין מקצועי שיודע אולי אפשר לפתור את זה, ע"י הוספת מגבר ואז VIBE ישמש כDSP ומגבר ישמש כמגבר, או אולי להחליף את ה-DSP לגמרי?

מה שכן, אני חייב DSP מעוניין בחיתוך תדרים וEQ.

תודה רבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא נראה לי שיש "בעיית התאמת RMS" זה קצת קשקוש במידה והכל תקין מסביב ומכוון בסדר. 

גם הפער לא גדול במיוחד אם בכלל, המגבר מוצהר 65W והרמקולים 80W כסט (כל צד כמובן). אתה מגביר אותו אקטיבית?! ניתקת/עקפת את מה שנראה כמו קרוס מסדר ראשון על המידים (סליל) ובחיווט לטוויטרים (קבל)?

זה המוצר? 

https://vibeaudio.co.uk/product/powerbox65-4-8dsp-v3-vibe-powerbox-65-4-8-dsp-4-channel-car-audio-amplifier

אני הייתי חושד יותר בקצר כלשהו בחיווט למידבאס הבעייתי לכאורה ( ספיקת מגע מזדמן של אחד הטרמינלים עם הדלת עליו יושב או כל מקום אחר בדרך). במקביל, לוודא שהחיווט החשמלי למגבר מספק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, Tom_22 כתב:

לא נראה לי שיש "בעיית התאמת RMS" זה קצת קשקוש במידה והכל תקין מסביב ומכוון בסדר. 

גם הפער לא גדול במיוחד אם בכלל, המגבר מוצהר 65W והרמקולים 80W כסט (כל צד כמובן). אתה מגביר אותו אקטיבית?! ניתקת/עקפת את מה שנראה כמו קרוס מסדר ראשון על המידים (סליל) ובחיווט לטוויטרים (קבל)?

זה המוצר? 

https://vibeaudio.co.uk/product/powerbox65-4-8dsp-v3-vibe-powerbox-65-4-8-dsp-4-channel-car-audio-amplifier

אני הייתי חושד יותר בקצר כלשהו בחיווט למידבאס הבעייתי לכאורה ( ספיקת מגע מזדמן של אחד הטרמינלים עם הדלת עליו יושב או כל מקום אחר בדרך). במקביל, לוודא שהחיווט החשמלי למגבר מספק.

היי, ההתקנה בוצעה על ידי מתקין שאומר שההתקנה שלו פרפקט.

אני לא ידוע לי איך ביצע את ההתקנה האם באמת בצורה תקינה או לא לכן הייתי רוצה שיפנו אותי למישהו מקצוען לבדיקה מקצועית ואם צריך למצוא פיתרון הולם.

מה גם שהניתוק כשהוא קורה, קורה בשתי הוופרים

עריכה אחרונה על ידי bersodsky
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המתקין גם סיפק את המגבר הזה?

תן לו עוד נסיון לפתור את הבעיה, בין אם היא בהתקנה ובין אם היא בעיה במגבר עצמו (שיחליף עם אחר ויבדוק). המתקין גם ביצע כיוונים או שזה אתה עושה? 

עכשיו אתה אומר ששני הוופרים מתנתקים, זה עשוי לשנות את הגישה. למה לא להבהיר זאת מראש? 

מה לגבי שאר השאלות שלי שנוגעות לתצורת החיבור? אתה בטוח שלא כל המגבר נכבה/נכנס להגנה ואולי אתה שומע רק רמקולים מקוריים לא מוגברים, אם נותרו כאלו? 

המתקינים שאני מכיר באזור המרכז והייתי סומך עליהם זה יוסי אלפיין או ישראל ג'וניור. חפש אודות בפורום. אבל הם וכל מתקין אחר עשויים להסתייג מלנסות לחפש ולתקן את הקיים (תלוי בעיה) מבלי לבצע התקנה מלאה (מחדש) שלהם. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי, כיוונים אמר שלא יודע לבצע. נתתי לו צ'אנס והוא ניסה באמת לעזור אבל לא בדק האם יש קצר או משהו שגורם לזה מבחינת ההתקנה שלו.

הכיוונים נעשו על ידי חבר שלו ככה בקטנה שהוא מתקין אחר, ומה שהוא עשה זה חתך לי באופן מובהק תדרים נמוכים ברמה שאין באס וגם אפילו כבר מיד הגדיר באפליקציה Input של 10, יש טווח מ0-100.

לגבי תצורת החיבור "אתה מגביר אותו אקטיבית?! ניתקת/עקפת את מה שנראה כמו קרוס מסדר ראשון על המידים (סליל) ובחיווט לטוויטרים (קבל)?"

אני לא יודע אני לא מספיק מבין כדי להגיד לך האם פאסיבי או אקטיבי. אני יודע להגיד כרגע שכשזה קורה יש ניתוק בוופר של הקומפוננט, הטוויטר ממשיך לנגן - לא ידוע לי אם המגבר לגמרי נכבה במצב הזה.

הרמקולים האחוריים הסטוק שאינם מחוברים למגבר ממשיכים לנגן גם.

לגבי שאלתך האם זה הדגם, אז כן זה הדגם המדובר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מאחר ואתה מתייחס כעת לשני הוופרים ושהם, ורק הם נקטעים יחד, אז פחות סביר בעיני שמדובר בקצר. יותר לכיוון של אספקת מתח מוגבלת למגבר או התנגדות נמוכה מדי של הרמקולים. או בעיה במגבר. 

אתה יכול לאפיין במדויק את המצבים בהם הוופרים מתנתקים?

האם חוזרים לעבוד מייד או שצריך לכבות ולהדליק שוב את המערכת?

סליחה שמתעקש על ענין הטוויטרים - אתה בטוח שאלו של האלפיין ממשיכים לעבוד? תזיז את הסאונד במערכת רק קדימה ותצמיד אוזן אליהם כשזה קורה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוופר מתנתק כאשר אני מרים את הDB אני כמעט בטוח שזה העניין אם כי אולי יש עדיין אספקת מתח מוגבלת שמונעת ממנו לתפקד כראוי - במידה ומדובר בהתקנה לא הכי.

הם לא חוזרים מייד אבל אני לא מכבה את המערכת, ממשיך לנהוג ובאיזשהו שלב הם חוזרים לפעמים, הם גם יכולים לא לחזור אם לדוגמא נשארים על אותו ווליום

אין לי דרך להזיז קדימה את הסאונד, המולטימדיה ברכב לא מאפשרת את זה אבל אני דיי בטוח שכן, הטוויטר ממשיך לעבוד, אציין גם שכאשר אני מבטל את הערוצים בDSP כלומר עושה להם MUTE, הטווויטר ממשיך לנגן,
אעשה שוב בדיקה אבל זה מה שאני שומע, צריך לציין אולי שAlpine S65C יש להם קרוסאובר פנימי משלהם אין קרוסאובר חיצוני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא נשמע לי הגיוני שאין הגדרה בסיסית במערכת האודיו המקורית של Balance ו-Fader. 🤔 

לגבי הרמקולים של אלפיין, אכן, הזכרתי זאת גם קודם. יש סליל שיושב על החיבורים של המידבאס (קרוס LPF מסדר ראשון) וכן קבל על הקו שהולך לטוויטרים (קרוס HPF מסדר ראשון). 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צודק טעות שלי, יש אפשרות להעביר קדימה ואחורה, עשיתי בדיקה העברתי קדימה והטוויטר ממשיך לנגן כאילו כלום. כאילו הוא לא חלק מהDSP בכלל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רוצה לומר שמשחק דרך ה-DSP לא משפיע עליו בכלל (נגיד הנחתה או הגברה שלו)? או שפשוט כפי שכבר אמרת הוא ממשיך (וכן מושפע מכיוון כלשהו במעבד) בעוד שהמיד משתתק?

עד כמה שמתאפשר לך, אתה יכול להעלות צילומי מסך של הכיוונים באפליקציה של המעבד ואולי כמה תמונות ברורות של החיבורים במגבר (עם רמז כלשהו לאו הם ממשיכים)? זה יעזור אולי להשלים את התמונה, ולא בהכרח יוביל לפתרון קסם כלשהו. רק אומר. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי, הטוויטר לא מושפע מהDSP כלל.

בדקתי כל ערוץ והכל על disable חוץ משתיים, שזה קומפוננט שמאל וקומפוננט ימין. כלומר כל הערוצים האחרים מושתקים ועדיין הטוויטר רץ.

חיתוך תדרים/איקיו/ הפעלה וכיבוי של הערוצים האלה משפיע על המיד.

בהמשך אצלם מה שאפשר מהאפליקציה, לגבי מה שהולך מהמגבר לכיוון קופסת הפיוזים/חיבורים, אני לא מבין ומעדיף לא לנסות לפתוח את הפלסטיקה וכו'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז מה עשה המתקין?! מאוד מוזר מהתיאור.

ועד כה בהחלט נשמע שאתה צריך מתקין אחר, אם לא מרגיש בנוח להתעסק בעצמך. 

הוא חיבר רק את המידים של הקומפוננט על המגבר? ואת הטוויטרים למערכת המקורית? או שהתכוונת שבמצב שהמידים הפסיקו לעבוד, הטוויטרים עדין עובדים, אבל אם תכבה את אותם שני ערוצים הנותרים הם גם ישתתקו?

יש זוג ערוצים במגבר שלא בשימוש? אם אתה משתיק את שני הערוצים שהזכרת, ופותח את האחרים בהדרגה, משהו מתחיל לנגן? 

או שהוא חיבר אותם בגישור, שנראה שהמגבר הזה לא תומך בכזה, ויכול להסביר למה מנתק את הערוצים? 

מקווה שהאפשרויות לעיל מובנות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוא חיבר רק את המידים של הקומפוננט על המגבר?
 - אין לי מושג. כי אני לא מבין בהתקנה חחח בשביל זה שילמתי כביכול.

ואת הטוויטרים למערכת המקורית?
- יכול להיות שזה המצב. שוב, אני פחות מבין בנושא ופחות יודע מה הוא עשה.

או שהתכוונת שבמצב שהמידים הפסיקו לעבוד, הטוויטרים עדין עובדים, אבל אם תכבה את אותם שני ערוצים הנותרים הם גם ישתתקו?

- אם אני מכבה את הערוצים הטוויטרים ממשיכים לנגן. כשהמידים הפסיקו לעבוד הטוויטר עדיין עבד.

יש זוג ערוצים במגבר שלא בשימוש?

- אמור להיות זוג ערוצים פנויים, ממה שאני מבין עבור רמקולים אחוריים שכרגע השארתי כמו שהם.

אם אתה משתיק את שני הערוצים שהזכרת, ופותח את האחרים בהדרגה, משהו מתחיל לנגן? 

- מבדיקה שעשיתי לא, שום דבר לא מתחיל לנגן אבל אעשה בדיקה נוספת. מה שמתנגן זה הטוויטר.

או שהוא חיבר אותם בגישור, שנראה שהמגבר הזה לא תומך בכזה, ויכול להסביר למה מנתק את הערוצים? 

- לא הבנתי מה הכוונה לנתק את הערוצים? אני אישית ניתקתי כדי לבדוק אם הטוויטר ממשיך לנגן, אם אתה מדבר על התופעה הבעייתית שהייתה שהמערכת הייתה מתכבה, אני חושב שיש מצב שזה קשור ל - DB גבוהים (היה מוגדר בין 0 - 2 DB כי רציתי להשיג Gain גבוה יותר. כרגע הורדתי דיי הרבה ואין ניתוקים אבל הנושא עוד בבדיקה.)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדהים...מכרו לך מגבר משולב מעבד ועשו איתו בדיוק כלום מועיל. ככה מסתמן. ברמה של לדרוש את הכסף חזרה ושיהנו מהציוד בעצמם.

דבר עם אחד המתקינים שציינתי קודם (כמובן יתכנו עוד חבר'ה טובים) ושאל לגבי ביצוע התקנה מחודשת.

בראייה שלי, כפי שכבר אולי השתמע קודם, הגיוני לי להגביר אקטיבית את הסט קומפוננט. 2 ערוצים למידבאסים, 2 ערוצים לטוויטרים.

זה מייתר את הקרוס "סדר ראשון" שהסברתי קודם (למרות שתאורטית זה לא מפריע עם נקודת החיתוך רצויה) ויאפשר לשלוט בנפרד על כל אלמנט כדי ליצור איזון טוב יותר ותמונה מוזיקלית עדיפה. כמובן שצריך לדעת גם איך לכוון, ולא סתם לשחק עם האפליקציה. את האחוריים ממילא אתה לא מגביר כעת, אבל אם תרצה או להוסיף סאבוופר, אז בשביל זה יש לך עוד 4 יציאות נשלטות מהמגבר/מעבד הזה לחבר למגבר/ים נוסף/ים.

לפני 6 שעות, bersodsky כתב:

או שהמתקין חיבר את המידבאסים בגישור? נראה שהמגבר הזה לא תומך בחיבור בגישור (או כל רמקול עם התנגדות פחותה מ-4 אוהם). זה יכול להסביר למה המגבר מנתק את הערוצים של המידבאסים - הוא מועמס בצורה שהוא לא בנוי לה (אין קשר לוואטים RMS).

- לא הבנתי מה הכוונה לנתק את הערוצים? אני אישית ניתקתי כדי לבדוק אם הטוויטר ממשיך לנגן, אם אתה מדבר על התופעה הבעייתית שהייתה שהמערכת הייתה מתכבה, אני חושב שיש מצב שזה קשור ל - DB גבוהים (היה מוגדר בין 0 - 2 DB כי רציתי להשיג Gain גבוה יותר. כרגע הורדתי דיי הרבה ואין ניתוקים אבל הנושא עוד בבדיקה.)

סימן השאלה שלי היה במקום הלא נכון 🙃 תוקן לעיל ;) 

חיבור בגישור מתאפשר בחלק מהמגברים, לא כולם תומכים - כמו שלך לפי הנתונים שלו.

בגישור "משלבים כוחות" של שני ערוצים ביחד כדי לקבל הספק גבוה יותר.

מאחר והמגבר שלך לא תומך בחיבור כזה, אם זה מה שבוצע, זה יכול להסביר למה המידבאסים מתנתקים, משום שהמגבר מועמס בצורה שהוא לא בנוי לה (מבחינה חשמלית, כמו התנגדות נמוכה יותר מאשר בחיבור רגיל).

כשאתה רושם שאתה ניתקת, אתה מתכוון לניתוק פיזי של החוטים או דרך האפליקציה של המעבד פשוט מכבה/משתיק את הערוצים דרכו?

לגבי הגיין, אני לא בטוח מה הלוגיקה במגבר/מעבד הזה. החוברת באתר שלהם והסרטון הנוראי של שימוש באפליקציה שלהם לא מסבירים שום דבר כמו שצריך.

גיין במהות המקורית שלו נועדה לתאם מתח מוצא של יחידת הראש למתח כניסה במגבר כדי למנוע עיוותים ועומס על המגבר והרמקולים. ברמה הדיגיטלית של הדברים גיין של 0dB פשוט אומר שלא מתבצעת הנחתה של האות שנכנס, כל עוד מה שנכנס לא מעוות מראש, לא צריכה להיות בעיה עקרונית.

מאחר ויש באפליקציה הזו כמה "גיינים", אני לא יודע מה אתה משנה בדיוק ואיך זה משפיע. לכן ביקשתי תמונות שאולי יבהירו מצב נוכחי ומה אתה משנה שמשפיע בצורה כזו או אחרת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

"שאתה רושם שאתה ניתקת, אתה מתכוון לניתוק פיזי של החוטים או דרך האפליקציה של המעבד פשוט מכבה/משתיק את הערוצים דרכו?"

- לא לא פיזי, אני לא מתעסק בחיווט ובפלסטיקה של הרכב בכלל, לא רוצה לגעת לא מבין חשמלית בזה לא רוצה לעשות נזק, מה שבוצע על ידי זה בכלל מהאפליקציה.

"אבל אם תרצה או להוסיף סאבוופר, אז בשביל זה יש לך עוד 4 יציאות נשלטות מהמגבר/מעבד הזה לחבר למגבר/ים נוסף/ים."

- יש לי כרגע סאבוופר אקטיבי של אלפיין הדגם הקטן אבל עושה אחלה עבודה. הוא לא מחובר למגבר DSP בכלל יש לו הגברה משלו

צירפתי תמונות.

מה שחשוב לדעת ששמתי לב זה שיש hi-1, hi -2 ,hi-3, hi -4

שמתי לב ש- hi-1 ו hi -2 בשתיהם צ'אנל 1 - 2 פעילים. אתן דוגמא כדי להסביר.

אם אני ניגש אל HI-1 ומפעיל CH-1(מיד שמאלי), אז אוטומטית אם אני הולך ל-Hi-2 גם שם CH-1(מיד שמאלי) מופעל.

מה שכן חשוב להגיד, וזה מוזר החלק שכתוב בו 44 זה ה - Level-IN שאני מתאר לעצמי הכוונה לInput, אני יכול לשנות את זה ב-Hi-1 וב-Hi-2 לערכים שונים. מוזר מאוד ולא ברור העניין למה אפשרי בכלל להכניס Level-IN שונים בין Hi-1 ו Hi-2 ולמה בכלל הם מקושרים אחד לשני מלכתחילה

בכל מקרה לא נראה לי שזה כזה משנה מה שרואים בתמונות, אני מתאר לעצמי שכיוון שאין השפעה על הטוויטר, ההתקנה לא מוצלחת או לא מתאימה או לא נכונה....

או שאפשרות אחרת פחות סבירה ויכול להיות שאני מדבר פה שטות מוחלטת, זה שה-DSP הזה באמת בכלל לא קשור ולא מתאים ולא יודע לעבוד בתדרים האלה של הטוויטר, או לא יודע מה הולך.

מה שחסר בתמונה אולי זה Level out שהגדרתי אותו כמינוס 1 DB

WhatsAppImage2024-12-07at09_55_24.thumb.jpeg.2704648c4883984968dfc8cfa2ab5e8f.jpegWhatsAppImage2024-12-07at09_55.24(1).thumb.jpeg.d115d381708db0f5b44fbe503e721716.jpegWhatsAppImage2024-12-07at09_55.24(2).thumb.jpeg.782d634e35bce4546f3507812492f1a3.jpegWhatsAppImage2024-12-07at09_55.24(3).thumb.jpeg.f8cad0d51a12b9e978eccae30ff86c2e.jpeg

עריכה אחרונה על ידי bersodsky
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...