Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי דבריך משתמע שוב שההתקנה אצלך לא נכונה, גם ברמה הפיזית של הדברים וגם מבחינת כיוונים 👿.

בהחלט תידרש להיות מבוצעת מחדש בצורה נכונה ולהיות מכוונת כמו שצריך.

למשל, הגם שלסאב שלך יש מגבר משלו, עדין היה צריך לשרשר אותו למעבד אצלך (כאמור, 4 יציאות נוספות, לא מוגברות, ממנו למגברים חיצוניים) כדי לאפשר כיוון עדין יותר, עם סינכרון לשאר המערכת כולל למשל תיקוני זמנים וכד'.

וכמובן להזכיר שהטוויטרים אצלך כנראה בכלל אל מחוברים אליו.

פשוט בדיחה עצובה.

כל התמונות עם dB/rls/atk זה בכלל לימיטר. לא מדובר בגיין של הערוץ או המגבר במובן הקלאסי.

אני אומנם מבין קונספטואלית מה זה עושה (יש לך כאן הסבר רחב על המושג בעברית או סרטון באנגלית), אבל בכלל לא הייתי נוגע בזה בשלב ראשון או בכלל ומשאיר מאופס בברירת המחדל שלו.

לגבי ה-Hi-1/2/3/4 והקשר ל-Ch למיניהם - מדובר על מיפוי בין כניסות ליציאות.

למשל אם נגיד בכניסות למגבר/מעבד נעשה שימוש רק ביציאות קדמי-שמאלי (שחובר ל-Hi-1 למשל) וקדמי-ימני (שחובר ל-Hi-2 בהתאמה) מיחידת הראש, אז ניתן למפות שכל אחד מהם יעביר סאונד למשל לערוצים הקדמיים והאחוריים, כלומר Hi-1 יתן את האות ל-CH1 שיחובר לרמקול קדמי-שמאלי וגם ל-CH3 שיחובר לרמקול אחורי-שמאלי. וכן הלאה.

בסרטון הזוועתי אעלק הדרכה שלהם מתייחסים לזה החל מדקה 4:55.

אתה יכול ללחוץ על הכניסות (#-Hi) בצד ולראות לאילו ערוצים הם מופו להבנתי. לדעתי ה-Level In צריך להיות יותר לכיוון ה-100, כלומר שימוש מלא באות שנכנס לטובת הערוץ המוגבר. לא ברור לי אם ניתן בצע מיקס ולשלב בין כניסות ליציאה אחת למשל. ולא ברור מה ה-Level Out (לא ראיתי שהוסבר בסרטון, ובטח לא בחוברת הפעלה).

פורסם (נערך)

"וכמובן להזכיר שהטוויטרים אצלך כנראה בכלל אל מחוברים אליו."

רגע, ממה שאתה אומר לדעתך הטוויטרים מחוברים למגבר של הסאב? אם הבנתי אותך נכון לא נראה לי, זה נשמע כמו הזייה אינסופית שאפילו מתקין מתחיל לא יעשה לא מאמין שזה יכול לקרות או המצב יותר הגיוני שאולי זה מחובר למולטימדיה (שזה גם לא צריך לקרות) או לא יודע.

בכל מקרה ממש מבעס שאין לי יכולת להשתלט על הטוויטרים ולחתוך להם תדרים, סרט מבעס בשבילי.

עריכה אחרונה על ידי bersodsky
פורסם

אני מנסה להבין מה בהתקנה היה צריך לקרות אחרת, כלומר איפה החוטים היו צריכים להתחבר בצורה שונה כדי שזה יהיה נורמלי, מן הסתם לא ניתן לדעת בוודאות כי לא ברור מה הולך בלי לוודא ולבדוק

פורסם
לפני 8 דקות, bersodsky כתב:

מן הסתם לא ניתן לדעת בוודאות כי לא ברור מה הולך בלי לוודא ולבדוק

זה.

יש סימון ברור על המגבר/מעבד עצמו מה כל פין במחבר שלו עושה. אבל זה נראה שהכל מתנקז לצמות ISO ולך תדע (בלי לבדוק בפרוטרוט) מה חובר משם בפועל, בצד השני.

image.thumb.png.37fb4cf864f8cf9dd29b2ff546e95bce.png

במצב הנוכחי ולמרות שטכנית ניתן להשתיק את כל הערוצים דרך התוכנה - אם זה לא מסתדר לך אז הייתי שוקל, כאשר הכל (מערכת ורכב) כבוי, לנתק את הצמה הראשית שלו (השמאלי הגדול) כך שיהיה מנותק בפועל מחשמל. ואז להדליק את הרכב והמערכת ולראות אילו רמקולים עדין פועלים. יתכן אבל שזה ימחק הגדרות נוכחיות (לא שנראה שיש שם משהו מועיל חוץ מאולי הגדרות בסיסיות למיניהן) - שים לב לכך ובצע רישום שלהן או שמירה חיצונית אם מתאפשר (יש אפשרות לשמור presetים באפליקציה, אבל לא יודע אם זה שומר מקומית על הטלפון ואז מסתנכרן עם המגבר/מעבד או מה).

אבל כאמור, האופציות היותר ריאליות מאחר ואתה מתאר את עצמך כמי שאין לו מושג בכלל, הן או לחזור לאותו מתקין שיסביר ויראה לך בדיוק איך הכל מחובר ועובד ואם זה לא בסדר, אז שישבור את הראש איך לתקן. ואם לא "מסתדר לא" אז שיקח הכל חזרה ויחזיר את הכסף. ואז, או פשוט בנקודת זמן הנוכחית, לגשת כן למתקין שמבין מה הוא עושה ולבצע את העבודה מחדש כמו שצריך, כולל כיוון.

פורסם

רק יש צמה ראשית מחוברת כל השאר לא מחובר לו כלום, ניתקתי כמו שאמרת והבדיחה מאוד עצובה, הטוויטרים ניגנו, המיד לא - חיברו את זה למולטימדיה!!!! 

הבעיה העיקרית שלי מעבר להתקנה הזבלית הזאת זה שאין לי את שאר הצמות, גם אם מישהו ירצה לעשות שינוי ולבדוק מה הולך, אין לי את הצמות לתת לו כי חשבתי שהכל בסדר וזרקתי את הקופסא איך אכלתי אותה יאללה.

• מבאס 1
פורסם

אני כזה:

CDN media

זרקת את הקופסה עם הכבלים?!

אולי למתקין יש ספייר. שלפחות משהו טוב יצא ממנו...אם לא, זה נראה די דומה לחיבורי Molex/EPS סטנדרטיים. מניח שמתקין כמו אלו שהזכרתי יוכל אולי להתאים שם משהו.

אגב, בצמה הימנית עליונה, שנראה שלא מסופקת ממילא במקור וכנראה צריך לרכוש בנפרד, יש אפשרות לחיבורים דיגיטלים - קואקסלי/אופטי שיכולים להציע איכות גבוהה יותר בחיבור נגן חיצוני תומך. וגם חיבור למחשב - שאיני יודע אם רלוונטי, בין אם בכיוונים או עדכון תוכנה עתידי אם יהיה כזה.

פורסם

שאלה קטנה, חוץ מהחיבור קואקס\אופטי מה השימוש של שאר החיבור הזה שקראת לו Molex/EPS ? במידה ואני הולך עכשיו למתקין אחר, איכותי נניח ומצאתי אחד כזה, האם עכשיו יהיה חייב את שאר החיבורים כדי להתקין נורמלי את הקומפוננט הזה?

דרך אגב מה קורה במידה ואני רוצה לחבר מגבר אחר לDSP הזה ? אז במקרה הזה אני חייב את החיבורים שאתה מדבר עליהם?

פורסם

image.thumb.png.e932294282f67f256a82526c2927fbbb.png

הצמה האדומה, זה מה שמחובר כעת וכמובן קריטי לתפקוד כלשהו של המכשיר.

4 פינים שמאליים זה פלוס, מינוס, רימוט (להפעיל את המגבר ע"י טריגר חיצוני ולא זיהוי אוטומטי), רימוט החוצה למגבר נוסף (להגיד לו להידלק).

אלו המסומנים עם Out - יציאות מוגברות של המכשיר הזה. 4 ערוצים סה"כ.

אלו המסומנות עם In  - כניסות של אות אודיו לא מונחתות, מה שנקרא Hi-Level, כלומר הערוצים המוגברים שיוצאים מהמולטימדיה לרמקולים במקור (החיבור הכי פחות איכותי בגדול).

הצמה הכחולה, היא 4 יציאות נוספות של המעבד סאונד שניתן לחבר למגבר חיצוני אחר (זה מה ששאלת עכשיו). הן לא מוגברות, אבל אתה יכול לשלוט בהן דרך האפליקציה של המעבד כמו על כל שאר הערוצים שלו. אל היציאות האלו התייחסתי כשאמרתי שהסאבוופר המוגבר שלך היה צריך להתחבר אליהן. אני לא רואה אצלך צורך אחר כרגע להתקין עוד מגבר.

הצמה הירוקה, כניסות אודיו טרום הגברה, מה שנקרא Low Level. אם היתה לך למשל מערכת מולטימדיה אפטרמרקט כלשהי, סביר שהיו לה יציאות RCA שלשם היית מחבר אותן (במקום ה-In בצמה האדומה). עקרונית ניתן לחבר לשם גם יציאת אוזניות מטלפון/נגן. כמו מעין חיבור Aux שכזה. לא קריטי אם לא בשימוש אצלך.

הצמה הצהובה, היא זאת עם החיבורים הדיגיטליים והמחשב שהתייחסתי אליה קודם. לא קריטית לתפעול שוטף, אבל מהווה אפשרות להרחבה נחמדה מבחינת איכות האות שתגביר איתו.

פורסם

חבל שזרקתי, הצמה הכחולה דווקא קריטית כי אני חושב שכן היה צריך להתקין מגבר בנפרד שיבצע הגברה, לא בא לי לפחד כל פעם מניתוק הוופר ולפתוח את הקומפוננט כמו שצריך, חבל חבל.

העניין הוא שגם אם אני איכשהו אנסה להזמין את הצמה הכחולה, א' אני לא יודע מה לבקש מהיבואן או לחפש באינטרנט, מבחינת לבקש מהמתקין שרוף אצלי לא נותן למישהו לגעת יותר באוטו אחרי שדרך עליי גם אם מדובר באיבוד כסף לצערי.

ב' גם אם אני אשיג את הצמה הכחולה,  זה לך עכשיו תמצא מישהו שיתעסק עם DSP שהוא לא מוכר או מכיר, סיוט למצוא אחד כזה שמוכן לדבר כזה.

לא היה אכפת לי לשלם על התקנה איכותית ומגבר אחר שיפתח תעסק אני בטוח שיש גם מגברים לא סופר יקרים 700- 800 שקל שיעשו את העבודה כאלה שהם 75X4 אולי אינפיניטי רפרנס, אבל סיפור להסביר את כל זה למישהו ולתת אמון עכשיו וגם בכלל ולמצוא צמה כזאת.

חבל שלא אתה התקנת לי :) ....בכל מקרה, תודה רבה לך על העזרה אתה אחד הגברים! 

פורסם

אני בעיקר גיבור מקלדת בשנים האחרונות ;) 

אני די בטוח שהמתקינים שהזכרתי קודם, יוסי אלפיין (באור יהודה) או ישראל ג'וניור (בחולון להבנתי כרגע) ידעו להתמודד עם כל מה שנדרש במקרה שלך.

דבר איתם ותראה מה אפשר לעשות הלאה.

כפי שכבר אמרתי קודם, אני בכלל לא בטוח שיש בעיה אמיתית עם המגבר/מעבד שלך (ואם כן, אז אולי מימוש אחריות עליו במקום) ויתכן שהפחד שלך והרצון להוסיף מגבר בהתאם מוטעים כתוצאה של התקנה לקויה (ובהתחשב במה שגילינו עד כה, לא יפתיעו אותי דברים נוספים שגורמים לבעיה).

הגברה של 65W לערוץ לפי המוצהר, ואפילו מעט נמוך יותר לכיוון 50W לערוץ (אם לא עומד לגמרי בהצהרות) צריכים להיות סבבה לגמרי עבור הגברה אקטיבית של הסט קומפוננט שלך. רק ענין של לוודא חיבורים והתקנה בכללה ולוודא כי הרמקולים בנפרד אכן בהתנגדות 4 אוהם או גבוה מכך.

פורסם (נערך)

ובכלליות, לדעתך, הטוויטרים כל אחד מהם אמור לקבל ערוץ הגברה משלו בנפרד מהמיד?

או שבדרך כלל כשעושים התקנות הם מחוברים לאותה נקודת הגברה?

עריכה אחרונה על ידי bersodsky
פורסם

אפשר לחבר פאסיבית, דרך הקרוס המקורי של הסט והפיצול ממנו (במקרה שלך, Inline על הקו שלהם ולא קופסה נפרדת).

ואפשר לחבר אקטיבית, ערוץ לכל אלמנט נפרד של הקומפוננט תוך ביטול/עקיפת הקרוס (או השארתו לצורכי הגנה "פיזיים" אם אין בעיה אינהרנטית עם נקודת וצורת החיתוך של התדרים).

אפשר להגיע לתוצאות סבבה באפשרות הראשונה בעקרון.

הרבה מאוד מערכות פועלות כך, כולל כאלו ששודרגו מהמקור. עם או בלי מעבד קול.

אצלך, גם כרגע, ניתן לעשות זאת ע"י חיבור הקומפוננט כפי שתוכנן במקור (קו הגברה למידבאס וחיבור החיווט ממנו לטוויטר עם הכבל המקורי) ל-2 ערוצי הגברה. זה ישאיר 2 ערוצים לא בשימוש שאפשר לחבר לרמקולים האחוריים למשל. אפשר תאורטית במקום זאת, לשרשר את שני הערוצים המוגברים האלו לסאב המוגבר, אם הוא תומך במתח גבוה מספיק בכניסות Hi Level/Speaker input שלו (ואם מדובר בדגם PWE-S8 אז הוא לכאורה תומך עד 30V שאמור להיות בשפע. דגמים אחרים צריך לבדוק).

היתרון באופציה השניה, מעבר לענין ההגברה הנפרד, ובמקרה שלך בשילוב מעבד קול הוא גמישות כיוונית גדולה יותר - שליטה נפרדת על חיתוך תדרים, שליטה נפרדת על עוצמה ספציפית של כל אלמנט (יחד עם תיקוני זמנים עוזר להתמודד עם המרחק השונה של כל רמקול מהראש שלך ולהשיג איזון טוב יותר), EQ לכל אלמנט בנפרד כדי לטפל בנקודות תורפה של האלמנטים בין אם כתוצר של האופי שלהם או ההתקנה-החזרים וביטולים, תיקוני זמנים שמאפשרים לבנות תמונת סאונד טובה יותר.

זו בראייתי הדרך העדיפה - 2 טוויטרים ו-2 מידבאסים של הסט קומפוננט מחוברים כל אחד בעצמו לערוץ הגברה של ה-Vibe, ומציאת דרך לשרשר ממנו דרך היציאות בצמה הכחולה את המגבר של הסאבוופר. את האחוריים המקוריים אפשר להשאיר מחוברים למולטימדיה המקורית, או לנתק/להשתיק אותם כליל. כתלות בטעם האישי או הצורך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...