Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרוצדורה להוצאת רשיון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברה ..

** חשוב לציין שאני שואל למען אחי , ולי יש וותק של שנה וחצי רשיון !

עכשיו זה הולך ככה ..

אחי נולד בחודש פברואר ( 2 ) בשנת 89

והוא מהאלה שרוצים להוציא רשיון בדיוק בגיל 17

כידוע , כעת הוא בתקופה של לימודים

השאלה היא האם הוא יוכל ללמוד תאוריה ולהבחן בה לאחר החופש הגדול ללא לחץ של לימודים ?

ומתי הוא צריך להתחיל ללמוד נהיגה מעשית על הכביש כדיי לקבל רשיון בדיוק בגיל 17 ?

תודה חברים!

ובבקשה להמנע מהודעות ספאם .. זה לא מצחיק ואף פוגע!

שחר.

פורסם

אז ככה: תאוריה הוא יכול ללכת להבחן בגיל 16.5 (זה שש עשרה ושישה חודשים, ולא חמישה חודשים כמו שהרבה אנשים טועים. חצי מ-12 זה 6). ואת המבחן המעשי הוא יכול לעשות רק בגיל 17. הכי מומלץ זה

להתחיל לקחת שיעורים חודשיים שלושה לפני היותך בן 17. כל המועדים הנ"ל הם לרישיון דרגה 2 שזה עד 4 טון.

נ.ב

ישנן שמועות שרוצים מינואר 2006 לקבוע שניתן יהיה לעבור מבחן מעשי בגיל 18, וישנם שמועות שישנו את התקנות, כלומר יגדילו מלווה, טסט כפול (אחד ביום אחד בערב). אני לא יודע כמה זה מבוסס, גם לא בדקתי אותם, לכן כל האמור למעלה נכון לרגע זה, לא יודע מה משרד התחבורע יחליט להמציא בהמשך.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

תודה גבר

עכשיו אחי סיפר לי שהוא שמע על דבר כזה שאם אתה ניגש לתאוריה ב16.5

אחר כך אתה צריך שוב לגשת לתאוריה בגיל 17 ?

תודה

שחר.

פורסם

תיאוריה מחזיקה שנתיים אז שיעשה ב16 וחצי בערך ..

שיתחיל ללמוד מעשי חודשיים לפני כל יומיים שלוש שיעור =]

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

עכשיו אחי סיפר לי שהוא שמע על דבר כזה שאם אתה ניגש לתאוריה ב16.5

אחר כך אתה צריך שוב לגשת לתאוריה בגיל 17 ?

אמור לו שיסיר דאגה מליבו.

הוא יוכל לגשת למבחן התאוריה בניחותא בחופש הגדול, ובנוגע לזמן התחלת לימוד הנהיגה המעשי:

מס' השיעורים המינימלי הוא 28, אז שיקח בחשבון שעליו לעשות בערך 30 שעורים - ושיחלק את זה ע"פ לוח הזמנים שנוח לו.

ניתן לעשות זאת תוך פחות מחודש (בעזרת לא מעט שעורים כפולים), וניתן לפרוש זאת למשך 3-4 חודשים - שיעשה פשוט איך שנראה לו, רק שלא ילחץ.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

עוד שאלה בנושא יש לי קרוב משפחה שהוא בן 15 וחצי אבל לפני חצי שנה משרד הפנים החליט שהוא בן16 ועניק לו תהודת זהות [רק להדגיש שבין מה שהיה כתוב "מזל טוב בהגיאך לגיל 16]

האים הוא יכול להוציא רשיון על קטנוע 50 סמק עכשו או שהוא צריך לחכות עוד חצי שנה

פורסם
עוד שאלה בנושא יש לי קרוב משפחה שהוא בן 15 וחצי אבל לפני חצי שנה משרד הפנים החליט שהוא בן16 ועניק לו תהודת זהות [רק להדגיש שבין מה שהיה כתוב "מזל טוב בהגיאך לגיל 16]

אפשר להנפיק תעודת זהות גם מגיל 15.5 אם אני לא טועה ונדמה לי שישנה אופצייה להוציא את התעודה מטעם משרד החינוך (דרך בית הספר בכיתה יוד)

גם אם הוא מחזיק בתעודת זהות כרגע הוא עדיין לא יכול להבחן בבחינה מעשית לקטנוע עד 50 סמ"ק מכיוון שהתאריך שמודפס על התעודה הינו יום היוולדו שעוד לא עברו 16 שנים מיום זה ולכן הוא לא יוכל להבחן עדיין.

בברכה,

אבי.

פורסם

הוא יכול להוציא רישיון ל 50 סמ"ק ברגע שלפי התאריך לידה שלו בתעודת זהות הוא יהיה אחרי 16

אני קיבלתי גם ת.ז ב גיל 15 וחצי אבל בתעודה כתוב לך תאריך לידה אז רואים בדיוק בן כמה אתה...

ככה שהוא לא יכול להוציא רישיון לפני שלפי התאריך לידה הרשום הוא יהיה בן 16

אם יש טעות של חצי שנה בתאריך לידה אז יש מצב שהוא יכול

PIAGGO MP3 250LE

RENAULT MEGANE COUPE 2004 1.6L

CHEVROLET ALERO 2002 2.2L

PIAGGO VESPA SS 181CC 1966

פורסם

תודה.

אפשר להנפיק תעודת זהות גם מגיל 15.5 אם אני לא טועה ונדמה לי שישנה אופצייה להוציא את התעודה מטעם משרד החינוך (דרך בית הספר בכיתה יוד)

גם אם הוא מחזיק בתעודת זהות כרגע הוא עדיין לא יכול להבחן בבחינה מעשית לקטנוע עד 50 סמ"ק מכיוון שהתאריך שמודפס על התעודה הינו יום היוולדו שעוד לא עברו 16 שנים מיום זה ולכן הוא לא יוכל להבחן עדיין.

בברכה,

אבי.

פורסם

זה לא עד כדי כך מסובך. דבר ראשון תגיד לאחיך להתאזר בהרבה סבלנות ושזה לא סוף העולם אם הוא מוציא רישיון שבוע שבועיים אחרי יומולדת 17 (כמו שאני עשיתי לפני 4 חודשים בערך). אני התחלתי ללמוד 4 חודשים לפני יום ההולדת. זה מוקדם מידי ומיותר כי הרי בכל מקרה הטסט שלי היה רק שבועיים אחרי היומולדת (יש תור). הזמן האידאלי להתחיל הוא בערך שלושה חודשים לפני וככה זה יצא בדיוק טוב. בקשר לתיאוריה, כדאי מאוד לעשות אותה אפילו לפני שמתחילים ללמוד ואפשר לגשת אליה, כפי שכבר נאמר כאן, בגיל 16 ו-6 חודשים.

ולבסוף צריך גם לעבור טסט ראשון, וזה בכלל לא מובן מאליו. (למען הסר ספק - אני עברתי ראשון :smile:)

בהצלחה!

עמוס.

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם
אפשר לדעת למה זה כלכך חשוב לציין ?
ש"חס ושלום" אף אחד לא יחשוב שאין לו רשיון נהיגה, הרי הוא לא גבר כך. זה אחיו חסר הגבריות, לא הוא. הוא כבר "ותיק", יש לו רשיון נהיגה שנה וחצי. מודגש עם סימן קריאה וכוכביות!

פורסם
ש"חס ושלום" אף אחד לא יחשוב שאין לו רשיון נהיגה, הרי הוא לא גבר כך. זה אחיו חסר הגבריות, לא הוא. הוא כבר "ותיק", יש לו רשיון נהיגה שנה וחצי. מודגש עם סימן קריאה וכוכביות!
אוי נו באמת..... אין לך משהו יותר טוב להתעצבן עליו?.. :???:

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

בלי לפתוח נושא חדש אפשר לדעת מי פה שילם בעצמו על פרוצדורת הרשיון לרכב?

אני אישית לא מוכן לקחת כל כך הרבה כסף מההורים! למזלי חסכתי קצת כל חודש במשך שנה (עד עכשיו )והגעתי ל4500 ש"ח בערך.. אז אני כבר מכוסה לעומת חברים שלי שרוצים לממן לבד ומתקשים...

פורסם

סליחה , אבל אני באמת לא מבין מה הקטע!

ציינתי עובדה , ויתרה מזאת רשמתי בתחילת השרשור להמנע מהודעות כאלה! :x

תודה רבה לאלו שעזרו וענו ברצינות ! :wink:

רק שאלה אחת נותרה בפי ..

אמרתם מינימום 28 שיעורים..

אז למה שהוא יעשה 30 ?

תודה!

שחר.

• תוכן חדש...