Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש רכב שהוא קצת גדול ממיני אבל קטן מרכב משפחתי רגיל.

משהו בסנגון של: סקודה פאביה, סיאב איביזה, סוזוקי בלנו.

הבעיה שהכניסו לי גוק לראש שאני צריך לקנות רק גיר אוטומט רגיל. לא להתקרב לרובוטי בארץ (אני גר בחיפה, הרבה עליות. עלול לטחון את הגיר), לא להתקרב לגיר רציף, ולא ל dual clutch שיש לקבוצת וולפסגן.

אשמח לחוות דעתכם - אני מניח שזה משתנה בין יצרנית ליצרנית, ובשנתון.

כשאני מחפש רכב עם גיר אוטומט רגיל אין כמעט אפשרויות. אני בערך מסתכל למאזדה 3 האגבק שהמחירים שלה מאוד גבוהים יחסית לרכבים בשנת 2020.

פורסם

גיר רובוטי פחות מומלץ לאורך זמן לנסיעה עירונית בעיקר ופקוקה.

יש את מזדה 2, בעלת גיר אוטומטי רגיל.

כמו כן מה התקציב שלכם?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה לא ג'וק - זו עובדה.

רכבי ואג יותר זריזים וחסכוניים מכל רכב אחר בקטיגוריה - אבל מספיקה תקלה אחת בגיר שתמחק לך את החיסכון בדלק.

הבלנו מצויידת בגיר רציף שגם הוא לא חף מבעיות, לצד בעיה במסרק ההגה שהיבואן לא מכיר בה והחלפתו עולה אלפי שקלים.

לכן מאזדה 2 תהיה הפשרה הכי אמינה לצרכים שלך, אך היא צפופה יחסית ובעלת תא מטען קטן יותר.

הדבר הזה מתעצם במידה ואתה רוכש רכב משומש שיצא כבר מאחריות.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אתה מחפש רכב מקבוצה שנקראת במקומותינו ״סופרמיני״ ובעולם סגמנט B.

מה שאמרו לך על הגיר נכון רק במידה קלה מאוד.

נתחיל בשתי השאלות הראשונות - מה התקציב ומה הצרכים, עם מבט מספר שנים קדימה.

לגבי הגיר - היום קשה מאוד למצוא רכבים מעודכנים עם גיר פלנטרי (״רגיל״). רוב הרכבים יגיעו עם גיר רציף או רובוטי, אבל זה לא צריך להדאיג אותך.

בגיר רציף נוהגים בדיוק כמו בפלנטרי, ובעיות אמינות קיימות בעיקר בדגמים עם בעיה מוכרת, כמו דגמים מסויימים של ניסאן וסוזוקי. אם  יהיה רכב מועמד לרכישה שאל עליו כאן.

הגיר הרובוטי, במיוחד הדו מצמדי, בעל הרבה יתרונות, אבל צריך התרגלות מסויימת מבחינת נהיגה בפקקים. לא משהו שמצריך חוש טכני מיוחד, רק להמנע מהתקדמות איטית עם חצי ברקס בפקקים. דווקא ב-DSG של קבוצת פולקסוואגן, שנמצא בשוק כ-15 שנה, הוא מוצר בשל, וגם תיקונו במקרה הצורך הרבה פחות יקר ממקביליו הקוריאניים.

עוד הערה היא מחיר הביטוח: הפרמיה לדגמים מסויימים, בעיקר יפאניים ורוריאניים, גבוהה מאוד. הבן שלי מחזיק ארונה חדשה וקורולה בת 5, בהפרש מחיר הביטוח המקיף לשנה הוא יכול לכסות החלפת סט מצמדים בארונה ועוד יישאר עודף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא קשה למצוא רכב סופר מיני עם גיר אוטומטי פלנטרי.

כבר כתבו - מאזדה 2.

וזה מה שהייתי מחפש לנסיעות בחיפה .

המנוע מספיק חזק, הרכב אמין מאוד, ובשונה ממאזדה 3, מחירי ביטוח מקיף סבירים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

למה לא להתקרב לרציף? למה כל כך טוטאלי?

נכון, יש גירים רציפים בעייתים.

אבל לטויוטה יש גירים רציפים מצוינים שלא סובלים מבעיות אמינות. אז לא הייתי פוסל.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גם הגירים הרציפים במיצובישי סובארו אמינים מאוד.

כמובן חשוב שטופלו הוחלף שמן גיר בזמן

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...