Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, יודע שזו דעה לא פופולארית, באתי לשאול מה לא הבנתי נכון. 

לפי הבנתי חוץ מזה שהגיר הרציף חסכוני יותר ואמין רק קצת פחות מהפלאנטרי, הזמן תגובה שלו יותר טוב בהרבה, האצה ראשונית (שבואו… זה כל מה שצריך בארץ כן?) הרבה יותר מהירה, סחיבה מצויינת, העברת הילוכים שלא מרגישים ולא גסה כמו בפלאנטרית, אתה לוחץ על הדוושה - יורד הילוך… לא צריך קיקדאון למיניהם או לשחק עם שיפטרים. 

הייתה לי הונדה ג׳אז עם מנוע 1,300 שהרגישה יותר מגיבה מהסיוויק שיש לי עכשיו (1.8), שלא נדבר על הקורולה של ההורים שלי שהיא מטוס ליד הסיויק. כל רכב עם גיר פלאנטרי שנסעתי בו התנהג והרגיש רדום ולא מגיב לא משנה איזה גודל מנוע! (כל הנאמר לעיל לא נכון לגבי מאזדה 3 ספורט שהשכרתי בין הרכבים, הרכב הכי נחמד שנסעתי בו עד היום. למה הוא כ״כ יקר בביטוח? ואני בכלל לא בטוח איזה תיבת הילוכים יש לו)

אנא חוו דעתכם כי יש לי קצת כיווץ בלב שקניתי סיוויק ולא ג׳אז דור 3 בגלל שרציתי עוד קצת כח ופשוט מרגיש שקיבלתי פחות.

עריכה אחרונה על ידי הייהייהיי

~הונדה ג׳אז הייבריד 2014~ ז״ל

כרגע ~ הונדה סיוויק האצ׳באק 2016 

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, דובצע כתב:

כשאתה עוזב את הגז בגיר רציף. ישר האוטו מאט?

אה ככה זה היה בג׳אז… חשבתי שזה קשור לסוללה היברידית 😅

בקורולה זו לא החוויה אבל

עריכה אחרונה על ידי הייהייהיי

~הונדה ג׳אז הייבריד 2014~ ז״ל

כרגע ~ הונדה סיוויק האצ׳באק 2016 

פורסם

אופי הפעולה של גיר רציף לא נעים, במיוחד במאמץ בעליה או עקיפה. הוא רועש מאוד, יש תחושה של "הילוך אחד ארוך" והתגובה ללחיצה על הדוושה לא מיידית כפי שקורה בקיק דאון ברכב עם תיבה פלנטרית או כפולת מצמד שמורידה הילוך או שניים מיד המספקים יותר כוח זמין.

בארץ, כל גרסאות מאזדה 3 מצויידות באותה יחידת הנעה, זהו רכב מהנה לנהיגה ורמת הגימור "ספורט" מציינת רק רמת אבזור ותו לא....

לפני כמה שנים קיבלתי סיוויק 1.8 כרכב חלופי, (במקום פוקוס 1.6 סטיישן דןר 3 ציפיתי לחווית נהיגה והתאכזבתי, אבל זו עדיין מכונית יעילה ונעימה לנסיעה.

פורסם

זכותך לדעה והיא אישית ואין פה נכון או לא נכון.....

מניסיון מצומצם של שבוע עם אוטו חלופי עם גיר רציף (קיה סלטוס) - אני לא שותף למקללים את הגיר, אבל גם לא מתכוון לשיר לו שירי הלל. הוא יותר בועט בהאצה ראשונית (ומי אמר שאת זה צריך בארץ - אתה עושה מירוצי דראג בכל רמזור?) ובמהירויות נמוכות, אבל הרבה יותר פלגמטי ועצל, ולטעמי לא נעים, במהירויות בין עירוניות.

תיקון קטן - קיק-דאון זה בדיוק הורדת הילוך, לכל דבר ועניין, רק שזו הורדה שמאולצת על ידי הנהג (על ידי לחיצה חזקה על הגז) ולא משהו שהוא תוצר של תגובת ה"מוח" של הגיר. במובן זה, אין כל הבדל בין גיר פלנטארי, לרציף או לרובוטי, רק אופן ההורדה משתנה (שינוי מיקום הרצועה ברציף, או החלפת מערך נעילה של גלגלי שיניים בפלנטרי). ההבדל היחיד שהמעבר בין יחסי ההעברה בגיר רציף הוא חלק יותר ופחות מורגש.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם (נערך)

מהניסיון שלי הגיר בסיוויק (לפחות בדגמים שאני ניסיתי, האצ'בקים וסטיישן מאזור 2013-2016) הוא דיי איטיי תדגום עוד כמה גירים אוטומטיים ואז תחזור אלינו.

למאזדה 3 ומאזדות בכללי יש גיר אוטומטי פלנטרי. המאזדה 3 נחשבת לגניבה ומכאן מחירי הביטוח הגבוהים.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
לפני 29 דקות, הייהייהיי כתב:

אה ככה זה היה בג׳אז… חשבתי שזה קשור לסוללה היברידית 😅

בקורולה זו לא החוויה אבל

ככה זה בקטנוע שלי אני אישית מאוד אוהב את זה זה בטיחותי יותר 

פורסם

הגיר הרציף אמור להיות חלק ונעים יותר וגם חסכוני יותר, אבל זה על הנייר.

בפועל תפקוד הגיר הרציף ברוב הרכבים לא יעיל כמו תפקוד הפלנטרי, כנראה שהרבה יותר קשה לייצר לו תוכנה שתפעיל אותו בצורה מושלמת ובנקודה הזאת רוב היצרנים כושלים.

חוץ מזה יש גם את הקטע של השיפוץ גיר במקרה הצורך, יקר מאד עד לא משתלם בגיר הרציף.

פורסם

זה מאוד תלוי בגיר הספציפי. של הפלואנס היה מצויין מאוד אהבתי אותו (עברתי מידני). הוא איפשר דלישה בלי להאט בהורדת הרגל מהגז ומנגד סיפק בלימת מנוע טובה בהורדה ידנית, היו לו יחסי העברה מלאכותיים שקיבעו סל"ד שלא השתנה כשהרכב מאיץ, לא הרעיש והחזיק מעל 200,000 (שזה הקילומטרז שהבא אחריי מכר אותה ולא היה לי מעקב אחרי זה).

לעומתו הרציף של טויוטה היה אחד הזוועות הכי גדולות שנהגתי בהן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...