Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתוך בדיקה שעשיתי לפני כ שנתיים,  מכיוון שנאלצתי להחליף מזגן מרכזי ששבק. והכרות עם כמה אנשי מקצוע בתחום, מרבית המזגנים שנמכרים כאן הם למעשה מבית gree או midea .

טורנדו די בוודאות זה gree . לפחות על פי מזגניסט החבר שהראה לי פעם תוויות על חלקים (מדחס ומצנן) גם דייקין שמוצג כיפני. 

תדיראן מרכיב בארץ את הרוב. 

אני מנחי שאיציק יכול לתת יותר אינפורמציה בכל מקרה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תגובות 202
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שוקל להחליף מזגן קיים ודי זקן (אבל עדיין עובד די טוב!) של 1 כ"ס ולתחושתי אפילו פחות (איך בודקים? המדבקה על המזגן מזמן איננה..)

ולהוסיף יחידה בחדר נוסף (לתינוק שיגיע בע"ה)

כמה אמור לעלות מזגן 1 כ"ס אינוורטר? החסכון בחשמל משמעותי?

כמה עולה התקנה בימינו?

פורסם
לפני שעה, zaf כתב:

מתוך בדיקה שעשיתי לפני כ שנתיים,  מכיוון שנאלצתי להחליף מזגן מרכזי ששבק. והכרות עם כמה אנשי מקצוע בתחום, מרבית המזגנים שנמכרים כאן הם למעשה מבית gree או midea .

טורנדו די בוודאות זה gree . לפחות על פי מזגניסט החבר שהראה לי פעם תוויות על חלקים (מדחס ומצנן) גם דייקין שמוצג כיפני. 

תדיראן מרכיב בארץ את הרוב. 

אני מנחי שאיציק יכול לתת יותר אינפורמציה בכל מקרה. 

לתדיראן יש הסכם איתם, אז טורנדו זה בוודאות לא הם

https://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3748830,00.html

מאז שמידאה עברו לאלקטרה, טורנדו עובדים עם יותר מיצרן 1. הם אפילו משווקים את המזגנים של AUX כAUX BY טורנדו, כשמיני ליין משווקים את אותו יצרן כAUFIT.

זה שקונים מדחס דייקין, לא הופך אותו למזגן באיכות שלהם.

פורסם
לפני 8 שעות, shake כתב:

לתדיראן יש הסכם איתם, אז טורנדו זה בוודאות לא הם

שים לב לכתבה, ובכל מקרה אין לתדיראן שום בלעדיות ואין להם כל יכולת לכפות על gree לא למכור לטורנדו.  

הסינים לא מעניקים שום בלעדיות לאף אחד בעולם, בטו שלא ליצרן אחד בשוק קטן ותחרותי כמו כאן.

https://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3748830,00.html

מאז שמידאה עברו לאלקטרה, טורנדו עובדים עם יותר מיצרן 1. הם אפילו משווקים את המזגנים של AUX כAUX BY טורנדו, כשמיני ליין משווקים את אותו יצרן כAUFIT.

זה שקונים מדחס דייקין, לא הופך אותו למזגן באיכות שלהם. 

תראה את ההודעה הבאה, גם דייקין זה גרי 

/https://www.greeaire.com.my/daikin%20industries%20and%20gree%20electric%20appliances%20agree%20to%20establish%20joint%20venture%20_%20news%20release%20_%20daikin%20industries,%20ltd.pdf

ראה הערות באדום בגוף הציטוט.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 15 שעות, פריג'י כתב:

מאיפה להתחיל?

תודה מראש...

עילי או מיני מרכזי ?

יש מקום ל 2 מזגנים ? (אחד בכל קצה)

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עילי,

מצרף שרטוט של החלל, המלבן הירוק זה מיקום המזגן הנוכחי. 

אפשר לדעתי למקם מזגן נוסף רק על הקיר שמולו, באיזור הירוק של מה שמסומן ח' מגורים.

משמאל על אותו הקיר של המזגן היום זה כבר המטבח.

Screenshot_20250812-235349_WhatsApp.thumb.jpg.8a6e89c70c5fd140e13461d963a132e5.jpg

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, zaf כתב:

ראה הערות באדום בגוף הציטוט.

ראה את דיווחי תדיראן גרופ\אלקו\אלקטרה צריכה במאיה לסיבה שלא רואים את מידאה\GREE מחוץ לתדיראן\אלקטרה.  הכל כתוב שם ממקור אמין,עדכני ולא "מזגניסט". 

ואחסוך לך את השאילתא, מפי הסוס:

ציטוט
ובכל זאת, התחרות והמאבקים מול תדיראן ואלקטרה לא היו פשוטים. יום אחד הודיעה לו היצרנית הסינית של טורנדו, חברת GREE, כי היא עוברת לייצר עבור תדיראן. בזזי עבר לספקית סינית אחרת, מידאה, שייצרה עבורו את טורנדו במשך עשר שנים. לפני חמש שנים הודיעה גם מידאה כי עברה לייצר לאלקטרה. בזזי לא ויתר, תבע את מידאה בסינגפור על הפרת חוזה, ודרש פיצוי של 10 מיליון דולר. רק הוצאות המשפט עלו לו 7 מיליון שקל וכללו נסיעות לסינגפור.
בזזי: "תבעתי כי היה חשוב לי שיידעו שהם לא היו בסדר. ניצחתי וקיבלתי פיצוי (לא מלא, נ"ז). בדיעבד, העזיבה שלהם הייתה לטובתי. היום למתחרים אין סיבה לומר שטורנדו פחות טוב, הרי אתה (אלקטרה, נ"ז) וגם תדיראן מוכרים מהיצרנים שהיו שלי. תיקחי שלט של טורנדו, והוא ידליק מזגן של אלקטרה. בדיעבד הרווחתי: היום אני עובד עם חמישה ספקים בסין ובוחר מכל אחד את מה שהוא מתמחה בו".

https://www.ynet.co.il/economy/article/Hkw1WgpYO

דייקן גם מייצרים תחמושת בשיתוף GREE? זה שיש JV במלזיה זה לא רלוונטי. להתקין מדחס X, לא הופך את הבקרה וכל שאר המכלולים למוצר בסטנדרטי יפני.

עריכה אחרונה על ידי shake
  • אהבתי 1
פורסם

תודה, החכמתי. 

האמת שלא חשבתי לקרוא דיווחי חברות מעבר לכתבות במדורי כלכלה. אבל זה רק מוסיף ומדייק למה שנאמר לי  , כלאמר , לא ממש טעיתי 😜                                                   

פורסם
בתאריך 12.8.2025 בשעה 23:58, פריג'י כתב:

עילי,

מצרף שרטוט של החלל, המלבן הירוק זה מיקום המזגן הנוכחי. 

אפשר לדעתי למקם מזגן נוסף רק על הקיר שמולו, באיזור הירוק של מה שמסומן ח' מגורים.

משמאל על אותו הקיר של המזגן היום זה כבר המטבח.

Screenshot_20250812-235349_WhatsApp.thumb.jpg.8a6e89c70c5fd140e13461d963a132e5.jpg

מקפיץ כדי לחזל"ש, ניקח את הזמן לחשוב על מחליף אבל נתקדם עם שיפור הבידוד.

בינתיים הוחלף קבל והענתיקה חזר לקרר כמו גדול, כל החוטיאדה שם הייתה במצב...

IMG-20250813-WA0014.thumb.jpg.37a6d566b100622cd7b4cbf132484d84.jpg

IMG-20250813-WA0007.thumb.jpg.da650938eaa598fe71bd6510a59e072c.jpg

IMG-20250814-WA0000.thumb.jpeg.ac574a1bb3ff0498c0c0d820622763c1.jpeg

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, פריג'י כתב:

מקפיץ כדי לחזל"ש, ניקח את הזמן לחשוב על מחליף אבל נתקדם עם שיפור הבידוד.

בינתיים הוחלף קבל והענתיקה חזר לקרר כמו גדול, כל החוטיאדה שם הייתה במצב...

IMG-20250813-WA0014.thumb.jpg.37a6d566b100622cd7b4cbf132484d84.jpg

IMG-20250813-WA0007.thumb.jpg.da650938eaa598fe71bd6510a59e072c.jpg

מצב חוטי החשמל מאוד גרוע.. עובר בהם עומס של זרם גדול, והם התנפחו ונשרפו.
ראה בתמונות עם הקבל הישן, שלושת חוטי החשמל הנכנסים לקבל נשרפו מעוצמת הזרם.
זה מסוכן ויהיו לך מפלי מתח, עד אפשרות להתכת חוטי החשמל ושריפה ביחידת הקירור החיצונית.

כנראה המדחס ושאר הצרכנים כבר עייפים משימוש - אם עברו כ 12-15 שניםה זה בלאי הגיוני.
הבלאי גורם לדרישת זרם חזק להנעת המערכת - ושוב זה מסוכן מאוד.

אייל

עריכה אחרונה על ידי ליין מן
  • אהבתי 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני 2 דקות, ליין מן כתב:

מצב חוטי החשמל מאוד גרוע.. עובר בהם עומס של זרם גדול, והם התנפחו ונשרפו.
ראה בתמונות עם הקבל הישן, שלושת חוטי החשמל הנכנסים לקבל נשרפו מעוצמת הזרם.
זה מסוכן ויהיו לך מפלי מתח, עד אפשרות להתכת חוטי החשמל ושריפה ביחידת הקירור החיצונית.

כנראה המדחס ושאר הצרכנים כבר עייפים משימוש - אם עברו כ 12-15 שניםה זה בלאי הגיוני.
הבלאי גורם לדרישת זרם חזק להנעת המערכת - ושוב זה מסוכן מאוד.

אייל

תודה על הביקורת הבונה.

נעשתה שם אתמול עבודת שיקום, זה כבר לא נראה ככה, הוחלפו כל הסופיות ונוקו כל החוטים עד לרמת נחושת נקייה.

אעלה תמונה בהמשך.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, פריג'י כתב:

והנה בהמשך לחוות הדעת של אייל @ליין מן:

20250816_203814.thumb.jpg.f64e4a8b5eba7e53074c752d9da98504.jpg

נראה איך המזגן יתפקד עם הקבל החדש ואעקוב אחרי מצב החוטים.

לאור ניסיוני , יש בעיה עם צריכת זרם גבוהה (יותר מהנורמה) בהנעת מדחס המזגן.
עקב מעבר זרם גבוהה, החוטים שוב ישרפו ויותכו.

אפשר לבצע בדיקה קלה פרובזורית, להערכת מצב זריזה.
בשעות הערב המוקדמות - הפעל חימום בדוד המים החמים, והפעל את כל האורות בבית.
עכשיו - הפעל את המזגן (המדחס יכנס לפעולה ב 2-3 השניות הראשונות)
במידה והאור בבית יהבהב לרגע, או מתג החשמל בלוח יקפוץ - יש בעיה של צריכת זרם גבוה במזגן.
וזה מצב די מסוכן.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

אני לא הייתי כלכך נחרץ. נעלי כבל עם מגע לא תקין כתוצאה מקורוזיה או כאלו שהתרופפו יגרמו לתופעה הנ"ל, בנוסף קבל לא תקין יכול לגרום לעלייה בזרם העבודה. החיווט תוקן והקבל הוחלף.

בנוסף, זרם ההתנעה של עומס כזה (השראתי) באמת יכול להפעיל את ההגנה המגנטית של המאמ"ת , אבל אני לא בטוח שמשך הזמן ארוך מספיק כדי לגרום להתחממות משמעותית של המוליכים. אני לא מתכוון למצב בו המדחס לא מניע או תקוע.

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם (נערך)

אחרי 5 ימים רצופים של חום לא שפוי ומזגן מרכזי כמעט אספנות שעבד בלי הפסקה , בדיוק בערב יום חמישי קפץ הפחת של המזגן...

הבנתי שמשהו לא כשורה כי שהרמתי את הפחת היחידה החיצונית עשתה רעש של זמזום וכאילו רוצה לעבוד והשלט לא הגיב

ישר נכנסתי למוד של זיהוי רכיבים והבנתי שמשהו מקצר 

שמתי לב שהמאוורר החיצוני לא נכנס לעבודה ושיארתי שהתחממו שם העניינים ובגלל זה קפץ, חיכיתי שכל העסק יתקרר עד למחרת אמרתי לעצמי נביא קבלים חדשים (אפילו בלי לבדוק אותם, רק ויזואלית שלא הראו איזה סימן מיוחד) בסכום הזעום ועבודה שלא עולה לי חוץ מזמן והבנת דברים על הדרך

הורכבו קבלים חדשים למאוורר ולמדחס, הרמתי שוב חשמל למזגן והופ חזר לעבוד, האספנות שוב לא מאכזב
אז אומנם אינוונטר טכנולוגיה .... אבל אני מעדיף תמיד ישן משום מה :)

ואיך אפשר בלי איזה כמה תמונות..

מסתבר שהמגען יושב ליד היחידה הפנימית איפה שהכרטיס...

ושני הקבלים הסוררים (לא יודע מי מהם , נראה לי הקבל של המאוורר עשה את הקצר ) 

סורי שלא צילמתי תמונות של הקבלים החדשים, על הדרך כמובן גם בוצעה שטיפה טובה למעבה החיצוני שינשום בכיף.

IMG_3984.jpeg

IMG_3980.jpeg

IMG_3982.jpeg

עריכה אחרונה על ידי אביתר א.
  • אהבתי 1

• תוכן חדש...