Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהו קצב איבוד נוזל קירור תקין.

לצורך העניין בדקתי לפני כחודש היה רדיאטור מלא ועוד מעט במכל עודפים

היום אחרי נסיעה של כשש שעות צפונה וחזרה כולל עליות תלולות ומאמץ גדול ברכב עמוס היה חסר לי כחצי ליטר פחות או יותר מיים ברדיאטור 

זה תקין? 

פורסם

לא.מערכת קירור היא מערכת סגורה ולא אמור להיות אובדן נוזל קירור כלל.

לגבי מיכל העודפים - הנוזל היה בתוך הטווח של הMIN-MAX או מתחת לו?

פורסם

חושב שכן, חכמי הפורום מוזמנים להעיר.

התפקיד שלו הוא לנקז עודפים ולהחזיר כשצריך. יכול להיות מאוד שכשהטרמוסטט נפתח ולא היה מספיק נוזל ממיכל העודפים, הוא נלקח מהרדיאטור.

בלי קשר -חייבים למלא

פורסם (נערך)

לא מילאתי נוזל קירור אצלי תמיד המיפלס במיכל קבוע. לפני שנתיים היה חסר לי ממש קצת מילאתי כוס וחצי מים מתמי 4.

עריכה אחרונה על ידי אלמוג א.
פורסם (נערך)

שהרכב קר תמלא רדיאטור עד הסוף. ועודפים עד הפול. אם אחרי חודש או לפני שהרכב קר זה מתחת למינימום. יש בעיה צריך לבדוק נזילות.

עריכה אחרונה על ידי NTZSV
פורסם

למיטב ידיעתי המערכת אצלך היא לא סגורה. לכן טבעי שיש איבוד של נוזל קירור. 

הבדיקה שעשית היא לא רגילה. 

תמלא את הרדיאטור עד הסוף על מנוע קר לחלוטין, עדיף בבוקר לפני נסיעה ראשונה ואת מיכל העודפים עד לסימון העליון. 

לאחר מכן תעקוב. גם את המעקב תבצע על מנוע קר לחלוטין. 

אם יש איבוד נוזל קירור משמעותי, כנראה שישנה נזילה שצריך לאתר.

חצי ליטר בחודש לצורך העניין זו כנראה נזילה. 

פורסם

לא אמרתי שזה חצי ליטר בדוק...

המיכל עודפים היה ריק לפני כן אבל הרדיאטור היה מלא בפעם האחרונה שבדקתי (אני לא סגור על הלוז בדיוק)

יכול להיות שפעם אחרונה שבדקתי היתה לפני יותר מחודש

אני רק רוצה להבין מהו קצב סטנדרטי של איבוד נוזל קירור..

לדעתי חייב להיות איבוד נוזל על ידי אידוי או משהו בסגנון

פורסם
לפני 8 שעות, אלמוג א. כתב:

מילאתי כוס וחצי מים מתמי 4

לא אידיאלי. אם יש צורך להוסיף, לפעול לפי ההוראות לרכב, בסבירות מים מזוקקים ובוודאי נוזל קירור מוכן מתאים (תלוי כמה אתה צריך להוסיף כל פעם, כדי לשמור על יחס מים/נוזל קירור מתאים). תמי 4 לא מסנן את כל המלחים. דנו על זה פה לפני מליון שנה ;) 

לפני 12 שעות, אודי זק כתב:

בדקתי לפני כחודש היה רדיאטור מלא ועוד מעט במכל עודפים

לפי ספר רכב, אתה לא צריך להסתכל בכלל ברדיאטור:

image.png.93ad4e18445c88f6a4031c5a0c83c4ee.png

וכדי למלא אם חסר:

image.thumb.png.52453b3d576048b83ddae4eb51b8155b.png

כמו שכתבו קודם, מדובר במערכת סגורה בעקרון. לא אמור להיות איבוד משמעותי של נוזל. אבל עדין יתכן ומתאדים עד ככוס בשנה.

אם האיבוד גבוה יותר משמעותית, תצטרך לאבחן איפה מקור הבעיה - פקק לא אוטם כראוי, נזילה וכיוצב'.

• תוכן חדש...