Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאן בפורום אפשר למצוא הרבה מידע על מציטים ומה סובב אותם. נושא של סוג הפלג יכול לקחת אותך למקומות שלא יכולתה לדמיין עלהם.

לדוגמה יש אנשים שמאמינים שפלג אירידיום תשפיע על צריכת הדלק לאומת פלג רגיל.

נכון שיצרן הפלגים נותן מספר אופציות לבכירה כאשר מדובר על סוג של רכב כמו ניסאן שלי, ואני יכול להחלית האם כדאי לי לשים ברכב פלגים לתווך נסיע קטן ( כאשר אני בוכר בפלג רגיל )

או ללכת על אופציה יקרה יותר ולשים פלג אירידיום ולשכוך מזה למספר רב של שנים.

שאלה כאן - האם סוג הפלג תשפיעה בצורה נקרת על צריכת הדלק ברכב או שאין כאן קשר לצריכת דלק כאשר בוחרים בין פלג רגיל או אירידיום?

בנוסף, אני חושב שיצרני פלגים כמו NGK או BOSCH לא היו מוכרים סתם סיפורי סבתה כאשר מדובר בצריכת הדלק, ומעניין כאן שבקטלוגים שלהם אפשר לבחור.

אני מעלה את השאלה כאן כי בעבר כאשר התחלתי להתכונן להחלפת המציטים לפני שנתיים חיפשתי איפו לקנות גיליתי שברכב שלי הייו מותקן פלג אירידיאום או פלטינום לא זוכר בדיוק.

בקטלוג של NGK מצאתי פלג רגיל ואותו התקנתי ברכב במקום מקורי. אני נוסע עם פלג של NGK כבר מספר שנים ולא הרגשתי השפעה. בכביש מיקרה שלי עושה 16-17 ק"ם לליטר. 

בנסיעות קצרות של 5-10 ק"ם זה צורך בממוצה 8-9 ק"ם לליטר שגם צריך לקחת בחשבון שמנועה עובד בסיבובים גדולים יותר במשך 10 דק לפי יצרן ( תיות הילוכים אוטומתי ).   

עז מה אתם חושבים ליצרן כמו BIOSCH או NGK באמת חשוב האם סוג הפלג תשפר צריכת הדלק?

תודה

פורסם

עד כה שאני יודע, כשיש 2 אפשרויות לאותו דגם מנוע זה בכלל לא קשור לצריכת הדלק.

הדגם היקר יותר עם מתכות אקזוטיות או מספר אלקטרודות גדול יותר אמור לתת מרווח החלפה גדול יותר.

לדוגמה - הדגם ה"רגיל" מיועד ל15000 ק"מ והדגם היקר ל60000 ק"מ.

ברכב הקודם שלי היו 2 אפשרויות ובהתחלה הייתי קונה את היקרים. אבל מכיוון שאני אהב להחליף בתדירות גהוהה יותר מהוראות היצרן, בסוף עברתי לזולים והחלפתי סט כל טיפול.

ברכבים החדשים יותר שקניתי השנה, אין אופציות ויש רק פלאגים יקרים שנועדו ל60000 ק"מ.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

במיקרה החלפת פלאגים זה סיוט.

צריך לפרק את הסעפת כדי להגיע לפלאג השמאלי ביותר, וזה הרבה עבודה.

הפלאגים המקוריים הם פלאגים פלטינום, שלפי היצרן מרווח ההחלפה שלהם הוא כל 100 אלף. אני ממליץ להישאר עם פלאגים פלטינום, כדי לחסוך את העבודה של פירוק והרכבת הסעפת בהחלפת הפלאגים בתדירות גבוהה.

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 8 שעות, amosbmw כתב:

הדגם היקר יותר עם מתכות אקזוטיות או מספר אלקטרודות גדול יותר אמור לתת מרווח החלפה גדול יותר.

ברכב הקודם שלי היו 2 אפשרויות ובהתחלה הייתי קונה את היקרים. אבל מכיוון שאני אהב להחליף בתדירות גהוהה יותר מהוראות היצרן, בסוף עברתי לזולים והחלפתי סט כל טיפול.

ברכבים החדשים יותר שקניתי השנה, אין אופציות ויש רק פלאגים יקרים שנועדו ל60000 ק"מ.

פעם הייתי סוגר שנה עם 20-25 אלף ק"מ עוד לפני שהיתה לי מיקרה וברכב הקודם היו פלגים של 60K ק"מ כך שאין עם מה להשוות כאשר מדברים על ניסאן שהיום בקושי נוסעת 5K בשנה.

אם אלך להחליף פלגים זה רק יקרה בחצי השני של שנת 2024 ואז אתקין מציט של 15K עוד פעם. דרך אגב גיליתי משהו מעניין על בשרי ואני מתכונן לבולמים. מתברר שלא כל בולם מתאים למיקרה,

ומה לגבי פלגים?  אני מכיר טוב NGK אבל שמעתי גם על פלגים של Denso. הכי פשוט להמשיך עם NGK בלי לחפש הרפטקאות.

השאלה - האם יש יצרנים שאסור להתקרב אלהם בגלל סיבה כזאת או אחרת ? 

לפני 8 שעות, amosbmw כתב:

פורסם
לפני 20 דקות, NM2007 כתב:

ואז אתקין מציט של 15K עוד פעם

למה? אתה תשלם כפול על העבודה של ההחלפה (שכאמור דורשת פירוק סעפת).

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

היי amosbmw אני רואה שיש לך ניסיון עם ניסאן ולכן רציתי להתעניין לגבי תיוות הילוכים אוטומתית ואם נתקלתה בעבר בסוגיה כזאת:

אני רגיל לתת לרכב לעבוד כי דקה לאחר התנעה לפני שאני מתחיל בנסיעה ולא משנה אם זה חורף או קיץ. הזכרתי מלה שבמשך 10 דקות הראשונות של נסיעה, מנועה עובד בתורים קצת גבועים וזה קשור

לתיוות ההילוכים אוטומטית ( הגדרה של יצרן ) עד שתורים של מנוע חוזרים לערכים נורמלים.

לדוגמה" ב-10 דק הראשונות כאשר רכב נוסע על כביש במהירות 80 קמ"ש, מד סיבובים של מנועה מראה לי 2200 סל"ד לאחר 10 דקות מחוג יורד ל-2000 סל"ד באותו מהירות 80 קמ"ש.

גם בזמן הנסיע בעיר כאשר תיווה מתחלפת להילוך השלישי באזור של 65 קמ"ש הטורים נשארים קצת גבועים עד שעוברים 10 דקות.  כנרא שזה שומר על תיוות הילוכים.      

רב הנסיעות שלי לתווחים קצרים ואני לא נוהג אגרסיבי. לדעתי אני מבזבז המון דלק בנסיעות הקצרות האלו. אני גם נוהג לבד ואוטו לא עמוס.

אולי יש אופציה כלשהי לבטל את 10 דקות החימום האלו. לא רואה בזה שום הגיון בגלל שאני נוהג כמו משהו שלוקח לו להגיע ל-60 קמ"ש תוך חצי דקה בלחיצה מאוד עדינה על דוושת הגז.

זה הוה סוג הנהיגה שלי.  

לפני 20 דקות, שחר 1 כתב:

• פיתרון
פורסם
לפני 20 דקות, שחר 1 כתב:

2007 זה מיקרה דור ישן K12, לא צריך שם פירוק סעפת.

פירוק סעפת נדרש בדור החדש יותר ,K13 שמתחיל ב 2011.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם

האמת אני מחליף אותם לבד עם מפתח Torque, אוקי עם קצת עבודה זה לא נורה כל כך.

אתה צודק, אם הייתי הולך למוסך הייתי משלם מחיר עבודה שזה היום 150-250 ש"ח.

פורסם
לפני 2 דקות, Buki כתב:

2007 זה מיקרה דור ישן K12, לא צריך שם פירוק סעפת.

פירוק סעפת נדרש בדור החדש יותר ,K13 שמתחיל ב 2011.

נכון. אין במנוע שלי סעפת.

לפני 1 דקה, Buki כתב:

גם מצתי ניקל פשוטים יכולים לעבוד לפחות 30-40 אלף ק"מ, אין סיבה להחליף כל 15.

טוב לדעת. אני גם חשבתי שצריך להחליף פלגים כל 15 אלף ק"מ 

פורסם

אין לי שום ניסיון עם ניסאן, רק עם BMW ופולקסוואגן.

אני מחליף לבד. אין צורך לפרק סעפת, אבל יש מנועים שצריך כלי ייעודי ספציפי לשליפת הקוילים לדוגמה.

אני קונה כלים שמתאימים לכל מנוע שאני עובד עליו.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 3 שעות, שחר 1 כתב:

תנסה פעם להחליף פלאגים במיקרה k13. זה נורא.

תראה פה

בהחלת הרבה עבודה. מסכים שפיטרון של פלג יקר יותר תעזור בכמות הפירוקים והרכבות.

פורסם
לפני 14 שעות, NM2007 כתב:

נכון. אין במנוע שלי סעפת.

בכל מנוע יש סעפת יניקה וסעפל פליטה.

הכוונה שבמנוע שלך אין צורך בפירוק סעפת יניקה בשביל להחליף פלאגים, בשונה מניסאן מיקרה בדגם החדש יותר.

אצלך צריך רק לפרק את הקופסא של פילטר אוויר.

תנסה למצוא מפרט טיפולים של היצרן, רוב הסיכויים שפלגים רגילים צריך להחליף כל 45.000 ק"מ. 

פורסם

כמו ש Buki כתב. היה לי סוזוקי ONE. מודל 1999. אז הוראות יצרן היו טיפול כל 10 אלף. הוראות היצרן אמרו להחליף מצתים כל 40 אלף. וככה עשיתי.

לא היו בעיות. המצתים היו ניקל.

• אהבתי 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• תוכן חדש...