Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחמם מיים גז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בדיוק סיימתי שיפוץ מקיף.

אין דוד שמש, רק חשמל, חדש, שנמצא במרפסת שירות חיצונית + סוויצ'ר.

בעקרון רוב היום יש לי מים חמים, כי הגדרתי הפעלה מתוזמנת של הדוד באמצעות הסוויצ'ר.

במידה ואני רוצה 24/7 מים חמים, האם חימום על הגז הוא הפתרון האולטימטיבי?

אם כן, הוא יהיה בנוסף לדוד החשמלי או במקום?

יש לציין שאני לא מחובר לספקית גז ואין לי נקודת גז בבית, משתמש בכיריים אינדוקציה.

לפני השיפוץ היה חיבור גז שביטלתי.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

היי, אצלי יש דוד חשמלי בלבד. קניתי טיימר ודולק בצהריים. (באוקטובר כל שבוע מאריך זמן חימום בקליק אחד ובאביב כל שבוע מוריד קליק). יש מספיק מים גם למקלחת של הבוקר אם חשקה נפשי. 

4 נפשות ודוד של 180 ליטר. 

אוהד

לא חיברתי מפסק חכם עם הרשת כי אני מפחד מבעיות אבטחה..

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 3.1.2024 בשעה 07:49, pasat04 כתב:

אין לי מושג על איזה מכשיר מדובר, אבל זו לא עלות של התקנת מכשיר נטו, זה אולי כרוך גם בעבודת תשתית של מים/חשמל/גז.

עבור התקנה של חמם חשמלי, מבקשים כ-800 ש"ח.

אני התעניינתי במכשיר של "כרומגן", יש להם מספר דגמים (קישור לדגם "תרמוהיט"), לפי הספקים (עוצמת החימום מותאמת לספיקת המים בברזים).

עד כמה שזכור לי, "אטמור" חובר לברז בודד.

כיום, מחברים את המכשיר ל"מחלק המים" ("חנוכיה"), או לצינור אספקת המים החמים הראשי בדירה, והמכשיר מספק מים חמים לכל הברזים בדירה.

המכשירים היום חכמים, ואם אספקת המים אליהם היא מתוך המערכת הסולרית, הם "יודעים" לחמם רק אם יש צורך, ועד לטמפרטורה שנקבעה. הכוונה היא שאם מגיעים מים חמים מדוד השמש, והם חמים, המערכת החשמלית לא תפעל. זו אופציה מאוד חסכונית.

מעניין אם הצריכת חשמל תהיה הרבה יותר גבוהה יחסית לדוד חשמל רגיל למשפחה ממוצעת.

פורסם

לדעתי צריכה נמוכה יותר מדוד.

בדוד אתה מחמם את כל המים, כמות ממוצעת של 150 ליטר.

בחמם מים (חשמל/גז), אתה מחמם רק את המים שזורמים בצנרת לכיוון הברז בזמן נתון של מקלחת.

פורסם
לפני 37 דקות, pasat04 כתב:

לדעתי צריכה נמוכה יותר מדוד.

בדוד אתה מחמם את כל המים, כמות ממוצעת של 150 ליטר.

בחמם מים (חשמל/גז), אתה מחמם רק את המים שזורמים בצנרת לכיוון הברז בזמן נתון של מקלחת.

ברוב הדודים יש מאיץ, כך שאתה לא מחמם את כל המים. 

פורסם (נערך)

השאלה הפתוחה מבחינתי, זו ההשוואה של אבנית בדוד/מאיץ (שגורמת לצריכת חשמל ופוגעת בחימום), לעומת ההצטברות בחמם, ומה הטיפול הנדרש בחמם.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

לא יודע לגבי חמם חשמל.

לי יש מחמם מים בגז 5 שנים כבר.

מעולם לא היה בעיה כלשהי.

לחמי וחמותי יש 20+ שנים 

הם אומרים שאולי פעם אחת ניקו אבנית הם לא זוכרים.

שני הבתים המים לא מטופלים בחומר נגד אבנית.

.

פורסם

א. צורך 15kw שזה זרם מטורף.

רק הוא לבד צריך 25A *3

מצריך סלילת חשמל לא פשוטה. 

6 מ"מ כפול 5 גידים רק אליו. התקנה שלא פחות מסובכת מהנחת תשתית גז מתאימה למחמם בגז

זה בהנחה שיש לך לפחות 40*3 אמפר בבית (אחרת לך תעשה הגדלת חיבור על כל המשתמע )

ב. הוא מספק רק 7 ליטר לדקה. מספיק בקושי למקלחת. פתחת מים בכיור במטבח. המתקלח יקבל מכת קור.

ג. בסופו של דבר. זה אפילו לא יוצא יותר זול.

.

פורסם
בתאריך 31.12.2023 בשעה 17:39, MZN כתב:

שאלה אולי מטופשת, אפשר להיפטר מהדוד לגמרי עם המערכת הזו? אני שואל כי במקרה אני מסתכל על שירה שבה הדוד נמצא בתוך הבית, צריך להשקיע כמה אלפים לבעל מקצוע כדי להוציא אותו למסתור כביסה..

בהחלט אפשר.

אצלי בדירה חדשה מקבלן לפני כ-5 שנים ביקשתי שיוציאו לגמרי את הדוד חשמל שתפס כמעט את כל הגודל של חדר הכביסה.

התקנתי מכשיר חימום בגז דרך חברת פזגז שנותנת שירות אצלנו בבניין, מחמם של חברת רינאייר, עד כה 5 שנים ללא שום תקלות.

מים חמים זמינים לאורך כל היממה כמעט בלי המתנה בכלל (תלוי מרחק צנרת מהמכשיר).

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם (נערך)

אני לא קראתי את כל התגובות.

אני כבר מעל 7 שנים עם מחממי גז (בדירה הנוכחית והקודמת). מבחינתי זה מושלם.

לכמה שאלות ששאלו:

1. אפשר לוותר על דוד. בייחוד אם זה דוד חשמל.

2. מחמם מים בגז צריך נקודת גז. חשמל ונקודת מים בשביל לעבוד.

3. אתה לא חייב לקנות מחברת הגז. אתה יכול לקנות גם מטכנאים פרטיים.

העניין הוא שחברת הגז הרבה פעמים מסבסדת חלקית את העלות הכוללת. אני שילמתי לפזגז בערך 3000 שקל למחמם מים כולל התקנה, שבחוץ רק המחמם עולה יותר (רינהאי).

4. יש מחממי מים על חשמל טובים. לדוגמא:

https://hitron.co.il

רק לשים לב שצריך פה לאלו עם ההספק הגבוה יותר חשמל תלת פאזי ובדכ יותר מ16*3.

5. מחמם המים צריך ״טיפול״ פעם בכמה זמן. שזה אומר להזרים דרכו חומר נגד אבנית. אם עשית דרך חברת הגז הם מציעים לעשות את זה לפעמים בעלות זניחה.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

מצטרף למרוצים מהמכשיר של רינאיי מחברת פזגז (עלה 4 עגול כולל התקנה ואחריות)

בלונים קונים מהגולן האיזורי (חברה טבריינית קטנה בשם פאי),350שח לבלון גדול

המכשיר שלנו חוגג בדיוק שנה וחצי,תענוג של דבר,כפי שאמרו החיים מתחלקים ללפני מחמם מים בגז,ואחרי (ממש ככה)

ממליץ

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...