Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 דקות, natco כתב:

החניה הפנימית היא הרי תיאורטית בלבד, וכמעט אף-פעם לא נמצאת  בשימוש,

מה??

אני יכול לצלם לך את החניות אצלנו. לפחות 80% מהטוריות מנוצלות.

אישית, אין לי נסיון עם חניה רובוטית ומקווה שלעולם לא תהיה לי כזו.

אם המעליות בבנין שלי (בן 10, אלקטרה) נתקעות פעם בחודש חודשיים, למה אפשר לצפות ממערכת הרבה יותר מורכבת ומסובכת עם פוטנציאל תקלות הרבה יותר גדול.

כשמעלית מתקלקת יש מעלית שניה, או מדרגות. כשרובוט נתקע והרכב בפנים, אין מה לעשות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחרי שהבנו שאצלי אישית חניה טורית תיתן עונש של החלפת סדר למי שמגיע שני, או ירידה בערב כדי להחליף סדר חניות, עשינו הכל כדי למצוא דירה עם חניות נורמליות.

זה חלק מאיכות חיים מבחינתי. חניה טורית = עונש יומיומי עבורי.

מניח שזה אצל הרבה מאוד הורים.

חניות טוריות מייצרות עומס חניה ברחוב. רק אם יש מצוקת חנייה ברחוב ו או לא נוח להגיע מהבניין לרחוב, רוב החניות הטוריות של הבניין יהיו מלאות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ברור שחניה טורית היא פחות נוחה מחניות בודדות. אבל זה פתרון נסבל יחסית לרובוטים והמכפילים.

אישית, לוקח לי פחות מ5 דקות להוציא את הרכב הפנימי ולצאת לדרך אחרי שהחזרתי את החיצוני.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בישראל יש לי תחושה שזה לא יעבוד טוב. יש כמה בנינים בת"א שראיתי שיש כזו, בשעת עומס בבוקר לפני היציאה לבתי ספר ולעבודה זה בטח לא נוח. אם השירות לא עובד כמו שצריך כדאי לעשות מנוי ל GETT TAXI. אם אתה מאלה שלא יכולים לזוז בלי רכב, חפש בית אחר.

עושים התחדשות עירונית בבניין שלכם? שימו לב לנושא החניות – המדריך המלא - אייס (ice.co.il)

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

יצא לי לשוחח עם 'מנהל מוצר' בפיתוח של חברה ישראלית שעוסקת בחניונים כאלה. הם מחזיקים מעצמם חברת הייטק למרות שתשעים אחוז מהענין זה מכניקה ובקרים מתוכנתים, "אבל יש גם את התוכנה שברקע ואת האפליקציה למשתמשים ועוד". 😏

כאן בעצם שורש הבעיה, כי בתור סטארט-אפיסט גאה בעצמי בשום אופן לא הייתי רוכש מוצר כזה ונכנס להתחייבות כזאת מול סטארט-אפ ישראלי (וזה הסטטוס של רוב החברות האלה כיום, עדיין מגייסים השקעות ועושים pivots ומנהלים דיוני אסטרטגיה). לך תדע איפה הם יהיו מחר ומי ינהל שם את שירות הלקוחות, והאם יתעדפו את השוק הישראלי הקטן מעל השוק האמריקאי או האירופאי למשל. מטבע הדברים, הם גם מעסיקים אנשים טכניים עם רעיונות חדשניים שמשתעממים מהר מעבודה שגרתית ועוברים הלאה. זה בדיוק מה שניהול חניון כזה מצריך רוב הזמן, עבודה שגרתית ומשעממת, וכשאין מאחורי זה תשתית סולידית של חברה מהדור הישן שתדאג לתחזוקה ולמענה הטכני - הלקוחות משלמים את המחיר.

דווקא מכפיל חניה עוד הייתי שוקל, לפחות אם הוא מפסיק לעבוד אז אתה נשאר עם חצי ממקומות החניה פונקציונליים. אבל חניה רובוטית בתנאי ישראל זה לא ניסוי שהייתי מוכן להשתתף בו, אלא אם כן מדובר בשכירות וגם אז לטווח קצר. 

פורסם

תודה על התשובות.

אני בטוח שחניה רגילה טובה ועדיפה יותר מחניה במכפיל שבעצמה עדיפה על חניה רובוטית.

אבל זה מה שיש על הפרק כרגע, מנסה להבין את הסיכון שלי.

הספק של החניון היא חברה טורקית בשם sanpark

אתר: sanpark.eu

מניח שזה קצת יותר טוב מסיני ופחות טוב מאירופאי.

הבעיה שקשה למצוא מידע אמין על החברות האלה.

מידע טכני על החניה

LAYERPARK.pdf

פורסם

רק עכשעו נפל לי שאתה מדבר על חניה רובוטית לחלוטין.

ממה שאני רואה, אין להם התקנות משמעותיות למתקן רובוטי מלא בארצות נורמליות כלומר במדינות שהן לא מתפתחות מחוץ לתורכיה שזה הארץ מוצא שלהם.

נראה כמו מכפילים או רובוטים פשוטים יחסית, והרובטים כולם בחוץ לחלוטין, נראה כמו חניה של מרכז עיר כזאת...

יתר על כן, המוצר שרוצים להתקין לך בשם  LAYERPARK, פשוט לא נמצא בקטלוג ההתקנות שלהם.

https://www.sanpark.eu/en/sanpark-referanslar#

זה לא מריח טוב. מי היבואן? התקינו חיה כזאת בארץ? יש פה רגולציה? צריל אישורי משרד העבודה כי זה מנוף?

הייתי לוקח בערבון מוגבל כל הבטחה שלא כתובה בחוזה.

מימוש טעינה הוא מסובך לחלוטין - אני בקושי מצליח לדמיין איך עושים את זה - אתה צריך לשים כבל טעינה, שילך לאיזה שקע שהוא חלק מהמשטח שהרכב נמצא עליו,  ובעמדת החנייה, ושם זה אמור להתחבר לחשמל דרך מגע שיתחבר לשקע.

סיבוך על סיבוך. משלב חשמל וטולרנסים מכניים וחשמליים בתחום שאין לו תקינה מסודרת עדיין.

עזוב טעינה חשמלית - צריך לוודא שגם המוצר טוב, גם שהקבלן עושה הכנות כמו שצריך, זה מצריך תכנון הנדסי מדוקדק, וזה חתונה כמעט לנצח עם החברה הזאת, ככה שזה יותר גרוע ממעלית למשל.

השיעור של בעיות בפרומיקטי תמא הוא אדיר. הריווחיות בהם נמוכה והרבה פעמים זה מתגלגל מקבלן לקבלן. הם הראשונים שיפלו עכשיו. כמות התקלות הזויה. וזה במדינה שחלק מהחברות הגדולות שבונות מאפס גם מנסות למסור דירות עם ליקויים...

• רעיון טוב! 1
פורסם

המכפילי חניה האלה זה כאב ראש לדעתי, יש כזה בבניין שחמותי גרה בו ברעננה.

מה שכן לא הייתי הופך את זה לפקטור שישפיע על בחירתך אם לרכוש את הדירה או לא. 

העיקר שיש איפה לשים את הרכב, כל השאר בונוס. 

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

גרתי בהרצליה בבניין שעובר תמא כעת, ויהיה בו חניון רובוטי אוטומטי ל-40 רכבים.

בשלב החתימות לפני כ 7-8 שנים, התעכבתי עם החתימה בגלל הדבר הזה.

ביקשתי מהחברה שנבחרה לראות חניון דומה שכבר פעיל (חברה גדולה עם מוניטין, לא זוכר בדיוק איזו).

נתנו לי כתובת בירושלים (לא בקטמון), שם פועל חניון כזה לכ-50 רכבים.

נסעתי לראות, רחרחתי מסביב וכנראה שקלטו אותי במצלמות, וירד אלי מישהו מהוועד...

תיחקרתי אותו ארוכות על החיים עם מתקן כזה, תקלות, פקקים בבוקר וכדו'.

הוא אמר שהתקלות מעטות ומתוקנות בלי עיכוב ע"י החברה, ושהפקקים בבוקר לא נוראים כ"כ ואפשר להתרגל,

והבעייה העיקרית שלו היא עם בעלי דירות שמנסים להתחמק מהתשלום.

בפרוייקט שלנו חישבו סכום חודשי של כ- 6000 שקל לתחזוקה שוטפת, ביטוח וכדו',

וזה אמור להתחלק בין 48 דירות (או 38, אם בעלי החניות העיליות לא ישתתפו)

כלומר משהו בין 130-160 שקל בחודש לדירה.  כנראה שבפועל יצא קצת יותר אבל זה הטווח.

פורסם
לפני שעתיים, aviaviavi כתב:

הבעיה שקשה למצוא מידע אמין על החברות האלה.

מידע טכני על החניה

זה מכיוון שהמוצר הוא די חדש בכל העולם. בטח מתקנים מורכבים כמו שלכם. 

לאף אחד אין "הרבה התקנות". בטח לא בארץ.

יש את פרומוט למשל, הם עובדים עם חברה גרמנית, ויש להם התקנות מוכחות גם בארץ וגם באירופה, ככל הנראה עם אמינות משביעת רצון. ביום עיון של חברת האם שהשתתפתי בו הם הציגו מתקן דומה לשלכם (עם פלטות נעות, אבל יותר פשוט-עם מעלית מרכזית) שהם ביצעו ברמת החיל בת"א.

שים לב שרוב אלה שעונים לך כאן, לא מבינים בכלל במה מדובר ומבלבלים בין מכפיל מכאני לחניה רובוטית, שזה בערך כמו להשוות קורקינט לרכבת.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

לפחות תתנחמו שזה לא רק בארץ. באחת הדירות שקנינו פה בפולין, בבניין חדש, גם יש רק מכפילי חניה (לא חניה רובוטית). חלקן דו וחלק מרובעות (ל-4 מכוניות). לא מבין למה החליטו על זה כי בגלל הגודל והעומק של החניון אני בטוח שאפשר היה לעשות כמה קומות, או שהיו עושים פחות חניות. פה אין חוק (עד כמה שאני יודע לחניה לכל רכב וכ״ו). חניה פה נמכרת בנפרד - אז היו עושים אותה יקרה יותר ומוכרים פחות חניות. 

בבניין יש בערך 80 דירות (5 קומות, כן?), ורק 35 חניות בערך.

מצד שני יש שתי תחנות טראם על קווים ראשיים במרחק 5 דק הליכה, כך שזה מתקזז.

פורסם
לפני 16 שעות, natco כתב:

זה מכיוון שהמוצר הוא די חדש בכל העולם.

חייתי ביפן לפני יותר מ 20 שנה, היו שם לא מעט חניות רובוטיות לרוב חיצוניות בבניינים חדשים. לא מדובר על מוצר חדשני, אני לא חושב שתהיה בעיה למצוא מתקנים מחברות שלפחות בחו"ל יש להם הרבה נסיון, ולא רואה סיבה למה להשתמש בספק טורקי עם נסיון "מפוקפק" במדינות מערביות.

פורסם

יפן וישראל לא דומות בכלום, שם אם המתקן לא יעבוד בתקופת האחריות מישהו יתאבד. פה? יקבל קידום

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
בתאריך 18.11.2023 בשעה 17:54, aviaviavi כתב:

מתעניין בדירה עם חנייה רובוטית במחיר אטרקטיבי.

בעד או נגד?

סעיף סטנדרטי שמופיע בחוזי תמ"א  -  ללא מכפיל חניה.   חניה רובוטית היא השלב הבא מבחינה מכנית.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

• תוכן חדש...