Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

1. הטמטום לא כואב... טעות דיזיין של אלוהים

2. רק מהניסוח אתה מבין את ה"ההון האנושי" שעומד מאחורי הפוסט
3. שרשרת המזון, כל אחד צריך להתפרנס ובדיוק בשביל האנשים האלו המציאו את הסוחרים

4. מה יש להגיד כשאין מה לומר

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

צבי

אתה צודק במאה אחוז, אבל יש שני "אבלים":

1: אנשים לא יודעים כמה הם לא יודעים. רוב המלים שכתבת נשמעות לאנשים רבים כמו סינית מדוברת, ולמרות זאת הם חושבים שלקנות אוטו זה קלי קלות בטעם תות- באים, רואים, קונים.

2: אותם אנשים בחיים לא יקנו אוטו בן 10 כי "הוא כבר ישן ולך תדע מה עבר עליו" (מה שנכון בחלק מהמקרים. לקנות אוטו בן 10 גם מיד פרטית זה חתול בשק).

מסכים לגבי המחיר... אם הפרוטה לא מצוייה בכיסך, אין לך מה לחשוב על אוטו ב6 ספרות.

• רעיון טוב! 3

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

נשבר לי הלב מהפוסט הזה

איפה האנושיות

מה נראה להם כל הסוחרים האלו

אני נפגש עם סוחרים מדי פעם אף פעם לא יוצא מהם משהו 

אין אמינות אין כלום

שישתנו קצת מה קרה

אם הם יבדקו כל אוטו לפני שמגיע אליהם אולי יהיה להם קצת יותר שם טוב

פורסם

סוחרים שווה נוכלים ב-90% מהמקרים.

ואנשים מפגרים שקודם קונים בהלוואה עם ריבית פסיכית ואח"כ מתייעצים--יש לי אפס אמפתיה כלפיהם. דרוויניזם.

• אהבתי 2

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

תמיד כשבאים להתייעץ איתי על רכבים משומשים אני מתחיל בהצהרה שאני לא ממליץ לקנות ממגרש. 

אני אומר להם שכל הידע והניסיון שלי מביא אותי למסקנה שהפוטנציאל לצאת עם עיסקה רעה גדול מרכישה מאדם פרטי. 

(אני יודע מספיק כדי לדעת שאני לא יכול להתמודד איתם) 

לעולם יחסי הכוחות והידע יהיו לטובת המגרש. מי שעוסק בזה למחייתו מכיר כל טריק, קומבינה ושיטה לקנות בזול ולמכור ביוקר. 

כשקונים מאדם פרטי (בטח כשהוא יד1) הרבה יותר קל לבדוק ולאתר בעיות. 

כן, זה מצריך אורך רוח, גמישות וכסף "בכיס". 

ובשני המקרים צריך לבוא עם ידע, חשדנות ובדיקות מקדימות לפני ביצוע העסקה. 

אנשים נוטים להסיר אחריות, לסמוך ולחשוב שזה נורא פשוט ונוח כשבאים למגרש אבל שוכחים שכל שקל שנשאר אצל הסוחר הוא השכר שלו. לעומת אדם פרטי שלא עוסק בזה למחייתו ורק מעוניין למכור את הרכב. אצל הסוחר הפיתוי לעקוץ גדול עשרות מונים. 

• מעניין 1

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

למה להתעצבן, יש אוכלוסיה גדולה מאד בארץ שלא למדו בחייהם התנהלות כלכלית נבונה. 

מבחינתם מושגים כמו ריבית, חוב, אשראי זה סינית. 

נותנים להם כסף,לכאורה בחינם, והם לוקחים. 

זה ממש לא משנה ההיקף, משכנתא/הלוואת בלון/אשראי חוץ בנקאי.

כל עוד יהיה מי שיהיה מוכן לשלם יהיה מי שימכור. 

• אהבתי 1

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

קראתי קצת - בפייסבוק אין סינון על תכנים כמו בפורום, מי שמתייעץ בדיעבד זו בעיה שלו. מי קונה קורולה בצבע שחור...?

• מצחיק 2

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

צריך לזכור שיש אנשים טובי לב שלא מאמינים שזה שמולם מסוגל לשקר במצח נחושה
ובתחומים שהם לא מבינים הם מאמינים למוכר/סוחר/בעל מקצוע שזה כדאי ומשתלם
לא מטיפשות כמו מתמימות
ואכן במקרה הזה היא שילמה ביוקר על התמימות שלה

אני אישית יוצא מנקודת הנחה שכולם שקרנים/אינטרסנטים ומראש מכניס את זה לשיקולים שלי
כמו כן אני משתדל לעשות מחקר לפני כל קנייה או הזמנת בעל מקצוע

אם משהו הפריע לי בסיפור זה לראות עוד אחת שחיה מעל היכולת הכלכלית שלה
וזה לא רק היא או קבוצה מסוימת כמו שניסו לרמוז, זה דור שלם שלא יודע מה זה "דחיית סיפוקים"

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 6 שעות, zvit כתב:

על הכל למעט כמה דברים מעבר לזה כשאמא שלי באה להעביר עלי עוד תו נכה גיליתי שהרישיון לא בתוקף וברישיון שלי רשום שהוא תקף לכמעט עוד שנה.

לא ממש ברור לי, אבל יתכן שהאגרה שולמה, והרכב לא עבר מסלול. צריך להקפיד לראות חומת כשירות לתנועה.

פשוט: יש גלויה ריקה  עם תוקף לשנה, לא משולמת וללא מבחן.

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

זה שסוחרי רכב הם עם של תחמנים וש-99.9% מהם מוציאים שם רע לכל השאר זה common knowledge, ולא רק בישראל, אלא בכל העולם. הבעיה היא שאנשים קונים רכב כאילו זה קילו עגבניות, בלי להבין את המשמעויות.

המקרה שפתח את השרשור נשמע קיצוני במיוחד. השאלה היא, כמובן, האם לכותבת יש הוכחה כלשהי לתרמית - אני מניח שבתמימותה שום דבר לא מתועד, וגם אם כן, הסוחר הלך ס״מ אחד בצד הנכון של הסף (וכרגע מתקן השגיאות תיקן ל״הצד הנכון של הכסף״. כל הכבוד אפל). המקום היחיד בו ניתן, אולי, להפיל את הסוחר הוא הריבית, הוא אינו מוסד פיננסי ואני לא בטוח שההלוואה ש״ארגן״ חוקית. הבעיה היא שכדי לטפל בכך צריך עורך דין, וגם שירותיו לא זולים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, אבי ים כתב:

אני אישית יוצא מנקודת הנחה שכולם שקרנים/אינטרסנטים

חיים נעימים

לפני 12 שעות, סולל הדרך כתב:

הטמטום לא כואב... טעות דיזיין של אלוהים

זו הודעה מתנשאת ומיותרת. אף אחד לא מטומטם יותר ממך ואף אחד לא "טעות דיזיין" יותר ממך. יש אנשים שנסיבות חיים קשות מנעו מהם את היתרונות שלך ולי יש, והתגובה צריכה להיות לתקן את העולם ולא להתנשא עליו.  

אבל צבי למה אתה כ"כ כועס עליה? אוכלוסיות מוחלשות הן בהגדרה מוחלשות והן הטרף הכי נגיש לסוחרים. 

הבעיה היא שבאמת מישהי כמוהה לא צריכה לגשת לדבר כזה לבד. נשמע שאין לה מערכות תמיכה וסיוע (נשענת על אמא שלה) וכואב הלב. 

אם יש לך קשר אליה אולי שתפנה לקליניקה לסיוע משפטי באחת האוניברסיטאות (יש גם במשרד המשפטי אני חושב). השירות בחינם.

נשמע שניצלו והיטעו אותה ולפי איך שניתחת את המצב החלט יש בהחלט עילה לביטול העיסקה.

לפני 8 שעות, אבי ים כתב:

אני אישית יוצא מנקודת הנחה שכולם שקרנים/אינטרסנטים

נשמע שכיף לך בחיים 😁

סליחה יצאה לי הודעה מבולגנת ומשום מה לא הצלחתי לערוך. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 8 שעות, ArikM כתב:

למה להתעצבן, יש אוכלוסיה גדולה מאד בארץ שלא למדו בחייהם התנהלות כלכלית נבונה. 

מבחינתם מושגים כמו ריבית, חוב, אשראי זה סינית. 

שאלתי עכשיו את אשתי, שהקריירה שלה היתה חינוך תיכוני, בשנים האחרונות לפני פרישתה בתיכון מקיף. אז היתה להם איזו תוכנית של חינוך כלכלי. רמת העניין של התלמידים נעה סביב אפס.

אגב, הספר הזה הוא בעיני בגדר חומר קריאת חובה לדור הצעיר. כמובן עד שיצאו משהו מעודכן. אף פעם לא מאוחר ללמוד משהו חדש.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני די מכיר את הטייפקאסט.

אלה אנשים שעושים טעויות לא רק בהתנהלות הכלכלית, אלא כמעט בכל תחום בחיים, ושום עצה או הכוונה לא תעזור פה.

לא יעזור שום "מדריך מושלם לקניית רכב" או שום חבר/ידיד/פייסבוק פה. בנאדם במצב כזה אסור לו לקנות רכב בכלל, וצריך לעשות reset להתנהלות בלי שום קשר לעולם הרכב. מניסיון מר, בודדים מצליחים להתגבר על עצמם במצב הזה.

• אהבתי 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...