Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שמתי לב בהרבה פורומים וקבוצות לנקודה מעניינת. הרבה אנשים כותבים שאם רכב נמצא לא בתקופת האחריות אבל לדגם יש מחלות המוסך הרבה פעמים יכול לעזור לטפל בנושא מול היבואן, מה שלא יצא לי לקרוא על מוסכים רגילים.

זה מעלה בי את השאלה האם ברכבים מסויימים כדאי להמשיך לעשות טיפולים במורשה למרות המחירים?

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם

יש לי רכב בן 13 ואני עושה את הטיפולים ב-90% מהמקרים במוסך מורשה

למה? - כי ההבדל במחיר לא באמת כל כך גדול כמו שנוטים לחשוב

כי את החלקים אני מביא בעצמי, מה שנשאר למוסך המורשה לעשות זה רק את העבודה.

מביא את השמן, מביא את הפילטר, מביא רפידות, צלחות, חיישנים, כל דבר שאתה רק יכול להעלות על הדעת

משלם רק על העבודה לפי שעתון.

החלקים שאני קונה לרוב או מקוריים, או יפניים, לא מתפשר על האיכות

אבל המחיר זול בהרבה כשקונים אותם או מחו"ל או בחנויות חלפים בארץ.

אני חושב שבגלל שההבדל במחיר העבודה הוא זניח, הידע הוא גדול והם מתמחים ברכב, מטפלים במאות כאלה בחודש

אין לי סיבה לתת למוסכים אחרים לטפל ברכב

מה גם שבמורשה הכל מסודר ומאורגן, לוקחים אותך, מביאים אותך, המקום מסודר, חדר המתנה ממוזג, קפה, 

זו דעתי

פורסם (נערך)

להביא חלפים זה תמיד טוב, אבל זה מפתיע מאוד שמוסך מורשה מקבל את זה. אפילו מוסכים מומכים שאינם מורשים לא תמיד זורמים, כי ברור שזה חלק מהרווח שלהם…

פורסם

זה תלוי ברכב. 

במכוניות מסויימות יש תקלות ומחלות מוכרות שהיצרן נותן עליהן אחריות מורחבת "אחריות רצון טוב" בשנה הרביעית והחמישת רק למכוניות שמטופלות במוסכים מורשים.

אם תהיה לך תקלה כזאת ולא המשכת לטפל במורשה, תשלם פי 10 ממה שחסכת בטיפול במוסך כללי. 

ככל שהרכב מתיישן הרלוונטיות של זה פותחת אבל נגיד שעד 5 שנים אני חושב שכדאי לטפל במורשה.

אחרי זה אפשר לעבור למוסך כללי מומחה לדגם שלך.

מוסך כללי שלא מתמחה בדגם שלך ספציפית, אני בכלל לא ממליץ. 

• אהבתי 1

פורסם

אני למדתי על בשרי שליבואן יש יתרון בטיפול לפי מפרט, למשל הקקטוס שלי צריך שמן מסוים, במורשה כללי לא יודעים שצריך דווקא אותו, לפחות בזה שהייתי לגבי רכב אחר.
במיצובישי היה צריך להחליף שמן גיר כול 4 שנים או 80 אלף, במוסך שלא יבואן שהייתי מטפל-לא ידע ופיספס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לי שתי מכוניות בנות 13 שנים (אנחנו יד ראשונה) ומטפל (ומתקן מעט) 

במוסך מורשה היבואן שאליו אני נוסע כ 17 ק"מ.

זה בגלל המקצועיות, ההיכרות העמוקה עם רכבים אלו, אמינותו ואיכות עובדיו.

במכונית 1 היו עד היום תקלות אלו:

סך שמש נהג שהוחלף (היה נופל), תושבת מנוע סדוקה שהוחלפה (נראתה סדוקה בעין בלבד),

וכעת לאחר 90,000 ק"מ החלפת מצמד עם מיסב לחץ.

במכונית 2 היו עד היום תקלות אלו:

פעמיים החלפת תפס פלסטיק לחלון החשמלי (קד' ימין ושמאל), החלפת רדיאטור וטרמוסטט

(התחממות מנוע בנסיעה בינעירונית), החלפת רדיאטור חימום פנימי שדלף, וכעת לאחר כ 77,000 ק"מ

הוחלפה משאבת מים שנזלה.

בברכה  -  רפי לין

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, yulianx כתב:

אני למדתי על בשרי שליבואן יש יתרון בטיפול לפי מפרט, למשל הקקטוס שלי צריך שמן מסוים, במורשה כללי לא יודעים שצריך דווקא אותו, לפחות בזה שהייתי לגבי רכב אחר.

אם אנחנו מדברים על 3008, אתה מאמין שיבואן מטפל טוב יותר מגבע/שאפט?

@רפי לין לא ממש הבנתי, אתה מתכוון שבגלל שזה מוסך מורשה החליפו לך כרצון טוב? או שסתם נתת דוגמא לבעיות?

פורסם

לא כולם, בוודאי שגבע/אורן מכירים, שאפו לא מכיר.

אבל רובם כניראה לא מכירים מה זה תקן 2297 למשל.

• מעניין 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 43 דקות, רפי לין כתב:

יש לי שתי מכוניות בנות 13 שנים (אנחנו יד ראשונה) ומטפל (ומתקן מעט) 

במוסך מורשה היבואן שאליו אני נוסע כ 17 ק"מ.

זה בגלל המקצועיות, ההיכרות העמוקה עם רכבים אלו, אמינותו ואיכות עובדיו.

במכונית 1 היו עד היום תקלות אלו:

סך שמש נהג שהוחלף (היה נופל), תושבת מנוע סדוקה שהוחלפה (נראתה סדוקה בעין בלבד),

וכעת לאחר 90,000 ק"מ החלפת מצמד עם מיסב לחץ.

במכונית 2 היו עד היום תקלות אלו:

פעמיים החלפת תפס פלסטיק לחלון החשמלי (קד' ימין ושמאל), החלפת רדיאטור וטרמוסטט

(התחממות מנוע בנסיעה בינעירונית), החלפת רדיאטור חימום פנימי שדלף, וכעת לאחר כ 77,000 ק"מ

הוחלפה משאבת מים שנזלה.

בברכה  -  רפי לין

איזה רכבים יש לך? ולאיזה מוסך את נוסע?

סקרן

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

מניסיון , כשיש תקלות שקשה לעלות עליהן המורשה יבואן ידע יותר טוב היות והוא מכיר את הרכבים טוב עם המחלות שלהן . 

לטיפולים שוטפים אפשר מוסכים רגילים. רק קח בחשבון שאם צריך שמן מסויים (במיוחד לרכבי טורבו רגישים כמו שברולט וכאלה) הם לא יהיו מעודכנים .וקרו מקרים.. 

לגבי מקצועיות - דווקא במוסכים רגילים שנתקלתי היו מקצועיים יותר וכמובן הרבה הרבה יותר זולים. 

פורסם
לפני 14 שעות, yulianx כתב:

במיצובישי היה צריך להחליף שמן גיר כול 4 שנים או 80 אלף, במוסך שלא יבואן שהייתי מטפל-לא ידע ופיספס.

לא רואה ליבואן יתרון במה שכתבת. בנוגע לשמן מסוים, ברגע שאתה יודע עליו, אתה יכול להביא אותו לכל מוסך. בנוגע לשמן הגיר, מי שפספס זה קודם כל אתה. בעל הרכב צריך לדעת את לוח הטיפולים של הרכב שלו, ולא לסמוך על מוסכניק.

פורסם

כבעלים אני לא תמיד רואה יתרון או הכרח לטיפול במורשה, אבל כקונה אני רואה בזה יתרון, nice tio have ולא מעבר.

את שתי המכונית האחרונות שלי קניתי מהיד הראשונה, שניהם טיפלו לאורך חיי האוטו (אלטו בן 5 וחצי וג'ימני בן 15) במוסך מורשה היבואן.

בעיניי זה מראה על חוסר התפשרות של הבעלים, טיפוס שלא מתקמצן על האוטו ולא חוסך. כל פיפס- הולכים למוסך יבואן עושים מה שהוא יגיד.

מצד שני, זה לא בהכרח מעיד על רמת הטיפול של המוסך... אבל על היחס של הבעלים לאוטו- בעיני בהחלט כן.

• אהבתי 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

רוב הנהגים לא מכירים את שגרת הטיפולים המדויקת

מוסך מורשה יבואן מכיר את כל הניואנסים של הדגם, על מה לשים לב, הוא עובד הרבה יותר ביעילות כי הוא כבר עשה את זה מליון פעם ולא עכשיו בפעם הראשונה שובר את הראש איך לפרק משהו.

למורשה יש את הכלים הנכונים ולא משהו כללי שמאלתרים איתו.

כן זה יותר יקר, אבל זה נותן ראש שקט.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

אני מטפל במורשה יבואן. רכב אחד בן 9. רכב שני בן 11. 

מי שנת 1999 מטפל במורשה יבואן. זה הראה אורך חיים ארוך לרכבים. הרכב הזקן ביותר היה בן 14.

היו פעמים שטיפלתי במוסך שחבר עבד בו. לא היה כמעט הפרש.(מוסך מורשה משרד התחבורה)

את המזגן ברכב בן ה 11. טיפלתי אצל חבר. יצא זול מאוד. הרכב בן ה 14. החלפתי רדיאטור מנוע. במקום שמטפל ברדיאטורים.

אחרי אחריות. יש דברים שאני מחליט מה להחליף ומה לא.

משנת 1999. כל הרכבים נקנו חדשים מהיבואן. (חוץ ברכב בן ה9. נקנה משומש בגיל 3 שלו).

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• תוכן חדש...