Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, mcaspi כתב:

לא רואה ליבואן יתרון במה שכתבת. בנוגע לשמן מסוים, ברגע שאתה יודע עליו, אתה יכול להביא אותו לכל מוסך. בנוגע לשמן הגיר, מי שפספס זה קודם כל אתה. בעל הרכב צריך לדעת את לוח הטיפולים של הרכב שלו, ולא לסמוך על מוסכניק.

בעל הרכב לא צריך לחפש איזה תקנים צריך לשמן.

הוא נוסע לבעל העסק שזה תפקידו ועל זה הוא משלם.

כנל לגבי מפרט טיפולים. אפשר להגדיל ראש ולבדוק, אבל המוסך צריך לדעת.ובדיוק מה צריך זה יודע היבואן או מוסך מתמחה ברכבים הללו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
בתאריך 23.9.2023 בשעה 17:57, Giant_TA כתב:

להביא חלפים זה תמיד טוב, אבל זה מפתיע מאוד שמוסך מורשה מקבל את זה. אפילו מוסכים מומכים שאינם מורשים לא תמיד זורמים, כי ברור שזה חלק מהרווח שלהם…

גם אני חשבתי ככה, אבל הופתעתי לטובה
פניתי לכמה מוסכים מורשי (יבואן) בטלפון או הגעתי, שאלתי לגבי להביא חלפים, אמרו שאין שום בעיה. רק לקחת בחשבון שלא אקבל את ההנחה של ה-10% הקבועים

שהם נותנים על חלפים שרוכשים דרכם. נשמע לי הוגן.

מה גם שיש תקנות ברורות בנושא, מוסכים שומרי חוק לא יקחו סיכון ויגידו לך שהם לא מקבלים אותך אם אתה מביא בעצמך את החלפים

יש סנקציות, יש איגוד המוסכים ויש את החוק/תקנות עצמן שמחייבות כל מוסך - מורשה יבואן או מורשה משרד התחבורה לקבל חלפים מלקוח

ולבצע את העבודה בלי אפלייה.

היה מוסך רגיל, לא מורשה יבואן שהגעתי אליו, קיבלתי הצעת מחיר להחלפת בלמים, אמרתי להם - מה אם אני מביא את החלפים בעצמי?

אמרו לי שאם אני מביא בעצמי - שאני לא אבוא בכלל. כמו במסעדה שאתה לא מביא את ההמבורגר והצ'יפס מהבית ויושב

ככה גם במוסך שלהם, אל תבוא בכלל.

הבנתי את הרמז וחזרתי למורשה יבואן.

חשבתי אולי לפתוח שרשור שמשווה בין הצעות מחיר לתיקונים נפוצים - בין מוסכים רגילים מול מוסכים מורשים (עלות עבודה)

חושב שהרבה יופתעו שההבדל לא גדול, ולפעמים אפילו לטובת המורשה יבואן (כן אני יודע, קשה להאמין אבל מניסיון זה נכון)

דוגמה - מוסך מורשה
1. החלפת שמן - עבודה בלבד
2. החלפת שמן - כולל החלקים
לרכב הישן שלי - לאנטיס

החלפת שמן עם חלקים.JPG

החלפת שמן.JPG

עריכה אחרונה על ידי boli19
פורסם

66 שקל לטיפול, אפילו של החלפת שמן זה נראה לי יותר נמוך מבשטחים 😆

בכל מקרה, ממש מעניין השרשור. ציפיתי שאנשים יתקפו את המורשים והדיבור יהיה על כמה זה לא משתלם…

פורסם

זה בהחלט זול, זה לא ממש "טיפול" אלא רק החלפת שמן.

אבל ככה זה שלוקחים לך לפי שעתון ולא לפי הפרצוף שלך בעיני בעל המוסך.

מוסך שעובד הגון וישר יקח לכל לקוח אותו מחיר, לא משנה אם הוא מביא את החלפים בעצמו או קונה מהמוסך.

גם אני, לפני שהכרתי, הייתי בטוח שמוסך מורשה ישדוד אותי, אבל מסתבר שלא

תלוי מה עושים, תלוי אם מביאים את החלקים בעצמך, תלוי כמה שעות לוקח הטיפול

צריך לבקש הצעת מחיר ממוסך רגיל, אחר כך ממורשה, להשוות, אם ההבדל לא משמעותי - ללכת למורשה.

פורסם

כשקניתי את הרכב שלי (מאזדה 6) עשיתי יישור קו די מאסיבי.

המוכר הציג בפני הצעת מחיר ממוסך מתמחה. טיפלתי במוסך יבואן (כזה אני, לא משנה מה המחיר, מעדיף ראש שקט).

היבואן יצא זול יותר.

• תוכן חדש...