Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי פורום יקר,

אני כמעט חודש עוקב פה אחריכם ואין ספק שיש לכם ידע מרשים ותודה שאתם חולקים אותו עם כולם!

אני מחפש רכב אמין עם בגאז גדול ושיהיה מרווח מספיק בפנים(שני כיסאות בטיחות). 

עד שנכנסתי לפורום, לא חשבתי על להסתכל על רכבים כמו פיג׳ו 3008 או סיטרואן איירקוס. 

אחרי שקראתי פה, ניסיתי לברר עם אנשים שאני תופס מהם בעלי ידע ברכבים (אחד בעל מוסך) ושניהם ייעצו לי לא להתקרב לפיג׳ו וסיטרואן.

איך אתם מסבירים את הפער בין מה שנרשם פה לבין הדעות האחרות? חוסר ידע של החברים? 

יש פה בעלי רכבים של הדגמים האלו והם יכולים להמליץ מניסיון?

יש לכם עוד דגמים להמליץ??

תודה!

פורסם (נערך)

הצרפתיות (והאירופאיות) ידועות בנוחות הגבוהה שלהם ובכמות תקלות שונות ומשונות שמוציאות לך את החשק לחזור אליהם.

היפניות (והקוראניות) ידועות באמינות שלהם, פחות בקטע של נוחות.

עד כאן בהכללה גסה, האם זה נכון תמיד? ממש לא! בכל דיון בנושא תמיד תמצא את מי שיטען ההיפך וינפנף במנועי הבוצה של טויוטה קורולה או במנוע בנזין 2.4 של קיה/יונדאי, ותמיד יהיה מי שינפנף באיזו פלואנס או ברלינגו דיזל שהראו אמינות יוצאת דופן,

האמת נמצאת איפשהו באמצע, אם אתה לא מבין בנושא ולא מתכוון לעשות עבודת שטח מדוייקת על הדגם שאתה מתעניין בו - תברח מצרפתיות, אבל אם כן קורץ לך משהו צרפתי - תצטרך לעשות עבודת שטח מדוייקת מאד, ולברר רק אצל בעלי נסיון ספיציפי בכל דגם - האם קיים בו תת דגם שנחשב לאמין יותר.

עריכה אחרונה על ידי chezik
  • אהבתי 2
פורסם

לא צריך להגרר להכללות. צריך לבדוק כל דגם (ולעתים אפילו תת דגם) לגופו. זה נכון מבחינת כל תכונותיו, התאמתו לצרכיך והכרת נקודות העוצמה והחולשה של הרכב. יש רכבים שהבעייתיות שלהם אינה במערכת ההנעה אלא בכל מיני מערכות אחרות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יכול לספר לך שפגשתי המון צרפתיות עם המון מחלות שונות ומשונות.

וחוויתי על בשרי לא מעט תקלות עם רכב אירופאי אחר.

כאשר עברתי ליפניות המצב השתנה פלאים.

• אהבתי 2
פורסם

באופן כללי לאורך השנים היפניות אמינות יותר, אבל יש גם צרפתיות מוצלחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • ספונסר פורום
פורסם

מן המפורסמות היא, שמכונאים מסורתיים לא נוהגים להמליץ על צרפתיות לאורך השנים, ועד לפני כמה שנים (נניח 2017) זה גם היה די נכון, בגדול.

על רנו אני מעדיף לא לדבר כלל - יבואן שמחליט לפתור את בעיית השירותיות הגרועה שלו ע"י שינוי שמו (פריזבי...) לא ממש מעורר אמון ברכבים שלו.

לדבר היום עם מכונאי מסורתי שאיננו מכיר באמת את ההתקדמות ב-3008, זה כמו לקרא את העיתון של שבוע שעבר. כולם ממשיכים לצטט

את הסטיגמה - זו לא באמת אינפורמציה מעודכנת.

ספציפית, לגבי PSA - פיג'ו 3008 במהדורתו החדשה מ-2017 (וגם אחיו - C5 איירקרוס) הוא פשוט רכב מצויין, כולל מבחינת אמינות, ולא סובל משום בעייה 

אקוטית (למעט החלפות קניסטר בבנזין ומערכת אוראה בדיזלים, רובן בריקול). המנועים כולם עמידים, מערכת החשמל שודרגה מאד, יש

לעיתים גמגומים במולטימדיה שנפתרים ע"י עדכון תוכנה.

מספיק להעיף מבט במחירי 3008 משומשות בלוחות כדי להבין ששמירת המחיר שלהם טובה - כמובן עקב ביקוש מאד סולידי.

ממליץ בחום ללכת רק על רכבים שטופלו במורשה יבואן או מוסך פרטי מומחה (כגון גבע בת"א או אורן בחולון), אלו מכוניות מאד מורכבות ודורשות ציוד דיאגנוסטי מתקדם, ואם יש היסטוריה מלאה זה די מבטיח חיים נוחים וללא תקלות.

הדגם המומלץ ביותר (גם ב-C5) הוא מנוע הבנזין מ-2019 ואילך, 180 כ"ס, שבא ביחד עם גיר AISIN יפני אמין מאד עם 8 הילוכים.

במידה והתקציב איננו מאפשר, ניתן ללכת גם על הדגם עם 165 כ"ס ו-6 הילוכים (עד 2018).

לא הייתי ממליץ על מנוע ה-1.2 כאן ולו בגלל המשקל הגבוה יחסית של הרכב, מעבר לענייני רצועת התזמון במנוע 3 הצילינדרים הנ"ל.

מנוע הדיזל מומלץ רק לנסועה גבוהה - נניח מעל 30K ק"מ בשנה. הוא לא אוהב נסועה עירונית.

• אהבתי 2

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

• תוכן חדש...