Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תהיה בטיחותית...

הרכב שלי בין 15 שנה בקירוב, וראה עשרות רבות של מוסכים, צמיגיות וכו'.

כידוע, בחלק מהמקומות האלו מהדקים באמצעות כלי הדיראולי עוצמתי, ולא בהכרח בהתאם למומנט היצרן.

אני תוהה לעצמי אם לאחר עשרות רבות מאוד של הידוקים חוזרים ונשנים שלא בהתאם להוראות יצרן, האם בשלב הזה זה בכלל חיסרון להדק בהתאם למומנט יצרן?

יתכן שעדיף להדק חזק יותר עקב שחיקה כתוצאה מהידוק יתר משך השנים?

עריכה: הבהרה: הכוונה היא שכשאני מבצע עבודות כלשהן על הרכב, האם כדאי שאני אהדק חזק יותר.

עריכה אחרונה על ידי LaCoco
פורסם

שווה לציין על מה מדובר בהידוק.

בקבוצת פולקסווגן יש גם ערכי מומנט להידוק לברגים של תא כפפות. בפועל - זה לא באמת משנה, לכן שווה שתציין על מה אתה מדבר ולראות כמה זה רלוונטי.

2016 BMW M235i.

פורסם

היו לי כמה רכבים בני 20+ תמיד עבדתי לפי הוראות הייצרן ומעולם לא היו לי בעיות. כשהתחלתי לעבוד על רכבים הייתי

עובר על הספרות המקצועית ומהדק כל בורג לפי המומנט הנדרש, עם הזמן וככל שצברתי נסיון הבנתי איזה ברגים חשוב להדק

לפי מומנט (משאבת מים, ראש מנוע, מותחנים וכדומה) ואיזה לא.

לגבי הרכב שלך, אלא אם  יש לך משאית פקיסטנית בת 50 שכל חלק בה הוחלף 20 פעמים והכול מאולתר. אין שום

סיבה שלא תעבוד על פי הוראות היצרן. כלים פנאומטים הם מגושמים ובדרך כלל עובדים איתם על חלקים גדולים  ולא על כל בורג.

אני ממליץ לך לעבוד לפי הוראות היצרן, ולא להדק ברגים יתר על המידה, כי בורג שבור אחד יכול להפוך עבודה של שעה לעבודה

של כמה ימים (אני אומר את זה מנסיון).

• פיתרון
פורסם
לפני 4 שעות, LaCoco כתב:

יתכן שעדיף להדק חזק יותר עקב שחיקה כתוצאה מהידוק יתר משך השנים?

רק אם אתה חושב שהברגים התרגלו במשך הזמן להידוק יתר.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

כן יש בזה הגיון מסוים, אם הידקו משהו יותר מדי וגרמו לברגים להתארך אז המומנט סגירה הנדרש באמת משתנה.

לדעתי כל עוד לא ממש הגזימו ופוצצו את הבורג צריך לסגור רגיל.

• תוכן חדש...