Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור המעשה:

בנובמבר 22 בנסיעה בכביש מהיר, פגע בי רכב מאחור.

יש בידי צילום מצלמה קדמית, המראה ששמרתי מרחק מהרכב שלפני ולאחר כ 1.5 ש"נ מעצירה מלאה, רואים את קפיצת הרכב שלי כתוצאה מהפגיעה האחורית.

ברכב בפוגע נפתחו כריות – טוטאל לוסט.

לרכב שלי: הזמנתי שמאי פרטי שקבע שהרכב הוא "אובדן להלכה".

סוכנת הביטוח (של היבואן) אמרה לי שהנהג הפוגע מודה באירוע אך לא באשמתו, וטען שיש לי אשמה תורמת (סיפור כלשהו).

בעצה אחת עם השמאי שלי הוחלט להפעיל את הביטוח המקיף שלי, בכדי שאקבל את עלות הרכב בהקדם ותבוצע תביעת שיבוב כנגד הנהג הפוגע וחברת הביטוח שלו (נקרא לה חברת ביטוח א')

לי זה עלה במאלוס ועליית הפרמייה בשל עבר לא נקי שהוכתם כתוצאה מהאירוע. (נאלצתי לרכוש רכב חדש).

השמאי העביר פרטיי לסוחר רכב, ובסיכומו של יום בצעתי העברת בעלות לסוחר, ששילם לי מיידית בהעברת זה"ב.

העניין כפי הנראה לא מצא חן בעיני חברת הביטוח שלי (חברת ביטוח ב') ששלחה לי חוקר לבירור האירוע.

בנוסף , חברת הביטוח שלי (חברת ביטוח ב') שלחה שמאי שלה, והדו"ח שלו טוען שהשמאי הפרטי שלי "הפריז" בנזק ויש לשלם לי סכום הנמוך בכ- 25 אלף ₪.

חברת הביטוח שלי שילמה לי את הסכום הנמוך בכ- 25 אלף ₪, תוך 30 ימי עסקים כפי שהחוק מחייב, והסתמכה על חוזר 

של המפקח לביטוח, שמאפשר לה להשתמש בחו"ד של השמאי שלה (של חברת הביטוח ב')  והתעלמה מחו"ד של השמאי שלי.

כשראיתי שזו רוח הדברים, פניתי לעורך דין בכדי לקבל את שווי  הרכב המלא (מחיר מחירון) + עלות עליית הפרמיה לביטוח המקיף בשל עבר ביטוחי שהוכתם.

העו"ד הגיש תביעה נגד הנהג הפוגע וחברת הביטוח שלו.

לאחר הגשת התביעה לביהמ"ש  קרו שני דברים:

האחד: חברת הביטוח של הנהג הפוגע (חברה א') שילמה לחברת הביטוח שלי ע"פ דעת חו"ד השמאי של חברת הביטוח שלי (חברה ב').

השני : מכיוון שחברת הביטוח שלי (חברה ב') קיבלה את הכסף מהגורם הפוגע – מחקה לי את העבר הביטוחי.

[כל השיחות בין כל הגורמים המוזכרים בסיפור המעשה מוקלטות וקיים תיעוד מלא של כל המסמכים הרלוונטים]

השאלה שאני מעלה לפורום המכובד:

האם התביעה שפתוחה כרגע אל מול הנהג הפוגע וחברת הביטוח שלו (חברה א') עדיין רלוונטית? – הם שילמו לחברת הביטוח שלי את מלוא הכסף ע"פ חוות השמאי הנגדית.

אם לאו – האם אני צריך לבקש מהעו"ד שלי לשנות את כתב התביעה ודרוש מחברת הביטוח שלי את ההפרש הכספי?

פורסם

1.אל תשכח לקזז מהדוח שמאי "שלך", את הסכום שקיבלת מהסוחר עבור הרכב המושבת. אגב, בד"כ חברת הביטוח דורשת לקבל את שרידי הרכב שהוכרז טוטאל לוסט. מוזר שלא היה כך במקרה שלך.

2. אם הבנתי נכון את הסיפור שלך , הרי שכרגע אין לך עבר ביטוחי , קרי אין עילה להגיש תביעה על אבדן הנחת העדר תביעות ועליית פרמיה. נכון לעכשיו יש הפרש של X בין דוח שמאי "שלך" לסכום ששולם לך בפועל ע"י הביטוח המקיף. תחילה עלייך לדרוש הסבר מפורט (החוק מחייב זאת) מחברת הביטוח שלך מדוע קיים הפרש זה. קח בחשבון את שווי הגרוטאה כאמור +השתתפות עצמית שלך. אם הסבר של חברת הביטוח לא ישכנע אותך, המשך בתביעה כנגדה על ההפרש. בד"כ בית משפט ממנה שמאי מטעמו לקביעת שומה סופית או לחילופין מתפשרים על סכום בין 2 שומות הקיימות.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תוכן חדש...